Italialaiset avaavat ravintoloitaan protestina rajoituksille

Myös Itävallassa protestoitiin rajoituksia vastaan lauantaina.

Talous

Italiassa koronadiktatuuriin kyllästyneet ravintoloitsijat protestoivat valtion määräyksiä vastaan avaamalla ravintolansa määräyksistä huolimatta. Italiassa määrättiin vastikään tietyillä alueilla, että ravintolat saavat antaa ainoastaan take away ‑annoksia, mikä vaikuttaa merkittävästi näiden kassavirtaan.

Sosiaalisessa mediassa levinnyt kampanja kannusti ravintoloitsijoita kansalaistottelemattomuuteen ja avaamaan ravintolansa. Ajatuksena on, että kun tarpeeksi moni kapinoi, loppuu viranomaisilla resurssit kansan sortamiseen. Kampanjaan odotettiin liittyvän jopa 50 000 ravintolaa.

Lopullinen määrä oli pienempi, mutta silti merkittävä. Ainakin yhdestä ravintolasta poliisit häädettiin asiakkaiden aloitteesta ulos näiden tullessa häiriköimään paikalle.

Protesteja ympäri Eurooppaa

Italiassa on nähty rajoitusten vuoksi myös laajoja mielenosoituksia ja mellakoita, joihin on otettu osaa varsinkin kansallismielisten toimesta. Maan vasemmistohallitus on hajoamispisteessä.

Myös Itävallassa protestoitiin rajoituksia vastaan lauantaina. Wienissä järjestettiin mielenosoitus, johon otti osaa jopa 10 000 ihmistä.

Myös rajoitusten kannattajat saapuivat paikalle noin 500 hengen vastamielenosoitukseen, vaikka heillä on vilpitön usko koronan tuhovoimaan sekä sen leviämiseen mielenosoitusten kaltaisissa massatapahtumissa.

Lähde: RT (1, 2)

Hyvinvointi Italia Kokoontumisvapaus Konkurssi Koronavirus Poliisivaltio Politiikka Raha Talous Ulkomaat Yhteiskunta Yrittäjyys

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  On se kumma jos ei osata kotona ruokaa laittaa?
  https://matuinvaasio-alueillamme.blogspot.com/
  Seppo Lehto kuntavaaliehdokas Tampere

 • Juvonenx

  Vastaa

  Russian Todayn ”uutisia” taas. Ei koronapandemia mene pois sillä että pistää sormet korviin.

  • Entinen komukka

   Vastaa

   Jaa, mutta saatpa nähdä että se menee pois kun Papa-Joe sen omien sanojensa mukaisesti ”sammuttaa”. Ja vielä lähi viikkoina. Ja sammuuhan se kun Papa-Joe lähettää kommunistimedioille käskyn muuttaa uutisointia. Naps – ja pandemia häviää. Ei hätää enää – se vain katoaa kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan… eikä tilastojen perusteella tosin ollutkaan… Mutta mitäs sitä tieteellä pilaamaan hyvää tarinaa vai mitä?

 • Ketkä ovat nämä "rajoitusten kannattajat"

  Vastaa

  No tietenkin suvakkeja!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi