Tuomas Malinen: Hallituksemme ei ole voinut kertoa totuutta EU-elvytysrahastosta

Malisen mukaan hallitus on tietoisesti valehdellut elvytyrahastosta.

Talous

Taloustieteilijä Tuomas Malinen on varoittanut talousromahduksesta jo monta vuotta.

Taloustieteen dosentti Tuomas Malinen kirjoittaa Pelastusrahasto-sivuston blogissa, ettei hallitus yksinkertaisesti voinut kertoa totuutta elvytysrahastosta. Syy sille on se, että totuuden kertomalla rahaston lobbaaminen läpi kansan hyväksynnällä olisi hyvin hankalaa.

”Ihmiset eivät yksinkertaisesti tiedä, mihin hallituksemme on Suomea viemässä. Tätä voidaan pitää hallituksen tietoisena strategiana. Tietämättömiä on paljon helpompi johtaa kielekkeeltä alas kuin niitä, jotka tietävät, että siellä odottaa pudotus syvyyteen. Hallituksemme ei yksinkertaisesti ole voinut kertoa totuutta elpymisrahastosta, koska silloin suurin osa suomalaisista ei todennäköisesti sitä hyväksyisi”, hän kirjoittaa.

”Tämän strategian kieroutta lisää, että kun rahasto on eduskunnassamme hyväksytty, sieltä ei käytännössä ole enää reittiä pois, EU-eroa lukuunottamatta. Hallituksemme on vähätellyt tätä riskiä toteamalla, että rahasto on kertaluonteinen. Kun huomioidaan koronaviruspandemian toinen, ja mahdollinen kolmas aalto ja esimerkiksi Saksan SDP:n sekä Euroopan keskuspankin johtajan Christine Lagarden vaatimukset rahaston muuttamisesta pysyväksi, kertaluonteisuus näyttää päiväunelta. Tähän tietoiseen vääristelyyn, tai valheelliseen ’ruususen uneen’, hallitus on halunnut suomalaiset tuudittaa”, teksti jatkuu.

Malisen mukaan hallitus on siis tarkoituksella valehdellut elpymisrahaston ”kertaluonteisuudesta” sekä siitä, minkälaisia seurauksia rahastolla on Suomelle ja Suomen itsemääräämisoikeudelle.

Lähde: Pelastusrahasto.fi

Christine Lagarde Euroopan keskuspankki Euroopan komissio Euroopan unioni Globalismi Korko-orjuus Kotimaa Liittovaltio Politiikka Talous Tuomas Malinen Valtionvelka Velkaelvytys Yhteiskunta

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Seuraaja

  Vastaa

  Suuresti ihmettelen, ettei kukaan uskalla keskustella siitä, jos oikeasti olisi tarve irtautua tästå hölmöydestä. Millä pääsee eroon? Pitää olla tiedossa vaihtoehto, eikä vain silmät kiinni uskoa, ettei mitään pahaa tapahdu.

 • Matrix

  Vastaa

  Koskas Suomessa politikot olisivat kertoneet totuutta? Ne puhuu ”niin totta kuin osaa” ja palkkioksi saa MEP:in paikan.

  Kyllä totuuden löytäminen on ikävä kyllä jokaisen omissa käsissä. Oma viitseliäisyys ulkomaalaisten uutistoimistojen sivuilta avaa ihan uuden maaailman. Jos kuka niitä seuraa niin näkee että sielä puhutaan aivan eri asiosita kuin Suomessa.

  Siksi vanha sanonta pitää yhä edelleen paikansa:”Milloin politikko valehtelee? Silloin kun sen huulet liikkuu”.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   ”Oma viitseliäisyys ulkomaalaisten uutistoimistojen sivuilta avaa ihan uuden maaailman. Jos kuka niitä seuraa niin näkee että sielä puhutaan aivan eri asiosita kuin Suomessa.” – No tämän vuoksi punikkihallitus suunnitteleekin suomalaisten internetin eristämistä maailmanverkosta ”vihapalomuurilla” jolloin ”vihasivuiksi” voidaan käsitteen ollessa määrittelemätön, julistaa mikä tahansa hallituksen sikailua paljastava tai ulkomailla tapahtuvista asioista totuudenmukaisesti ja suomen ”median” suodattamatta kertova sivusto etkä saa tietoa maan rajojen ulkopuolelta. Myös taloudellinen muuri on suunnitteilla, jolloin varallisuutta ei voi viedä suomesta ulos, tai jos vie, siitä varallisuudesta ”takavarikoidaan” suurin osa. Muureja ne ovat aina joutuneet rakentamaan, kun tajuavat itsekin ideologiansa olevan niin vastenmielinen ja sairas että ihmiset haluavat aina pois sen ulottuvilta.

 • Jones

  Vastaa

  Annetaanko elpymispaketissa avustuksia esimerkiksi ulkomaalaisille vakuutusyhtiöille? Epäilen vahvasti että koronaan kuolleista suurinosa on vakuutuspetoksia, sillä vakuutus korvaa ainakin Suomessa koronaan kuolleille. Tästä saattaakin johtua etelämaalaisten suuret koronakuolemien tilastot. Kun vanhus kuolee vanhuuteen, niin valhedellaan hänen kuolleen koronaan ja näin saadaan rahaa vakuutusyhtiöltä.
  https://www.yrittajat.fi/uutiset/625367-korvaako-henkivakuutus-jos-yrittaja-kuolee-koronaan-vakuutusyhtiot-vastaavat#3f77704d
  ‑Yrittäjäjärjestö on saanut kysymyksiä myös henkivakuutuksen kattavuudesta. Jos yrittäjä kuolee koronaviruksen seurauksena, korvaako henkivakuutus?
  – Kyllä korvaa.

 • Rahaa tyhjästä

  Vastaa

  Hallitusta ei tule syyttää vaan suomalaisia äänestäjiä tai ei oikeataan äänestäjiäkään. Valtamedia on syyllinen, kun se jakaa vallanpitäjistä ja näiden toimista mielikuvitelmia ei sitä, mikä on totta. Valtamedia tuottaa myös pahoja viestejä.

  Näistä esimerkkinä 16. joulukuuta Ylen useissa uutisissa välittämä ”opetusohjelma”, miten panna alkuun hamppukasvatus ja kannabiksen tuotto ja miten välttää sen paljastuminen. Ohjelmaan sisältyi myös mainos, mistä saa siemeniä ja varusteita kotikasvatukseen.

 • theoprastus

  Vastaa

  Mikä tässä ketään yllättää? Tämä hallitus on jo ennen perustamistaan valehdellut suut silmät täyteen joka iikalle. Antti Rinne lupaili vappusatasia varsin hyvin tietäen ettei semmoisiin ole varaa. Nyt hänen paikallaan istuva Sännä Märin ei ole muuta tehnytkään kuin valehdellut. Ja huippuna kaikessa on tämä Homo Pekka joka kotiansa maailmalta saapui seljässänsä Gustafssson. Näitten kaalimaan kakaroiden takia valtion budjetista menee 15 etelän korruption tukemiseen. JUMALAUTA ETTÄ PISTÄÄ VANHAAN! Tälle haitarirevohkalle on olemassa just se vissi paikka mihin ne pitää toimittaa, mutta onko meistä toimittajiksi?

 • Hyvä Tuomas

  Vastaa

  Tuomas Malinen on huippu ekonomisti.

 • juha.

  Vastaa

  Marinin hallitus ei ole puhunut totta mistään asiasta edes siteeksi asti! Lauma kurjia valehtelijoita ja surkeita ministereitä, jotka ovat tehtäviensä ”ulkopuolella”. Esiintymiset ovat ulkoa opeteltua runonlaulantaa, joka saisi pienen kylän seuraintalonkin kesäillan yleisönkin vääntelehtimään myötähäpeästä penkeillään hikikarpalot otsallaan esiintyjän puolesta.

 • Eikka

  Vastaa

  Suomi teki pahan virheen liityessään EU:hun, olemme velkaantuneet hirveää tahtia ja lisäksi meillä maksatetaan rikkaampien maiden velkoja, työttömyys on lisääntynyt jatkuvasti, vuosikymmenien aikana rakennettu Suomen ja Venäjän välinen kaupankäynti on estetty, turvallisuustilanne on romahtanut, rikollisuus lisääntyy, terrori-iskujen mahdollisuus on arkipäivää, veroja kistetään ties millä verukkeilla, palkalla ei tule enää moni edes toimeen jne. jne.

  Islanti, Norja, Sveitsi ja pian myös Brittien taloudet porskuttavat jatkossa eteenpäin ilman EU: n heille asettamia haittavaatimuksia. 

  ps. britit säästävät EU eron myötä yli sata miljardia euroa, kun heidän ei tarvitse maksaa EU:n jäsenmaksua, eikä osallistua rappeutuvan EU:n elvyttely yrityksiin.

 • sotatila

  Vastaa

  Rikollinen hallitus ei ole myöskään kertonut että korona rokote on hengenvaarallinen.

  Rokotteessa on HIV!

  Pelkästään tämän tiedon perusteella on heti asetettava vastuulliset ministerit syytteeseen valtakunnan oikeuteen.

  https://www.infowars.com/posts/bioweapons-treaty-author-covid-vaccine-contains-hiv/

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Realisti” Elvytysrahasto on Bandoran lipas.Kun lipas on aukaistu on seuraukset esim. Suomen kansalaisille järkyttävät,meillä maksatetaan muiden löhöilyt. Kaiken kukkuraksi Suomessa on vasemmisto hallitus, joka on tunnetusti perso ahkeramman kansanosan omaisuuteen,tekevät siitä erilaisin keinoin laillistettua rosvousta.Tämä rosvoporukka lisäksi tekee ja on tekemässä päätöksiä joiden seurauksista heillä ei minkäänlaista hajua.Yhtenä esimerkkinä mainittakoon vaikka kiinteistö sijoittajien pääoma lyhennysten verokohtelu, muutos joka on mietinnässä. Eli pääoma lyhennyksiä ei saisi vähentää verotuksessa.Nykykäytännölläkään valtio ei häviä mitään vaan korjaa pottinsa kun sijoituskohde myydään. Mutta jos tällainen muutos tulisi voimaan ettei pääoma lyhennyksiä joita maksetaan taloyhtiölle saisi enää vähentää verotuksessa , olisi seuraukset katastrofaaliset.Ensinnäkin rakennusteollisuus kokisi välittömästi uusien rakennuskohteiden hiipumisen,uusia kohteita ei voisi aloittaa kun sijoittajat vetäytyisivät pois.Tämä aikaan saisi rakennuspuolelle jätti työttömyyden.Lisäksi tähän liittyvät seurannais vaikutukset olisivat kohtalokkaat monelle eri alalle. Ymmärtäisi tällaisia hallituksen mietintöjä jos siitä olisi jotain hyötyä kansalaisille,mutta päinvastoin,ollaan tappamassa yrittäjä toimintaa ja tekemässä tieten tahtoen hallaa Suomen valtiolle. Ai niin,unohdin että voidaanhan sitä velkaa ottaa aina lisää. ”Joku” tunnettu vasemmistolainenhan totesi vasta ettei niitä velkoja tartte maksaa koskaan pois. Presidenttimme otti tähän kantaa ja totesi että johan on ihmeellistä velkaa mitä ei pidä maksaa takaisinkaan. Kaikesta huolimatta ‚toivottavasti Korona rokotukset hoidetaan kunnialla jos yleensäkään saadaan niitä rokotteita. On tullut vaan sellainen tunne nykyisen hallituksen toimista, että omista viis kun muut vain pärjäisivät.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tätä tahastoa on ajan ut kovasti saksaan käsin suomessA KOKOOMUS ja perussuomalaiset ja kepu etu nenässä jkoten siellä on kakki jotka istuvat halituksessa ja myös Presidenti mukana ja kaikki valtion virka miehet joita on keränyt Presidentyi ympärileen ja nämä on niitä suurinpia huijareita

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Realisti” Aivan kuten epäilinkin ‚rokotteita tulee ensialkuun Suomeen kaksi pitsa laatikollista eli 10000kpl. Näillä rokotetaan 5000 ihmistä kun yhtä ihmistä kohden vaaditaan kaksi rokotetta. Rokote määristä kirjoitti tänään Ilta-lehti. Voi elämän kevät tätä Sossu hallituksen toimintaa/toimimattomuutta.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ko rahastossa ei ole kyse Suomalaisten velkarahoista. 

  Vaan siitä että miten Eurooppa – eli EU – pystyy vastaamaan Kiina ja USA:n paineeseen varsinkin nyt kun USA oman teki 900 miljardin pakettinsa vaikka on paljon pienempi (~330 miljoonaa asukasta) kuin EU (~550 miljoonaa asukasta). 

  EU:n paketin pitäisi olla paljon suurempi kuin nyt päätetty 750 miljardia – siis vähintään samaa luokkaa kuin USA:n, eli vähintään 1400 miljardia.

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Realisti” Aivan kuten kommentissani (19.12) arvioin ‚että tuskin tulemme näitä korona rokotteita edes saamaan,niin nyt on todettava että arvioni osui taas kerran kohdalleen. Syykin tähän on varmaan jokaisella tiedossa. Tosiasia on niin, että rokotteita saadaan tänne meillekkin kun muu maailma ei niitä enää tarvitse. Näin toimii vasemmisto hallituksemme.

 • Nimetön

  Vastaa

  No,näinhän siinä sitten pääs käymään,kuten ”Realisti” on kirjoitellut. Rokotteita odotellaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi