Malinen: Talouspolitiikan toisinajattelijat leimataan ”Venäjä-trolleiksi” Suomessa

Malisen mukaan talouskeskustelu Suomessa on läpeensä politisoitunutta ja jopa korruptoitunutta.

Talous

Taloustieteilijä Tuomas Malinen on varoittanut talousromahduksesta jo monta vuotta.

Globaalin talouskriisin hyvissä ajoin ennustanut ekonomisti Tuomas Malinen on koko kesän ajan vaatinut Suomessa painokkaasti avointa keskustelua EU:n velkakierteestä ja koko yhteisvaluutan tulevaisuudesta. Tuoreessa artikkelissaan hän kertoo maksaneensa kovan henkilökohtaisen hinnan toisinajattelusta.

Malisen mukaan talouskeskustelu Suomessa on läpeensä politisoitunutta ja jopa korruptoitunutta. Esimerkiksi Euroopan keskuspankin osto-ohjelmien kritiikki leimataan välittömästi myyräntyöksi koko Eurooppaa tai geopoliittista ”länttä” vastaan. Näin toisinajattelijoita on alettu kutsua jopa Venäjän etua ajaviksi putinisteiksi, vaikka heidän tavoitteensa onkin vain Euroopan pelastaminen EU-byrokraateilta.

”Kun aloin toukokuussa kritisoida Saksan ja Ranskan ehdotusta ’elpymisvälineeksi’, alkoi myös motiivieni kyseenalaistaminen. Kun kohdistin kritiikkini pääministeriimme, joka tieten tahtoen ohitti perustuslakivaliokunnan EU:n rahastoneuvotteluissa, hyökkäykset luonnollisesti lisääntyivät. Minua on epäilty Venäjän trolliksi sekä asemani (dosentti) yliopistossa on kyseenalaistettu”, ekonomisti toteaa.

Pelko ajaa itsesensuuriin

Malinen pitää talouskeskustelun vainoharhaista politisoitumista vaarallisena. Jos velasta, koroista ja valuutoista ei voi puhua leimaantumatta Venäjän agentiksi, ei meillä ole lainkaan työkaluja, joilla suojautua tulevalta lamalta.

Käytännössä kyse on hänen nähdäkseen ”valtarakenteiden ja pelon korruptoivasta voimasta”. Esimerkiksi taloustutkijat eivät uskalla kyseenalaistaa EU:n yhteisvaluuttaa, rahapolitiikkaa ja budjetteja, koska eliitin suututtaminen merkitsee usein uran romuttumista. Malinen itse toteaa ”uhranneensa uransa Suomessa” noustuaan kampanjoimaan EU:n tänä kesänä syntynyttä tähtitieteellistä velkapakettia ja tulonsiirtorahastoa vastaan.

”Toinen asia, mikä estää ekonomisteja kommentoimasta asiaa vapaasti, on leimaantumisen pelko. Euro- tai EU-kriittisyys johtaa edelleen helposti ’Persun’ tai jopa Venäjän trollin leimaan. Tämä on aivan uskomattoman typerää, ja takapajuista. Se tuo mieleen tarinoita ajoista, jolloin Neuvostoliittoa ei saanut kritisoida. Keskustelukulttuurimme ei ole juuri edennyt YYA-ajoista,” ekonomisti jyrähtää.

Lähde: Tuomas Malinen

Euroalue Euroopan keskuspankki Euroopan unioni Kotimaa Politiikka Sensuuri Talous Tuomas Malinen Venäjä Vladimir Putin Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Viha Voittamaton

  Vastaa

  Tällaista se on nyky-Suomessa. Kaikki, olivatpa sitten keitä hyvänsä, saa putinistileiman otsaansa omaehtoisesta ajattelusta. Malinen tekee tärkeää työtä eikä ole yhtään liioiteltua todeta että hänen uramahdollisuudet Suomessa ovat kaikki katkenneet hänen rohkeisiin kommentteihin joita Suomi tarvitsee.

 • Sionisti hell

  Vastaa

  Malinen voisi mainita Juutalaiset ja vapaamuurarit jotka ovat juutalaisten rakkikoira! Kyllähän mallinen tämän tietää! Rohkea mies suuri rispect ne on harvassa jotka puhuvat totuutta!

 • Timo

  Vastaa

  Kiitos asian esille tuomisesta. Suomihan ei ole laillisesti ollut päivääkään eu jäsen ja bilderberg porukan kähminnällä kansamme on ryöstetty kaivoksineen päivineen. Kulmunin vaihto Vanhaseen avasi 9 miljardin rahahanan Matin bilderberg kavereille.

 • Juha6

  Vastaa

  Suomi on sairas maa ja sairaammaksi tulee.. terminaali vaiheessa.. lampaat ovat täysin globalistien talutusnuorassa.. matkalla teuraaksi..

 • ahols

  Vastaa

  Sillä on valta kenellä on puheoikeus.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi