N. A. Saramo: Olen ehdolla Suomen Sisun puheenjohtajaksi

Lauantaina pidetään Suomen Sisun puheenjohtajavaalit. Julkaisemme ehdokas Nico Anton Saramon kirjoituksen, jossa hän esittelee itsensä ja näkemyksensä.

Aktivismi

Olen ehdolla Suomen Sisun puheenjohtajaksi. Olen Nico Anton Saramo, 32-vuotias kansallismielinen toimija Mäntsälästä. Kauteni Suomen Sisun käräjien jäsenenä päättyy vuodenvaihteessa ja olen suurkäräjillä ehdolla järjestön puheenjohtajan tehtävään.

Olen toiminut käräjillä tiiviissä yhteistyössä nykyisen puheenjohtajan Henri Hautamäen kanssa. Olen ollut viime vuosina mukana muun muassa Suomen Sisun kannanotto- ja viestintätyössä. Olen ollut tekemässä viestintää, jossa järjestö on ottanut kantaa väestönvaihdokseen, suomalaisuuteen, suomen kielen asemaan ja Venäjän uhkaan. Nämä ovat Suomen Sisun perinteisiä teemoja ja ne ovat tärkeitä niin tänään kuin tulevaisuudessakin. Aitosuomalainen kielipolitiikka, heimoaate, suomalainen identiteetti ja suomalaisen kansan puolustaminen alati globalisoituvassa maailmassa ovat kansallismielisiä aiheita, jotka eivät pysy esillä, jos me kansallismieliset emme niitä itse pidä esillä.

Moni Suomen Sisun jäsen toimii poliittisissa tehtävissä ja olen itsekin kokeillut puoluepolitiikkaa. Sitoutumattomalle kansallismieliselle yhdistystoiminnalle on kuitenkin tarvetta. Suurin osa jäsenistämme ei kuulu puolueisiin eikä moni kansallismielinen halua liittyä minkään puolueen jäseneksi. Me tarjoamme vapaamuotoisemman aatehautomon, verkostoitumiskanavan ja nationalistisen äänen niille, jotka haluavat enemmän kuin vain hektisen päivänpolitiikan, jossa liian usein keskitytään vaalityöhön, kannatustulosten tulkitsemiseen, istuvan pääministerin arvosteluun ja oman puolueen ylistämiseen ilman, että on aikaa istua alas ja miettiä syvällisempiä asioita. Suomen Sisun tilaisuuksissa näkökulma ja käsiteltävät asiat ovat usein painavia ja ajattomia. Sitä tarvitsee niin politiikassa mukana oleva, joka voi tulla Sisun piiriin ja tuntea, että nyt päästään oikeastaan itse asiaan. Sitä tarvitsee kansalainen, joka ei tyydy vain äänestämään neljän vuoden välein vaan haluaa seuraa, jossa harjoittaa kansallismielisyyttään.

Käräjillä toimiessani olen pyrkinyt olemaan aktiivinen ja mahdollistamaan asioita. Kaikkea en ole osannut ennalta huomioida ja vastaan on tullut useita ongelmia, joiden parissa käräjät on sitten pähkäillyt. Järjestön viimeiset vuodet eivät suinkaan ole menneet täydellisesti. Käsitykseni siitä, mitä on mahdollista tehdä ja miten asioita voi tehdä, on kuitenkin lisääntynyt. Kaikkea ei käräjät voi ratkaista. Olen oppinut järjestön työskentelystä sen verran, että osaan olla ainakin nöyrä ja tunnustaa, että kaikkea ei voi saada toimimaan juuri niin kuin olisi ihanteellista. Järjestön kehittäminen vaatii muun muassa aikaa, aktiiveja ja jotkut asiat toisinaan myös rahaa, joista on kaikista tunnetusti jatkuva pula. Silloin tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä.

Suomen Sisun jäsenten keskuudessa on monenlaisia ajatuksia ja toimintatapoja. En pelkää tuoda omia näkemyksiäni esille ja olen niin käräjien kokouksissa kuin muutenkin ollut aktiivinen keskustelija ja asioiden esittäjä. Suorapuheisuus liittyy minulla kuitenkin asioihin. Käytännön toiminnassa olen sovinnollinen ja asiallinen tekijä. Haluan, että hommat etenevät ja että järjestö tekee asioita, mutta haluan, että teemme niitä yhdessä, ryhmänä. Suomen Sisu ei voi olla kaikkea, jokaista emme voi miellyttää, mutta on otettava visio, jota suurkäräjien valitsemat käräjät toteuttaa.

Suomen Sisun julkikuvasta puhuttaessa pohditaan usein, olemmeko ”ääriryhmä” vai salonkikelpoinen yhdistys. Tämä vastakkainasettelu ohittaa jotain tärkeää. Voi olla perusteltua sanoa, että globalisaation ja juurettomuuden aikana kansallismielinen aate on ”äärimmäistä” – siinä mielessä, että äärimmäisyys on suhteellista ja riippuu vallitsevasta ilmapiiristä. Mutta vaikka asiamme olisi tiukkaa, ajallemme radikaalia ja loukkaisi itsessään joitakuita, järjestönä olemme vakava, asiallinen ja rauhallinen. Tämä työnjako on hyvä. Sisältö ja muoto ovat kummatkin tärkeitä. Asioiden sanominen mahdollisimman ”tuhmasti” ja terävästi ei voi olla itseisarvo, muodon ja esitystavan pitää palvella tavoitteita. Yhtä lailla sisältöä ei voi muokata ”salonkikelpoisuuden” vuoksi menettämättä sieluaan.

Aikamme ilmapiirissä, jota luonnehditaan toisinaan polarisaatioksi tai kulttuurisodaksi, kansallismielisyys on hyökkäyksen alla. Suomen Sisun pitää puolustaa suomalaisia ja suomalaisuutta huolimatta siitä, leimataanko meidät sen vuoksi. Valkoinen heteromies on kulttuurisodan uhrihierarkiassa ongelmallinen ja syyllinen. Tavallista suomalaista tentataan, että ethän ole rasisti ja suomalaisuuden määritelmää ja suomalaista yhteiskuntaa vaaditaan avoimeksi ja inklusiiviseksi, kaikille. Suomen Sisun tehtävä on puolustaa pientä, hyökkäyksen kohteena olevaa suomalaista. Suomalaisuus, suomalainen yhteiskunta, ja suomalainen kulttuuri ovat meidän suomalaisten omaa. Meillä on niihin oikeus eivätkä muut saa niitä omia tai meiltä viedä. Suomalaisuus on hyökkäyksen alla ja tässä tilanteessa on pieni hinta, että Suomen Sisu ottaa vastaan mustamaalausta ja leimakirveitä siitä, että puolustamme rehellisesti ja avoimesti sitä, mikä on oikein ja luonnollista. Me olemme suomalaisten kilpi emmekä pelkää ottaa osumia, sillä toimimme puhtain asein puhtaan asian puolesta.

Lähde: Suomen Sisu

Aktivismi Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Nico Anton Saramo Politiikka Suomen Sisu

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Laitoin Suomalaisuuden Liittoon jäsenhakemuksen 2 vuotta sitten. Ei ole kuulunut mitään. PS sentään vastasi heti että minua ei hyväksytä- Surkea on Suomen tila.

 • TT

  Vastaa

  Jos joku järjestö toimii persujen ja sitä kautta valtapuoluekoneiston vaikutuspiirissä, niin siellä on oltava kieli keskellä suuta sen suhteen, mitä voi sanoa ja mitä ei. Mielipideikkuna on kapea. Kaikki voivat olla suomalaisia, juutalaisia pitää rakastaa, pitää pelätä koronaa, laittaa maski naamalle ja lopettaa bisnekset ja harrastukset, jos terveysdemari niin käskee. Pitää ottaa buusterit ja kannattaa Naton ydinohjuksia Suomeen. Voi persut teitä.

  • GLGL

   Vastaa

   Idea lienee se, että PS:n peesissä pääsee valtaan.

   Ajan merkit on kuitenkin sellaisia, että nyt kannattaisi olla juuri kaikkea globopopulismia vastaan, sillä esim. PS:n kannattajakunnassa on todella paljon hienoja isänmaallisia ihmisiä, jotka eivät ollenkaan hyväksy PS:n uusinta takinkääntöä. 

   On toki tunnettua, että äänestäminen on nykyään aika turhaa, mutta kevään EK-vaaleihin pitäisi kuitenkin saada jotakin vaihtoehtoa tarjolle.

   Muutama päivä jäljella USA:n välivaaleihin. LibDem yrittää vielä jotakin viikonloppuna (esim. sotilaallinen konflikti P‑koreassa ja/tai Serbiassa, seuratkaa uutisia sillä silmällä), mutta aika käy vähiin. Voi olla, että USA;n vallanvaihdon jälkeen kevääseen mennessä Suomessakin on aivan eri fiilikset. Wokelle annetaan kunnon muilutukset.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Suomen Sionistit.

  • society

   Vastaa

   Putin on myös jutku ja sionisti

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi