Kirjakauppiaasta sotasankariksi ja takaisin – Kiellettyjen Kirjojen Ville Nurmela kertoo Ukrainan sodasta

Kansallisradikaalien suosima kirjakauppa Kielletyt Kirjat avasi jälleen ovensa puolen vuoden kiinniolon jälkeen. Syynä kiinniololle oli kauppiaan matka Ukrainaan taistelemaan kansallismielisten riveissä Venäjää vastaan konfliktissa, joka on suurin sotatoimi sitten toisen maailmansodan.

Aktivismi

päivitetty

Otimme yhteyttä Nurmelaan, joka kertoi itse reissusta, tulevista vaaleista sekä kaupan lähitulevaisuuden suunnitelmista.

Palasit vastikään takaisin kotimaan kamaralle sotatantereelta. Miltä nyt tuntuu?

Alku oli vaikeaa, mutta nyt elämä tuntuu taas voittavan. Sotatouhuun jäin koukkuun melko pahasti ja samat reaktiot asioista, jotka muistuttivat sodan ääniä, jäivät päälle kotiin palattuani. Tuntui samaan aikaan ankealta hylätä kaikki tuo taakseen, mutta samaan aikaan niin uskomattomalta että tuollaisesta voi selvitä hengissä.

Olit sotimassa vapaaehtoisena toisessa maassa. Mikä ihme saa miehen tekemään tällaisen päätöksen, johon kukaan ei pakota?

Olen aina ollut äärimmäisten elämyksien perään ja henkilökohtainen avunpyyntö ei jättänyt paljon vaihtoehtoa. Katuisin edelleen jos en olisi lähtenyt, enkä usko että missään muualla pääsee kokemaan jotain tuollaista. Halusin taistella veljieni rinnalla enkä olla pelkuri, joka neuvoo Suomesta käsin, miten soditaan.

Haavoituit taisteluiden aikana. Mitä tarkalleen ottaen tapahtui? Oliko vamma vakava?

En edes muista kuinka monta kertaa olen tämän tarinan jo kertanut mutta otetaanpa vielä kerran. Meidän tehtävä oli valloittaa ryssiltä alueita sinä päivänä. Yritin nukkua lepovuoroni aikana, mutta jatkuva meteli ei oikein sitä sallinut. Päivystin konekiväärini luona ja ryhmän vanhin toi minulle ison laatikollisen patruunoita ja kertoi, että tänään hyökätään. Monta tuntia jatkunut molemminpuolinen räiskintä tuotti tulosta. Kuuntelimme vihollisen salaamattomia radioyhteyksiä ja he olivat tilanneet paljon evakuointeja sekä kutsuneet kaikki apuvoimat paikalle aina tankeista ilmavoimiin. Meitä varoitettiin kemiallisten aseiden käytöstä ja viimeinen muistikuvani päivästä oli, kun nostin kiikarit naamalle ja samassa räjähti vieressä. Tankki tulitti meitä taas ja ajattelin, että eipä tässä mitään, mennään poteroon, odotellaan ja homma jatkuu. Tulitus kuitenkin läheni, läheni ja lopulta osui poteroni kattoon. Sain sirpaleita vasempaan käteeni ja juoksin poterosta pois, koska ajattelin seuraavan tulevan vielä lähemmäs. Juoksin etsimään radiomiestä, joka voi ilmoittaa haavoittumisesta. Ennätin kuitenkin vain lähimpään poteroon, jossa oli 2 ukrainalaista suojassa ja he laittoivat minulle paine- ja kiristyssiteen. Hetken päästä juoksin saattaja mukana kohti evakuointipistettä. Tietysti ryssät säestivät tätäkin juoksumatkaa konekiväärillä aina aukean paikan tullen. Sillä hetkellä teki kipeää ja päässä suhisi, mutta vamma oli oikeasti todella lievä. Sairaalassa huomasin, että kaikki eivät olleet yhtä onnekkaita.

Moni maassa ollut suomalaisvapaaehtoinen on julkisissa kannanotoissaan vähintään rivien välissä kertonut, että Ukrainan armeijan laatu on vähintään heikko, mitä tulee koulutukseen ja moneen muuhun asiaan. Vastaako tämä omia havaintojasi? Mitä parannettavaa heillä olisi?

Pitää paikkansa. Itse olin SSO Azovissa ja Azov 98:ssa (Dnipron Azov), ja meininki oli kyllä parempaa kuin Ukrainan armeijan tyyppien kanssa. Lähettäisin jokaisen ukrainalaisen sotilaan käymään Suomen varusmiespalveluksen. Huomasin nopeasti että sotilaallinen kuri on erittäin löyhää, turvallisen aseenkäsittelyn opeista ei myöskään moni ollut tietoinen, yleinen välinpitämättömyys vaaroja kohtaan oli myös huomattavissa. Toivoisin myös, että paikalliset ottaisivat neuvoja ja palautetta paremmin vastaan ihmisiltä, jotka ovat suorittaneet varusmiespalveluksen. Henkilöstön osaaminen oli erittäin vaihtelevaa. Löytyy hyviä tyyppejä, jotka ottavat asiat vakavasti ja omaavat useamman vuoden taistelukokemuksen. Sitten löytyy idiootteja, jotka käyttävät valoja ja metelöivät öisin, leikkivät aseilla, ovat ylimielisiä muita kohtaan. Kunnioitan heitä silti, koska he tarttuivat aseisiin empimättä hetkeäkään.

Jos yksittäinen suomalainen haluaa auttaa Ukrainan kansallismielisiä sodassa, mitä hän voi tehdä? Minkälaista apua esimerkiksi Azov tarvitsisi?

Suorat rahalahjoitukset kyseisille yksiköille. Ei missään tapauksessa valtion tilille. Ukraina on korruptoitunut ja läpimätä järjestelmältään, eivätkä nämä tyypit välitä, jos joku taistelija jää ilman varusteitaan tai rahojaan. Sanoisin, että varusteet helpottavat elämää. Huomasin itse reissun aikana, että näiden tavaroiden kohdalla ainakin esiintyi puutteita:

 • MTP- tai Multicam-maastopuvut
 • Sadevaatteet (samaa kuosia)
 • Aktiivikuulosuojaimet
 • Kunnollisia taistelukypäriä
 • Platecarrier-liivit varustettuna 3+ tai 4‑tason suojalevyillä
 • Pimeänäkölaitteet, lämpökamerat, dronet

Talvi on tulossa kovaa vauhtia ja kelit kylmenee. Uskoisin, että maastokuvioidut pakkastakit ja ‑housut kelpaavat. Myös lämpimät makuupussit tekevät elämästä juoksuhaudassa hieman mukavampaa.

Olet myös ehdolla tulevissa eduskuntavaaleissa. Mikä tai mitkä teemat tulevat olemaan kampanjasi kärjessä?

Haluan että maahanmuutto lopetetaan ja suomalaisuus olisi jokaisen kansalaisen ylpeydenaihe.

Haluan että sateenkaaripropaganda kielletään ja perinteiset perhearvot olisivat jokaisen velvollisuus.

Haluan, että maanpuolustuksellisia menoja kasvatetaan tuntuvasti nykyisen kiristyneen turvallisuustilanteen takia.

Haluan, että Suomi eroaa Euroopan Unionista ja kaikista muistakin sitä rasittavista ylikansallisten intressien kuristusotteesta.

Jos sinut valitaan eduskuntaan, miten se tulee näkymään käytännössä niin omassa kunnassasi, valtakunnallisella tasolla kuin kansallismielisessä liikkeessä?

Varmaan aika merkittävästi. Saisi ainakin säpinää ihan kunnanvaltuustosta eduskunnan istuntotunneille. Demokratiahan ei oikeasti toimi, joten en usko pystyväni yksin vaikuttamaan kovinkaan paljoa. Ainakin sillä saa nostettua tapetille tärkeäksi kokemiani asioita. Koen sen myös velvollisuudeksi, josta en voi kieltäytyä.

Kirjakauppasi Kielletyt Kirjat tunnetaan avokätisistä lahjoituksista kansallismielisen toiminnan hyväksi. Onko se kirjakaupan olemassaolon syy, eli toiminnan tukeminen kulttuurityön ohella?

Pääasiassa kyllä. Kirjakaupalla on montakin tarkoitusta, mutta tärkeimmät ovat varmaan ihmisten sivistäminen kirjallisuuden avulla ja rahan ohjaaminen kansallismielisille. Jos ostat Kielletyiltä Kirjoilta, voit olla varma, että rahat menevät kansallismielisen toiminnan tukemiseen. Onhan sitä tehty moniakin lahjoituksia ja maksettu kuluja esim tilavuokrista, tehty materiaalihankintoja. Mikään ei onnistu ilman pääomaa ja tähän ongelmaan on ratkaisu: rahat täytyy raapia kasaan itse. Valikoimasta löytyy myös nykyään runsaasti ulkomaista kirjallisuutta, jota on mukavampi tilata Suomesta kuin ulkomailta ja maksella tulleja niistä. Moni hyvä kirja on myös saanut turhaan odottaa uudelleenpainosta, joten mikäs sen parempi tapa kuin tehdä se itse. Esimerkiksi Palava Pensas ‑kirjan julkaisu on mielestäni merkittävä kulttuuriteko.

Suomessa ei tiettävästi ole muita kansallismielistä toimintaa rahallisesti tukevia kirjakauppoja. Oletko sitä mieltä, että teot puhuvat puolestaan enemmän kuin teoreettinen jargoni ja haaveilu?

Olen aina kunnioittanut ihmisten tekoja enemmän kuin mielipiteitä. Kuka tahansa voi sanoa olevansa mitä tahansa tai tekevänsä mitä tahansa, mutta onko hän tehnyt jotain jonkin asian hyväksi? Jos ei, olkoon hänen mielipiteensä mitättömiä minulle.

Uudelleenjulkaisit myös Elias Simojoen Palava Pensas ‑kirjan viime vuonna. Kukaan muu ei ollut sitä tehnyt vuosien varrella, vaikka tilausta varmasti olisi ollut. Onko se liikkunut hyvin?

Kyllä on. Pidin suorastaan häpeällisenä, että kyseisen kirjan uudelleenjulkaisua ei oltu tehty aiemmin. Mikäs sen parempi tapa hoitaa homma kuin tehdä se itse. Tätähän voi soveltaa elämän joka osa-alueeseen: jos haluat jonkin asian tulevan tehdyksi, tee se itse. Kyseistä kirjaa on liikkunut aika mukavasti, enkä oikeastaan muista yhtäkään tapahtumaa, missä kyseistä kirjaa ei olisi myyty yhtäkään kappaletta.

Mitkä ovat kirjakaupan lähitulevaisuuden suunnitelmat?

Tällä hetkellä suunnitteilla on muutamia isohkoja lahjoituskohteita. Kerätään varoja niihin, varastontäydennyksiä on luvassa sekä ainakin 2 uusintapainosta. Toivottavasti tänä vuonna ei tule enää samanlaista boikottikampanjaa kuin viime vuonna, koska tein yötäpäivää duunia noin 500 tilauksen kanssa.

Voit tutkia kirjakaupan valikoimaa osoitteessa kielletytkirjat.com.

Aktivismi Kansallismieliset Kansallismielisyys Kielletyt kirjat Kotimaa Politiikka Sota Ukraina Uutiset Ville Nurmela

Keskustelu

24 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Asiallisia mielipiteitä ja selkeää infoa ukrainalaisten sotilaallisesta kyvykkyydestä eli ilman varusmiespalvelusta jää joukon taso hyvin kirjavaksi! Ilman Naton materiaalia ja sotilaita sota olisi jo loppu, mutta vielä riittää ukrainalaisia uhrattaviksi j‑laisen molokin kitaan!

  • Hail Azov

   Vastaa

   Putinin aasilauma pysähtyi vain muutaman päivän sotimisen jälkeen eli kauan ennen kuin lännestä alkoi tulemaan aseapua. Ase- ja muu apu toki auttaa työntämään huonolla moraalilla varustettuja ryssiä pois Ukrainasta. Ilman Azovia ja muita kansallismielisiä ryhmiä, jotka on alusta asti sotineet Venäjää vastaan, Venäjä olisi edennyt sodan alussa paljon nopeammin. Kiitokset siis Azoville (jossa myös nyt haastateltu taisteli)!

  • Plääh

   Vastaa

   No Venäjällähän niitä vasta riittääkin. Juuri värvättiin 300 000 ”tossuryssää” lahdattavaksi. Teillä kun on niin kova halu päästä tappamaan iso osa ukrainalaisista ja lakkauttamaan kulttuuri. Chelmnitskin pogromejako vielä ”kostatte”?

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Hienoa toimintaa hienolta mieheltä. Sotakokemus on hyvä valtti vaaleihin. Varmasti vaalien ainoa sodassa ollut ehdokas. Rintamalla olleita ei ole enää kymmeniin vuosiin ollut eduskunnassa.

 • Kate Hikes

  Vastaa

  Olisi vain pysynyt siellä taistelukentällä. Globohomo tarvitsee verta ja lihaa.

  • Nimetön

   Vastaa

   Ville olikin globohomoa vastustavan Azovin riveissä 😉

 • NS8

  Vastaa

  Esimerkillinen mies, jonka toiminnassa 1900-luvun alun suomalaisten itsenäisyysaktivistien henki on vahvana!

 • antisionisti

  Vastaa

  Nimimerkille ”Kate Hikes”: Mitä jos sinä pikkujutku menisit rintamalle ottamaan luodin (((Rotenbergien))) puolesta?

  • Kate Hikes

   Vastaa

   Kuulehan pullaposki, minä juuri en mene ottamaan ja jakamaan luoteja toisten heimojen takia.

   • Plääh

    Vastaa

    No Rotenbergien mafian puolesta sitten

  • Mauri Mela

   Vastaa

   Eli käytännössä olet samaa mieltä Hate Kikes kanssa?

 • Sanna.M

  Vastaa

  Todella rohkea ja määrätietoinen kaveri! Äänestän vaaleissa!

 • KP

  Vastaa

  En tuosta sodasta hirveästi välitä, koska se taistellaan kahden vieraan kansan välillä, mutta käytännön kokemus siitä miten Venäjä käy sotaa on kultaakin kalliimpaa ja en luota hetkeäkään siihen, että valtamedia sitä toimittaisi. Ostan tulevaisuudessa kaikki kirjani Villeltä jahka taloudellinen tilanteeni paranee ja kauppiaalla on mielenkiintoista valikoimaa.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Millähän tavalla Azoville saisi suoraan lahjoitettua? Millekkään avustusjärjestölle tai Ukrainan valtiolle en rahaa anna. Kaikki katoaa kasaarien taskuihin.

  • Make

   Vastaa

   https://www.supportazov.com/

   tuolta ainakin saa lahjoitettua.

   • Ari Lehto

    Vastaa

    Suomessa valtamedia antaa kuvan, että Putin yleensä pilleritokkurassa aamupalapöydässä päättää ”ketäs tänään pommitettais”. Näinhän se ei varmaan mene.

    Kaipaisimme puolueetonta tietoa mikä on tähän sotaan johtanut? Miksi ja mistä soditaan? Onko tässäkin sodassa USA/CIA :lla näppinsä pelissä? onko sodan syy naton pyrkimys laajentua, vai vallan muu syy mitä mahdollisesti ei voida julkistaa.

    Ei oikein käy järkeen että Venäjä hyökkää alueille, ikään kuin vihollisen päälle. Miljoonat ihmiset siirtyvät vihollisen (Venäjän) puolelle. Äänestävät ”hyvät tavat” täyttävällä vaalitavalla itsensä halusta olla ”vihollisen” puolella?

    Kuvio on monessa mielessä vinossa ja vuotaa. Totuuden nälkä on hirveä.

  • Hetkinen...

   Vastaa

   tämä kiinnitti huomioni kanssa. Yksiköille rahan lahoittaminen on vaikeaa sillä juutalais-johto kerää kaiken omiin tarkuihinsa. Ja kuten artikkelissa sanottiin, niitä ei kiinnosta yhtään jos joku jää ilman varusteita.

   Tässä on suurempikin ongelma siinä mielessä että jos porukka ei osaa ampua kuin aseettomia vuohipaimenia eikä johta kiinnosta kuin USA:n rahanpesu ja biolaboratotiotehtaat, niin miksi kansan edes kannattaa aloittaa sotaa Venäjää vastaan? Eikö sellainen ole jo tuhoon tuomittu heti ensihetkestä lähtien?

   No, sielä tietty on paljon palkaostureita apuna. Niille maksettiin se 15 000 – 18 000 dollaria kuukaudesssa. Mutta nekin summat jäävät ukrainalaisten maksettaviksi Amerikalle. Ei sieltä tule ilmaiseksi yhtään tykkiä tai panssariajoneuvoa. Vaikka ”tuesta” puhutaankin. Viljaa viedään maasta ilmaiseksi varmaan seuraavat 10 vuotta.

   Mutta, demokratia on se jolla mennään eteenpäin.

 • Taisteluni

  Vastaa

  Koska tämän kirjakaupan takana on oikeita tekoja, eikä pelkkää teoriaa, on selvää, mihin omat kulutusvalintani ohjaan tulevaisuudessa.

 • Rafaelin sekeli

  Vastaa

  Turha tai jopa Suomen kannalta haitallinen egotrippi globalistien ja jenkkien (((sotafirmojen))) taskuun.
  Harmi että näissä ”kansallismielisissä” piireissä riittää näitä torspoja.

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Venäjän Kiovan piiritys harhautus antoi avoimet ovet etelä ja itä-Ukrainassa. Nyt turha enää itkeä kun nämä alueet liitetty Venäjään. Paras olisi aloittaa rauhanneuvottelut . Muuten voi mennä lisää maata.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Tämä(kin) sota on yksinkertaisesti juutalaisten sota valkoisia ihmisiä ja kansoja vastaan. Tavoitteena on kaaoksen ja kurjuuden levittäminen valkoisiin maihin.

  Ensinnäkin, juutalaiset ovat ryövänneet Yhdysvallat keppikerjäläiseksi. Valtion velka on siellä jo tähtitieteellinen ja kansa on hitaasti mutta varmasti vajoamassa aitoon köyhyyteen ja kurjuuteen. Samalla juutalaiset ovat saaneet seniilin Bidenin hyväksymään täysin avoimet rajat ja niinpä rajan yli tulee laittomia siirtolaisia miljoonia ja taas miljoonia nopeuttamaan maan muuttumista kehitysmaaksi. Yhdysvallat on tuhottu maa ja juutalaisilla on hätä, sillä siitä lehmästä ei enää voi lypsää loputtomia satojatuhansia miljardeja sionistien kotipesään.

  Niinpä Länsi (joka on yksinkertaisesti yksi suuri sionistinen rotanloukku ja keskitysleiri valkoisille ihmisille) on nyt saatu manipuloitua uskomaan kurjuuteen, energiapulaan ja tarvittaessa ydinsotaan kahden suuren valkoisen blokin välillä. Tätä manipulointia johtaa Jew York ja juutalaisten globaalit mediat. Siellä vaikuttavat myös mm. naispoliitikot, joista vesikauhuisin ja vaarallisin on Victoria Nudelman aka Kagan aka Nuland. Tämä noita suoraan helvetistä järjesti Maidanin verilöylyn ja on selkeästi moottori sodassa, jota rahoitetaan keppikerjäläisen keskuspnkista Yhdysvaltain kansan köyhdyttämiseksi.

  Juutalainen Länsi on hädässä. Putin ei vain alistu ja salli maansa muuttuvan loputtomaksi homomarssiksi ja neekerislummiksi. Jos juutalainen Länsi voittaa niin Venäjä ryöstetään niin kuin USA, se velkaannutetaan keppikerjäläiseksi, se saa sotia Kiinaa vastaan, tapattaa kansansa loputtomissa ”demokratiasodissa”, kuten USA. Sen suuret varallisuudet, raaka-aineet, pelataan juutalaisissa pörssipeleissä harvalukuisille miljardööreille ja samalla Venäjä vajoaa, kuten USA, loputtomaan velkaan, loputtomaan köyhyyteen ilmastonmuutosvalheineen. Ja nämä samat feinsteinit kuittaavat taas satojatuhansia miljardeja, kun kansa nääntyy ja kuolee kurjuuteen ja neekeritsunamiin.

  Ja meidän idioottimme taputtavat käsiään, saamehan seisoa seniilin idiootin takana varjelemassa maame ja kaikkien valkoisten kansojen tuhoa.

  Swidu amen.

  • oot kujalla

   Vastaa

   ”Putin ei vain alistu ja salli maansa muuttuvan loputtomaksi homomarssiksi ja neekerislummiksi.”

   Niin no, Putin paikkaa työvoimapulaansa kiinalaisilla eikä nakkaa paskaakaan mistään valkoisesta rodusta.

  • Nimetön

   Vastaa

   Putin on kuitenkin sallinut oman kansakuntansa kärsivän puutteessa ja kurjuudessa sekä elävän mätääkin mädännäisemmässä ikuisen korruption kulttuurissa. Pelkkä rosvo se on.

   Jos Eurooppalaiset kansakunnat eivät itse tajua herätä kotimaidensa kehitysmaalaistumiseen niin ei asiaan silloin ole olemassakaan mitään lääkettä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Hieno mies. Kaikki tuki kaltaisilleen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi