Sinimusta Liike vaatii keinoja energiatuotannon kansallistamiseksi – uusia eduskuntavaaliehdokkaita julkaistu

Uudelleen julkaisemme Kansalaisen tiedotteen. Artikkelin loppupuoliskolla on linkki suoraan Sinimustan Liikkeen kannanottoon.

Aktivismi

Sinimusta Liike korostaa energiapoliittisessa ohjelmassaan omavaraisuutta ja huoltovarmuutta. Puolueemme mielestä Suomen tulisi selvittää keinoja ylikansallisesta sähköpörssistä irtautumiseksi ja lisätä julkista omistussuhdetta suomalaisessa energiantuotannossa. Suomen valtion tulisi johtaa suomalaista energiantuotantoa oman kansallisen energiapolitiikkansa mukaisesti, jolloin voimalat myisivät tuottamansa energian suoraan suomalaisille kuluttajille ilman nykyisiä välikäsiä. Tällöin tuotetun energian hinta seuraisi selkeämmin raaka-aineiden hinnankehitystä sekä ympäristölle aiheutettua kuormitusta, eikä se muodostaisi enää ansaitsematonta tulonlähdettä yksittäisille suuromistajille ja keinottelijoille. Valtiollisia ja kunnallisia energiayhtiöitä on tälläkin hetkellä käytössä useissa maissa, myös Suomessa, joten idea ei ole tältä osin uusi.

Kansallisesti johdettu energiantuotanto voisi myös toteuttaa paremmin istuvan hallituksen poliittisia päämääriä, joihin sisältyisivät esimerkiksi haja-asutusalueen tuotantolaitoksille annetut energiaverohelpotukset sekä uusien voimaloiden sijoittaminen niille alueille, jotka kärsivät muuta Suomea enemmän työttömyydestä ja sen aiheuttamasta muuttotappiosta. Sinimusta Liike kannattaa atomienergian käytön kasvattamista osana puolueen omaa vihreää siirtymää, ja näkee kansallisesti johdetun poliittisen ohjauksen edistävän tätä päämäärää parhaiten.

– Sähkön hinnan korotukset osuvat erityisen kipeästi maaseudulla ja omakotitaloissa eläviin ihmisiin, joiden käyttämästä sähköstä merkittävä osa menee asunnon lämmitykseen. Mikäli energian hintaa ei saada kohtuullistettua talveen mennessä, moni suomalainen joutuu miettimään tulevaisuudessa uudenlaista asumisratkaisua esimerkiksi suurkaupunkien kerrostalolähiöistä, toteaa Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru.

– Samaan aikaan kun energian hinta uhkaa moninkertaistua, sen tuotantokustannukset ovat pysyneet monelta osin ennallaan. Suomessa sijaitsevat voimalat eivät kuitenkaan myy tuottamaansa energiaa suoraan asiakkaille, vaan laajempaan eurooppalaiseen sähköpörssiin, jossa energian hinta määräytyy useiden eri energiantuotantotapojen yhdistelmästä, jonka vuoksi yhdenkin energianlähteen tuntuva kallistuminen nostaa kaiken energian myyntihintaa. Suomalaiset joutuvat siten epäsuorasti kärsimään sen kaltaisten energianlähteiden kallistumisesta, josta he eivät ole itse käytännössä millään tavoin riippuvaisia. Suomalaiset maksavat siten muiden eurooppalaisten maiden, kuten Saksan, vääristä energiapoliittisista päätöksistä, Kuru jatkaa.

Lue kannanotto tästä.

Sinimusta Liike on nimennyt lisää eduskuntavaaliehdokkaita

Tulevan kevään vaaleissa on ehdolla kansanedustajaksi Jouni Hautala Vaasasta, Kainu Jokipii Pirkanmaalta, Miika Kallio Varsinais-Suomesta, Roni Nieminen Varsinais-Suomesta, Ville Nurmela Varsinais-Suomesta, Ilmari Ollila Helsingistä, Olli Pasanen Keski-Suomesta, Timo Rumpunen Varsinais-Suomesta, Pyry-Lii Soinio Uudeltamaalta, Joona Välimäki Varsinais-Suomesta.

Aiemmin julkaistut ehdokkaat: Lauri Hokkanen, Pirkanmaa; Suvi Hokkanen, Pirkanmaa; Toni Jalonen, Helsinki; Meri Kartta, Häme; Terhi Kiemunki, Pirkanmaa; Antero Kivisaari, Varsinais-Suomi; Pasi Kuronen, Lappi; Tuukka Kuru, Häme; Tapio Rantanen, Satakunta; Miro Sarola, Lappi; Milka Ojala, Oulu; Aleksi Veikkola, Pirkanmaa.

Lähteet: Kansalainen, Sinimusta Liike

Aktivismi Eduskuntavaaliehdokkaat Eduskuntavaalit Energiantuotanto Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallistaminen Kotimaa Politiikka Rotu Sinimusta Liike Talous Teknologia Uutiset Ydinvoima Yhteiskunta

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Kansallistamien on oikean suuntainen ehdotus, mutta silloin myös maassa on oltava kansallista etua ajava hallitus. Vihervasemmisto kätyreineen, kuten kokoomus ja persut on työnnettävä historian roskatynnyriin, muutoin asiat eivät parane maassamme!

  • T . T

   Vastaa

   Juurikin näin. Sama ilmiö on totta myös muussakin kuin energia politiikassa ja itse asiassa koko kansakunnan tulevaisuudessa. Valtion vahva keskusjohto on todella hyvä asia, mutta siitä voi tulla todella huono asia jos se on väärissä käsissä.

   Tähän on ratkaisuksi kansallismielisten saattaminen valtaan.

 • TT

  Vastaa

  Valtiota toisiinsa sitovat järjestelyt, kuten yhteinen sanktiopolitiikka Venäjää vastaan tai monia maita yhdistävät sähköpörssit vievät mailta pois omaa päätäntävaltaa ja reagointimahdollisuuksia. Tämä on ollut kansainvälistäjien, EU-liittovaltiofanaatikkojen ja resetti-miesten tavoite. 

  Suomella ei välttämättä olisi mahdollisuutta välttää energiakriisiä siinäkään tapauksessa, että maa päättäisi luopua Venäjältä tuotavan sähkön sanktioinnista koviin talviolosuhteisiin vedoten. Tämä olisikin ainoa pragmaattinen ratkaisu tulevan talven varalle. Ylikansallisen pörssimekanismin vuoksi tuokin sähkö sitten hinnoiteltaisiin pilviin, kun sitä myytäisiin eteenpäin. Toisaalta kenties vältettäisiin sähkön kokonaan loppuminen, mikä voi aiheuttaa pahaa kaaosta. Onneksi on Putin, jota voi aina syyttää kaikesta – myös pörssien reagoinneista. Suomi tuntuu myös haluamalla haluavan ajaa väestön koaoottisiin olosuhteisiin eikä tunnu oikein välittävän enää mistään mitään saavuttaakseen globalistisen kommunismin unelman. Tämä edellyttää nykyisen talousjärjestelmän romahduttamista. Maan harhaanjohtajat puhuvat sotataloudesta innostuneesti ja Venäjälle ryttyily kiihtyy päivä päivältä. Eduskunta on Venäjä-vihassaan jo täysin hullujenhuone.

 • Ilmari

  Vastaa

  En ole perehtynyt esityksen ksityiskohtiin, mutta se vaikuttaa ihan tolkulliselta. 

  Ei siitä ole kovin pitkää aikaa kun sähkön, lämmön ja veden jakelu oli julkisessa omistuksessa, eikä kukaan edes esittänyt yksityistämistä . Tämä mahdollisti myös hintojen sääntelyn. 

  Nytkin se olisi lainsäädännöllisesti mahdollista, jos vain halutaan. Sähkölaskujen maksuun kaavailtu tuki on suora tulonsiirto sähköfirmoille.

 • Timi T

  Vastaa

  Kaakkois-Suomeen tarvitaan lisää ehdokkaita ajamaan maamme hyvinvointia.

  • hane

   Vastaa

   samoin itä-uudenmaahan

 • Ei suuret saanat...

  Vastaa

  Keneltä se vaatii välineitä? Jäseniltään? Hallituspuolueilta? Suomalaisilta? Mitä sillä on tarjota vastineeksi tai vipuvarreksi vaatimustensa tueksi?

  Eiköhän kannata keskittyä konkretiaan niin kauan kunnes on siinä asemassa että voi puhua suuria.

 • Kaikko Kyörä

  Vastaa

  Kansallistaminen on pahimman luokan kommunismia!

  • Pasi

   Vastaa

   Kerro toki lisää. Haluaisin lukea ihmisten mietteitä tästä aiheesta!

  • Nationalisti

   Vastaa

   Niin, että annetaan kaikki globalistisille suursijoittajille, jotta ei vain leimauduta sinunlaistesi silmissä ”kommunisteiksi”.
   Oliko huono provo vai oletko vain tyhmä?

   • Kaikko Kyörä

    Vastaa

    Neuvostoliitto on oiva esimerkki kansallistamisesta.
    Ei siitä sen enempää.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ehdotan vuotoksen, kollajan ja muiden vesivoimaloiden rakentamista, kalahisseillä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi