Sinimusta podcast – Jakso 005: Vapautta ja tasa-arvoa vastaan

Sinimusta Podcast kertoo keskittyvänsä erityisen painokkaasti ajattomiin ideologisiin, kulttuurisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin päivänpolitiikan sijaan.

Aktivismi

Sinimusta podcast kertoo keskittyvänsä erityisen painokkaasti ajattomiin ideologisiin, kulttuurisiin ja yhteiskunnallisiin teemoihin päivänpolitiikan sijaan. Podcastia juontavat puolueen jäsenille tutut Tapio Rantanen ja Lauri Hokkanen.

Aktivismi Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Lauri Hokkanen Politiikka Sinimusta Liike Tapio Rantanen Uutiset

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Kuuntelin mielenkiinnolla. Keskustelussa korostui polariteetti egalitarismi vastaan vapaus/liberalismi ja haettiin kolmatta ulottuvuutta. Talouspolitiikassa em. vastaa vastapari kommunismi vastaan kapitalismi. Liberalismi lytättiin ja toki ihan aiheesta, koska liberalismi on nykyisin holtitonta uusliberalismia. On olemassa myös klassinen liberalismi, jossa sallitaan suuri yhteiskunnallinen vapaus esim. elinkeinon vapaus, mutta jossa vapautta kahlitsee vahva uskollisuus tietyille moraaliperiaatteille esimerkiksi rehellisyys ja kohtuullisuus liiketoimissa. Länsimaissa näitä moraaliarvoja on muovannut kristinusko. Fasistit melko usein halveksivat kristinuskoa, näkevät siinä vain egalitarismia ruokkivat siemenet ja arvelevat, että moraaliarvot johtuvat geeneistä ja rotuominaisuuksista tai syvässä istuvista heimoperinteistä. Tässäkin voi olla perää. Onko fasismi sitten keino palauttaa yhteiskuntaan kuri ja järjestys, kun kristinusko on menettänyt otteensa yksilöitä ohjaavana moraalisena kompassina tai se on saastunut sionismin vaikutuksesta?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi