Haastattelussa Sinimustan Liikkeen Terhi Kiemunki

Partisaanin toimitus tavoitti Terhi Kiemungin.

Aktivismi

Olet Sinimustan Liikkeen vapputapahtuman järjestäjä. Miten tapahtuman järjestelyt etenevät? Mitä osallistujan tarvitsee tietää päästäkseen paikalle?

Järjestelyt etenevät odotetusti. Mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia ei ole ilmaantunut. Olemme tehneet tapahtumasta ilmoituksen poliisille jo helmikuun alkupuolella, siinä marssin päätöspaikka ja varsinainen tapahtuma puheineen on Vapaudenpatsaalla. Tampereen kaupunki on kuitenkin päättänyt siirtää Keskustorin remontin vuoksi perinteisen vapputorin Hämeenpuistoon, Puutarhakadun ja Hallituskadun väliselle alueelle, eli patsas jää juuri tuon alueen keskivaiheille. Vaikka alunperin valitsimme meille symbolisesti merkittävän monumentin tapahtumapaikaksemme, niin olemme oikein tyytyväisiä vaihtoehtoiseen paikkaan Hämeenpuistossa, aivan työväentalon ja Lenin-museon vieressä. Sieltä meillä on ilo tervehtiä valkoisten voittoa symboloivaa Vapaudenpatsasta, joka katsoo suoraan suuntaamme.

Myös äärivasemmiston suunnalta on tullut totutun mukaista kiusallista uhoa sosiaalisessa mediassa tapahtumaan liittyen. Naurattaako vai itkettääkö? Vaikuttaako se valkoiseen vappuun millään tapaa?

Ainahan he ovat onnistuneet saada itsensä naurunalaisiksi, niin nytkin. En ole juurikaan seurannut heidän ilmoitteluaan, mutta ainakin poliisi on siirtänyt heidän niin sanotun vastamielenosoituksensa pois ihmisten ilmoilta Näsinpuistoon. Toisaalta se on harmi, koska on aina ilo katsoa kun he nolaavat itsensä mölyämisellä ja riehumisella. Ei vaikuta valkoiseen vappuun muuten, kuin että tekeväthän he jälleen hyvää markkinointityötä somessa meille.

Valitsitte Tampereen liikkeen ensimmäiseksi isomman julkisen tapahtuman tapahtumapaikaksi. Miksi?

Kaupunkia kutsuttiin punaiseksi Tampereeksi vapaussodan 1918 aikaan, ennen sotaa oli pidetty työväentalossa punakaartien johdon edustava kokous, jossa määritettiin kaartien toimintasuunnitelma. Tampere oli merkittävä vapaussodan tapahtumapaikka. Siellä käytiin viikkoja kestänyt taistelu, josta tuli koko sodan käännekohta valkoisten voittaessa siihen asti suurimman taistelun Pohjoismaiden sotahistoriassa. Sodan jälkeen Tampereelle jäi ikävä epäluotettavuuden leima, joka on jatkunut ihan nykypäiviin asti. Ei ole niin kovin pitkä aika siitä, kun Tampereella on vielä tarvittu demareiden jäsenkorttia jotta on voinut päästä kaupungille töihin. Edelleen Tampere tunnetaan korruptoineesta hyvä veli ‑verkostostaan, näitä demarivetoisia kähmintöjä on ihan julkisestikin tiedossa. Me pyrimme vaikuttamaan tällaisiin poliittisiin epärehellisyyksiin ja olemme valmiit kukistamaan punaisen Tampereen, vain kuvaannollisesti toki, vaikuttamistapamme on puhtaasti parlamentaarinen.

Sinimustan Liikkeen näkökulmasta Tampere on erityinen. Liikkeen perustajien ensimmäinen fyysinen kokoontuminen oli Tampereella Plevnassa sen jälkeen, kun olimme saaneet oikeusministeriöltä hyväksynnän ohjelmallemme ja kannattajakorttien keräyksen aloittamiselle, eli noin vuosi sitten.

Paikalla on myös Ukrainan kansallismielisten avuksi tarkoitettu kansalaiskeräys. Jotkut ovat vetäneet tästä herneet nenään, koska se tulkitaan juutalaisen Zelenskyn tukemiseksi. Onko asia näin yksinkertainen?

Me emme tällä keräyksellä, emmekä millään muullakaan tavalla tue Ukrainan juutalaishallintoa. Me keräämme siellä maansa ja oman kansansa puolesta taisteleville nationalisteille varusteita. Emme me nationalistit Suomessakaan allekirjoita samoja arvoja, ideologiaa tai elämänkatsomusta meidän maamme nykyisen valtiovallan kanssa, mutta sodan hetkellä me taistelisimme tämän maan ja oman kansamme puolesta huolimatta siitä kuka sitä juuri nyt johtaa. Samaan aikaan olisimme kiitollisia, jos muualla Euroopassa asuvat nationalistit auttaisivat meitä, nykyhallintohan olisi varmasti valmis syöttämään meidät viholliselle. Tavallaanhan tämä on aika yksinkertainen asia, kun se vaan halutaan ymmärtää. Nythän on valloillaan mitä kummallisimpia teorioita siitä, ketkä ovat putinisteja ja ketkä natottajia. Me olemme nationalisteja, joille on tärkeintä pitää huolta omasta kansasta ja siitä, että se voi päättää itsenäisesti omista asioistaan omassa maassaan. Mikä nykypäivinä ei valitettavasti toteudu niin Suomessa, kuin monessa muussakaan Euroopan valtiossa.

Puolue sai kasaan 5000 nimeä, jotka vaaditaan puoluerekisteriin pääsemiseksi. Mikä on seuraava välitavoite?

Seuraava välitavoite on saada mahdollisimman monessa vaalipiirissä täysi ehdokaslista ensi vuoden eduskuntavaaleihin. Meillähän on jäseniä kaikissa piireissä lukuunottamatta Ahvenanmaata. Puolueen perustajajäsenillä ja niillä jotka ovat olleet alusta asti mukana, on takana työntäyteiset kaksi vuotta, ja nyt alkanut kolmas vuosi tulee olemaan entistä kovempi tahtinen. Positiivisinta tässä projektissa on tähän mennessä se, että meillä on suuri joukko erittäin asiallisia, fiksuja ja tervehenkisiä ihmisiä kaikkialta Suomesta, joita me emme olleet aiemmin tienneet olevan olemassakaan. Eli täysin uusia kasvoja kansallismielisellä kentällä ja politiikassa. Tavallaan se on myös haaste, koska heillä jokaisella on paljon opittavaa ja meidän ”vanhojen” on heidät valmennettava. Tässä vaiheessa voin sanoa, että olen kiitollinen ja ylpeä jäsenistöstämme jota kyllä kehtaa esitellä tulevissa vaaleissa ja muussakin toiminnassa.

Kiitokset haastattelusta! Vielä on tilaa loppusanoille.

Tervetuloa kaikille kansallismielisille suomalaisille valkoiseen vappuun. Vappua kutsutaan perinteisesti työväen juhlaksi. Vasemmistopuolueet kutsuvat itseään työväen puolueiksi, mutta nykyisin ne ajavat kyllä ihan kaikkien muiden kuin suomalaisen työväestön asioita. Me emme hyväksy tapaa, millä suomalainen työläinen syrjäytetään monin keinoin työmarkkinoilla, emme hyväksy myöskään suomalaisen työntekijän kyykyttämistä esimerkiksi sellaisella pakkolakimallilla joka vasemmistohallituksen toimesta astuu voimaan toukokuun alussa. Sinimustalle Liikkeelle suomalainen työ ja sen tekijät ovat arvokkaita peruspilareita, joita on vaalittava ja arvostettava, jotta yhteiskunta on terve ja hyvinvoiva. Nähdään Laukontorilla sunnuntaina klo 13, kannattaa tulla jo vähän aiemmin, jotta saadaan järjestäytyminen valmiiksi yhteen mennessä. Hyvää työn juhlaa!

Sinimustan Liikkeen sähköisen kannatusilmoituksen voi tehdä täällä!

Aktivismi Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Politiikka Sinimusta Liike Tampere Terhi Kiemunki Työväenluokka Uutiset Valkoinen Vappu Vappu

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Terhi Kiemungin kanssa on helppo olla asioista samaa mieltä eikä tarvitse pelätä, että nainen myy periaatteensa kuten useimpien persujen kohdalla on käynyt. Tämä hetken hankalaan ja kenttää jakavaan riitakysymykseen nato/putin tuli oivallinen vastaus.

  • Nimetön

   Vastaa

   nato/putin kysymykseen tuli aivan väärä vastaus. Venäjä on kansallinen valtio ja pitää kansallisuutensa turvallisuudesta huolta Naton levittämää USA:n globalismipolitiikkaa vastaan, joka on Ukrainassa saanut jalansijaa.

   • T . T

    Vastaa

    Nyt tuli sinulta säälittävää ryssänmielistä kansanpetturuutta osoittava vastaus. Asia on juuri kuten tämä nainen sanoo.
    Venäjä tai Putinin korruptoitunut neukku ihailija hallinto ei välitä senkään vertaa omasta kansastaan tai kansallisuutensa turvallisuudesta kuin länsimainen rappio.
    Ryssä on suomalaisten verivihollinen On ollut sitä jo satoja vuosia. On siis täysin häpeällistä jos nykyään kansallismieliseksi tai isänmaalliseksi itseään kutsuva puolustaa Venäjää.

   • Toinen nimetön

    Vastaa

    Nimetön on oikeassa. Globalistit käyttävät ihmisten DNA:han kirjoitettua ryssävihaa häikäilemättä hyväkseen. Kumma kyllä se DNA ei yllä niihin ajanjaksoihin, kun Ruotsi piti Suomea alusmaanaan. Sieltä suunnalta ne isoimmat kansaan kohdistuneet rikokset löytyvät.

    • Plääh

     Vastaa

     Ai kuten inkeriläisten kansanmurha tai Itä-Karjalan massamurhat? Talvisota ja suomettumiset? Bolshevismi? No julistettiinhan 1600-luvulla muistaakseni jossain Värmlandissa suomalaiset henkipatoiksi, mutta silti.…

     Nythän siis Venäjä murhaa Ukrainaa ja ukrainalaisia ja haluaa massatuhoa ja kulttuurin tuhoa. Samaa on jo uhottu Suomen suhteen ja vaaittu Suomeakin etupiiriin. Tämä merkitsee kansanmurhaa ja kansanvaihtoa sodan ja jälkihoidon kautta

  • TT

   Vastaa

   Vastakommenteista nähdään, että suhde itään ja länteen jakaa voimakkaasti kansallismielisiä. Sikäli Terhi Kiemungin vastaus oli hyvä, että siinä erotellaan selkeästi kansa ja sitä ylhäältä (harhaan)johtava hallinto, englanniksi ’regime’. Suomessa ja lännessä hallinnot eivät enää nouse aidosti kansasta käsin eivätkä toteuta sen etuja. Asetelma on karulla tavalla todettu Suomessa, jossa kaksi tärkeintä ministeriä ovat Maailman Talousfoorumin agendojen orjallisia toteuttajia. Suomen turvallisuuskoneistoa johtaa Kokoomus, joka on maan länsi-integraatioon sulauttamaan pyrkivä puolue, jota kiinnostaa vain ja ainostaan raha. Puolue on matkan varrella hukannut kaikki periaatteensa paitsi rahanhimon ja köyhiin kohdistuvan verenhimoisen vihan.

   Ukrainassa taistelevat keskenään dollari sekä rupla. Venäjän ja Kiinan koalitio (BRICS) uhmaa vahvasti dollarin, dollarille alistettujen resurssien ja läntisen keskuspankkijärjestelmän mahtiasemaa maailmalla, joka on alkanut horjua ja on monien USA-vetoisten ’regime change’-sotien moraalisesti rasittama. Asetelman ymmärtäminen vaati geopolitikan, historian ja maailman rahoitus- ja kaupankäyntijärjestelmien ymmärtämistä. Kaikki maailman sodat ovat väitetysti pankkiirien sotia eli kyse on pohjimmiltaan taloudelliset eduista, resurssien ja raha- ja pankkijärjestelmien hallinnasta. 

   Kiihkoilevat pölkkypäät ovat sotia synnyttäville tahoille hyödyllistä tykinruokaa (vrt. Henry Kissingerin lausunto sotilaista, joita tämä avoimesti halveksi ja syystäkin. Sotiin helposti aivopestävät ihmiset ovat poikkeuksetta typeryksiä pl. suora itsepuolustus). Pienten maiden kannattaa aina ajaa rauhaa ja konfliktien sopimista neuvottelemalla. Suomi olisi voinut välttää kuuman osapuolen aseman Ukrainan sodassa, mutta intohimot pääsivät nyt voitolle ja olemme tulevan suursodan osapuoli. 

   https://www.azquotes.com/author/8103-Henry_A_Kissinger/tag/military

   • Plääh

    Vastaa

    Venäjään ei Suomi voi nojata. Juutalainen Venäjä ja sen Bricksit ja ruplat eivät tarjoa Suomelle mitään positiivista. Putinin propagandistit nimenomaan eivät tunne historiaa eivätkä tunnu omaavan edes silmiä päässä. Suomi ei voi pysyä sivussa, koska Venäjä uhkaa sitä joka tapauksessa. Pyrki sitten Länteen tai ei

 • Tampere ilman punikkeja kiitos

  Vastaa

  Sinimustassa liikkeessä minä pidän erityisesti juuri näiden marssien järjestämisestä ja vaikka vaaleissa ei kovin montaa paikkaa tulisikaan niin toivon että nämä katutason tempaukset olisivat isommassa roolissa kuin muilla puolueilla jotka muistavat kansansa olemassaolon ainoastaan vaalien alla. Sillä Sinimustat pystyvät erottumaan muiden puolueiden joukosta kaikkein parhaiten.

  Hienoa myös että vappumarssi järjestetään Tampereella. Se sopii hyvin Turun kukkavirran ja Helsingin itsenäisyyspäivän marssien kanssa. Näin saadaan jokaiselle vuodelle näkyvää kansallismielistä toimintaa useamman kaupungin kaduille. Toivottavasti vappumarssit järjestetään siis jatkossakin Tampereella.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Tampereen sisällisodan taisteluista
  Valkoiset hyökkäsivät Ratinan suvannon kautta ja päätyivät Näsilinnan mäelle, jonne joukkue jäi saarretuksi. Joukkue pakeni yöllä Näsijärven jäitä pitkin ja oli pakko jättää haavoittuneen Näsilinnaan.
  Haavoittuneet eivät joutuneet punaisten tappamiksi, vaikka sitä pelättiin. Saivat surmansa vasta Hatanpään sairaalassa, kun valkoiset valtasivat sen ja teloittivat punaisiksi luulemansa potilaat.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Pakkolaista tuli mieleen sairaanhoitajat. Olisipa mielenkiintoista nähdä heidät vaatimassa samoja palkkoja, joita heitä edustavien järjestöjen johtajat saa. Mitenkähän johtajat perustelisivat sen, että jäsenistölle ei tule suoda samaa palkkaa kuin johtajille itselleen.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000008778890.html

 • Nimetön

  Vastaa

  Turkulaiset aikovat poistaa Lenin-pystin. Miksi vasta nyt? Sehän oli muutama viikko sitten pakattu kauniisti kuljetusta varten.

  • teemu perkele

   Vastaa

   jokaikinen poliitikon planttu,varsinkin perusnato voi hypätä kaivoon!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi