Tampereen pääkirjasto Metso kieltäytyy vahvistamasta Sinimustan Liikkeen tilavarausta

Puolue perustaa maailmankatsomuksensa kansallisvaltion periaatteelle, jonka mukaan Suomi on suomalaisten kotimaa ja se pysyy suomalaisten kotimaana vain silloin, jos sitä asuttaa tulevaisuudessakin suomalainen kansa.

Aktivismi

Julkaisuvapaa

Sinimustalla Liikkeellä on ollut aikomus järjestää Tampereen pääkirjasto Metsossa paneelikeskustelu, johon yhdistys on kutsunut keskustelijoiksi Ylen ”Suomineidot” ‑dokumentista aktiivisesti sosiaalisessa mediassa keskustelleita henkilöitä.

Ylen neliosainen dokumenttisarja nostatti laajan julkisen keskustelun kansallismielisyydestä. Yle on saanut palautetta ja vaatimuksia poistaa sarja ohjelmistostaan, koska kaikkia ei miellyttänyt tapa, jolla dokumentti kuvasi kansallismielisyyttä.

Koska useimmat sarjaa paheksuvat ihmiset tai heidän viiteryhmänsä ovat peräänkuuluttaneet avointa keskustelua ja vuoropuhelua, Sinimusta Liike halusi järjestää 23.4.2022 tilaisuuden sellaiseen, ja varasi tilan Metsosta.

Kirjastopalvelujohtaja Niina Salmenkangas ilmoitti 7.4. että yhdistys ei saa vuokrata tilaa kirjastosta.

Tampereen kaupungin tilojen yleisissä varaus- ja käyttöehdoissa todetaan, että varattavassa tilassa järjestettävän tilaisuuden sisältö tai luonne ei voi olla ristiriidassa Suomen lain kanssa tai hyvän tavan vastainen. Tiloja ei vuokrata rasistiseen tai ihmisryhmiä syrjivään toimintaan eikä vaalikaranteenin aikana yksittäisten puolueiden yleisötilaisuuksiin.

Tampereen kaupunki pyrkii edistämään yhdenvertaisuuden toteutumista toiminnassaan, estämään syrjintää kaikissa muodoissaan ja puuttumaan havaittuun tai ilmoitettuun syrjintään. Sivistyspalveluiden tiloja ei vuokrata ihmisoikeuksia loukkaaviin, syrjintää edistäviin tai vihapuhetta esittäviin tilaisuuksiin. Kaupungin tiloja ei myöskään vuokrata YK:n rotusyrjinnän vastaista sopimusta (37÷1970) rikkoviin tilaisuuksiin ja ettei tiloja vuokrata väkivaltaa tuottavaa toimintaa tai sen suunnittelua harjoittaville yhteisöille.

Kansallinen väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennalta ehkäisyn toimenpideohjelmassa 2019–2023 (SM 2020:1) todetaan, että julkisella rahoituksella ylläpidettyjä tiloja ei käytetä toimintaan, jonka tavoitteena on edistää vastakkainasettelua eri väestöryhmien kesken sekä yllyttää vihaan ja väkivaltaan. Viranomaisilla on lakisääteinen velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta, ja väkivaltaisten ekstremististen ryhmien toiminta on yhdenvertaisuuden vastaista.

Sinimusta Liike on pyytänyt perusteluita väitteelle, että tilaisuuden sisältö tai luonne tulisi olemaan ristiriidassa Suomen lain kanssa tai hyvän tavan vastainen. Tilaisuuteen on kutsuttu keskustelijoiksi hyvin laajalla skaalalla ihmisiä, joilla on hyvin erilainen tausta tai viiteryhmä, ja tilaisuus on avoin aivan kaikille. Näin ollen tilaisuus ei ole millään mittarilla rasistista tai ihmisryhmiä syrjivää toimintaa, vaan nimenomaan päinvastoin.

Tämän tilaisuuden tavoite on nimenomaan avoimen ja asiallisen vuoropuhelun tarjoaminen kasvotusten ihmisille, jotka käyvät kärjistynyttä keskustelua sosiaalisessa mediassa. Sellainen keskustelu on mielestämme omiaan ruokkimaan ennakkoluuloja ja edistämään vastakkainasettelua eri väestöryhmien kesken sekä jopa yllyttämään vihaan ja väkivaltaan.” Sinimusta Liike vastaa kirjaston päätökseen.

Sinimustan Liikkeen säännöt ja ohjelma ovat oikeusministeriön laillisesti hyväksymät, ja yhdistyksen mielestä on loukkaavaa väittää sitä väkivaltaiseksi ja ekstremistiseksi ryhmäksi.

Sinimustan Liikkeen sähköisen kannatusilmoituksen voi tehdä täällä!

Lähde

Aktivismi Julkinen tila Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Poliittinen vaino Politiikka Sinimusta Liike Suomineidot Tampere Uutiset

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kirjastot vois räjäyttää

  Vastaa

  Kirjastot ovat oikeita kulttuurimarxismin ja punaviherkommunismin pesäpaikkoja.

 • KKKK

  Vastaa

  Ei Suomi saa olla suomalainen! Ei Suomessa saa olla teollisuutta, liikennettä, autoja tai tehtaita! Vain muissa maissa saa olla. Päästökaupalla sitten kompensoidaan kärpäsenp_skan kokoisen Suomen valtavat päästöt (vesihöyryä muutaman tehtaan piipusta). Suomi ei saa myöskään olla nationalistinen, sillä valkoinen nationalismi on aivan noloa, naurettavaa ja nurinkurista pelleilyä. (Paitsi jos se tapahtuu Ukrainassa.)

 • TT

  Vastaa

  Punikkikaupunki on puolensa valinnut. Verorahoilla maksetut byrokraatit ja teknokraatit päättävät kaikesta ja seuraamuksetta asettavat kansalaisia eriarvoiseen asemaan. Sorto tehdään pirullisella oveluudella tasa-arvon nimissä. Kansallismieliset ovat olleet jo pitkään sylkykuppina. Koronassa sorron alle ovat joutuneet luotaisterveyden kannattajat ja nyt Ukrainan sodan huumassa Suomen puolueettomuutta, historiaa ja omaleimaisuutta arvostavat. Kansalaisista tehdään nollia ihmisryhmä kerrallaan. Mitä alku-suomalaisempi olet, sitä kovempaa on syrjäyttäminen. Jos et tue Virallista Narratiivia, olet systeemin vihollinen ja tunnet sen nahoissasi.

 • Timi T

  Vastaa

  En ymmärrä miksi Suomalainen kirjasto on Suomalaisuutta vastaan ? Tälläinen ”kirjasto” ei kuulu Suomeen.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Poliittista vainoa ja häirintää. Sinimustan liikkeen ohjelma on jo hyväksytty hallinnon toimesta, joten Salmenkangas toimii nyt epädemokraattisesti.

  Toivottavasti vastatoimiin ryhdytään. Suvakit täytyy saada vastuuseen, muuten he eivät lopeta.

 • Maria

  Vastaa

  Espoossa oli polpon cheka putkakiduttanut taas kuoliaaksi uhrinsa,vilmeisesti uhri oli kantasuomalainen kristitty.
  On väärin, että nuo polpon sotarikolliset, väestövaihtosortajat ja ihmisyyttä vastaan rikkojat antifa-käsikassaroineen vieläkin hengissä.
  https://yle.fi/uutiset/3–12395264

 • kaksilla rattailla

  Vastaa

  Tampereen kaupunki kuitenkin todennäköisesti kannattaa Azovin uusnatseja (jotka eivät edes edusta alkuperäistä kansallissosialismia, kuten uusnatsit eivät yleensäkään) niin on melko erikoista pääkirjastolta kieltää kansallismielinen tapahtuma. Tästä voisi vetää sellaisen tulkinnan, että Tampereen kaupungille uusnatsit ovat ok, mutta kansallismielisyys ei.

  • Plääh

   Vastaa

   Azovissa ei ole uusnatseja. Uusnatsit ja vanhat natsit käsittääkseni taas ovat melko samansuntaisia

   • kaksilla rattailla

    Vastaa

    Azov vaikuttaa uusnatsi-liikkeeltä, varsinkin niiden sianrasvaluotien perusteella. Uusnatseilla ja alkuperäisellä kansallissosialismilla on aika paljonkin eroa. Nykytilanteessa onkin huvittavaa että Azovin uusnatsit ovat valtamedian mielestä ihan ok, mutta samaan aikaan 30-luvun kansallissosialismista ei saa kirjoittaa mitään hyvää.

  • Seppo Lehto

   Vastaa

   Turhaa uikutusta kaltaisiltasi https://europarlamenttiehdokkaina.blogspot.com/ blogissa sananen kaltaisellesi putinin tapaan natsahtelevalle.
   Kansallismielisyyttä on ymmärtää Ukraina = Suomi vastassa sama paskaimperialismi kummallakin.
   Seppo Lehto Ajan Suunta
   https://Ajan-Suunta.blogspo.tomc

 • Tyrsky

  Vastaa

  ”Sinimusta Liike on pyytänyt perusteluita väitteelle, että tilaisuuden sisältö tai luonne tulisi olemaan ristiriidassa Suomen lain kanssa tai hyvän tavan vastainen.”

  Kannatan tilaisuuden järjestämistä.

  Koska hyvien tapojen mukainen toiminta samoin kuin hyvän tavan vastaisuus määrittyy arvopohjan perusteella, kansallismielisten on syytä selkiyttää arvopohjaansa sekä linjata mihin porukkaan kuuluvat. Vastaavasti heidän on tehtävä selkeä pesäero joihinkin porukoihin.
  Kristittynä kannatan ilman muuta kansallismielisyyttä kuten omaa identiteettiänikin, enkä suvaitse satanistien symboleita pilaamaan arvokasta asiaa.

 • Sokrates

  Vastaa

  Espoon kirjastoissa arabiankielestien (yms.) hyllymetrit kasvaa kohisemalla ja monet länsimaiseen sivistykseen kuuluvat teokset jää kirjavarastoon ”koska eivät kiinnosta yleisöä”..

 • Tupo

  Vastaa

  Helsingissä/Vantaalla syydetään paljon rahaa esim. Somfin-järjestölle. Menkää ihmeessä joka päivä hakemaan ilmaiset ruoat, kahvit jne. sillä nämä ovat lain mukaan avoimia kaikille. Jos asutte Lieksassa, niin Lieksan somaliklubille vain hengailemaan, syömään jne. aina kuin mahdollista.

  Verorahoille vastinetta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi