Sinimusta Liike: Huomioita Ukrainan sodasta

Julkaisemme Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kurun kirjoituksen.

Aktivismi

Ukrainan sota on kestänyt nyt hieman yli kaksi viikkoa, eikä alun alkujaan lyhyeksi kaavailtu operaatio ole hyökkääjän näkökulmasta saavuttanut vielä yhtäkään strategista päämääräänsä. Ukrainan puolustus, jonka eliniäksi arvioitiin viime vuoden joulukuussa vaivaiset 40 minuuttia. 40 minuutin sijasta Ukrainan armeija on kyennyt ylläpitämään tehokasta vastarintaa jokaisella rintamalohkolla hyökkääjää vastaan, jonka ylivoima erityisesti panssarivoimissa ja epäsuorassa tulessa on paperilla suorastaan musertava.

Länsimainen media on nostanut esiin matalalla kynnyksellä Venäjän armeijan epäonnistumisia, jotka ovat saattaneet maalailla konfliktista ehkä turhankin valoisan kuvan. Venäjän alkupään epäonnistumiset perustuivat pitkälti ukrainalaisen vastarinnan törkeään aliarviointiin, joka näkyi operaation toteutuksessa, joka muistutti monilta osin koko maan pikaista haltuunottoyritystä ilman venäläisten yhtymien vahvuuksien täysmääräistä hyödyntämistä. Tämän aliarvioinnin johdosta Venäjän saarrostukseen joutuneet erikoisjoukotkin olivat välillä hätää kärsimässä laadullisesti paljon heikompia ukrainalaisyhtymiä vastaan.

Venäjän naapurimaiden ei tule kuitenkaan tuudittautua siihen, että Venäjän armeijan suorituskyky pysyisi yhtä vaatimattomana myös tulevissa konflikteissa. Paremmin varustettua vastustajaa, kuten esimerkiksi Suomen puolustusvoimia vastaan, Venäjä pyrkisi todennäköisesti hyödyntämään huomattavasti enemmän epäsuoran tulen ylivoimaa ennen maajoukkojen etenemistä. Venäjän maahanlaskukapasiteetti on yksi maailman suurimmista, joten mahdollisuus suuriin ja uhkarohkeisiin maahanlaskuoperaatioihin olisi läsnä myös Suomen ja Venäjän välisissä sotilaallisessa yhteenotossa. Suomelta tulee löytyä siten moniulotteinen, joustava ja tehokas puolustusjärjestelmä, joka on kyvykäs estämään maahan laskettujen venäläisten laskuvarjojääkäriyhtymien ja raskaasti kalustettujen maavoimien linkittyminen.

Korkean maanpuolustustahdon ja perinteisen jalkaväkiaseistuksen lisäksi Suomen armeijan tulee kyetä varustukseltaan vastaamaan niitä valtteja vastaan, joissa Venäjän ylivoima on selkein. Näitä ovat erityisesti venäläisen panssarikaluston lukumäärä ja epäsuoran tulen monimuotoisuus. Maavoimien suorituskyvyssä suomalaiset kykenisivät taistelemaan tasaisemmalla pelikentällä, sillä Suomen puolustusvoimilla on maan pienestä väkiluvusta huolimatta lähes 300 000 tuhannen sotilaan sodan ajan vahvuus, jota tukee yksi Euroopan suurimmista kenttätykistöistä. Suomen ilmavoimilla on myös kova maine erityisesti lentäjiensä ammattitaidon osalta, ja viimein lukkoon lyöty HX-hanke mahdollistaa myös tulevaisuudessa uskottavan ilmapuolustuksen ylläpitämisen.

Ukrainan sota on lisännyt ymmärrettävästi suuresti suomalaisten Nato-myönteisyyttä, joskin tuossa keskustelussa unohtuu usein se, että oli Suomi liittoutunut valtio tai ei, sen puolustus tulee tosiasiallisesti aina nojaamaan ensisijaisesti sen omiin puolustusvoimiin. Puolustusvoimiemme rahoitusta on viime vuosien aikana leikattu kymmenien miljoonien eurojen edestä, jonka seurauksena varusmieskoulutuksen palveluspäivien ja kenttäharjoitusten määrä on pienentynyt. Myös maanpuolustuksen kannalta tärkeitä kalustohankintoja on jouduttu siirtämään tulevaisuuteen. Jotkut kansanedustajistamme vastustivat myös HX-hanketta, jonka tarkoituksena oli turvata Suomen ilmapuolustuksen toimintakyky myös tulevina vuosikymmeninä. On hyvä muistaa, ettei yksikään sotilasliitto korvaa uskottavan kansallisen puolustuksen merkitystä, eikä kyseistä puolustusta kyetä järjestämään ilman varmistettua rahoitusta ja oikeaa tahtotilaa. Sinimusta Liike vaatiikin sodan ajan vahvuuden kasvattamista ja puolustusvoimillemme kohdistettua tuntuvaa lisärahoitusta.

Sota on myös osoittanut sen, että eurooppalaiset kykenevät vielä tuntemaan vilpitöntä solidaarisuutta toisia valkoisia kansoja kohtaan. Perinteisesti turvapaikanhakijoihin nihkeästi suhtautuvat Itä-Euroopan maat ovat olleet alusta lähtien Ukrainan suurimpia tukijoita, ja tälläkin hetkellä Puola tarjoaa suojaa 1,4 miljoonalle ukrainalaiselle pakolaiselle. Suomalaisten tuki Ukrainalle on ollut lähestulkoon yksimielistä, eikä ukrainalaisille naisille ja lapsille myönnetty väliaikainen turvapaikka ole herättänyt voimakkaita vastareaktioita muuallakaan Euroopassa.

Kaikkia tahoja tämä paneurooppalainen solidaarisuus ei kuitenkaan miellytä. Lukuisat turvapaikka-aktivistit ja valkoisiin vihamielisesti suhtautuvat vasemmistopoliitikot ovat olleet katkeria siitä, ettei ukrainalaisiin naisiin ja lapsiin kohdisteta samanlaista epäluuloisuutta kuin vuosikymmenten ajan valheellisin perustein Eurooppaan rantautuneihin arabeihin, afgaaneihin ja afrikkalaisiin, jotka ovat muuttaneet aiemmin eurooppalaisista kaupungeista entisten kotimaidensa kaltaisia viidakoita. Veri on vettä sakeampaa, eikä yhtäkään valkoista voi pakottaa rakastamaan niitä ihmisiä, jotka eivät ole kyseisen rakkauden arvoisia. Sinimusta Liike kannustaa kaikkia jäseniään helpottamaan ukrainalaisten siviilien hätää joko tavara ‑tai rahalahjoituksin, sekä lahjoittamaan rahaa Ukrainan maanpuolustuksen mahdollistamiseksi.

Lopuksi haluaisin vielä perustella, miksi Sinimusta Liike seisoo tässä konfliktissa Ukrainan puolella. Liikkeemme tiedostaa hyvin sen, minkälaisia vaaroja minkä tahansa maan länsi-integraatioon sisältyy, kuin myös sen, ettei Ukrainan nykyinen hallinto tai yhteiskuntajärjestelmä edusta moniltakaan osin kansallismielisiä ihanteita. Tämän saman ajatuksen allekirjoittavat myös monet ukrainalaiset nationalistit, jotka ovat parasta aikaa rintamalla taistelemassa Venäjän monietnistä imperiumia vastaan, joka on julistanut puhdistavansa heidän kotimaansa ”natseista”, joka tarkoittaa käytännössä kaikkia niitä ihmisiä, joista Kremlin miehityshallinto ei tykkää. Venäjän toteuttamissa iskuissa on jo nyt kuollut useita satoja ukrainalaisia siviileitä, jotka ovat joutuneet raketinheittimien, miinojen ja lentopommien uhreiksi. Ukrainalaisen maanpuolustushalukkuuden kyseenalaistaminen on näissä olosuhteissa mautonta, eikä yksikään kansallismielinen järjestö voi syyttää heitä kotimaansa puolustamisesta. Ukrainalaiset nationalistit eivät taistele juutalaisoligarkkien, LGBT-oikeuksien tai massamaahanmuuton puolesta, vaan sitä tahoa vastaan, joka murhaa, raiskaa ja ryöstää heidän kotimaataan tsetseenien, keskiaasialaisten ja muiden muukalaisten avustamana.

Ukrainan sota on myös nostanut yleiseksi ihailun kohteeksi jälleen valkoisen omaa kotimaataan puolustavan heteromiehen, joka on nykyaikana äärimmäisen harvinaista. Aiemmin lähes pyhimyksen asemaan nostetut ilmastoahdistujat, transsukupuoliset tai ”ruskeat tytöt” ovat kadonneet lähes kokonaan lehtien sivuilta, eikä yksikään vasemmistoaktivisti tai liberaali ole kehdannut enää sanoa, kuinka valtioiden väliset rajat ovat täysin kuvitteellisia, tai ettei esimerkiksi ukrainalaisuutta ole oikeasti olemassa. Sodan aiheuttamat elämän ja kuoleman kysymykset ovat niitä, joihin liberaali valtajärjestelmä ei kykene vastaamaan, sillä sen ylläpitämät ”demokraattiset arvot” perustuvat ainoastaan materiaaliselle yltäkylläisyydelle ja yksilöiden liialliselle vapaa-ajalle.

Kansallismielisten tulisikin nostaa keskusteluun omia tulokulmiaan, jotka ovat huomattavasti lähempänä elämän raadollista ja inhorealistista puolta, kuin liberaalien valheelliset taivaanrannan maalailut. Monet liberaalien tärkeimmistä ihanteista katoavat siinä hetkessä, kun ensimmäinen raketti räjähtää omassa kotikaupungissa. Silloin hattaranpehmeästä lännestä kuoriutuu jälleen valkoisten sotureiden maanosa.

Lähde

Sinimustan Liikkeen kannattajakortin voi täyttää sähköisesti täällä!

Aktivismi Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Maanpuolustus Politiikka Sinimusta Liike Tuukka Kuru Ukraina Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

19 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Juha6

  Vastaa

  Kremlillä on eri näkemys asiasta

  ”Russia’s operation in Ukraine proceeds according to plan” 

  ”The operation will be completed on time and in full,”

  https://tass.com/politics/1421801

 • Kaksi jalkaa paha, neljä jalkaa hyvä!

  Vastaa

  Se on käsittämätöntä, miten Sinimusta Liikkeen johtaja ei näe, että tämä ”ukrainan sotaa” on vain pieni episoodi USAn sodassa Venäjää vastaan. Sana ”sota” on lainausmerkkeissä, koska ”Ukraina” ei julistanut sotaa Venäjälle. Eikä muuten keskeyttänyt venäläisen kaasun kulkua EUvostoliittoon. Nämä pienet yksityiskohdat eivät sovi Kurun maalaamaan kuvaan ”ukrainan” kompromissittomasta taistelusta kaiken hyvän puolesta ja kaikkea pahaa vastaan.

  Tuukka Kuru paniikinomaisesti pelkää että kauhea Putin miehittää, mutta ei esitä mitään perusteluja, miksi Putin yhtäkkiä haluaisi tehdä pahaa liittoutumattomalle Suomelle. 

  Kun nk. ”kansallismielinen” löytää itseään USAn, NATOn, Soroksen, EUn, FRSn, IMFn, EKPn, YLEn ja kaikkien muiden globalistien seurasta – hälytyskellojen pitäsi soida. Mutta eivät soi, miksi? 

  Kirjoituksesta on mainittu ”heteromiehet”, mutta EU-arvoja jakava ”Ukrainan” hallitus mainostaa liittymistä riveihin tälläkin tavalla: https://youtu.be/-F5a3T39aq4

  Tämä ryssäviha, mitä Tuukka Kuru levittää muiden globalistien kanssa voi tulla hyvin kalliiksi onnettomalle Suomelle. Älkää leikkikö tulen kanssa. Älkää tökkikö karhua NATO-tikulla silmään. Koska pelkällä kaupan keskeyttämisellä (saarrosta puhumattakaan!) suuttunut karhu voi saada aikaan sen, että nykyinen Suomen alennustila muistetaan Kulta-aikana. Siis täysin rauhanomaisesti ilman mitään ohjusiskuja.

  • Karjalainen

   Vastaa

   Hauska ristiriita homot ja kansallissosialistit :DDDD onkohan toi ukrainan kansallissosialistit lippuineen lännen mainonta yritys saaha lännen tuki tälle sodalle ?

   • Zardex

    Vastaa

    Tuossapa se juuri on. Tuukka on vastustavinaan natoa, mutta NATO:n propaganda uppoaa häneen kuin kuuma veitsi voihin. Luo järjenvastaista Venäjä-uhkakuvaa jatkuvaan.
    Mistä näkökulmasta käsin Suomen puolustus olisi keskittynyt pysäyttämään Venäjän täysmääräisen hyökkäyksen? Ei sitä siihen ole tehty eikä sitä siihen voida tehdä. Sen mitoitus perustuu realistisiin uhkiin, sen on tarkoitus olla riittävä karkoite realistisille uhkille. Ystävällinen naapurimaa Suomi, ilman minkäänlaista puolustusta olisi useamman painostuksen alttiina, mutta riittävän puolustuksen kanssa kykenee vahvaan diplomatiaan. Mikään puolustus ei kuitenkaan voisi pysäyttää Venäjää eikä USA:ta jos suomen alue olisi sotimiseen näille kummalekaan elintärkeässä asemassa.
    NATO pelkästään luo uhkan siihen, että Suomen asemasta tulee sellainen, johon mikään itsenäinen politiikka eikä itsenäinen puolustusvoima enää voi vastata.
    NATO:ttaminen on isänmaallisuuden ja itsenäisen Suomen vastustamista. Myös propagandaan ja valheeseen perustuva Venäjä-vastaisuus on sitä.

 • Ei nyt sentään pullistella

  Vastaa

  Tämä F‑35 hankinta oli typerintä mitä Suomi on tehnyt vähään aikaan. NYt olisi MIG:ejä saatavilla Puolasta ilmaiseksi. Vähän samalla tavalla kun Suomi osti Puolasta romutettava Leopardeja vaikka niitä olisi saanut Australiasta ilmaiseksi. Miksi aina näin? Ja nämä F‑35:t saatiin vuokrata ”halvalla”, mutta sitä ei kerrottu paljonko maajärjestelmät maksoivat. Maajärjestelmät ovat yleensä yhtä kalliita kuin itse lentokoneet. Tällä kertaa ne voivat olla kalliimmat.

  Ja miksi meidän pitää koko ajan varustautua itää vastaan kun Brysseli on se todellinen vihollisemme? Millä tavalla Venäjä määrää meitä tai kantaa veroja? Millä tavalla se alistaa meitä? Olemmeko velkaa Venäjälle?

  Ja on muuten hyvä muistaa että ukrainalaiset, ne eivät ole valkoisia.

  Tuosta sotilasmäärärahojen korottamisesta olen samaa mieltä, mutta se raha pitää löytyä ulkomaanavusta, ministerreiden avustajista, puoluetuista tai muista vastaavista. Se ei saa tulla lisäveroja. Muutenkin puolustusvoimamme tuhlaavat rahaa lapioimalla sitä kankkulan kaivoon. Yksikään yritys ei pystyisi toimimaan näin huonolla johdolla vaan olisi konkurssissa alta aikayksikön.

  Meidän työtätekevien tuloveroprosentti nousee muutamassa vuodessa 10–15%-yksikköä. Siihenkö pitäisi vielä saada kylkeen lisää prosentteja puolustusvoimilta?

  Eiköhän julisteta sota Venäjää vastaan ja antauduta heti. Niin ne joutuu edes ruokkimaan meidät.

 • Kokolihapihvi

  Vastaa

  Tämä ei ole kansojen välinen sota! Siellä on veljeskansaa ”vastassa”. Azovit ovat terrorisoineet venäläisväestöä 8 vuotta! Putinin olisi pitänyt tehdä jotakin aiemmin, se on selvää.

  Missä NATO siellä ongelma ja sota. CIA ja NATO ovat tämän takana ja Azov on uusi ISIS.

 • TT

  Vastaa

  Sotateoreetikko Carl von Clausewitzin on lausunut: ”Sota ei ole mitään muuta kuin politiikan (tai diplomatian) jatkamista ja tehostamista toisenlaisilla keinoilla”. Sotilaallinen pullistelu ei ole itsetarkoitus, mutta kunkin maan sotilaallinen potentiaali vaikuttaa sen maan mahdollisuuksiin toteuttaa omaa ulkopolitiikkaa, vaikka vallitsisi rauhantila. Suomella on sotahistorialista näyttöä vahvasta maanpuolustustahdosta ja kyvystä käyttää vähäistäkin aseistusta tehokkaasti sekä etevästi paikallisia olosuhteita. 

  Suomella on myös näyttöä taitavasta (joskin pakon sanelemasta) diplomaattisesta kyvystä elää Suuren ja mahtavan Neuvostoliiton kyljessä ilman, että tulee sen nielemäksi. Myös NL:n jälkeisen Venäjän kanssa on pystytty elämään rauhassa lähes 25 vuotta, jonka jälkeen alkoi pakotepolitiikan ja suhteiden heikentämisen aika. Aloite tähän on tullut EU:sta ja USA:sta. Vähä vähältä Suomi on luopunut itsenäisestä ulkopolitiikasta. Suomella ei ole tällä hetkellä itsenäisiä diplomaattisia suhteita Venäjään. Onko omista sotavoimista suurta hyötyä, jos omaa diplomatiaa ei ole? Von Clausevitzin lause katkeaa keskeltä poikki.

  Pitkän rauhanajan turruttamana Suomi on jossain määrin laiminlyönyt puolustuskykyään ja on hakeutunut pysyviin liittoumiin läntisten suurvaltojen kanssa. Edellinen rappeuttaa kykyä käydä fyysistä sotaa ja jälkimmäinen hämärtää maan itsenäisyyttä sodankäynnin motivaattorina. Esimerkiksi Nato-Suomessa korostuisi se asetelma, että rikkaat ulkomaiset omistajat ja vauraat suomalaiset puolustaisivat yhdessä omistuksiaan. Työväestölle jäisi maksajan ja tykinruuan rooli. Asetelma eroaa suuresti toisen maailmansodan ajoista, jolloin runkoväestö asui maalla ja useilla oli maatilkku ja kotikontu puolustettavanaan.

 • Tieto luo ymmärrystä

  Vastaa

  Ennenkuin ylistää ihan hirveästi ukrainalaisia itsenäisyystaistelijoita, kannattaa katsoa tämä kertomatta jätetty totuus. Ei toisenlainen näkökulma, vaan kertomatta jätetty totuus:

  https://rumble.com/vw83ow-donbass.-yesterday-today-and-tomorrow-rt-documentary.html

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  Onko Janus saanut masinoitua molemmat MV-lehden lukijat tänne kommentoimaan 😀 Hehehehee…kertomatta jätetty ”totuus” samainen filminpätkä näkyy olevan Januksen molemmissa pamfleteissakin katsottavissa 😀 RT:hän onkin se luotettavin totuusmedia, heti kakkosena KCTV:n jälkeen…

 • Jallu

  Vastaa

  ”Ukrainan sota on lisännyt ymmärrettävästi suuresti suomalaisten Nato-myönteisyyttä, joskin tuossa keskustelussa unohtuu usein se, että oli Suomi liittoutunut valtio tai ei, sen puolustus tulee tosiasiallisesti aina nojaamaan ensisijaisesti sen omiin puolustusvoimiin.”
  Tämä pitää osittain paikkansa. Kuitenkin, kun Suomi on Naton jäsen, sillä on ensinnäkin 5. artikla käytössä ja vaikka kuinka pestään mustaa valkoiseksi niin yhteenkään Nato-maahan ei ole hyökätty. Toiseksi, vaikka Suomi hoitaisikin Nato-maana ensisijaisesti oman puolustuksensa on sillä käytössä loppumaton aseapu, elintarvikeapu, tiedustelutiedot, ilmatilan sulkeminen Naton toimesta jne. Jos me ei tätä tilaisuutta käytetä Natoon liittymiseksi niin kyllä Tuomiojaa ja Halosta naurattaa niin kauan ennen kuin kuljetukset Siperiaan alkaa..

 • Ilmari

  Vastaa

  Kuru ei kerro Nato-kantaansa. Itse olen sitä mieltä, että Natoon ja äkkiä!

  • Kaksi jalkaa paha, neljä jalkaa hyvä!

   Vastaa

   Sitten tulee valmistautua siihen, että Suomi joutuu saartoon Kuuban tapaan, sillä erolla että Nato-laivasto ei tuo ruokaa ja muuta kuten toimitettiin Kuuballe NL:n sotalaivojen saattueissa. Voidaan kyllä verrata myös Länsi-Berliinin saartoon, sillä erolla ettei kukaan järjestä ilmasiltaa Suomeen. Mitä sitten tehdään kun kaikki autot, trukit ja maatalouskoneet pysähtyvät ilman polttoainetta? Ja kun ruoka loppuu, sillä lannoitteetkin loppuvat, eikä mikään NATO niitä tuo.
   Valitettavasti näyttää siltä, että suomalaiset viisastuvat vasta kun nälkiintyvät. Sitten vasta alkaa ulvonta ja itku ”Miksi me teimme sen? meillähän oli kaikkea…”

  • Kaikki on kontrollissa

   Vastaa

   Naton perustamisdokumenteissa lukee, että sen tarkoitus on militantin nationalismin estäminen. Siksi he luovat näitä Azovin ja Svobodan kaltaisia natsi-karikatyyrejä jotka ovat lähinnä irivikuva alkuperäisestä. Ja näin ollen aidotkin toimijat tulevat päätymään terroristilistoille.

   https://web.archive.org/web/20170116224332/https://vigrid.win/nato-nazis-european-patriots-as-cia-tools/

   https://www.magneettimedia.com/nato-monikulttuurinen-terrorismi-rasisminvastainen-viikko/

   Sitaatti tuolta artikkelista:

   Nato muodostaa myös toisenlaisen uhan. Sotilasliitto itse myöntää, että sen tärkein tavoite on alusta asti ollut taistella itsenäisiä ja kansallismielisiä valtioita vastaan. Naton tehtävä on murskata Libyan tavoin kaikki maat, jotka ajavat omaa etuaan ylikansallisen pankkimonopolin sijaan:

   ”Usein sanotaan, että Nato perustettiin vastauksena Neuvostoliiton uhalle. Tämä on totta vain osaksi. Todellisuudessa Naton luominen oli osa paljon laajempaa hanketta, jolla oli kolme tavoitetta:

   1. Neuvostoliiton leviämisen estäminen

   2. Kansallismielisen militarismin uudelleenheräämisen estäminen tuomalla suuri määrä amerikkalaissotilaita Eurooppaan

   3. Tukea Euroopan poliittista yhdistymistä [siis liittovaltiohanketta. Suom. huom.]

   Sotilasliiton alkuperäisiä tavoitteita ei välttämättä lausuttu ääneen, mutta kaksi niistä pitävät edelleen, Neuvostoliiton kaaduttuakin. Naton tehtävä on estää militantin nationalismin nousu, levittää demokratiaa ja ajaa Eurooppaa kohti poliittista yhdistymistä.”

   • Plääh

    Vastaa

    Ai nyt on jo Svobodakin vain ”luomus”. Pientä rajaa valehteluun. Azovkin on ihan kunnon porukka

 • Tomppa

  Vastaa

  Minusta alla olevalla videolla kerrotaan hyvin, mistä lopulta on kyse:

  https://rumble.com/vwdmt5-why-russia-attacked-ukraine-russia-ukraine-war-explained.html

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Ukrainassa, ei vain heteromiehiä, vaan on myös nuoria naisia aseissa ihan ikäloppuihin mummoihin asti, olen havainnut, olkoon sitten ”probagandakuviksi” väitetyistä, mutta kyllä ilmeistä on että mitä Donetskin alueen kuvista ja videoista näkyi aiemmin mm youtubevideoina ja Alfa Tv:stä niin naisiakin on jonkin verran aseissa. Slava Ukraine!
  Seppo Lehto https://Putinismi-nurin.blogspot.com
  Ajan Suunta päätoimittaja

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Nopein ratkaisu Kiovan pommittaminen sorakasaksi 50 000 kuollutta. Kuten Dresdenissä. Pommisuojat eivät pelastaneet koska palopommit söi hapen..USAn atomi vei 100 000 ja Japani antautui heti. Mutta nyt jaetaankin Ukrainaa pakolla. Kun ei halunnut Minskin sopimusta.

  • Seppo Lehto Oikea Suomalaisiasiamies, ei desantti

   Vastaa

   olavi koskela jatkaa Ryssän agenttina Ryssän probagandaa jakaen eri foorumeilla. Ilmeisesti halusi olla osa Ryssälän kuolemankenttiä toteutuisi ihan omin käsin jakkara ja pala narua?

   Vain Ryssä on tuonut raadot ja aluemenetykset Suomelle ja suurelle osalle muitakin eurooppalaisia valtioita.

   Seppo Lehto Oikea Suomalaisiasiamies, ei desantti
   https://Suomalaisasiamies.blogspot.com

 • Miehet laittavat porttolauman kuriin

  Vastaa

  Uskomatonta länkytystä ja ”haluan olla Putinin kaveri” oksennusta. Ilmeisesti kuitenkin vain netin sohvaylipäälliköitä.

  Täräytetään tähän nyt kunnolla.

  Sanon suoraan ettei minua kiinnosta pätkääkään kuinka monta laboratoriota Ukrainasta löytyy. Jos niitä löytyy 10, silloin niitä löytyy Uralin takaa 100. Ja Kiinasta 200. Kiinalaiset varmaan söisivät Ukrainalaisia lapsia. Hehän syövät melkein kaikkea mikä liikkuu, lepakoistaa koiriin ja käärmeisiin. Eivät taida venäläiset tietää mitä saavat ruokapaketeissa jos sellaisia ovat pyytäneet Kiinalta.

  Keskellä Eurooppaa riehuu suursota. Mutta Suomessa on vihreiden idioottiministerillä aikaa puhua paskaa ilmastosta.

  Nyt pitäisi Ahvenanmaan olla jo Suomen sotilaiden vankassa hallussa. Miljardin lisäbudjetti olisi jo pitänyt olla Puolustusvoimien käytössä. Itärajan sulkeminen ja linnoittaminen siltä osin kuin tarkoituksenmukaista olla jo käynnissä. Historian suurin sotaharjoitus Ruotsin kanssa Itämeren alueen haltuun ottamiseksi. NATO hakemus jätettynä sisään.

  Mutta mitä vielä, suomalaiset päättäjät puhuvat kesäkokouksista, ilmastosta tai transujen syrjähypyistä.

  Jos Putin onnistuu marssimaan Suomeen, silloin nämä kusipäiset petturi kukkahattutädit ja sedät saa puolestani Putin lopettaa niskalaukauksella.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi