SML: Valtion tulee tukea maanpuolustushenkeä aktiivisemmin

Julkaisemme Sinimustan Liikkeen kannanoton.

Aktivismi

Kuten viime päivien tapahtumat todistavat, on sotilaallisen voiman käyttäminen jälleen osa myös eurooppalaista poliittista dialogia. Kun puheet on puhuttu, voi hyökkääjää vastaan taistella ainoastaan sotilaallisella voimalla. Sen tulee löytyä puolustautuvasta maasta jo valmiiksi, sillä uskottavan puolustuksen rakentaminen lyhyessä ajassa ei ole käytännössä mahdollista.

Suomea, kuten monia muitakin läntisiä valtioita, on vuosikymmenten ajan vaivannut kulttuurillinen sabotaasi, jossa maanpuolustushenkeä on pyritty tuhoamaan hitaasti, mutta varmasti. Siviilipalvelukseen kannustavia yhdistyksiä jopa tuetaan verovaroin. Erityisesti tämä näkyy siinä, kuinka moni keskeyttää tai jättää kokonaan menemättä armeijaan ihan vain siksi, että ei kiinnosta.

Tällainen pasifistinen haaveilu on sekä lyhytnäköistä että yksinkertaisesti typerää ja epärealistista, sillä sotaisia valtioita tulee aina olemaan. Heikkous ainoastaan kutsuu aggressiivisia vihollisia luokseen, mikäli heikolla valtiolla on jotain sellaista, mitä vahvempi valtio sattuu haluamaan. Modernin kaluston aikana vihollisen ei tarvitse edes olla naapurivaltio, kuten vaikkapa Yhdysvaltojen sotaretket osoittavat.

Valtion tuleekin vahvistaa maanpuolustushenkeä sekä kulttuurissa että käytännössä. Valtion rahoja tulee ohjata erityisesti maanpuolustushenkeä ja ‑osaamista kehittäviin järjestöihin. Kaiken ikäisillä suomalaisilla tulisi helposti olla mahdollisuus opetella käytännön taitoja kriisiaikoja varten. Osaamisesta on hyötyä myös rauhan aikana, joten se on joka tapauksessa yhteiskunnan etu.

Suojeluskuntien sekä Lotta Svärd-järjestöjen kaltaisia järjestöjä tulisi muodostaa valtion toimesta ja niitä tulisi tukea rahallisesti niin, että jokaisella suomalaisella on mahdollisuus helposti päästä mukaan niiden toimintaan. Järjestöillä tulee olla erityisesti julkisissa instituutioissa, kuten kouluissa sekä armeijassa, omat aktiiviset edustajansa, jotka myös osana koulutusohjelmaa opettavat sekä maanpuolustuksellisia taitoja että arvoja.

Laillisten aseiden hankkimista on helpotettava ja ampumaseuroja on tuettava, jotta kansalaisten ampumataito pysyy korkealla tasolla. Kotimaiseen aseteollisuuteen on panostettava voimakkaammin.

Vaikka Suomella on omat puolustusvoimat, kuten kuuluu, ei pelkkä armeijan käyminen riitä taitojen ylläpitoon. Mikäli 20 vuotta sitten armeijan käynyt mies joutuu tosipaikan eteen, on hänellä varmasti taidot ruostuneet liiaksi, mikäli niitä ei ole ylläpidetty. Tästäkin syystä valtion tulee aktiivisesti tukea monipuolisesti maanpuolustushenkeä.

Maanpuolustushenkeä tuhoavaan moraaliseen rappioon voi käydä myös kulttuurillisin asein. Henkeä nostattavaa populääri- ja muuta kulttuuria tuleekin tukea rahallisesti samalla, kun rahoitusta ohjataan pois pasifisteilta sekä muilta moraalista rappiota edistäviltä tahoilta.

Kannattajakortin voit allekirjoittaa täällä.

Lähde

Aktivismi Ampuma-aseet Aseet Aseluvat Asevelvollisuus Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Lotta Svärd Maanpuolustus Pasifismi Politiikka Sinimusta Liike Sotilaskoulutus Suojeluskunnat Ukraina Uutiset Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tolkku Takaisin

  Vastaa

  Ukrainan tilanne on sekoittanut maanpuolustuspakkaa aika lailla. Nyt myös viherpunikit ovat innostuneet maanpuolustuksesta, koska sen myötä maahan saadaan globalistinen, woke-ideologiaan ja sionismiin levittämiseen sitoutunut Nato. Nato on ollut joskus tarpeellisen järjestö idän uhkaa vastaan, mutta aikojen myötä se on politisoitunut ja edustaa arvoiltaan transatlanttista globalismia. Nato tuntuisi olevan, paitsi sionisti/neocon-USA:n eteenpäin ulotettu käsi, myös EU-federaation sotilaallinen haara. Viime aikoina on nähty kuinka sekä EU että Nato surutta kaappaavat päätösvaltaa jäsenmailta. Tämän korruptoituneet päättäjämme niille toki ilomielin suovat, mutta jos he asettuisivat näitä vastaan, niin heidät todennäköisesti tapettaisiin ja hiljennettäisiin muuten. Suurvaltapeli Naton ja EU:n kanssa on erittäin raakaa, koska taustalla häärii kansainvälinen pankkikartelli. Natossa ei tarvitse olla edes jäsen ja se puhuu sujuvasti jopa kumppanivaltioiden kuten Suomen puolesta. Suomi ei saisi järjestellä välejään Venäjään, kuten sen omille intresseille sopii.

  Terve maanpuolustushenki ja ‑työ ehkäisisi tarvetta sitoutua petolliseen ja vallanhimoiseen ulkoiseen apuun, jonka myötä omien intressien ajaminen hämärtyy ja käy lopulta mahdottomaksi. Epäpoliittinen sotilaallinen yhteistyö muiden maiden kanssa ei sinänsä ole pahasta.

 • pöh

  Vastaa

  En tiedä miten tämmöisessä vihervasemmisto hallituksessa voitaisiin tukea maanpuolustushenkeä, kun haluavat kansallisvaltioista eroon ja avoimet rajat kaikille.

 • EV

  Vastaa

  Marin ilmoitti pari päivää sitten, että hallitus aikoo nostaa puolustusmäärärahoja viimeistään kevään kehysriihessä. Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen sekä vapaaehtoiseen maanpuolustuskoulutukseen on panostettu melkolailla viimeisen vuoden aikana. Asevelvollisten keskeytyslukemat ovat silti karua luettavaa, intin käyneiden miesten prosenttiluku pyörii vain siinä päälle 60%, kauan aikaa sitten se oli yli 90%.

  Kannatan SML näkemystä jälleen kerran. Varsinkin ihmisten perusselviytymis- /erätaitoja tulisi kehittää, jos käykin niin, että sähköt ovat poikki, vettä ei tule ja kaupassa leipähyllyt ovat tyhjät.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Toivon että Putin kaataa EUrokommunismin. Joka tuhosi Suomen. Riittää että yksi suurempi maksaja lähtee EUsta …EUsta jää suomalaisille muistoksi vaan velat, kurjuus ja kaikenmaailman ihmiset. Alennustila.

  • EV

   Vastaa

   Ja tuo mitä tilalle? Saastaisen neuvostokommunismin katkuisen totalitaristisen hallintonsa kaikkine rikkolisine juutalaisoligarkkeineen sekä reilusti viime vuosituhannelle jääneen ”teknologiansa”, jos täällä ei jo ole elotonta ydintalvea siinä vaiheessa? Jos Venäjän aggressiot synnyttävät Ukrainaa laajemman konfliktin, se tulee tarkoittamaan kolmatta maailmansotaa ja meidän kaikkien, myös rakkaan Suomemme ja suomalaisten loppua. Venäjän johtokin tietää, että kolmas maailmansota on ydinsota. Venäjän ja Ukrainan sodassa ei ole kuin kourallinen voittajia ja he porskuttavat sekä Putinin, että Zelenskyin helmoissa kiinni ja sattuvat olemaan etnisesti samaa porukkaa ja lähes poikkeuksessa Israelin kansalaisuuden omaavia > turvapaikka taattu. Jengi joka kannattaa Venäjän aggressioita, ovat osa ongelmaa ja maanpettureita!

   • Anonymous

    Vastaa

    Hyvin sanottu. Täysin samaa mieltä EV:n kanssa. Nämä putinistit, jotka väittävät olevansa ”kansallismielisiä” ovat pahempia kuin äärivasemmisto. Nämä paskiaiset pitäisi marssittaa teloitettaviksi!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi