Sinimusta Liike tuomitsee Venäjän federaation toimet Ukrainassa ja tukee ukrainalaisten kansallista itsemääräämisoikeutta

Julkaisemme Sinimustan Liikkeen kannanoton Venäjän ja Ukrainan tilanteeseen.

Aktivismi

Venäjän federaation pitkäaikainen presidentti Vladimir Putin linjasi eilen julkaistussa puheessaan, että Ukraina on Neuvostoliiton luoma keinotekoinen epävaltio, jota NATO pyrkii käyttämään aseenaan Venäjää vastaan. Samalla Kreml tunnusti kaksi niin kutsuttua ”kansantasavaltaa” itäisessä Ukrainassa itsenäisiksi valtioksi, ja lähetti välittömästi rauhanturvaajiksi kutsutut sotilasosastonsa turvaamana kyseisten maiden itsenäisyyttä väitettyä läntistä aggressiota vastaan. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, kyseiset alueet tullaan liittämään myöhempien kansanäänestysten seurauksena osaksi Venäjän federaatiota, jonka jälkeen Venäjä voi siirtää huomionsa muihin vastaaviin Venäjän ulkopuolisiin alueisiin, joissa asuu merkittävä venäläisvähemmistö.

Venäjä on omassa propagandassaan syyttänyt usein kansallisia ja valtiollisia vastustajiaan ”fasisteiksi”. Tällä kertaa kyseisten syytösten kohteina ovat ne ukrainalaiset, jotka vastustavat Venäjän voimapolitiikkaa. Perinteisesti Venäjän hallinto on pyrkinyt luomaan mielikuvia, joiden mukaan sen valtiorajojen ulkopuolella elävät venäläisvähemmistöt ovat jatkuvan ulkopuolisen uhan kohteena, joiden suojeleminen on Venäjän hallinnon suoranainen velvollisuus. Tämä synnyttää selvän turvallisuusuhan kaikissa niissä maissa, joissa asuu merkittävä venäläisvähemmistö, sillä kyseisten vähemmistöjen todellista tai tekaistua sortoa on käytetty ja tullaan jatkossakin käyttämään tehokkaasti Venäjän oman voimapolitiikan oikeuttajana. Se sama kehitys, joka tänä päivänä koskee itäistä Ukrainaa, voi tulevaisuudessa koskea myös Baltian venäläisenemmistöisiä alueita.

Putinin kannanotot kielivät vanhasta imperialistisesta ja keskushallintokeskeisestä ajattelutavasta, joka ei tunnusta pienempien kansojen oikeutta kansalliseen itsehallintoonsa. Ukrainan tavoin myös monia muita Venäjän imperiumista aikoinaan irronneita valtioita voitaisiin pitää Putinin sanoin ”Leninin luomuksina”, mm. omaa kotimaatamme Suomea. Ajatus siitä, että kansallinen ja valtiollinen olemassaolo olisi jotenkin riippuvainen Venäjän nykyhallinnon hyvästä tahdosta, on meille oman vapaussotamme käyneille kansoille vieras. Me elämme ja hengitämme täysin ulkopuolisista tahoista riippumatta.

Sinimusta Liike painottaa, että nykyisen kriisitilanteen aikana myös Suomen tulee tehdä tarvittavat toimet oman sisäisen turvallisuutensa varmistamiseksi. Suomalaista maata ei tulisi voida myydä ulkomaalaisille toimijoille, eikä Suomen ja jonkun toisen maan kaksoiskansalaisilla tulisi olla mahdollisuutta saada kansallisen turvallisuuden kannalta oleellisia virkoja itselleen. Suomen tulee omilla toimillaan varmistaa se, ettei yhtäkään sen rajojen sisäpuolella asuvaa vähemmistöä voida käyttää painostuskeinona maamme kantasuomalaista enemmistöä vastaan.

Sinimusta Liike kannattaa Ukrainan puolustuskyvyn kasvattamista, sekä suomalaisen asemyynnin vapauttamista Ukrainan alueellisen puolustuksen vahvistamiseksi. Puolueemme toivoo, että tulevaisuudessa Euroopan vapaat kansat voisivat itse ylläpitää yhteistä ja riippumatonta puolustuselintä ilman ulkopuolisten ylikansallisten hallintaelimien läsnäoloa.

Kannattajakortin voit allekirjoittaa täällä.

Lähde

Aktivismi Baltia Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Maanpuolustus Politiikka Sinimusta Liike Ukraina Ulkomaat Venäjä

Keskustelu

33 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Anus Putinkinen

  Vastaa

  VKK ollut hiljaa tästä. Manne-Putkonen kovasti hehkutti komentaja Turtiaista, onkohan välit viilenneet? Turtiainen dumppasi Convoy-porukankin, mitähän ukko aikoo? Taitaa olla pelkkä populisti, pari vuotta sitten ihan helvetin huolissaan koronasta, ja nyt… ihan tuuliviiri. Onneksi en allekirjoittanut kannatuskorttia, SML:n kortin tietysti allekirjoitin, ja olen saanut muutaman muunkin sen allekirjoittamaan.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Eiköhän VKK:n toiminta ole nykyään aika hajallaan, Turtiainen puhuu jumalasta ja aktiivisesti tuomitaan, kun joku tekeekin oikeasti jotain.

 • Anus Putinkinen

  Vastaa

  Btw, kaksoiskansalaisuus kokonaan pois. Manne-Putkonenkin on Dumbassin kansalainen, mutta silti sillä on Suomenkin kansalaisuus. Rotumuukalaisille ei pidä antaa lainkaan Suomen kansalaisuutta.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ja tekin kaikki meidän metsistä, Ukraina tappaa ihmisiä itä Ukrainassa ja kaikki puolustavat murhaajija, mitä tämä on

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  SML:n linjaus menee tässäkin asiassa täysin oikein. Julkisuudessa vähemmälle huomiolle on jäänyt kuitenkin se yksityiskohta (jonka SML tuo kannanotossaan esiin), että Putin tosiaan käyttää Ukrainan miehityksen perusteina osin sellaista retoriikkaa, joka sopii Suomen miehittämisen perusteeksi aivan yhtä hyvin… ja Venäjältä alkavat valloittettavat rajanaapurit käydä melko vähiin.

 • k

  Vastaa

  sinimusta liike ilmeisesti ei tykkaa kun venaja yritaa turvata siviilien hengen rahanturvaajana, mitas noista siviileista nyt kukaan edes kiinnostuu, ne ovat vain tilastoa

  • Plääh

   Vastaa

   Tosiasiassa noita ”siviilejä” ei ole olemassa kute ei holokaustiuhrejakaan, Juutalainen Putin oligarkkiveljineen aikoo pikemminkin tappaa kaikki vähänkin järkevät ukrainalaiset piakkoin

 • FIXIT asap!

  Vastaa

  MInä puolestani kannatan, että Suomi palautetaan Paasikivi-Kekkosen puolueettomuslinjaukselle, josta on pelkästään hyviä kokemuksia. Vakaus, suurvaltaristiriitojen ulkopuolella pysyminen, kaupankäynnin kasvattaminen, rauha ja luottamus politiikassamme Sveitsin tapaan. Ei suuria tunteita ja jyrkkiä kannanottoja kv-politiikassa, oma itsenäisyys takaisin. Irti eurosvoliiton eurokommunisteista.

  • Plääh

   Vastaa

   Paasikivi-Kekkonen merkitsee Venäjän etupiiriä. Silloinkin NL olisi kernaasti syönyt Suomen, mutta keskittyi Afganistaniin ja SUomen mädättämiseen, koska hinta olisi ollut kova ja mädätys vaikeutunut Skandinaviassa. Emme me aina pääse samalla metodilla johonkin suomettumislaboratorioon. Asia ei ole meistä kiinni eikä mistään Kekkosen tai Paasikiven linjasta kiinni siten.

   Olisi kannattanut tehdä niin kuin Baltian maat ja livistää Natoon heti tilaisuuden tullen. Nyt Suomi valitsi pyllistelyn ja energiariippuvuudet ja muut riippuvuudet ja nuoleskelun. Suomettuneet poliitikot takasivat sen, että Suomi on seuraavana vuorossa, kun Venäjä koettaa parantaa asemiaan.

  • Periaatteita

   Vastaa

   Mehän virallisesti olemme sillä lijalla yhä. Kenraalit ja kansa on vain käsittänyt asiat väärin.

   Suomi on yhä edelleen itsenäinen puolueeton tasavalta! Ja minä seison sen takana.

   Kun Suomi littyi EU:hun niin palautin sotilaspassini ja sain vapautuksen keikesta palveuksesta ja siirron nostoväen II-luokkaan. Senkään vuoksi en lähden yhteenkään Petro-Dollarin konfliktiin. Enkä konflikteihin ylipäätään, sillä olen itsenäisen puolueettoman maan kansalainen. Mikäli politikkomme tai sotilasjohtomme sotkevat maamme asiat, ne saavat ne itse selvittääkkin.

 • Zardex

  Vastaa

  Masentavan typerä kannanotto. Harhainen todella Venäjän ja sen tavoitteiden suhteen, ottaen humioon, että Ukrainan kriisi on lännen väkisin masinoima eikä realistisesti voi tässä vaiheessa olettaa, että Ukrainan hylkäämät ja kituuttamat itäosat voisivat olla ensinnäkin rukoilematta apua Venäjältä ja toiseksi, Putin ei voisi säilyttää paikkaansa jos ei tarjoaisi apua.
  Sitten on nää harhaiset suomalaiset ja muut länkkärit, jotka kuvittelee, että meidän etu olisi, että Putin korvattaisiin Venäjällä jollain muulla… millähän? Jollain ”Länsi” myönteisemmälläkö? Missä fantasiamaailmassa elää ne, jotka kuvittelee, että Venäjältä löytyisi joku Putinia länsimyönteisempi, joka kykenisi ottamaan hallinnan Venäjällä?

 • Evplasse

  Vastaa

  Pandemia ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan samaa narratiivia

 • Jep

  Vastaa

  Tätä ei enää kannata jakaa. Se teki jo eilen tehtävänsä.

 • TT

  Vastaa

  Ukraina on bolshevikkien kahdesta pääetnisyydestä kasaama keinotekoinen neuvostotasavalta, joka on itä-länsisuunnassa yhdistää etnisesti venälästä/venäjää puhuvia sekä ukrainalaista/ukrainaa puhuvaa väestöä toisiinsa. On hieman epäloogista, että etnonationalismia kannattava Sinimusta Liike ei havaitse etnisyyksien ristiriitaa. Ukrainan ongelmat johtuvat kahden toisistaan voimakkaasti poikkeavan etnisyyden sekoittamisesta samaan keinotekoiseen valtioon. USA on tahallaan lietsonut Ukrainan jännitteitä masinoimalla maassa värivallankumouksen vuosina 2013/2014 ja aseistamalla ukrainalaisia kiihkokansallisia piirejä (mikä on täysin vastoin USAn virallista politiikka, joka tuomitsee nationalismin). Ukrainasta tuli epävakautuksen myötä nk. Failed state. Monietnisyyden jännitteitä luova ja hajottava vaikutus on havaittu myös Jugoslaviassa, joka hajosi lännen voimakkaan pommituskampanjan myötäsäestyksellä, kun Kosovo irrottautui siitä.

  Tilanteen analysoinnin sijaan SML yhtyy lausunnollaan lännen yksisilmäiseen propagandaan, jonka tarkoituksena on liittää Suomi Natoon, eristää Venäjä ja Eurooppa toisistaan ja heikentää Euroopan energiahuolto ja alistaa se USA:n kauppaaman LNG-kaasun armoille. USAn neokonservatiivit ja juutalaiset ajavat tätä politiikkaa ja nyt SML tukee sitä ja lankeaa länsistrategien varsin yksinkertaiseen ansaan. Suomalaiset ovat geopolitiikassa koulupoikien tasolla ja oman CIA/MI6-mediansa armoilla vailla kykyä hankkia tietoa puoleettomasti.

  • Bobby

   Vastaa

   Venäjä ja ukraina ovat samat kielet. Muutoin kirjoitit asiaa.

   • Zardex

    Vastaa

    Erinomainen kommentti nimimerkillä TT. Tällaiset kommentit, keskellä valtavasti kuohahtanutta mielipuolisuuden rihaa, ovat ilo lukea.

 • Plääh

  Vastaa

  Miten ihmeessä konflikti olisi Lännen masinoima? Korkeintaan siten, että Ukrainaa ei ole otettu Natoon eikä aseistettu hampaisiin saakka

 • Puolueeton

  Vastaa

  Simimusta kopioi samaa valehtelua, mitä valtamedia on tuottanut:
  ”Ajatus siitä, että kansallinen ja valtiollinen olemassaolo olisi jotenkin riippuvainen Venäjän nykyhallinnon hyvästä tahdosta, on meille oman vapaussotamme käyneille kansoille vieras. Me elämme ja hengitämme täysin ulkopuolisista tahoista riippumatta.”
  Suomen olemassaolo on tosiaan Venäjän asiota, muutoin voisimme edelleen olla Ruotsin siirtomaa, kuten olimme 600 vuotta. Venäjä teki Suomesta suuriruhtinaskunnan, jossa suurin valta oli tsaarilla, mutta jolla oli oma parlamentti ja oma raha. Emme olleet tsaarista läheskään niin riippuvaisia kuin nyt ollaan henkilöstä Ursula von der Leyen. 

  Suomessa ei ollut vapaussotaa vaan sisällisota. Luonnollisesti venäläiset tukivat muita punaisia antamalla aseita, mutta eivät juuri osallistuneen muuta kuin itsepuolustukseen. Venäjä oli ensimmäinen, joka tunnusti Suomen itsenäisyyden. Ruotsilta suostumusta anottiin ensiksi, mutta siihen ei Ruotsi suostunut, kuten eivät muutkaan pohjoismaat.

  Valkoiset teloittivat venäläisiä ja punaisia. Missään ei kerrota venäläisten taistelussa kuolleitten lukumäärää, joten tuskin taistelivatkaan punaisten puolella.
  Ukrainassa on uusia valtioita, jotka ovat jo muodoltaan itsenäisiä. Niillä on oma hallintokoneisto ja tarvitsevat vain ulkopuolisen tunnustajan. Ukraina kohtelee näitä maita vähän kuin Ruotsi Suomea. Kielierona itsenäisyyteen pyrkivillä alueilla on selvä venäjänkielinen enemmistö kuten suomenkielisilläkin oli meidän maassa. Uudet valtiot voivat tietenkin haluta liittyä Venäjään, mutta se on heidän tahdostaan kiinni ja venäjän joukkojen poistumisesta.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Kyllä siitä käytetään myös termiä ”vapaussota”, ei tsiisus nyt taas.

 • Toteaja

  Vastaa

  Sinimusta Liike asettuu tässä jämäkästi NWO-rintamaan, eli yksinapaisen maailman ideaan. Jopa nykyinen Ukrainan johto on jarrutellut väkivaltaisuuksia itäisiä maakuntia kohtaan, mutta länsimaat ovat lietsoneet sotaa, jotta saisivat Venäjän aloittamaan aktiiviset toimet.

  Länsimaat (ja Suomi siinä rakkikoirana mukana) haluaa sotaa monestakin syystä. Akuuteimmat syyt liittyvät mm. Great Reset-projektiin, pankkimaailman voitontavoitteluun ja aseteollisuuden tarpeisiin. Geopoliittisesti USA haluaa vaikeuttaa Venäjän pääsyä Mustallemerelle, jolloin USA:lla olisi vapaammat kädet hallita Lähi-idän valtioita ja niiden luonnonvaroja. USA katsoo myös, että sillä pitää olla oikeus sijoittaa aseistuksensa mihin tahansa Venäjän naapurustoon (vrt. Kuuban kriisi) ja kohta varmaan Venäjän rajojen sisällekin. Näinhän on tapahtunut Suomelle ja Suomi itse jopa maksaa siitä kymmeniä miljardeja.

  Ukrainan väestö on valtaosin venäläistä, joten Sinimusta liike vastustaa tässä myös etnisyyden mukaan määräytyviä rajoja. Luulisi, että sinimustilta löytysi edes vähän analyyttisempää ja monipuolisempaa otetta asioihin. Näyttää kuitenkin siltä, että ajan kuluessa ajattelu menee yhä yksisilmäisempään suuntaan.

 • Nimetön

  Vastaa

  Hoitaa itte te omat asiat, köyhyys, kallis bensa ja sähkö, työttömyys ja mohammudit, korona. Ei mitään ratkaisua hallitukselta tähän, vain bolsevikkista puhuvat. Paljonko teillä teloittitat silloin ja sotan aikana. Amerikka, länsimaat toivat Ukrainaan niin paljon sotakalustoa ja asuttaa, ja kuin tuli Bidenin käsky, Ukraina hyökkäsi ja jo toisena päivänä pommitti, 1700 ohjusta päivässä. Putin aina sanoi, että vaati Ukrainan lopettaa kaikki sotatoimet. No, kun valehtelee valtamedia ja sytyttää kaikesta Putinia, ei Zelenskia. Ei hullua Bidenia, hyi

 • nonAQ

  Vastaa

  Ei tämä U‑ikl ole paljon kannatusta saanut, hyvä niin.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Joo, mitä sitä radikaalia kansallismielistä puoluehanketta kannattamaan…
   Mitäs, jos näytät mallia ja perustat sen ”oikean puolueen”?

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Kansallismielisten pitäisi tukea Ukrainasta irtoavia alueita. Onko suhtautuminen Kataloniaan samaa luokkaa. Ikävää että tuin sinimustia joilla ei ole selvää käsitystä nationalismista. Se tarkoittaa juuri alueiden itsemääräämisoikeutta. Suomi irtaantui Venäjästä nationalismin kautta. Ajan itsenäistä Satakuntaa. Joka nousisi kuin raketti ilman EUrokommunismia. Olisi suomalainen alue.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Aikamoista settiä, heitätkö yhtä kuivaa huumoria useinkin?
  Mites ”itsenäinen Satakunta”-hanke etenee?

 • Leo (se vanha Leo)

  Vastaa

  Olipa kerran kansa, jota muualla päätettiin liittää toiseen isompi valtakuntaan. Ja liitettiin, kansaa kysymättä. Sitten isompi valtakunnassa tapahtui vallankaappaus ja sen yhteydessä alistetun maan kansallismieliset irtosivat itsenäiseksi valtioksi. Isompi valtakunta ei tykännyt itsenäistymisestä, mutta taistelujen jälkeen maa itsenäistyi. Historiassa tämä sama kuvio toistui aika monta kertaa. SML:n mielestä itsenäisyys se on OK kun kyseesä on Suomen itsenäistyminen v.1917. Mutta kun samassa kuviossa on venäläiset v.2014, jotka asuvat omalla venäläisellä maalla vieraan repressiivisen vallan alla, ja joiden maa bolsevikkien toimesta petoksella siirretty ”Ukrainan Sosialistisen Neuvostotasavaltaan” v. 1922, ja jotka vastustavat vuoden 2014 vallankaappausta ja pyrkivät itsenäistymään ”ukrainasta”, jota eivät pidä omana valtiona – niin tässä tapauksessa SML jyrkästi tuomitsee nämä itsenäisyyspyrkimykset. Aikamoinen kaksoisstandardi, sanoisin. SML täten tukee bolsevikkien ja kommunistien rikolliset päätökset alueiden siirtämisestä ja laulaa samassa kuorossa (((USAn))), (((EUvostoliiton))) ja (((NATOn))) kanssa. 

  Syöttäkää Google-hakuun ”divided Ukraine” ja katsokaa kuvia: tämä ”Ukrainan” syvä jakautuminen tulee esiin erittäin havainnollisesti. Millään terrorilla tätä ”multikultia” ei voi liimata yhteen, vaan ennen pitkää jakautuminen eri kansallisiin valtioihin tapahtuu. 

  Se on vain fakta, että ”Ukrainan SNT” on bolsujen luomus, joka oli terrorilla kasattu yhteen keskenään sopimattomista osista. Lännessä on Puolan maita, lounaassa Romanian ja Unkarin, ja koko Novorossia on venäläisten maa satojen vuosien ajan. Kansallinen Ukraina on paljon pienempi kooltaan kuin nykyinen keinotekoinen valtio. Näyttää siltä, että SML:n johdon mielestä niin, että terrori venäläisiä vastaan on aina hyvästä ja että venäläisillä ei ole itsemääräämisoikeutta edes omilla historiallisilla alueilla, vaan heidän aina pitää uskollisina NKP:n päätöksille ja (((USAn))), (((EUn))) ja (((NATOn))) hyvälle tahdolle. SML:n geopoliittiset kyvyt näyttävät niin heikoilta, että kyllä SML:n pitäisi olla puuttumatta siihen mitä ei ymmärretä. 

  Suomessa asuvilla venäläisillä pelottelu ja näiden esittäminen viidentenä kolonnana on valheellinen ja suorastaan fantastinen argumentti. Mikään Suomen alue ei ollut venäläisten asuttama, ja kaikki Suomessa asuvat venäjänkieliset ovat juurettomat ihmiset, jotka eivät muodosta keskenään minkäänlaista yhteisöä, separatistiliikkeestä puhumattakaan. ”Kaksoiskansalaisuuden” hyväksyi suomalainen Eduskunta, ei mikään Putin. Nyt menossa olevan kansanvaihdon siunasi ja tukee itse Suomen kansa (USAn, EUn, NATOn ja kotimaisten pettureiden johdolla), eikä mikään ”putin”.

 • D.

  Vastaa

  Aika monta Putinistia kommentoijien joukossa!
  Vaati Tuukalta varmasti rohkeutta kirjoittaa ja julkaista tämä, pakko arvostaa sitä..
  Olisiko sinimusta sittenkin puolue, jota voisin äänestää, kun ei oikein tahdo löytyä puoluetta, mitä äänestää?

 • Nimetön

  Vastaa

  Moni historiaa tunteva tietää, että Suomi ennen talvisotaa ja sen aikana yritti epätoivoisesti haalia varsinkin raskasta aseistusta maan puolustamiseksi kommari-Venäjää vastaan. Tunnetusti aseita ei myyty kovinkaan suuria määriä ja niistäkin osa oli vanhentunutta. Ruotsi (avusti, Lue: myi kovalla valuutalla) jotain, mutta niistä ei myöhäisen ollut kovinkaan suurta apua vain kolmisen kuukautta kestäneeseen sotaan. Ruotsi sai kyllä kultaa suomalaisten sormuksista mutta ei niillä aseita saatu.

  Nyt kun Ukraina tarvitsisi aseapua, niin Suomen eduskuntapuolueista SDP, joka on aloittanut kommari-venäjämielisen kapinan hallitusta vastaan vastustaa aseiden toimituksia. Voi aikoja, voi tapoja.

 • D.

  Vastaa

  Ruotsi toimitti suomelle kohtuullisen suuret määrät täysin toimivaa ja ajantasaista sotamateriaalia. Ilmatorjuntakalusto, sekä panssarintorjuntatykit joita toimittivat, olivat molemmat sen ajan ehdotonta huippua! Näitä aseita sekä saatiin, että ostettiin ja lopulta niitä valmistettiin myös suomessa lisenssillä. Ilman näitä talvisodan torjuntavoittoa ei olisi tullut..Ruotsalainen Bofors oli maailman johtavimpia maita ilmatorjuntakaluston ja panssarintorjuntakaluston asekehittelyssä 30-luvulla.
  Ruotsin ilmavoimat hoitivat myös koko sodan ajan Lapin ilmapuolustuksen. Suomeen tuli noin kolmasosa Ruotsin ilmavoimien hävittäjävahvuudesta. Koneet laitettiin hämäämisen vuoksi suomen tunnuksiin. Heidän vastuullaan oli Pohjois-Suomen ilmapuolustus Oulun korkeudelta ylöspäin.

  Ruotsi luovutti meille 80 000 kivääriä, 500 konetuliasetta, 85 panssarintorjuntatykkiä, 112 kenttäkanuunaa ja haupitsia, 104 ilmatorjuntatykkiä, 50 miljoonaa patruunaa, 300 000 tykinammusta, 25 lentokonetta sekä lisäksi bentsiiniä ja varusteita. Näiden lisäksi suuret määrät kuorma-autoja, ambulansseja ja valtavasti kaikenkirjavaa materiaalia aina sotamateriaalista, siviilien tarvitsemiin tarvikkeisiin.

  Ilman Ruotsin kohtuullisen suurta apua, sekä ennen sotaa, että sodan aikana, talvisota olisi päättynyt suomen kannalta katastrofaalisesti! Varsinkin panssarintorjunta/ilmatorjuntaseiden osalta apu oli korvaamaton!

 • Schlageter

  Vastaa

  Olen kirjoittanut Sinimustan liikkeen kannattajakortin, mutta tässä olen eri mieltä.
  Tulee hyväksyä tosiasiat.
  Venäjä on suuri maa ja sijaitsee meidän naapurinamme jatkossakin.
  Luonnollisesti Karjalan ryöstäminen oli väärin.
  Mutta nyt olemme tilanteessa, jossa tulee pelastaa se Suomi, joka meillä vielä on.
  EU:n jäsenyys ja maamme nykyjohto eivät sitä takaa. Siispä hallitus pois ja EU:stä irti.
  Ja sitten Ukrainaan.
  Ukraina ei ole valtio, vaan juutalainen koekenttä.
  Ukrainan presidentti on juutalainen, koko maa on juutalainen testi.
  Ukrailaista kansallisuutta ei ole, ukrainalaiset ovat venäläinen heimo.
  Ja mikä tärkeintä, jos haluamme estää lännen (= juutalaisten, amerikkalaisten… ”arvojen” levittämisen, NATO:n leviäminen täytyy pysäyttää.
  Ukrainan asukkaat välttyvät homoparaateilta ja muulta p‑lta, jos valta vaihtuu. Toivottavasti vaihtuu. Ja toivottavasti maan presidentti, joka on taustaltaan juutalainen koomikko, lähtee ”kotimaahansa” ja jättää Ukrainan kehittymään tervehenkisessä ilmapiirissä.
  TÄSSÄ asiassa: menestystä, venäläiset joukot!

 • †…x

  Vastaa

  Aloitetaan ilmoitusluontoisella asialla, kun monia kommentoijia tuntuu tämä askarruttavan: Janus Putkonen eikä isänsä Marko Putkonen ole mustalaisia, eivät edes osittain. Melko perinteiset sukujuuret Putkoselta löytyy eli lännestä ja idästä sekoitus ja löytyy hieman Karjalastakin asti yhden isovanhemman puolelta, kuten allekirjoittaneeltakin.

  ”Suomalaista maata ei tulisi voida myydä ulkomaalaisille toimijoille”

  On tehty jo. Vain eurosta ja EU:sta eroamalla Suomi voi edes haaveilla vapaudesta. Ja sittenkin vaaditaan aktiivista ponnistelua, jolla pidetään oma itsenäisyys muunakin kuin korulauseena.

  ”Sinimusta Liike kannattaa Ukrainan puolustuskyvyn kasvattamista, sekä suomalaisen asemyynnin vapauttamista Ukrainan alueellisen puolustuksen vahvistamiseksi.”

  ”Poju” Zabludowicz voi hoitaa homman Isra.. Suomen puolesta? Niinhän se Trumpkin teki rahaa ’85: myymällä aseita Afganistaniin. N‑liittokin oli tietysti maata aseistanut ja saanut heidät kiinnostumaan punatähden aatteesta, mutta sitten jenkkirambot tulivat apuun. Milloin ollaan valtion ja milloin kapinallisten puolella. Ja valkotähtiä on 50 eli sirppi, vasara ja yksi tähti jäävät toiseksi. Samaa globaalia kommunismia tosin edustavat. Sama se onko viitta & naamari punainen vai valkoinen. Lähestystyö jatkuu ja ”demokratia” tulee luoksesi, tahdoit sitä tai et. N‑liitto joutui taistelemaan itse lahjoittamiaan AK-47:ja vastaan. Se lienee kohtalon ivaa tahi jonkun sorttista ironiaa. Jenkit ovat muistaneet vaihtaa puolta tarpeeksi usein. Sillä tavalla homma pidetään tuoreena ja bisnes rasvattuna, kuten Persianlahti meille osoitti. (Niinhän se Suomenkin politiikkakin pysyy ikuisessa liikkeessä, kun muistetaan välillä mennä pyöreän pöydän äärestä sinne lehterille vastarannnan kiiskeksi huutelemaan. Sellainen pseudodemokraattinen poliittinen teatteri tyydyttää neljää isoa, joihin persutkin kuuluvat.) WTC:n pulverisoitumisen jälkeen lähdettiin jahtaamaan talebaneja. Pian al-Qaida julistettiin ihmiskunnan sekä vapauden uudeksi suurimmaksi vihulaiseksi ja taleban olikin enää hetken päästä USA:n ja länsikoalition liittolainen. Al-Qaida uudelleenbrändättiin ISIS:kseksi/Islamic Stateksi.

  Kekkosen–Paasikiven-linjan tuhosivat CIA, Mossad ja millä nimellä nuo ulkomaisen korkovelkarahan perkeleet nyt ryömivätkin milloin missäkin. Pääperkeleen päämajasta eli Ameriikan Yhdysvalloistahan sionistinen pankkimafia käskyjään jakelee. YK ne määräykset ynnä sanktiot hyväksyy ja sillä oikeutuksella NATO lähetetään sitten murskaamaan päätään maailman eri kolkissa nostavaa patriotismia ja nationalismia. Ponsi PS:n hajotukseen Siniseen tulevaisuuteen tuli myös täysin meren takaa tänne kommunistisen EY-liittovaltion periferiaan. Kai niitä edelleen kiinnostaa se ahkera, sotakorvauksia maksava kansa, sen pohjavedet, mineraalit ja metsät — ja sen sijainti Venäjän karhun kainalossa. PS:ssä toki on Sioninvirsiä veisattu ja rukousaamiaisilla istuttu, mutta pohjavireenä menestyksen takana soi silti se vahva EU- , euro- ja maahanmuuttovastaisuus, jonka takia 90 % ihmisistä alunperin puoluetta äänesti. Ei unohdeta sitä. Näistä paskoista vaihtoehdoista PS lienee ideologisesti paras, vaikka ei äänestämiseen tai meidän parlamentarismiin uskoisikaan. Yksityisomisteinen keskuspankkimafia tarvitsee meitä kansoja tekemään työtä, jotta heidän tyhjästä taikoma rahansa saisi arvon. Jonkun pitää niitä valtionvelan korkolyhennyksiä maksella ja aktualisoida fiat-valuutan ostovoima. Jos tarpeeksi moni siihen uskoo ja sitä käyttää, se on olemassa. Samalla tavalla NATO maalailee mörköjä, jotka ovat olemassa jos media saa ne länsimaalaisten päihin istutettua. Sitten sen mörön kimppuun voidaan hyökätä ja tehdä täten lisää rahaa. (Miettikää vaikka sitä että USA teki 14 000 000 lentoa Vietnamin sodassa! Jollakin ne on maksettu ja vain sen takia että 15 000 kilometrin päässä New Yorkista olevan maa oli jotenkin uhka amerikkalaiselle vapaudelle ja elämäntavalle.)

  Jos Väyrynen olisi saanut olla pääministerinä, niin mistä sitä tietää missä nyt olisimme. Ehkä kaikki rapautuu ja korruptoituu kuitenkin päätyen samaan mädätyksen tilaan. Mutta ehkä EU:ta tai euroa ei olisi koskaan tullut meille tätä toista polkua kujettuamme. Pirustako sen tietää. Jos ei oltaisi EKP:n alla, vaan oman pankin ja rahan koneistoa pyörittäisimme, niin maamme tola voisi olla vallan toinen. Jos olisimme voittaneet II maailmansodan? Jos USA, Kanada, Juudea/Israel & Britit olisivat pysyneet erossa Euroopan asioista maailmansodissa? Ongelma ihmisten asenteiden tasolla on se, että moni luulee edelleen ”pahojen nazzien” voittaneen. ”Nazzista” onkin tullut synonyymi sanalle ”paha”. Hullua. Ukrainassa on, kuulemma, natsipataljoonia. Meilläkin on natsipassia, natsipankkiireja ja natsien lääkejättejä. Jos kuuntelet jotakuta toista, niin pahat nazzit (=pahat pahat) ovatkin Venäjän puolella. Aina siellä missä paha, siellä natsi. Putin on milloin ”Josef Stalin” ja milloin Adolf Hitler. Laaja skaala kaverilla, pakko myöntää. Oliko Hitlerkin vain Rockefellerin & Rothschildien ase ja kätyri tai nukke? Onko Putinkin vain oligarkkien kaveri – tai itse oligarkki? Mutta jos hitleriläisyys oli ideologisesti vastavoima kommunismille ja ylikansalliselle pankkivallalle, niin silloin kansallissosialismin ideaali ja periaate ovat parhaat vaihtoehdot jälleen kerran niistä vaihtoehdoista, joita meille on annettu.

  Virallisen selityksen mukaan OSS, CIA ja FBI toivat pahat nazzzit sodan päätteeksi Jenkkeihin. Vastuuvapautuslauseke NWO:lle eli Uudelle maailmanvallalle on oiva: pahat natsit ovat syypäänä taas kaikkeen; siihen että USA, Israel ja Eurooppa kuningashuoineineen ovat sössineet. Ei sillä väliä että he itse pahat natsinsa mukanaan roudasivat… Jonkun on aina oltava syntipukkina, jotta petrodollariin sidottu rahanteko voi jatkua. Ei ketään ne todelliset syylliset tunnu edes kiinnostavan. Marionetin langat ovat olleet jo tuhansia vuosia samoissa käsissä. Onneksi meillä edes sentään on kohta vain aurinko- ja tuulivoimaa, joka ei maksa penniäkään kenellekään. Öljysodat jäävät historiaan ja Maahan koittaa rauha, kun kukaan ei enää rahanahneuksissaan energiasotaa käy. Voitontavoittelu katoaa pois ja ihmisen hyvä luonto voittaa perisynnin.

  Venäjän sanotaan tunkeutuvan muiden alueille ja miehittävän niitä. NATO harrastaa samaa, mutta se on O.K. vaikkei NATO edes ole valtio, vaan rahantekomonopolin väkivaltakoneisto, joka luotiin siinä pelossa että Saksa vielä joskus uskaltaa ja pystyy nousemaan uudestaan uhkaamaan sitä jo mainitsemaani Uutta maailmanvaltaa — joka siis ei mikään uusi tietenkään edes olekaan. Venäjä epävakauttaa, hakee konfliktia, pyrkii laajenemaan. NATO harrastaa samaa, vaikkei se NATO edelleenkään ole valtio. Ottaisivat Venäjän mukaan klubiinsa, niin loppuisi nahistelu. Muistaakseni Gorbatšovin aikana sitä vaihtoehtoakin punnittiin.

  Donbassin allas on geopoliittisesti tärkeällä paikalla. Siellä on myös valtavia rikkauksia. Voisikovatko Donetsk ja Luhansk itsenäistyä? Venäläisiä ja venäläismielisyyttä niissä venäläisissä kulttuureissa riittää. Tahtoisivatko he olla osa Federaatiota? Duumalla oli lähes 95 %:n tuki Putinille ja aluiden itsenäistymiselle. Tällöin itä-Ukrainasta Venäjälle irtoaisi kaistale, joka yhdistäisi sen Krimin niemimaalle, jossa Venäjällä on jo vahva preesens. Ukrainaa, länttä ja NATO:a kiinnostaa Donbassin rikkaudet Mustanmeren äärellä. Venäjä myöskään ei ole pyyteetön, vaan taatusti tekisi bisnestä — tai jopa hallinnoisi vallan mielellään alueen maita, varoja ja kauppatavaraa.

  Vaikka itsenäisyyden saisivat nämä venäläiset alueet itä-Ukrainassa, niin millaista se tulisi olemaan? Sota ei loppunut vaikka N‑liitto hajosi 26.12.1991. Se on jatkunut Tšetšeniassa (tasavallan pääkaupunki Groznyin veriset taistelut), Gruusiassa eli Georgiassa (Abhasia ja Etelä-Ossetia tahtoisivat itsenäistyä myös), Dagestanissa sekä myös Kaspianmeren lähellä Vuoristo-Karabahissa, jonka entinen Neuvostotasavalta Armenia lohkaisi Azerbaidžanista. Eli vääntö jatkuu: eri etnisyydet, uskonnot, rodut ja kulttuurit jatkavat väkivaltaista kuhinaansa ja silloin NATO-herrat ynnä pankkiirit vain hierovat käsiään yhteen. Sama on tapahtunut Jugoslaviassa, joka saatiin NATO:n avulla jälleen kerran sota- ja hajoamistilaan. Serbia saatiin sotkettua ja siitä lohkaistiin Kosovo irti. Ja Kosovo ei myöskään tahdo pysyä kasassa. Kun porukka ei ole homogeenista millään tavalla, niin ei siitä kestävää kansakuntaa tulee, vaan loputonta muutosta ja ”kehitystä” (huonompaan); kommunismia, jota pidetään rautaisella otteella keinotekoisesti kasassa keskushallinnolla, jota ei kiinnosta kansat eikä niiden kulttuurit, vaan pelkästään veronkeräinelimen lihottaminen.

  Väyrynen on ollut ainoa joka on vastustanut Valio-pakotteita nyt jo kahdeksan vuotta. Ne saivat alkunsa Krimin tapahtumista 2014. Venäjän mahdin pysäyttämiseen tarvitaan muutakin kuin muutama tahko Oltermannia.

  • Plääh

   Vastaa

   Kekkosen linjalla NL päätti Suomen hallituksen kokoonpanonkin. Paasikiven ns. linjan aikana Suomi oli tosi pahassa raossa. On aika ikävässä tilanteessa nytkin, mutta ei edellytä ihan sellaista linjaa

 • Terhomatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  No jaa noista ”kommenteista”!
  Tuo sairas, Napoleon-kompleksia sairastava pikkuäijä kremlissä on vissiin huomannut, että noutajan tulo hänelllekin lähestyy (tuleehan se kohta 70:n!). Niinpä pitää ehtiä vielä päästä ”suurmieheksi”. Siinä hän ainakin on tehnyt parhaansa, että on hankkinut venäjälle ”ystävät” kaukaa (esim. nicaragua, syyria tms.) ja ikuiset viholliset mahdollisimman läheltä ja myös kaukaa. Rinki ympäriltä ja tukijat kauempaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi