Sinimusta Liike kannattaa Ahvenanmaan militarisoimista

Julkaisemme Sinimustan Liikkeen kannanoton.

Aktivismi

aland, flag, national flag

Sinimusta Liike on seurannut huolestuneesti Venäjän ja puolustusliitto Naton viimeaikaisia erimielisyyksiä liittyen vielä ratkaisemattomaan Ukrainan konfliktiin, jolla on myös potentiaali kärjistyä suuremmaksi sotilaalliseksi konfliktiksi Venäjän asevoimien ja läntisten valtojen välillä. Mahdolliset sotilaalliset ja diplomaattiset konfliktit niiden välillä heijastuvat myös aina Suomen omaan turvallisuusympäristöön ja aivan erityisesti tämä tulee näkymään Itämerellä, joka on maamme huoltovarmuuden kannalta kriittisin toimintaympäristö.

Tämän vuoksi Sinimusta Liike vaatiikin Ahvenanmaan demilitarisoinnin välitöntä päättämistä sekä pysyvän varuskunnan perustamista alueelle, jolla tulee olla kyky suorittaa itsenäisiä maihinnousuoperaatioita sekä estää potentiaalisten vihollisyhtymien suorittamia maahanlaskuoperaatioita. Alueelle tulee myös perustaa merivoimien sotalaivoille sopiva tukikohta, josta ne kykenevät tarvittaessa torjumaan huoltosaattueisiin kohdistuvia hyökkäyksiä.

Vakituisen sotilastukikohdan lisäksi Ahvenanmaan miespuoleisesta väestöstä tulisi muodostaa sotilaallisia yhtymiä, jotka kykenevät välittömän kriisin aikana avustamaan puolustusvoimiemme vakituisia osastoja vihollisen mahdollisia maihinnousuyrityksiä vastaan. Tämä tarkoittaisi käytännössä nykyisen asevelvollisuuden laajentamista koskemaan myös Ahvenanmaalla asuvia Suomen kansalaisia. Maamme jokaisen neliömetrin puolustaminen ulkopuolista uhkaa vastaan on jokaisen suomalaisen oikeus ja velvollisuus.

Sinimusta Liike kokee kohtalonyhteyttä ukrainalaisten nationalistien kanssa, ja toivottaa Ukrainan kansan tervetulleeksi läntisten vapaiden kansojen piiriin. Liikkeemme toivoo Natosta ja Venäjästä riippumattoman Intermarium-yhteistyön syventämistä, sekä sen edustamaa kulttuurillista palomuuria amerikkalaista liberalismia ja itäistä imperialismia vastaan.

Sähköisen kannattajakortin voit allekirjoittaa täällä.

Lähde

Ahvenanmaa Aktivismi Asevelvollisuus Intermarium Itämeri Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Maanpuolustus Militarisointi Nato Politiikka Sinimusta Liike Ukraina Uutiset Varuskunta Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

34 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Annetaan ilmaiseksi

  Vastaa

  Minä mieluummin kannattaisin Ahvenanmaan antamista Ruotsille. Se maksaa …keleesti miljardeja suomalaisille veronmaksajille vuodessa kompensoida niiden elintasoa ja tukea niitä. Oli kyllä Suomen suurimpia virheitä pitää se itsellä. Ahvenanmaan kallioperän aarteita kun ei koskaan tulla hyödyntämään Suomen hyväksi.

  • Schlageter

   Vastaa

   Samaa mieltä. Ehkä siitä voisi saada Ruotsilta rahaakin, mutta menköön vaikka ilmaiseksi.

   • GLGL

    Vastaa

    Jonkinlaista vaihtokauppaa voisi ehdottaa. Osa Pohjois-Ruotsia Suomelle. Kiiruna jne.

    • Hh1488

     Vastaa

     Se olisikin hyvä idea, Suomi ei tee mitään affenan maalla

  • Metsäkulman Murre

   Vastaa

   Ahvenanmaan siirtäminen osaksi Ruotsia johtaisi maakunnan ruotsittumiseen ja siellä olevan ruotsalaisen kulttuurin vaihtumiseen monikulttuuriseksi helvetiksi päätyen lopulta kalifaatin osaksi. Kyseessä olisi ahvenanmaalaisten loppu, kulttuurin ja geeniperimän murha.

  • Ultranationalisti

   Vastaa

   vitut mitään ilmaiseksi anneta perkele!! ahvenanmaan voisi kyllä vaihtaa tornionjokilaaksoon…

 • TT

  Vastaa

  Suurvaltablokkien vaikutus ollaan jo nähty. Suomi on parhaillaan lännestä päin vaikuttavan poliittisen, kulttuurisen ja sotilaallisen integraation kourissa. Maan johto toteuttaa ulkomailla laadittua agendoja, joista törkeimmän on laatinut Word Economic Forum. Nato-jäsenyys vain syventäisi tätä integraatiota, joka on sikälikin kyseenalaista, että sen johtomaa USA on syvällä kriisissä ja hajaannuksessa. Suomen median ihailema demari Joe Biden on hummannut runsaan vuoden aikana 15 biljoonaa dollaria uuskommunistiseen sekoiluun. USA ajautuu hyvin pian peruuttamattomaan kriisiin ja siinä ryskeessä voi Natokin hajota, kun suurin rahoittaja kaatuu ja dollarista tulee leikkirahaa. Joe Bidenin hallinto lietsoo sotaa Ukrainan ja Venäjän välille sen vuoksi, että voi peittää omat sekoilunsa ja virheensä. Itse en usko kuuman sodan syttymiseen ja koko operaatio on harhautusta, jossa tosin ollaan menty jo turhan pitkälle.

  Myös idässä on inhottavia suurvaltoja kuten kommunistinen Kiina. Myös Venäjä voi toimia hyvin kyynisesti ja on osoittanut sen Suomea kohtaan esim 1939.

  • Leo (se vanha Leo)

   Vastaa

   Vuonna 1939 Venäjää ei ollut, vaan oli (((bolsevistinen))) Neuvostoliitto. Näiden tahojen välillä on huomattava ero, kuin tuolin ja sähkötuolin välillä, mutta valitettavasti valtaosa suomalaisista ei tätä ymmärrä.

   USA kaikin keinoin pyrkii estämään NordStream‑2 kaasuputken käyttöönottoa, jonka ilman Saksan kemian- ja metallurgianteollisuus ei voi toimia ja EU olisi pakotettu ostamaan vähintään kaksi kertaa kalliimman Amerikwalaisen kaasun. Kun kysymyksessä on niin valtavat rahat, USA:n ”ukrainalainen” (juutalainen) pressa käskystä aloittaa hyökkäyksen LNR/DNR-kansantasavaltoja vastaan. Sitten alkaa tapahtumasarja, jonka seurauksista voimme vain arvailla miten kertyneet jännitteet purkautuis, ehkä seuraavastii:
   1. Ukrainan hyökkäykseen Venäjän on pakko vastata, ja seuraavaksi Venäjä vapauttaa Donbass (v. 1922 rajan) ja Vasenrantaisen Ukrainan, sekä Novorossian Transnistrian asti. Nämä uudet valtiot saisivat protektoraatin aseman.
   2. Mahdollisesti Puola, Unkari ja Romania palauttuvat itselleen heiltä NL:n (vuosina 1939–44) ryöstämät alueet.
   3. Ukrainan valtio luultavasti säilyy vanhoilla alueillaan (”Right-bank Ukraine”) ja ehkä Halitsian kanssa (jos Puola ei palauta sitä itselleen).
   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a7/Ukraine-Pravoberezzhya.png
   4. Venäjää vastaan asetetaan totaaliset pakotteet, jonka seurauksen Euroopan teollisuus kärsii pahasti ja USA saa Euroopan kaasumarkkinat itselleen. Täten USAn tärkein tavoite toteutuu. USA:n kilpailukykyä voidaan parantaa tälläkin tavalla.

   Toivon mukaan tulevan näytöksen käsikirjoitus on jo sovittu USAn ja VF:n välillä. Jos ei ole sovittu ja alkaa improvisointi, sitten se voi päätyä jopa ikävästi, massiivisiin valon ja lämmön toimituksiin yllättäviin paikkoihin.

   • TT

    Vastaa

    Olen itsekin sitä mieltä, että talvisota-kaunat pitäisi nykyisessä kriisi-kuviossa jättää kokonaan taustalle, vaikka niilläkin on suuri merkitys pitkäaikaisemmassa strategia-työssä. Suomen Puolustusvoimat ovat pitkään toimineet lähinnä vain ja ainostaan idän uhkaa vastaan täysin ymmärrettävistä syistä. Sen sijaan kaikki lännestä tuleva vaikutus on otettu innolla ja kritiikittä vastaan jopa maanpetturuuteen asti (mm. isäntämaasopimus Naton kanssa). Suomen sotilasjohto tuntee hyvin heikosti lännestä päin käytävää kieroa suurvaltapeliä, jossa Eurooppa ja Venäjä halutaan repiä pois kaikesta yhteistyöstä. Taustalla on myös Suomen sulauttaminen osaksi Euroopan Yhdysvaltoja =EU. Tämä on transatlanttisen ja neocon-politiikan ydinaluetta. USA ja Iso-Britannia ajavat voimakkaimmin Venäjän eristämispolitiikkaa. Tavallinen kansa ei näissäkään haluaisi eristää Venäjää lännestä ja erimerkiksi nationalistinen USA-first-liike kannattaa rauhanomaisia yhteistyösuhteita Venäjään. Presidentti Trump pyrki hieman liikuttamaan asioita tähän suuntaan. Sen sijaan USA:n juutalaisvaikutteinen neocon-johto sekä demokraatti-uuskommunistit käyttävät Venäjää mörkönä ja sen keksittyä vaikutusta lyömäaseena patriootteja vastaan. 

    Suomessa media on kaapattu länsivaltojen alaisuuteen ja parhaillaan aivopesee suomalaisia Nato-jäsenyyteen keinotekoisesti lietsotun Ukrainan kriisin varjolla. Myös vanhoja talvisota tai isoviha-kaunoja on nostatettu surutta. Puhutaan ryöstävistä ja raiskaavista kasakoista (jotka nykyisin ovat kristinuskoa ja ortodoksiaa puolustavia valiosotilaita). Moni täkäläinen peruspatriootti arvelee, että kaikki pahat möröt tulevat meille vain ja ainostaan idästä päin. Suomalaisten valistaminen Venäjä-asioissa on aivan yhtä turhaa kuin korona-asioissa. Suomalainen on oman mediansa tai historiassa rypevän harrastuspiirinsä armoilla ja sen aivopesemä ja suuttuu ankarasti niille, jotka haluavat nähdä harmaan sävyjä mustavalkoisuuden sijaan.

 • Robbe

  Vastaa

  Tuollaisen mittakaavan venäläisten joukkojen sijoittaminen Ukrainan ympärille herättää väkisinkin epäilyn, että ei kai noin pitkälle tarvitse mennä pelkän uhkailun takia. Samaan aikaan meidän valtion johto ja EU uskottelee, että Venäjä ei hyökkää vaikka se on vastoin kaikkia faktoja mitä tuolla suunnalla tapahtuu. Ainoa taho, joka tuntuu ottavan asian vakavasti on USA.

  • Nyt pitää olla viisas

   Vastaa

   Niin siis… Venäjähän varautuu Ranska/USA/Englanti-hyökkäykseen. Ne aikoo hyökätä kolmelta rintamalta. Ja siihen nyt Venäjä valmistautuu.

   Toisaalta, omalla maaperällään saa liikutella asevoimiaan niinkuin haluaa. USA Ranksa ja Iso-Britanian sotajoukot ovat aika kaukana omalta maaperältään. Tämä on asia joka kannattaa huomata.

   Ja jos tätä ajatusleikkiä jatketaan niin mitäs luulette, miten Suomen käy jos johtajamme allekirjoittavat ilman kansan suostumusta NATO-sopimuksen? Tänne ei tulla maita pitkin tuomaan Italiasta oliiviöljyä. Eikä tänne tule lentotukialuksiakaan johtuen Ahvenanmaasta ja Kaliningradista. Sinä päivänä kun Suomen johtajat allekirjoittavat NATO-sopimuksen, sinä päivänä ne varmistavat että täälä kirjoitetaan hamaan tulevaisuuteen huonekalukirjaimilla.

  • Robbe

   Vastaa

   Tuo onkin uutta tietoa, että Ranska/USA/Englanti valmistautuu hyökkäämään Venäjälle? Missähän niillä on venäläisiä vastaavat satojentuhansien sotilaiden armeijat valmistautumassa hyökkäykseen kuten Venäjän nykyiset sotavoimat Ukrainan ympärillä? Mitä taas omien sotavoimien liikutteluun omalla maaperällä tulee niin Krim ja Valko-Venäjä eivät taida olla Venäjän maaperää. Eikä Skripalin ja kumppaneiden myrkyttämisetkään tainneet tapahtua Venäjän maaperällä?

   Kumma juttu, kun NATOon kuuluminen on vapaaehtoista, mutta Venäjän kanssa liittoutuminen näyttää lähes aina vaativan enemmän tai vähemmän sotilaallisia pakotteita. Itäblokin maista ei yksikään halunnut jatkaa kaveruutta NL:n ja Venäjän kanssa. Heillä oli kokemusta usean vuosikymmenen ajalta siitä ihanuudesta.

   Se tässä on myös hullunkurista, että käytännössä nyt Venäjä uhittelee sinisilmäisestä EUsta saaduilla raaka-aineita myydyillä tuloilla. Etenkin Saksa ja EU on ripustanut itse köyden kaulaansa. Esim. puolet Saksan maakaasusta, 45% kivihiilestä ja 30% öljystä tulee Venäjältä. Koeta siinä sitten olla kovana laittamassa pakotteita, kun Venäjä on varmistellut jo vuosia vientiään Kiinaan ja kasvattanut sotakassaansa.

   • Leo (se vanha Leo)

    Vastaa

    Robben kommentti sisältää paljon vääriä väitteitä, joita yritän oikaista kohta kohdalta.

    ”Ukraina” (l. USA) mitä ilmeisemmin aikoo kopioida Operaatio Myrsky ( https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Storm ), sillä melkein koko ”Ukrainan” armeija (200 tuhatta) nyt on keskitetty LNR/DNR kansantasavaltoja vastaan. LDNR:n omat puolustusvoimat voivat puolustautua vain joitakin tunteja. VF ei voi seurata toimettomana kun hyökkäys alkaa, ja siksi ukrainalaisen hyökkäyksen varalta rajalle on tuotu n. 100 tuhatta ja asianmukainen kalusto. VF:n intressin mukaan säilyttää status quo, mutta jos sitä horjutaan vastaus tulee olemaan nopea ja päättäväinen. Esim. YLE ei kerro suomalaisille, että ”sodasta” huolimatta VF: ja ”Ukrainan” kaupan liikevaitho v. 2021 12,3 mrd USD (+22,8% v‑v) Venäjän tullilaitoksen mukaan; (Ukrainalainen tullilaitos taas sanoo että kasvua oli 39%, lähde https://www.epravda.com.ua/rus/news/2022/02/9/682210/ ).
    Sen sijaan USA on ahdingossa, ja tarvitsee sotaa, jonka avulla voi laittaa kilpailijansa, EU:n, polville ja valloittaa sen energiamarkkinat, ja samalla aiheuttaa vahinkoa USA:n hegemoniaa haastavalle Venäjälle. Se osapuolten motivaatioista, mitä yksinkertainen SML ei pysty näkemään.

    Krim kuului Venäjälle vuodesta 1783, kun Ukraina oli pikkuruisena ja mitättömänä provinssinä satoja kilometrejä pohjoiseen. ”Ukrainan SNT”:een alaisuuteen Krimin siirsi NKP:n silloinen pääsihteeri Nikita Khrushov v. 1954, ja tätä NKP:n tekoa nyt Sinimusta liike nyt pitää pyhänä. Käsittämättömät ovat nykyiset kansallismieliset!

    Valko-Venäjällä ja Venäjällä on yhteinen liitovaltio v. 1997 alkaen ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n_ja_Valko-Ven%C3%A4j%C3%A4n_valtioliitto ).

    Missä on Skripalit? Niitä kukaan ei nähnyt ”myrkytyksen” jälkeen. Britannia ilmoitti, että ne on ”turvallissessa paikassa”. Joidenkin mielestä niiden tuhkat on jo levitetty meren yllä. 

    Liittoutuminen VF:n kanssa on kyllä tapahtunut ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Kollektiivinen_turvallisuusj%C3%A4rjest%C3%B6 ). Kolme maata on poistunut järjestöstä ilman ongelmia. 

    EU kyllä voi ostaa kaasunsa, hiilensä ja öljynsä mistä tahansa muualta. Se vain maksaa tuntuvasti enemmän verrattuna Gazpromin hintaan. Jos USA:n juoni onnistuu, niin kyllä EU:n kilpailukyky romahtaa, sillä energia on modernin yhteiskunnan A ja O. On epäviisasta tökkiä karhua tikulla silmään, sanoisin minä, mutta saa sitäkin kokeilla.

    • Robbe

     Vastaa

     Tais tulla sohaistua trollitehtaan kipeään paikkaan, kun pitää syöttää tuollainen määrä taloustietoakin mikä ei liity mihinkään. Wikipedia puhuu löysästä valtioliitosta, jota Venäjä haluaisi vahvistaa, mutta siihen ei varmaan ole tarvetta niin kauan kuin siellä on Venäjän ”oma mies” Lukasenka johtamassa pahasti korruptoitunutta hallintoa aivan kuten Ukrainassakin Janukovits ennen vallanvaihtoa. Sehän tässä vielä puuttuisikin, että britit antaisivat FSBlle Skripalien uuden osoitteen!!! Heh heh. Venäjä kopioi mitä ilmeisimmin Suvorovin esiintuomaa operation ”Groza” 1941.

     • Nyt pitää olla viisas

      En sanoisi että sohaisu trollitehtaaseen on hyvä tai huono asia. Kaikki keskustelu on hyvästä koska siinä vaihdetaan mielipiteitä ja loppujen lopuksi niistä muodostuu totuus. JOS omat egot siirretään sivuun.

      Yksi persynti suomalaisilla kuitenkin on. Kaikki uudet asiat tai kaikessa uudessa nähdään aina negatiiviset asiat tai ne nähdää negatiivisina. Hyvänä esimerkkinä se että pomo osti aikoinaan Z3:n ja antoi sen minulle sanoen:”Tee siihen huollot”. No, minä ajelin kotiin ja johan naapurit piiritti auton. Annoin muutaman kuljetella naaraitaankin avoautolla ja kun tilanne rauhoittui niin sanoin että ”Juu, tällaista tarjottiin ostettavaksi. On nyt koeajossa”. Ja sen jälkeen naapurit perkas koko auton läpi kertoen missä on poikkeva rako tai missä on naarmu tai painauma. Puolessa tunnissa oli koko auto perattu ja kaikki negatiivinen löydetty.

      Mutta asiaan… Venäläinen kaasu on euroopalle elinehto. Jenkitkin haluaisivat myydä omaansa mutta se on yli kolme kertaa kalliimpaa. Venäjä tarjosi sopimusta kiinteälä hinnalla 60e/tn vuoteen 2035. Eurooppalaiset sanoivat ”Ei, me emme halua kiinteää hintaa. Me haluamme markkinahinnan”. No, Putin totesi että ”OK, hinta on siis 200e/tn”.

      Kaasua varjostaa pari muutakin asiaa. Ensimmäinen on se yritys joka rakensi kaasuntulosataman Saksaaan. Se on yritysmuotoa GmbH, eli osakeyhtö. Britit ja EU eivät annan avata kraanaa ennenkuin yritys muuttaa tuotoaan AG:ksi, pörssiyritykseksi. Luonnollisesti siksi että he voisivat ostaa sen osakkeet ja sen jälkeen määrätä paljonko he ottavat siitä että kaasu kulkee heidän pisteensä kautta. Siis, britit haluavat saada rahaa euroopan kaasumarkkinoilta.

      No, kun katsotaan Valko-Venjän läpi kulkevia putkia niin ne ovat niin vanhoja että ovat jo kulunet ohuiksi sisäpuolelta. Niiden osalta pitää virtausta koko ajan laskea ja jossain vaiheessa sulkea virtaus kokonaan tai vaihtaa putket. Mitä luulette, vaihdetaanko putket kun juuri on rakennettu kaksi Nordstream-putkea europpaan?

      Ja vielä yksi asia… Silloin kun EU neuvotteli amerikkalaisten ja kanadalaisten kanssa kaasusta niin Putin teki Intian kanssa kaupat kaasutoimituksista vuoteen 2035. Eli, se kaasu joka oli tarkoitettu eurooppaan, onkin nyt ajan kuluessa muutu Intiaan. 3.5 kertaisella hinnalla. Eli, euroopan pitää jatkossakin kekisä muita energialähteitä.

      Ja mitä tulee aiempaan kommentointiin niin Krim kuuluu Venäjään. Siitä ei ole epäselvyyttä. Kysykää vaikka Krimiläisiltä. Ja varmasti kohta myös Donetskin sekä Luhansk.

    • Näinhän se

     Vastaa

     Juu, ja perimmäisenä tulppana tässä kaasussa on se että yritys joka rakensi ja rantautti putken, onkin GmbH, eli osakeyhtiö. Ja kaasuhanat saa avata vasta kun yritys on AG, eli pörsiyhtiö jolloin sen osakkeet voidaan ostaa Jenkkeihin ja sitäkautta ne saisi rahaa Venäjän kaasusta.

     Mutta kuka on huomannut sitä että Iso-Britania joukot on vahvistamassa Puolaa joka haluaa vallata Ukrainasta Karpatit itselleen? Siinä on yksi lisä tähän soppaan jota kukaan ei tunnu hallitsevan laajalla sektorilla.

     • Jarkko

      Olematonta Puolan ja Brittien uhkaa Karpaateille on vaikea huomata.

 • N.N.

  Vastaa

  Minäkin lämpimästi ja sinne ei pitäisi parkerata toisuskovaisia:

  ”Malmöimam: ”Sverige är vårt, vare sig de vill det eller ej”

 • Nimetön

  Vastaa

  Venäjää ei pidä nähdä liittolaisvaltiona kansallismielisille, mutta myös lännen (liberaalidemokraattisten pridetysvoimien) propagoimat uhkakuvat yksipuolisista hyökkäyshaaveista kannattaa ottaa vähintään varauksella. Venäjän doktriinit perustuvat nykytilan ylläpitämiseen. Lännen saadessa haltuunsa lisää tukikohtia ja NATO-jäseniä lännessä Ukrainassa ja mahdollisesti Suomessakin, Venäjä näkee tarpeellisena tehdä omat tasapainoa ylläpitävät siirtonsa, jotka voivat tarkoittaa Krimin tavoin Ahvenanmaan ja Gotlannin miehitystä. Suomen ei ole edes mitään järkeä mennä NATO:on Bidenin Jenkkien, Macronin Ranskan ja Merkelin Saksan puolelle, jotka vähintään yhtä pahoja öykkäreitä omia kansojaan ja liittolaisiaan kohtaan kuin Putinkin.

  • Plääh

   Vastaa

   Venäjälle Ukrainan menettäminen on ollut aina kauhistus ja doktriini on saada se takaisin. Sitä on yritetty venäläisvähemmistöjen ja kätyrien avullla, mutta värivallankumoukset ovat estäneet aikeet. On jäänyt vain aseellinne hyökkäys keinoksi. Se toteutettaisiin heti, kun on valmistauduttu ja varmistettu, että kovia seurauksia ei tule. On typerää nähdä tuossa syyllisyyttä Lännen suuntaan muussa muodossa kuin että Venäjää ei laiteta kuriin kovilla uhkauksilla ja ei ole myyty tai annettu järeää aseistusta Ukrainalle. Venäjää tule uhata sodalla, niin pullistelu loppuu ja saadaan kai se kaivattu kumouskin sinne.

   Kaikki muut entiset tasavallat on käytännössä Venäjällä, Georgia tosin vain osaksi. Azerbaidzhdanion tilanteesta en ole selvillä

 • Leo (se vanha Leo)

  Vastaa

  SML:n johtoa Historian opetukset eivät opettaneet mitään, valitettavasti Talvisodan opetus meni hukkaan. Suomalaiset eivät vieläkään ymmärrä, että Taistelun Logiikka pakottaa suurvaltaa varmistamaan turva-alueen ympärille. Ja sitä Venäjä varmistaa hinnalla mitä tahansa. Suomalaisten ei kannata leikkiä tulen kanssa, sillä kun suurvaltojen välinen sota syttyy niin uhkaa muodostavat lähellä rajaa olevat maat varmistetaan ensimmäsinä minuutteina. Luulen, että Suomen neutraloimiseen riittäisi 30 kpl taktita ydinohjusta.
  Karttapallosta voi huomata, että USA sytytti ”Ukrainan” kriisiin n. 10 000 km päässä omasta maaperästä ja 0 km Venäjän rajasta. Aika epäsymmetistä, sanoisin minä. Tähän epäsymmetrisyyteen kyllä reagoidaan, ikävällä tavalla. Kun Suomikin on 0 km etäisyydellä, pitää olla hyvin tarkka vihollisen valinnassa. 

  Näyttää siltä, ettei suomalaiset tiedä, että ”Ukrainalaiset” konfliktialueet olivat historiallisesti venäläisiä alueita, joita Bolsevikit mielivaltaisesti siirsivät (v. 1922 ja 1954) ”Ukrainan Neuvostotasavalle”. Miksi SML pitää Bolsevikkien määräämät rajat pyhinä? Eikö edes kysytä, miksi Krimin autonominen alue palasi takaisin Venäjän yhteyteen ilman ainuttakaan laukkausta? 

  Näyttää myös siltä, että suomalaiset yksinkertaisuudessaan eivät ymmärrä, että kysymyksessä on mm. taistelu EU:n energiamarkkinoista (arvolta 500…1000 mrd eur/vuosi). USAn talous on täysin sekaisin, ja tämän markkinan valloittaminen olisi USAn pelastus, mikäli Amerikwa voisi myydä Eurooppalaisille omaa kaasua. Normaalisti se ei onnistu, koska Amerikwalainen kaasu on vähintään 2 kertaa kalliimpi kuin venäläinen kaasu. Ainoa ratkaisu: tavalla tai toisella katkaista Venäjän ja Länsi-Euroopan energiakauppa. Tästä erinomaisen hyvin kertoo Stratforin (((George Friedman))), että USA yli 100 vuoden ajan pyrkii estämään Saksan ja Venäjän liittoa, sillä Saksan teknologia ja Venäjän resursit yhdistyneenä muodostavat kuolettavan uhkan USAn hegemonialle: https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz3tc

  On kyllä surullista nähdä, että SML:n ulkopoliittiset kyvyt ovat niin pinnalliset, paikalliset ja kapeakatseiset. Nykyisen Suomalaisen Isänmaalisuuden ongelma ja valuvika on ilmeinen: patriotismia rakennetaan 80–120 vuoden vanhaan tarinaan, ja yritetään sovittaa kv-tilanteen tähän vanhaan myyttiin/muottiin. Ei se sovi, ei. Ei vieläkään ymmärretä, että hypersoonisten ohjusten aikana ei ole tarvetta miehitää kaukaisia saareja vaan Itämeren laivaliikenne loppuu esim. tällä tavalla: https://youtu.be/c_P5-ns5R54

  • Köyttä myytävänä

   Vastaa

   ”LM” voi painua takaisin sinne, mistä on Suomeen alunperin tullutkin. Voit hyvästellä suur-Venäjä haaveesi ikuisiksi ajoiksi.

  • Klapeja ja järvi

   Vastaa

   Minä olen Leon kanssa samaa mieltä. Miksei historiasta opita mitään? Lukekaa historia ja verratkaa sitä nykytilanteeseen. Se kulkee askel askeleelta juuri samoja polkuja. 

   Lavrov sanoi Venäjän edustajan kuutusen vuotta sitten muutaman asian:

   - Venäjä ei hyväksy sitä että Suomi liittyy NATO:on
   – Suomessa on 56 taktista kohdetta
   – Suomessa on 500 ihmistä

   Ihmiset eivät ole politikkoja tai osakkeenomistajia. He ovat ihmisiä jotka pyörittävät tätä maatamme joko datakeskuksissa tai muutoin ovat avainasemassa yhteiskunnan kannalta. Tehden kapea-alaista merkittävää työtä. Jos tunnistat itsesi kuvauksesta niin on syytä olla huolissaan. 

   56 taktista kohdetta… Hmm… mietitäämpä. Missä on ”ydinvoimarenkaan” keskuspiste. Se yksi paikka josta ydinvoimaloiden verkot yhdistyvät ja alkavat siirtää sähköä pohjoiseen. Siihen kun lataa yhden ohjuksen niin koko ydinvoimaloiden verkosto on alhaalla. Eikä niitä keskuspisteen muuntaja ole missään varastoissa. Niitä ruvetaan valmistamaan sen jälkeen kun tilaus on tullut. Kuvitelkaa: Talvella kaksi kuukautta ilman ydinvoimasähköä. Junaliikenne pysähdyksissä, polttoaineen jakelu topissa ja sairaaloidenkin varavoima toimii vain 2vrk:ta. Miten toipua tilanteesta kun solmupisteen paikalla on 50m halkaisijaltaa oleva monttu, vierestä kaukolämpöputket poikki ja sähköä ei ole? Ja tämä oli vasta YKSI ohjus!!

   Jokaisessa suuremmassa kaupungissa on voimalaitos jonka MW-luokan vesipumput kierrättävät kaukolämpöverkoston vettä. Kun tämä voimalaitos saadaan pois pelistä, eivät muiden laitosten pumput jaksa pyörittää verkoston vesimassaa. Se teki seitsemän ohjusta lisää. Ja koko Suomi jäätyy, jää ilman sähköä ja juomavettä, kommunikaatiosta puhumattakaan. Viemäriverkostot kuivuvat ja täyttyvät ulosteista tukkoon. Niitä ei voi aukaista kuin vaihtamalla putkistot uusiin. 

   Luuletteko te että jos Venäjä haluaa varmistaa oman maaperänsä niin Suomi merkitsee siinä pelissä mitään? Suomi joka on haistatellut viimeiset 10 vuotta Venäjälle. Suomi joka makaa kaikkien muiden sängyissä mutta nostelee nokkaansa sille joka piti sen hengissä ja lihotti. Niinkuin Isä Aurinkoinen sanoi aikoinaan ”Ei ole mikään ongelma siirtää viittä miljoonaa ihmistä”. Kas kun pelkästään 100km rajastamme asuu 30 miljoonaa ihmistä. Mitä me voimme niille? Emme yhtään mitään.

   On siis tunnustettava tosiasiat ja koitettava olla puolueeton maa joka toimii puskurina alkavalle sodalle. Olla demilitarisoitu alue. Vain sitten voimme selvitä tulevasta. Jos joku on erimieltä niin kysyn heti alkuun että ”Kuinka moneksi vuodeksi sinulla on lämpöenergiaa?, sähköenergiaa? ruokaa? vaatteita? kommunikaatiovälineitä? kaikki trvittavat varaosat ja työkalut?, pesu- ja hygieniatarpeet?”. Jos vastauksesi on yli 10 vuotta, onnittelen sillä olet varautunut täysin kahteen vuoteen. Sillä joudut ruokkimaan suuren joukon ympäriltäsi. Ja se on se joka syö varstosi. Ilman heitä et selviä. Eivätkä he selviä ilman sinua. Osaatko kaalastaa? Onko kalastusmahdollisuutesi lähellä?

   On päivän selvää että rahtiliikenne Suomeen loppuu välittömästi kun sota alkaa. Sen jälkeen se 110–120 rahtilaivaa kuukaudessa jää pois. Merkittävä osa tavaraliikenteestä poistuu. Mutta hei… onhan meillä kaikillä sitä kivaa Kiinan krääsää!!! 

   Kuten Leokin sanoi, energiapolitiikka ohjaa tätä sotaa. Ja aina sielä missä jenskit ovat, sielä soditaan. Ja sielä on luonnonrikaksia. Ymmärtäkää edes tämä.

   • Köyttä myytävänä

    Vastaa

    Historiasta on nimen omaan opittu. Kuvailemasi siirto Venäjän puolelta aiheuttaisi sille itselleen katastrofaaliset seuraukset. Sinä et usko, että Venäjä saadaan polville.

    Keinot ovat olemassa ja niitä tullaan käyttämään, jos Venäjä valitsee väärän tien.

    • Klapeja ja järvi

     Vastaa

     Niin, jos tiedät kuka olen niin tuleppa juttusille. Kerron mitä tänään sain kuulla kun pirautin Kremliin ja Kiovaan.

     Mutta asiaan… Mitä tekee eläin kun se ahdistetaan nurkkaan? Se hyökkää. Mitä ovat sanoneet Putin ja Lavrov? Sen että Venäjä ei hyökkää Ukrainaan. Ukraina on sanonut että se ei hyökkää Venäjälle. Mutta tämä ei riitä NATO:lle tai jenkeille. 

     Jenkit koko ajan koittavat ärsyttää eurooppalaisia valtiota samalla kun Iso-Britania vie lisää sotilaita Puolaan. No, mitä luulette: Pohjoinen jäämeri, Suomen raja, Balttian raja, Ukraina ja Unkari… Onko Venäjällä Kazakstanin ja muiden rajojen vuoksi miehiä länsirajalleen? Mitä tapahtuu kun jenkit ja NATO-hyökkäävät Venäjälle?

     Sen sanoi Putin viikolla Macronille: Jos Ranska haluaa sodan Venäjän kanssa niin se sen saa. Mutta siinä sodassa ei ole voittajia.

     Mutta huomatkaa… Se sota ei ole sellainen jossa edustavaltiot ”varmistetaan”. Se sota on ydinsota, jonka Lavrov sanoi jo ennen joulua. Venäläiset eivät uhkaile, he antavat lupauksia. Ja lupaus ydinsodasta on jo annettu.

     Kaksi vuotta ydintalvea, jatkuvaa pakkasta, kaikki kuolleena… Onko se nokittelu sen arvoista? Kaikki ampuvat ohjuksensa ilmaan ja koko homma on ohi 20 minuutissa. Sen jälkeen voi maaankuorikin olla jo halki ja maapallo repeää kappaleiksi. 

     Maankuori on niin ohut että jos mietitte maapalloa jonka halkaisija on yksi metri. Niin tätä ohutta kuorta missä taaperramme, sitä on noin 2mm siinä päällä. Sen kun saa rikki niin sisus onkin sitten sulaa rautaa.

   • Vanja

    Vastaa

    Historiasta kannattaa nimenomaan oppia miten säilyttiin itsenäisenä eikä meitä miehitetty paraatimassilla ennen talvisotaa kuten Baltian maita vaikka kommarit sitä halusivatkin. Olisikohan yksi monista syistä ollut se, että Mannerheim tunsi venäläiset ja tiesi, että heihin ei ole luottamista. Miten voisi olla nytkään kun siellä ei kunnioiteta edes omia kansalaisia vaan luonnolliset yhteiskunnan ja valtion väliset suhteet on katkaistu. 

    Venäjän valtion johto kiittää länttä pakotteista, kun niillä saa peitettyä valtion omat budjetin väärinkäytökset. Venäjä ja Putin ovat jo kauan haikailleet suuren euraasialaisen imperiumin elvyttämisestä, jonka pohjana ovat Venäjän keisarikunta ja Neuvostoliitto. Tämän Putin todennut moneen otteeseen eri yhteyksissä. Tähän kuvaan ei tietenkään mahdu itsenäinen ja vapaa Ukraina ilman viimeisen päälle korruptoitunutta Janukovitsia ja hallintoaan Venäjän vasallina. On syytä muistaa, että Putin on katutappelija, joka hakee kriisejä ja elää niistä ja pitää niillä yllä kannatustaan. Suomen on syytä muistaa, että Venäjän kansa ja valtion hallinto ovat eri asioita. Hallinto osaa pelata shakkia ja laskee siirrot monen siirron päähän toisin kuten länsi. Hyväuskoinen länsi heräsi Kriminkin valloitukseen oikeastaan vasta sitten kun hollantilainen matkustajakone ammuttiin alas. Suomen kannattaa pitää yllä hyvää puolustusvalmiutta ja hyviä suhteita naapuriin, mutta muistaa, että katutappelijan kanssa puhuminen ei aina riitä.

   • Köyttä myytävänä

    Vastaa

    Henkilö, joka syyttää Suomea Venäjälle haistattelusta ja salakavalasti toivoo Venäjän tuhoavan Suomen infran, josta itse tietää asioita, on maanpetturi. Muutenkin näissä Partisaanin kommentoijien mielipiteissä näkyy, mikä se henkilöiden todellinen isänmaa on ja niin tästäkin, vaikka kirjoitus oli taitavasti kirjoitettu, muka huolesta Suomen sisäistä turvallisuutta kohtaan. Kirjoituksen ainoa tarkoitus oli vaatia Suomea alistumaan täysin Venäjän edessä. Ikäänkuin mitään muuta vaihtoehtoa ei olisi. 

    Erittäin taitavaa psykologista painostusta. 

    Tiedän kuka olet.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Ahvenanmaalla suomalaisia sorretaan. Kannattaako tuota puolustaa? Kuten ketjussa jo mainittiin, annetaan Ahvenanmaa Ruotsille.

  • Nimetön

   Vastaa

   Ei muuta kuin Kansalaisaloite vireille: Ehdotus lainvalmistelun aloittamisesta Ahvenanmaan itsehallinnon ja demilitarisoinnin lopettamiseksi tai Ahvenanmaan itsenäistymislain valmistelu eduskunnan päätettäväksi tahi sen myymisestä Ruotsille.

  • Ella

   Vastaa

   Näin suomenkielisenä Ahvenanmaalla, jokaikinen suomenkielinen jonka täältä tunnen olisi kanssasi vahvasti eri mieltä. 

   Noin puhuvat vain sellaiset jotka tulevat tänne sillä asenteella että eivät suostu omaksumaan paikallista kieltä ja kulttuuria, jotta saavat sitten tuntea itsensä erityiseksi kertoessaan Iltalehdelle kuinka sorrettuja ovat.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Ahvenmaalaiset lienevät ahvenanmaalaisia kansallismielisiä, joiden tavoitteena on pitää Ahvenanmaa ahvenanmaalaisena. Suotavaa olisi, jos suomalaisetkin pitäisivät puoliaan yhtä tarmokkaasti.

 • Plääh

  Vastaa

  Venäjälle Ukrainan menettäminen on ollut aina kauhistus ja doktriini on saada se takaisin. Sitä on yritetty venäläisvähemmistöjen ja kätyrien avullla, mutta värivallankumoukset ovat estäneet aikeet. On jäänyt vain aseellinne hyökkäys keinoksi. Se toteutettaisiin heti, kun on valmistauduttu ja varmistettu, että kovia seurauksia ei tule. On typerää nähdä tuossa syyllisyyttä Lännen suuntaan muussa muodossa kuin että Venäjää ei laiteta kuriin kovilla uhkauksilla ja ei ole myyty tai annettu järeää aseistusta Ukrainalle. Venäjää tule uhata sodalla, niin pullistelu loppuu ja saadaan kai se kaivattu kumouskin sinne.

  Kaikki muut entiset tasavallat on käytännössä Venäjällä, Georgia tosin vain osaksi. Azerbaidzhdanion tilanteesta en ole selvillä

 • Voi sentään...

  Vastaa

  itenkäs kävi 2008 Georgialle kun NATO sitä usutti hyökkäämään ja ärsyttämän Venäjää? Kun rähinä alkoi niin Georsia jäi yksin ja jenkit NATO:ineen pötki pakoon.

  Tai samalla tavalla kun NATO:n johto ärsytti Erdogania ampumaan alas sen Venäläisen tiedustelukoneen Venäjän ilmatilassa. Silloinkin Jenkit vetäytyi vastuusta ja vihelteli mennessään. Sekin velka on vielä maksamatta.

  Kuka muistaa Turkissa sen vallankaappausyrityksen?? Erdogan oli tulossa palaverista ja Ankaran ilmatilassa oli kaksi F‑18 hävittäjää odottamassa että ne ampuu Erdoganin lentokoneen alas. No, Venäläinen tiedustelupalvelu sai viestin napattua ja ne soitti siihen Erdoganin lentokoneeseen. Sanoen että älkää lentäkö Ankaraan, sielä on kaksi F‑18 hävittäjää valmiina tuhoamaan teidät. Laskeutukaa Istanbuliin.

  Ja kun Erdogan tuli koneesta hastateltavaksi, ei räkä roiskunut ja uhoa ollut. Se oli kalman kalpea ja se soperteli joitan. Ymmärsi vissiin että omat tahto tuhota sen. Mutta että tässäkin tapauksessa venäläiset näkivät Erdoganin pelastamisen olevan hyvä asia. Se pitää sentään kansan kurissa.

 • Sionistilippu

  Vastaa

  Muuten, kuka tietää sionistilipun sematiikan?

  Se taavetin tähti siinä keskellä, sehän on mies ja nainen. Mutta mitä ovat ne kaksi viivaa siinä lipussa?

  No, ne kuvaavat kahta jokea: Niiliä ja Eufratia. Lippu kuvastaa sitä että noiden jokien välinen alue tulee olemaan siionistimaa. Eli, na haluaa valloittaa Syyrian, Saudi-Arabian, osan Egyptiä ja Sudania, Kuwitin, osan Irakia jne… Eli mikäli tätä hulluutta ei heti lopeteta, niin ne sotivat tuola varmaan sen 1000 vuotta mikä piti Raamatun mukaan olla sitä rauhan aikaa.

  Ja siinä se on meidän silmien edessä, niiden valloitussuunntelma. Mutta sitä ei vaan hoksata. Ja sinne tulisi koko maapallon pääkaupunki.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  aland, flag, national flag