Video: Junes Lokka kommentoi korkeimman oikeuden tuomiota Ivan Puopolon podcastissa

Korkein oikeus kaatoi "faktantarkastaja" Johanna Vehkoon käräjä- ja hovioikeudessa saaman kunnianloukkaus-tuomion, joka kohdistui Junes Lokkaan.

Aktivismi

Johanna Vehkoo ja Junes Lokka.

Johanna Vehkoo järjesti oikeudenkäynnin aikana mediakampanjan puolestaan ja kirjoitti asiasta jopa kiusallisen kirjan, jossa hän avautuu oikeudenkäynnin aikana tapahtuneista asioista. Hän kuvailee jopa aiheutuneista mielenterveysongelmista, joita oikeudenkäynti aiheutti. Valtamedia ei päästänyt Lokkaa ääneen, mutta antoi Vehkoolle kaiken mahdollisen palstahuomion.

Junes Lokka kertoo Puopolon haastattelussa näkemyksiään korkeimman oikeuden tuomiosta. Hän myös arvelee yhden oman tuomionsa kaatuvan ennakkopäätöksen myötä.

Aktivismi Johanna Vehkoo Junes Lokka Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Kunnianloukkaus Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Sananvapaus Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • pää määrää

  Vastaa

  Tässä haastettelussa viitattu laki solvaamisesta ja panettelusta
  10 § (13.5.2011/511)
  Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

  Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

  Kirjoitaiisn lain seuraavalla tavalla
  10 § (13.5.2011/511)
  Kiihottaminen kansalaisia vastaan (yksityinen henkilö otettava mukaan)

  Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla VALHEESEEN PERUSTUVAN mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää tai KANSALAISTA rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

  Tässä laissa panettelu ja sovaaminen ovat paikallaan. Tietoa ei saa pimittää mistään syystä eikä valheita levitellä mistään syystä. Välttämättönät korjaukset isoilla kirjaimilla.

 • Terhmatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  Hyvä, Junes ja Ivan !

  Katsokaa ja kuunnelkaa tää juttu!

 • Hh1488

  Vastaa

  Toimittajan sananvapaudelle. Ei normaalille ihmiselle mitään hyötyä päätöksestä, päin vastoin. Paska media saa mollata tavallista suomi miestä loputtomiin, mut Ai perkele, ku takas laitetaan ni linnassa ollaan

 • Hh1488

  Vastaa

  Junekselta ihan hyvää asiaakin, kaikkea en allekirjoita.

 • Tomppa

  Vastaa

  Oikeudenkäynti aiheutti Vehkoolle mielenterveysongelmia? Vähän alkaa tuntua siltä, että kaikilla näillä feministeillä on ”mielenterveysongelmia”, joiden taakse voi aina kätevästi paeta uhkaavaa maailmaa ja kerätä sympatiaa kanssasisarilta. Kuitenkaan mikään ei ole helpompaa kuin olla feministi nykypäivänä. Oikeuslaitos, valtamedia ja iso osa kansasta on aina heidän puolellaan tekivätpä he mitä tahansa.

  • Tekijämies

   Vastaa

   Vehkoo itsessään on sairaan näköinen. Hän ei edes näytä naiselta.

   Vehkoon väitteet keskenmenosta on myös epäuskottavia. Vaikea uskoa, että yksikään mies olisi valmis perustamaan perhettä hullun suvakin kanssaan.

   Väitetty keskenmeno voi hyvin olla vain Vehkoon vilkasta mielikuvitusta.

 • Tupauuno

  Vastaa

  Voi sitä ilon ja riemun määrää perjantai-aamun YLE:n jälkiviisaissa Vehkon saatua vapauttavan tuomion korkeimmassa oikeudessa. Sääliteltiin, kuinka Vehko on roikkunut 5 vuotta löysässä hirressä. Alempien oikeusistuimien tuomiot eivät merkitsisi mitään, koska KAIKKI tajusivat kuinka vääriä ne tuomiot olivat. Nyt voidaan jälleen luottaa Suomeen oikeusvaltiona, kun saatiin tiettyjä piirejä edustava päätös. Mutta merkitseekö päätös myös, että nyt voi vapaasti kutsua vaikkapa Vehkoa millä nimityksillä tahansa ja korkein oikeus on todennut, että näin sallittua vai onko se henkilöstä kiinni kuka saa sanoa ja mitä?

  • Uljas Kakko

   Vastaa

   Politisoitunut julkisuuden henkilö, eli kyllä nyt täytyy rouvan kestää nimittelyä. Siis jos laki on sama Lokalle ja Vehkoolle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi