Sinimustan Liikkeen Syysleiri 2021

Partisaani julkaisee Sinimustan Liikkeen raportin Syysleiristä.

Aktivismi

Voit allekirjoittaa kortin osoitteessa https://puoluerekisteri.fi/#/puolue/26.

Sinimustan Liikkeen jäsenet viettivät viime viikonlopun leiritunnelmissa Pirkanmaalla. Samassa supisuomalaisessa ympäristössä, jossa liike tasan vuosi sitten sai alkunsa, kokoontui nyt miltei viisikymmentä eri ikäistä isänmaallista suomalaista. Leiri tarjosi jokaiselle jotakin. Ohjelmaan kuului niin aatteellista koulutusta, liikuntaa, hyvää ruokaa kuin kulttuuriohjelmaakin.

Suuri osa väestä saapui leirille jo perjantaina. Halukkaat saivat saunoa ja iltapalaksi paistettiin makkaraa. Vapaa seurustelu toi yhteen uusia ja vanhoja tuttavuuksia, joita yhdisti niin aate kuin moni muukin asia. Läsnäolijoista suurin osa oli nuorehkoja miehiä pukeutuneina teeman mukaisesti sinimustiin vaatteisiin, mutta myös nuoria ja keski-ikäisiä naisia oli saapunut paikalle. Huomionarvoista oli se, että monet näistä olivat ensi kertaa mukana järjestötoiminnassa. Sinimusta Liike on siis onnistunut herättämään kiinnostusta politiikkaan aiemmin passiivisissa ihmisissä.

Lauantaina järjestettiin leirin varsinainen ohjelma, joka sisälsi aatteellista koulutusta, liikuntaa ja toiminnan suunnittelua. Tärkeintä antia oli tietenkin puheenjohtaja Tuukka Kurun linjapuhe, joka selvensi Sinimustan Liikkeen periaatteita. Suomalaisen kansakunnan säilyttäminen tapahtuisi seuraamalla viittä luonnonlakia. Ensinnäkin kansallisen koheesion säilyttäminen olisi tärkeää, ja toisekseen reviirin eli rajojen suojelu olisi varmistettava. Näiden lisäksi kansakunta tarvitsisi johtajuutta, ihmisten myötäsyntyisiä ominaisuuksia heijastelevaa hierarkiaa sekä äitiyden arvostusta. Aatteellisen visioinnin vastapainoksi puoluesihteeri Terhi Kiemunki ja varapuheenjohtaja Olavi Saarelainen johdattivat läsnäolijoita puoluejärjestelmän byrokraattisempaan puoleen ja tulevia eduskuntavaaleja varten tehtävään työhön. Tässä riitti sulateltavaa ainakin sellaiselle, joka ei aiemmin puoluepolitiikassa ole ollut mukana. Mutta toisaalta aatteellinen keskustelu virkisti mieltä. Tämän kaltaisia luentoja tuskin muualla kuulee. Siinä missä moni kansallismielinen pienpuolue on tähän saakka keskittynyt lähinnä maahanmuuttoon, on Sinimustalla Liikkeellä enemmän annettavaa, sillä sen ohjelma poikkeaa niin huomattavasti kaikesta liberaalista konsensuksesta, jota kaikki muut puolueet ja järjestöt tuntuvat edustavan.

Leiriläiset pääsivät itsekin keskustelemaan puolueohjelmasta sekä suunnittelemaan puoleen toimintaa. On odotettavissa, että pian Sinimusta Liike on vahvemmin esillä ainakin vaihtoehtoisessa mediassa. Myös useita tapahtumia on luvassa. Vastapainoksi luennoille raikkaassa syysilmassa kohotettiin kuntoa ja harjoiteltiin itsepuolustusta. Tämä vaikutti olevan miespuolisille leiriläisille jo entuudestaan tuttua, mutta sivummalla naisetkin harjoittelivat suurin piirtein samoja liikkeitä omaan tahtiinsa.

Perisuomalaiseen tapaan leiriohjelmaan kuului saunominen, ja reippaimmat uskaltautuivat myös pulahtamaan hyiseen järviveteen. Iltaohjelma vastasi leiriläisten kulttuurinnälkään. Saimme kuulla akustista neofolkia Stormheit-nimiseltä artistilta, ja uusia kirjoja sekä cd-levyjä tarttui varmasti jokaisen matkaan. Iltahartaus tarjosi hengellisen hetken liikkeen kristityille jäsenille, ja iltaa valaisi pieni soihtukulkue. Kaikki tämä saatiin toteutettua yhden lauantain aikana.

Sunnuntai oli sitten lähtöpäivä ja kaikki sujuikin mallikkaasti. Ruokaa oli ollut yllin kyllin, mutta koska sitä ei tahdottu heittää hukkaan, kaikki saivat runsaat matkaeväät. Leiriläiset hyvästelivät toisensa iloisesti ja kiittivät järjestäjiä. Sama väki palaa yhteen näissä tunnelmissa varmasti myöhemminkin.

Usein kansallismielisissä piireissä puhutaan siitä, mitä voisi ja pitäisi tehdä. Huomattavasti harvemmin suunnitelmia kuitenkaan toteutetaan. Sinimusta Liike on tässä ilmapiirissä poikkeus. Se on lähtenyt ajamaan kunnianhimoista ohjelmaa, suomalaisen kansallisvaltion ja sitä tukevien perinteisten arvojen puolustamista. Puolue se ei vielä ole, mutta ainakin se on tuonut yhteen isänmaallista väkeä ympäri Suomen ja tarjonnut näille vision, mitä tulee paitsi poliittisiin tavoitteisiin myös tavallisten suomalaisten väliseen leppoisaan ja tervehenkiseen elämään. Päihteettömällä leirillä ei aikaa voinut eikä olisi tarvinnutkaan käyttää olutta juoden ja maailmaa murehtien, kun aatteellisella toiminnalla ja muulla yhteisellä tekemisellä oli paljon enemmän annettavaa. Toivottavasti näemme tämän kaltaista aktiivisuutta jatkossakin niin Sinimustan Liikkeen kuin muidenkin suomenmielisten järjestöjen toteuttamana.

Lähde

Aktivismi Itsepuolustus Kannattajakortit Kansallismieliset Kansallismielisyys Olavi Saarelainen Politiikka Puoluehakemus Rotu Sinimusta Liike Stormheit Talous Terhi Kiemunki Tuukka Kuru Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tolkku Takaisin

  Vastaa

  Pitkä on matka takaisin itsenäiseen ja turvalliseen Suomeen. Korona, Suuri Nollaus ja ilmastosekoilu ovat osoittaneet kuinka vaarallinen ja mahdoton tulee olemaan globalistinen EU-Suomi. Ilmiöt uhkaavat kaiken terveyttä, vapautta, ihmisoikeuksia ja vakaata toimeentuloa. Omaehtoinen toiminta Suomessa kielletään, kaikkeen on oltava lupa virkakoneistolta. Kaikkea kyylätään ja valvotaan ”terveyden”, ilmaston tai minkä hyvänsä nimissä. Sen, minkä virkakoneisto kenties vielä sallii, blokkaa rahavalta tai verottaja, jotka vetävät hinnat taivaisiin toisin kuin vanhanaikaisissa kommunistimaissa. EU:ssa saamme siis virkavallan totalitarismin ja korkeat markkina- ja verovetoiset elinkustannukset yhtäaikaa. Tässä suhteessa EU:sta tulee jopa ahdistavampi pakkovalta kuin Neuvostoliitosta konsanaan. EU:ssa virka- ja rahavalta lyövät kättä ja valvovat herkeämättä kaikkea ihmistoimintaa uuden teknologian avulla. Orj… siis kansalaisten sosiaalinen pisteytys otetaan käyttöön Kiinan tapaan (kulissien takana on jo käytössä). Omilla aivoillaan ajattelevien elämästä pyritään tekemään helvettiä ja on jo tehty. Mutta mikäs vika kommunismissa on? ”Get over it”, sanovat meitä johtavat kansanpetturit. SML:n tapaiset ilmiöt tarjoavat hieman toivonkipinää eli kiitos siitä.

 • Ville Muiluttaja, Ilmajoki

  Vastaa

  Hienoa Sinumustat! juuri tällaista toimintaa isänmaallinen skene tarvitsee.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi