Kansalaisaloite rikoslain kiihottamispykälän muokkaamiseksi

Mikäli aloite saa kasaan 50 000 nimeä, voi se edetä eduskunnan käsiteltäväksi.

Aktivismi

päivitetty

hammer, books, law

Kansalaisaloite.fi-sivustolle on tehty kansalaisaloite, jonka tarkoituksena on saada muokattua pykälää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kyseinen pykälä on laissa rajoittamassa sananvapauden toteutumista. Yhä useammat poliittisesti aktiiviset kansallismieliset saavat tuomioita kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

”Esitämme lainmuutosta, jossa muokataan nykyistä lakia siten, että jatkossa vain selkeä kansanryhmän uhkaaminen rikoksella olisi lain mukaan rangaistavaa.

Laillisuusperiaatteen ja epätäsmällisyyskiellon mukaan ihmisen tulisi voida tietää ennalta, mitkä teot ovat rikollisia ja mitkä eivät. Koska nykylain ’’panettelua’’ ja ’’solvaamista’’ ei ole erikseen määritelty lainsäädännössä, ei henkilön ole mahdollista ennalta tietää, millainen puhe voidaan tulkita tässä tai tulevassa ajassa panetteluksi tai solvaamiseksi. Nykyinen muotoilu jättää oikeuslaitokselle ja syyttäjäviranomaiselle liiallista tulkinnanvaraa, mikä on osoitetusti johtanut sananvapauden kaventumiseen.

Sananvapaus kuuluu jokaisen ihmisen perusoikeuksiin ja se on toimivan demokratian elinehto. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on oikeuskäytännössään katsonut, että sananvapaus koskee myös sellaisia mielipiteitä, jotka saattavat loukata, järkyttää tai häiritä kuulijaa”, aloitteessa kirjoitetaan.

Mikäli aloite saa kasaan 50 000 nimeä, voi se edetä eduskunnan käsiteltäväksi.

Lähde: Kansalaisaloite

Aktivismi Kansalaisaloite Kansallismieliset Kansallismielisyys Kiihottaminen kansanryhmää vastaan Kotimaa Maahanmuutto Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Rotu Teknologia Uutiset Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Laki ”kiihotuksesta kansanryhmää vastaan” on tarkoitettu sulkemaan väärinajattelijoitten suut.

 • TT

  Vastaa

  Nykyinen eduskuntakattaus ei tule edistämään suomalaisten asiaa millään tavalla. Sitä kiinnostaa ainoastaan päänahoistamme maksettava palkkio.

 • pää määrää

  Vastaa

  Nykyinen rikoslaki 11 luku 10 kohta on mieletön, koska laki kieltää tiedon (https://www.suomisanakirja.fi/tieto) levittämisen, jos tieto panettelee tai solvaa ”jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella”.
  Jos esimerkiksi jaetaan tietoa eri kansanryhmien älykkyydestä, tieto voi jonkun typeryksen mielestä solvata ryhmää, joka älykkyysmittauksissa saa muita alemman mittaustuloksen, ja tiedon levittäminen leimataan ko lain mukaan rikolliseksi.
  Sen sijaan jos valehtelee väittäen että kaikki ovat yhtä älykkäitä, on lain mukaan oikeanlaatuista tiedon levittämistä eikä ole tuomittavaa (vaikka väite solvaa esimerkiksi älykkääksi kansaksi tunnettuja suomalaisia). Lakeja kai pitäisi laatia silla perusteella, että ne tekevät yhteiskunnasta rehellisen ja turvallisen.
  Rikoslaki ei tunne sanaa valhe (https://www.suomisanakirja.fi/valhe). Laki valheesta olisi mahdotonta poliitikkojen säätää, koska valehtelu on kovin yleistä politiikassa. Tästä laista tulisi mielekäs, jos sana TIETO korvattaisiin sanalla VALHE, samalla valehteleva poliitikko voitaisiin panna syytteeseen, koska valhe voi uhata rehellisiä kansalaisia.

 • Wöömies

  Vastaa

  Pyllyprikaatin aloite tuo on. En suosittele allekirjoittamista. SML:ltä on kuulemma tulossa oma aloite

 • Pyki Lakala

  Vastaa

  Koko laki tulisi lakkauttaa, sillä se on Suomelle ja suomalaisille vihamielisten tahojen junailema laki. Suomalaisilla on täysi oikeus ja myös velvollisuus vastustaa vieraiden kansojen leviämistä maassamme.

 • DTOM

  Vastaa

  Vihapuhelaki on kehitetty todellisuudessa suojaamaan valtaeliittiä ja heidän ajamaansa politiikkaa.
  Kansalaisaloite antaa äänestäjälle illuusion siitä, että hänellä on mahdollisuus vaikuttaa. Todellisuudessa aloite voidaan hylätä riippumatta äänien määrästä. Näin tapahtui diesel veron poisto aloitteelle, joka sai ennätykselliset 120000 ääntä. Onko aloitetta edes käsitelty? Toinen esimerkki oli homojen avioliitto tai adoptio oikeus. Se ei saanut tarpeeksi ääniä. Uusi äänestys avattiin heti perään ja median avulla aloite runnottiin läpi. Aloite käsiteltiin pikana. Näin se toimii demokratia ja kansan tahto on pelkkä illuusio.

  Voidaan myös hyvällä syyllä olettaa, että kansalaisaloitteen lopputulosta manipuloidaan, mikäli aloite on ”väärä” tai se saa liian vähän tai liian paljon ääniä.

 • Lakivaliokunta

  Vastaa

  Niin, hyväähän tässä tarkoitetaan, mutta onko tuo teksti lakialoite? Se on kyllä parempi kuin muut, mutta se on silti vain mielipide.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  hammer, books, law