Ranska aikoo kieltää Génération identitairen – lauantaina mielenosoitus Pariisissa

Lauantain mielenosoituksesta odotetaan suurta.

Aktivismi

Ranska aikoo kieltää kansallismielisen aktivistijärjestö Génération identitairen (GI) toiminnan. Linjaus ei ollut (näytös-) oikeudenkäynnin kautta hankittu oikeudellinen päätös, vaan valtion hallinnollisella menettelyllä annettu ilmoitusluontoinen asia, joka astuu voimaan kahden viikon päästä päätöksestä. Järjestöllä ei siis ollut mahdollisuutta edes näennäisesti puolustaa itseään oikeudessa.

Järjestön kieltoa on lobattu jo pitkään, mutta ”lopullinen niitti” tuli, kun sen aktivistit partioivat Ranskan ja Espanjan rajalla auttaakseen viranomaisia laittoman maahantulon estämisessä. Laitonta rajanylitystä havaitessaan he ilmoittivat tästä viranomaisille. Tapahtumaa tutkitaan nyt rikoksena ihmisyyttä vastaan.

Lauantaina suurmielenosoitus Pariisissa

Järjestö on ilmoittanut järjestävänsä suurmielenosoituksen lauantaina Pariisissa. Tapahtumaan odotetaan runsaasti osallistujia niin järjestön omista riveistä kuin myös muista kansallismielisistä ryhmistä ja sosiaalisista ympyröistä.

Järjestön mukaan kyse ei ole pelkästään yhden ryhmän kiellosta, vaan hyökkäyksestä kaikkea kansallismielisyyttä vastaan. Vaikka liberaali Eurooppa näennäisesti kertoo kansalaisillaan olevan sanan- ja kokoontumisvapaus, ei ”väärämielisillä” ryhmillä ole todellisuudessa näitä oikeuksia. Rikostutkinnat terroristisilla nimikkeillä ovat vain nimellisiä tekosyitä tukahduttamispyrkimyksille.

Partisaani kertoi taannoin Ranskan kansallismielisen liikkeen tilasta. Ranskassa ei juurikaan ole isoja järjestöjä vaan paikallisia ryhmiä, jotka toimivat paikallisten vaatimusten mukaan ja ovat nopeasti olosuhteisiin mukautuvia. Toisaalta ryhmillä on hyvä kansallinen yhtenäisyys keskenään.

GI on painottanut väkivallattomuutta toiminnassaan. Tempaukset ovat usein olleet kansalaistottelemattomia, eli näennäisen laittomia. Suomessa vastaavista teoista voisi saada lähinnä sakkoja, eli juridisesti merkittävistä tempauksista ei ole kyse.

Mikäli järjestö päädytään myös valitusten jälkeen kieltämään, tarkoittaa se luultavasti kansallismielisen liikkeen kehittymistä edelleen hajautettuun ja mahdollisesti väkivallattomuusperiaatteen hylkäävään suuntaan.

Aktivismi Generation Identity Kansallismieliset Kansallismielisyys Poliisivaltio Poliittinen vaino Politiikka Ranska Sensuuri Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Nationalisti

    Vastaa

    Onhan tämä nyt aivan järjetöntä, teet jotain estääksesi laittomuuden, niin joudut kiellettyjen listalle.
    Mitään varsinaisia edellytyksiä kieltää järjestö ei ole olemassakaan.

    Järjestö on haluttu kieltää jo pitkään, koska se toimii Ranskan kansan etujen mukaisesti ja sehän ei sovi Ranskan sionistihallitukselle.

  • Minä

    Vastaa

    ”Laitonta rajanylitystä havaitessaan he ilmoittivat tästä viranomaisille. Tapahtumaa tutkitaan nyt rikoksena ihmisyyttä vastaan.”

    Että havaitusta rikoksesta ilmoittaminen on nyt rikos? Ennen sitä pidettiin lähinnä kansalaisvelvollisuutena.

  • juha.

    Vastaa

    Despoottisten vallanpitäjien hallinnollisilla lakiloilla EI ole KOSKAAN estetty vapaiden kansalaisten tahdon toteutumista. Eikä edes tappamalla! Kun mellakkaoliisit ja armeijat jalkautetaan kaduille, vallanpitäjät ovat tasan sillä hetkellä jo hävinneet pelin!!!
    Eikä edellinen ollut kökköä propagandaa. Ehei! Se on luonnonlaki!!!

  • Metsäkulman Murre

    Vastaa

    Jos siis näkee rikoksen tapahtuvan ja ilmoittaa siitä poliisille, niin syyllistyy rikokseen ihmisyyttä vastaan.

    Jos Generation Identitaire kielletään, sen syntyyn johtaneet syyt eivät poistu vaan voimistuvat. Seurauksena syntynee maanalainen vastarintaliike. Siihen hallinto vastaa lisääntyvällä omien kansalaisten vakoilulla. Tulossa on siis poliisivaltio.

    Todenäköisesti ihmisten valvonnan mahdollistava tekoäly on nyt kehittynyt niin pitkälle, että Ranskan hallinto on nähnyt helpoimmaksi tieksi kansalaisten mielipiteenilmaisun tukahduttamisen. Tämän politiikan harjoitaminen edellyttää valvontaa ja psykologista sodankäyntiä omaa kansaa vastaan.

    Onko Ranskan hallinnossa ranskalaisia vai onko hallinnon päättävissä asemissa väkeä, joka ei ole lojaalia ranskalaiselle väestölle ja kulttuurille.

    Lisätietoa:
    generationidentitaire org

  • pena

    Vastaa

    ei se mielensä pahoittamalla parane

  • White noise

    Vastaa

    Kansallismielisten aktivistijärjestöjen on aika vain luopua järjestörakenteistaan ja hoitaa asioita ”löyhinä kaveriporukoina” niin hallinnot ei voi enää mielivaltaisesti lakkauttaa sellasta jota ei ole olemassa.

    • Plääh

      Vastaa

      Tiedustelulaki säädettiin Suomeen hiljattain juuri siksi, että voitaisiin vakoilla erinäisiä kaveriporukoita ja laittaa heidät vankilaan

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi