Wokeismi – liberalismin terminaalivaihe

Käytännössä wokeismi on pienen, mutta äänekkään ryhmän huutoäänestämistä milloin mistäkin "ongelmasta."

Kolumnit

Woke-ajatusmalli saapui suomalaisten huulille ryminällä viikonloppuna, kiitos Yle-toimittaja Renaz Ebrahimin. ”Syrjitty ruskea nainen”, eli Ylellä veronmaksajien piikkiin työskentelevä ja sitä kautta ilmaista näkyvyyttä DJ-uralleen saava Kurdi, teki työtä nationalismin nousun eteen avaamalla suunsa ja esimerkiksi valistamalla, että valkoisten tulisi olla hiljaa kotimaissaan.

Wokeismi on teoriassa sitä, että vähemmistöjen ääni pääsee esille, ja mikäli epäkohtia huomataan, siitä huomautetaan (call-outataan) epäkohdan esittäjälle joko yksityisesti tai sitten hieman kovempaan ääneen. Ajatuksena on tuoda esille ”syrjittyjen vähemmistöjen” ääntä maailmassa, jossa valtaväestö vaientaa vähemmistöjä. Tämä on siis se teoreettinen puoli.

Käytännössä wokeismi on pienen, mutta äänekkään ryhmän huutoäänestämistä milloin mistäkin ”ongelmasta.” Se alkoi ”call-outtaamalla” eli maalittamalla nationalisteja ja näiden sanomisia. Tarpeen vaatiessa kohdehenkilöltä pyritään viemään mahdollisuudet arjen ja poliittisen toiminnan pyörittämiseen. Se toimikin jonkun aikaa monien perääntyessä ja ryhtyessä pyytelemään anteeksi.

Wokeistit ryhtyivät kuitenkin röyhkeiksi, alkoivat maalittamaan joka ikistä mahdollista tahoa ja etsimään ongelmia myös omista piireistään – kuka on ideologisesti oikeaoppinut ja kuka ei? Eilisen oikeaoppinen wokeisti on tämän päivän vihollinen.

Esimerkkeinä wokeismin älynväläyksistä voi mainita taannoisen Afrikan tähti ‑kohun, mikä vaikutti hävettävän myös osaa kulttuurimarxisteista. Suomessa perustettiin vastikään lesbojärjestö, joka uskoo kahteen sukupuoleen ja ajaa naispuolisten lesbojen asiaa, ei mekkoa pitävien miesten, jotka tulkitsevat itsensä lesboiksi. Viimeisimpänä rasisminvastainen Rasmus Ry erotti toiminnanjohtajansa vääräoppisuuden vuoksi.

Kansainvälisellä tasolla homot ja transut ovat tapelleet keskenään, koska naisia esittävät miehet ahdistelevat naispuolisia lesboja. Transujen mukaan lesbojen tulisi hyväksyä nämä naisina ja siten langeta transujen tahtoon.

Myös tämä otsikoihin päässyt ohjelma on esimerkki wokeistien sisäisistä puhdistuksista. Haastattelun toisena osapuolena ollut Esko Valtaoja ei ole mikään konservatiivi, ”rasisti” tai muukaan vastaava ”oikeistolainen.” Hän kertoo ohjelmassa esimerkiksi osallistuneensa Nenäpäivään, mikä on tapahtuma, jossa valkoisten rahaa siirretään Afrikkaan. Myös itse Nenäpäivä on julistettu valkoisia rakenteita ylläpitäväksi tapahtumaksi.

Wokeismi onkin mennyt sen verran pitkälle, että tavallisenkin pulliaisen on helppo huomata sen järjettömyys. Se siis kääntyy itseään vastaan ja alkaa aiheuttamaan vastarintaa jo muussakin kansanosassa kuin vain nationalisteissa.

Vastustus kuitenkin koskee ainoastaan lähinnä ”radikaali-wokeismia.” Sen lievemmät ilmiöt jäävät helposti älyttömimpien avausten varjoon. Wokeismi on nimittäin käytännössä liberalismin terminaalivaihe.

Wokeistin rinnalla ”tolkun liberaali” vaikuttaa jopa järkevältä, vaikka on selvää, että maltillisempi liberalismi on mahdollistanut julkiset vaatimukset valkoisille olla hiljaa. Käytännössä liberaalit ovat aina halunneet tätä, mutta he ovat tajunneet olla sanomatta asiaa ääneen. He marssivat samassa rivissä nationalismia vastaan.

Mikäli liberaalin tulisi valita puolensa konservatiivin ja Ebrahimin kaltaisen mielenterveyskuntoutujan välillä, olisi valinta ilman mukinoita Ebrahimi. He kannattavat samoja asioita, mutta tuovat ne eri tavalla esille. Tosin Ebrahimi saattaa ideologisen oikeaoppineisuuden nimissä maalittaa aatetoverinsa hetkenä minä hyvänsä.

Mikäli olette kuvitelleet, että wokeistien vaatimukset ovat menneet liian pitkälle, suosittelen odottamaan muutaman viikon, kuukauden tai vuoden. He ylittävät itseään jatkuvalla syötöllä. Tämän päivän Afrikan tähti ‑kohu on huomisen tolkun liberalismia radikaali-wokettajien keksittyä jo uusia valituksen kohteita, jollaisiin edes satiirikot eivät kykene.

Afrikan Tähti Aktivismi Filosofia Kansallismieliset Kansallismielisyys Kolumnit Konservatiivit Kotimaa Kulttuuri Kulttuurimarxismi Liberaalit Maalittaminen Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Renaz Ebrahimi Rotu Teknologia Väestönvaihto Veronmaksajat Woke Yhteiskunta Yle

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tolkku Takaisin

  Vastaa

  Kurdit ovat todellakin juutalaisten pikkuserkkuja. He rakastavat kommunismia, kapinointia ja rähinöintiä ja heillä on megalomaanisia kuvitelmia itsestään. Kurdien röyhkeys eli ’chutzpah’ on lähes juutalaisten luokkaa, mutta kyvyt ja keinot muiden rotujen manipulointiin ovat paljon heikommat. Tämäkin kurdi Ebrahim, kuvittelee olevansa milloin mitäkin. Valtaojan kanssa samassa ”turvattomassa tilassa” hän kuvitteli olevansa neekeri hätätilassa.

  Wokeilla on omat hullut uskomuksensa ja ”vääriä” sanoja tai ajatuksia kuullessaan he triggeröivät itsensä raivoon ja paniikkiin ja pyrkivät jyräämään muut alleen. Keinot ovat naisellisia ja tavoitteena on kaiken keskustelun lopettaminen. On ajan kuva, että näin alas vajonneet ihmiset ovat julkisuudessa laajasti esillä ja heillä tuntuu olevan runsaasti poliittista sananvaltaa.

  • Kaikki selviää aikanaan

   Vastaa

   Nyt ymmärrän Saddamin halun kaasutella niitä.

 • errno

  Vastaa

  Ebrahimi saisi olla ystävällinen ja mennä takaisin turvalliseen tilaan sinne mistä on tullutkin eli Iraniin.

  • Olli

   Vastaa

   Juuri näin, siellä ei ilkeät valkoiset ”setämiehet” olisi häntä rasistisesti alistamassa. Elo olisi onnea ja auvoa ainut on että se DJ:n ura ei ehkä sujuisi yhtä hyvin kuin täällä YLE:nannon suosiollisella tuella.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Kansallisuutta merkitsevät sanat kirjoitetaan pienellä, siis ”kurdi”, ei ”Kurdi” tai vaikka ”suomalainen”, ei ”Suomalainen”.

  Mitä tulee itse asiaan, voidaan helposti nähdä, että woke on kyvyttömien ja typerien tapa pyrkiä ottamaan väkivalloin, pelottelemalla tai muutoin painostamalla muilta sitä hyvää, mitä muut ovat työllään ja toimillaan tehneet, rakentaneet ja ansainneet. Kyseessä on yhteiskunnan syöpä, joka tuhoaa elämäntapamme.

  Se, että yhteiskuntamme antaa syövän levitä vapaasti ja jopa ravitsee sitä veronmaksajien rahoilla, on puolestaan merkki yhteiskuntamme degeneroitumisesta ja aikakautemme dekandessista.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Wokeismi on sionismin sivuhaara. Sionismi tuottaa ismejä liukuhihnalta ja niiden funktio on alistaa valkoiset kansat ja tuhota ne.

  Kommunismi oli puhdasta, aitoa sionismia, sillä kuten Solzhenitsyn sen sanoi: Kommunisti hyökkäsi omaa kansaansa vastaan. Kommunismin tärkein tavoite oli tuhota Venäjän Valkoinen Kansa. Kommunismia tarvittiin vain tähän, tavallisten venäläisten tappamiseen.

  Kommunismi oli Troijan hevonen, joka toi kansan keskuuteen verenhimoiset tappajat. NKVD oli sionisteja pullollaan. Ennen kuin Hitler oli yhtään mitään, Venäjän kansaa tapettiin kuin kärpäsiä, ja voitte olla varmoja, että NKVD:n tappajat olivat kiinnostuneita vain tappamisesta, kansa oli heille vain asia, joka piti tappaa.

  Niin on nytkin. Sama porukka, sama metodi. Täysin sama kuvio.

  EU ja sen komissaarit ovat jo kuin NKVD. Sitä vain ”kehitetään” parhaillaan. Katsokaa niitä suuria kokouksia, ne ovat suoraan kuin Moskovan bolshevikkikokouksista, samat itseään täynnä olevat naamat, samat kuviot. Sinun pitää olla sitä mieltä, että Musta Afrikka muuttaa Eurooppaan. Sinun pitää alistaa Valkoiset Kansat polvistumaan mustan huumenarkomaanin ja rikollisen edessä. Sanalla sanoen, Valkoinen Kansa on taas se kulakki, jonka Lenin komensi tapettavaksi, tai se opettaja, joka osasi lukea ja ajatteli ihan itse. Tai ne muut kymmenet miljoonat, jotka tapettiin, jotta nykyajan abramovichit omistaisivat kaiken Venäjällä. Ja niin he nyt omistavatkin.

  Sama porukka, joka likvidoi Venäjän Valkoisen Kansan, tämä sama portto on taas joukossamme ja ajaa meitä taas teuraaksi.

  Nyt ei ole kommunismia, nyt on ihana musta, ihana muslimi, ihanat lesbot, homot, transut, you name it. On wokeismi, on antirasismi, on mitä vaan, on ilmastonmuutosta, voi voi. Mutta tulos on aina sama: Tappakaa valkoiset, nöyryyttäkää heitä, köyhdyttäkää heidät, tuhotkaa moraali, palkitkaa pederasti ja raiskaaja.

  Tyhmin, yksinkertaisin tollo palkitaan stubbimaisesti pankinjohtajan ja professorin viroilla. Ääliöt kertovat loputtomasta seksuaalisuudestaan itsekään tietämättä, mitä he oikein ovat ja mitä he haluavat. Wokeismi on tämän hirviön kukinto. Kuin Maon Kulttuurivallankumous: Käännä lapset vanhempiaan vastaan, nöyryytä näitä vanhempia.

  Ebrahimit ovat mitä ovat, heidän merkityksensä on nolla. Takana on sama vanha vihollinen, ikuinen vihollinen. En usko Jumalaan enkä Paholaiseen, enkä siihen, että maailmassa on liskoihmisiä.

  Mutta jos on, he ovat tämä porukka ja jos Helvetti on olemassa, tämä porukka on sieltä. Helvetistä.

 • Tomppa

  Vastaa

  Kurdit, arabit ja somalit ulos Suomesta ja takaisin persläpimaihinsa, ja Antifa kielletään väkivaltaisena järjestönä. Problem solved.

 • O-rengas

  Vastaa

  En sano mitään. Antaa Esko Valtaojan sanoa:

  https://www.is.fi/viihde/art-2000008420796.html

 • Nimetön

  Vastaa

  Muslimin taivas on kristitty länsi Eurooppa, mutta helvetissä on paremmat bileet. Siispä tehdään siitä sellainen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi