Kysely: Joka viides amerikkalaisnuori tietää holokaustin olevan valhetta

Vastaajien koulutustaso ei selitä sitä, miksi osa nuorista ymmärtää holokaustin olevan myytti kun taas osa uskoo juutalaisten valheisiin edelleen.

Sionismi

The Economist ‑lehti uutisoi tuoreesta kyselystä, joka antaa aihetta optimismiin. Kasvava osuus amerikkalaisista nuorista tietää, ettei niin sanottua holokaustia eli juutalaisten joukkotuhontaa toisessa maailmansodassa tosiasiassa tapahtunut.

YouGovin ja The Economistin kyselyn mukaan noin 20 prosenttia 18–29-vuotiaista vastaajista pitää holokaustia myyttinä, kun taas 30–44-vuotiaista vain 8 prosenttia jakaa saman käsityksen. Lisäksi 30 prosenttia nuorista amerikkalaisista kertoi, etteivät he ole varmoja, onko holokausti totta.

Monet vastaajista myös näkevät, että juutalaiset käyttävät liikaa valtaa Amerikassa. Tämä oli huomattavasti yleisempää nuorten (28 prosenttia) kuin yli 65-vuotiaiden (6 prosenttia) vastaajien keskuudessa.

Vastaajien koulutustaso ei selitä sitä, miksi osa nuorista ymmärtää holokaustin olevan myytti kun taas osa uskoo juutalaisten valheisiin edelleen. Korrelaatiota vastausten ja vastaajien koulutustason välillä ei nimittäin havaittu.

Lähde: The Economist

Historia Holokausti Holokaustihuijaus Juutalainen ylivalta Revisionismi Sionismi Toinen maailmansota Yhdysvallat

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  ”Korrelaatiota vastausten ja vastaajien koulutustason välillä ei nimittäin havaittu.” Tämä sama pätee varmasti myös koronakusetukseen, ilmastokusetukseen, väestönvaihtokusetukseen, Ukrainapsykoosiin ect.

 • pöh

  Vastaa

  USA on sairas maa.
  Siellä juuri tuomittiin mies 8‑vuodesksi vankeuteen ”rasistisesta huutelusta” naapurilleen.

  https://nypost.com/2023/12/09/metro/new-jersey-man-edward-mathews-sentenced-to-8-years-in-jail-for-hurling-racial-slurs-at-neighbors-in-viral-video/

 • Jupi

  Vastaa

  holokaustin ja lehmän ainoa ero on se ettei lehmää voi lypsätä 70 vuotta

  • Tyrsky

   Vastaa

   ”Testamenttilahjoitus on kaunis tapa auttaa!
   Ilman perillisiä varasi jäävät valtiolle
   Hyvä testamentti ‑ilta Radio Patmoksen aalloilla 13.12. klo 18–20. Kuuntele!
   Testamentti kertoo arvoistasi jälkipolville.
   Testamentti on sijoitus juutalaisen kansan ja Israelin hyväksi tai lasten elämäksi.”

   Sellainen kristillisenä esiintyvä taho, joka toimii noin julkeasti vieraan valtion ja epäkristillisen uskonnon edustajien ja eri etnisen ryhmän äänitorvena, on mitä epäkristillisin valekristillinen vedätysjärjestö. En hämmästelisi, jos sen suomissa puitteissa harjoitettaisiin vakoilua ja rikollista vaikuttamista suomalaiseen yhteiskuntaan.

 • pää määrää

  Vastaa

  Holokausti on uskontoa, kuten on hiilidioksiden synnyttämä ilmastonmuutos tai kansalaisryhmien tasainen älykkyys ja uskonnonvapaus on lain mukaan olemassa. Lakien ristiriitaisuus tuhoaa läntisen sivilisaation.

 • TT

  Vastaa

  Nuoret saavat älylaitteillaan tietoa ohi valtamedian. Tämä kauhistuttaa valtamediaa hallitsevia juutalaistahoja. Kaikkia nettisivustoja tai some-alustoja ei ole saatu kuriin ja tämä on johtanut eräänlaiseen paniikkiin. Viimeisin villitys on säädättää ostetuilla poliitikoilla vihapuhelakeja, joilla vaihtoehtoisten näkemysten leviämistä pyritään hillitsemään. Historian tulkintojen lukitseminen lainsäädännön avulla ei kuulu länsimaiseen sivilisaatioon, jonka saavutukset perustuvat tieteellisen ajattelun ja metodin kunnioittamiseen. Mutta juutalaisten suojelu on näemmä tärkeämpää kuin länsimainen sivistys. Juutalaisten huorat ovat asialla ja tuhoavat sivilisaatiomme.

 • Salomon

  Vastaa

  Kysykääs tekoälyltä onko holokausti matemaattisesti mahdollinen. Saatte hassuja vastauksia ja hyvin vähän objektiivista näkökulmaa

  • pää määrää

   Vastaa

   Voi kysyä myös kemisteiltä. Onko vaarallisen syanivedyn käyttämien museoitten esittämissä hatarissa tiloissa mahdollista?

 • Jupi

  Vastaa

  jos kerran on taru totuutta kummoisempi, riippumaton tutkimus toisen maailmansodan tapahtumista. Bosniakeja kuoli brittien lähetettyä heidät Stalinin gulagille varmasti enemmän kuin kuoli juutalaisia. tutkikaa sitä samalla

 • Holokausti tapahtui

  Vastaa

  Kaikkein eniten holokaustiin uskoivat valkoihoiset.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi