FT: Juutalaista vakoiluyhtiötä syytetään saksalaisen Wirecardin miljardipetoksen peittelystä

Rikollisten pankkien ohella Krollin palveluksista on nauttinut muun muassa juutalainen sarjaraiskaaja ja Hollywood-moguli Harvey Weinstein.

Sionismi

Kansainvälisesti toimivaa juutalaista Kroll-vakoiluyhtiötä syytetään Saksan historian pahimpiin lukeutuvan talousrikoskokonaisuuden peittelystä, uutisoi Financial Times (FT). Wirecard-finanssiyhtiön rikoksia paljastanut sijoittaja Matt Earl kertoo joutuneensa Krollin järjestelmällisen ahdistelukampanjan kohteeksi.

Wirecard on Euroopan historian vakavimpia petosskandaaleja. Muun muassa verkkopornon tuottajille maksupalveluita alun perin tarjonnut saksalaisyhtiö nousi hämäristä taustoistaan huolimatta Saksan juhlituimmiksi korporaatioiksi, jolla oli muun muassa johtavien poliitikkojen ja viranomaisten vankkumaton tuki takanaan usean vuoden ajan.

Joukko skeptisiä sijoittajia huomasi kuitenkin muutamia vuosia sitten, etteivät Wirecardin julkaisemat kasvuluvut olleet lainkaan realistisia. Earl ja ryhmä muita shorttaajiksi kutsuttuja sijoittajia alkoivatkin paljastaa Wirecardin valheita, mikä johti lopulta yhtiön perikatoon. Viranomaisille selvisi, että tilinpäätöksensä väärentäneeltä finanssijättiläiseltä puuttui lähes kahden miljardin euron edestä varoja, jotka se oli väittänyt omistavansa. Tämän lisäksi Wirecard syyllistyi muun muassa rahanpesuun.

Hakkerointia ja vakoilua

Earlin mukaan Wirecard palkkasi juutalaisen Kroll-yhtiön vakoilemaan ja painostamaan häntä, jotta finanssihuijaus ei tulisi ikinä julki. Vakoiluyhtiön perusti juutalainen Jules Kroll New Yorkissa 1970-luvulla. Rikollisten pankkien ohella Krollin palveluksista on nauttinut muun muassa juutalainen sarjaraiskaaja ja Hollywood-moguli Harvey Weinstein, joka palkkasi yksityiset vakoojat ahdistelemaan omia uhrejaan.

Earl toteaa medialle Krollin toimineen rikollisesti muun muassa jäljittämällä, salakuvaamalla ja uhkailemalla häntä, jotta hän lopettaisi Wirecardin rikosten tutkimisen. Juutalaisyhtiötä syytetään myös hakkeroitujen tietojen hyödyntämisestä osana ahdistelukampanjaa. Hakkerointi ja vakoilu olivat Krollille välttämättömiä, sillä Earl julkaisi alkuperäiset Wirecard-artikkelinsa salanimellä, joten juutalaisten täytyi ensin selvittää tämän henkilöllisyys keinolla millä hyvänsä.

Kroll ei ole ainut juutalainen taho, joka on ahdistellut Wirecardia tutkivia toimijoita. Viime vuonna israelinjuutalainen yksityisetsivä Aviram Azari sai Yhdysvalloissa tuomion rikoskokonaisuudesta, jossa hakkereita oli palkattu maalittamaan Wirecardista kriittisesti kirjoittavia journalisteja ja sijoittajia.

Lähde: Financial Times

Aviram Azari Finanssiala Finanssikeinottelu Hakkerointi Harvey Weinstein Israel Jules Kroll Juutalainen rikollisuus Kroll Petos Politiikka Raiskaus Rikos Rotu Sionismi Taloudellinen riisto Talous Tiedustelu Ulkomaat Vakoilu Wirecard Yksityisetsivät

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Juutalaisilla rikollisilla on erittäin korkeassa asemassa olevia suojelijoita jokaisessa länsimaassa ja siksi kaikki ”Ponzi-tyypiset” huijaukset ovat mahdollisia. Kiristys ja yritysvakoilu on erityisesti Israelista johdettua, joten myös Suomi on ollut erinomainen alue rikastua kansan selkänahalla!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi