Latinalaisen Amerikan johtava juutalaispankkiiri syyttää kriitikoitaan ”antisemitismistä”

Ilan Goldfajnin toimintaa arvostelevien mukaan juutalaispankkiiri ei ole uskollinen Etelä-Amerikan valtioille vaan Israelille.

Sionismi

Ilan Goldfajn.

Latinalaisen Amerikan ja Karibian talouselämää kontrolloiva Inter-American Development Bankin juutalainen johtaja Ilan Goldfajn syyttää kriitikoitaan ”antisemitismistä” eli juutalaisvihasta. Goldfajnin toimintaa arvostelevien mukaan juutalaispankkiiri ei ole uskollinen Etelä-Amerikan valtioille vaan Israelille.

Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) johdossa aiemmin työskennellyt taloustieteilijä Paulo Nogueira Batista Jr. totesi Jornal GGN:n haastattelussa, että Brasiliassa asuva Goldfajn on vihamielinen maan hallitusta kohtaan. Batistan mukaan tämä johtuu muun muassa juutalaispankkiirin rodullisesta taustasta.

Juutalaisia pankkiireja on jo tuhansien vuosien ajan syytetty useilla eri mantereilla siitä, että nämä ajavat liike-elämässä oman sisäryhmänsä etua ”goyimin” kustannuksella. Havainto on niin yleismaailmallinen, että monet pitävät epäuskottavana väitettä siitä, että havainto olisi perätön.

Juutalainen keskuspankkiiri

”Hän on pohjimmiltaan vain rahamies, jolla on vahvat siteet Yhdysvaltojen valtiovarainministeriöön ja juutalaiseen yhteisöön. Hän on brasilianjuutalainen [eikä brasilialainen], hän syntyi Israelissa. Juutalaiset ovat vahvasti edustettuina Yhdysvaltojen valtiovarainministeriössä, IMF:ssä, kansainvälisissä järjestöissä ja myös yksityisellä pankkisektorilla. Goldfajnissa ei ole muuta brasilialaista kuin hänen passinsa,” Batista argumentoi.

Goldfajn on pitkän linjan koronkiskuri, joka on aiemmin työskennellyt myös Brasilian keskuspankin johtajana.

Batistan tyly totuuspuhe on säikäyttänyt Etelä-Amerikan juutalaisyhteisön. Muun muassa Brazilian Israelite Confederation, Sao Paulo Jewish Federation ja B’nai Brith Brasil ovat vaatineet, että Batista peruu puheensa ja hänen kannanottonsa sensuroidaan.

Lähde: Jewish Telegraphic Agency

Brasilia Brasilian juutalaisyhteisö Brasilian keskuspankki Finanssiala Finanssikeinottelu Ilan Goldfajn IMF Inter-American Development Bank Juutalainen etuoikeus Juutalainen lobby Juutalaisjärjestöt Juutalaisomisteiset pankit Keskuspankit Pankkiirit Rotu Sionismi Talous

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • AntiKhasaari

  Vastaa

  Miten voi olla antiseministinen, kun nmä”juutalaiset” eivät ole semiittistä sukua, vaan Khasaareja.

  • Paras

   Vastaa

   Tätä olen miettinyt itsekin. Seemiläisyys viittaa kieliperheeseen näillä Lähi-idän arabeilla, heprealaisilla, syyrialaisilla ja itäafrikkalaisilla. Eihän heillä mitään muuta tekemistä ole meidän kanssa. Jaafetistahan nuo ruskeat ovat polveutuneet eivätkä Seemistä. Toki Syyriassa, Iranissa, Afganistanissa, Georgiassa ja Armeniassa on edelleen vaaleahipiäistäkin porukkaa, jotka ovat meidän kaukaisia sukulaisia. Sieltähän mekin olemme tulleet; Mustanmeren ja Kaspianmeren välistä, Kaukasus-vuorten yli ja lopulta länteen kohti Eurooppaa. Juutalalaiset, jotka saivat nimensä asuessaan Juudean alueella, kääntyivät israelilaisiksi vasta 125 e.Kr. He olivat Edomin ja Idumean alueilta. Kasaarit olivat turkkilainen heimo nykyisen Etelä-Venäjän ja Kazakstanin alueelta. Olemmehan mekin lopulta kansana melkoinen sekoitus idän ja lännen kautta tulleita, lappilaisia ja mukana matkan varrelta kaukaa idästä udmurtialaisia punapäägeeneineen. Mongooleiksin meitä on haukuttu pitkään ja Armi Kuuselan missikisavoiton vuonna 1952 piti näyttää maailmalle, että on meillä pellavapäitäkin täällä periferiassa.

 • Pekka Janatuinen

  Vastaa

  No eipä yllätä. Jude on aina jude. Nyt vaan taas vaatimaan miljoonia kun Leipzigissa ‑43 joltain könönokalta pöllittiin tikkari. Hölösadut kiuasjuttuineen kaupan päälle.

 • Pedigree

  Vastaa

  Tässä sen näkee mitä pitkäaikainen huono sukusiitoprosentti tekee. Se saa ihmiset vieraantumaan todellisuudesta. Esim. huonoa johtamista pidetään antisemitisminä samoin kuin historian tositapahtumien julkituomista. 

  Jos ihminen on kykenemätön erottamaan näitä kahta asiaa niin ei se ole kykenevä muitakaan neuvomaa tai johtamaan.

  Ennen vanhaan oli sanonta että:”Sokea ei pääse bussikuskiksi eikä änkyttäjä uutistenlukijaksi”. Mutta en ole enää nykymaailmassa varma mistään.

 • Martti

  Vastaa

  Entä jos yhtenä päivänä kansa herää?

  • Sanna Mirella

   Vastaa

   Toivottavasti herääminen on lähellä. Paskaa tulee kansan niskaan juutalaisten ohjaaman eliitin toimesta tällä hetkellä paljon. Vale galluppeja kyllä Suomessakin tulee nyt tiuhaan. Petturi Orpoa väkisten tungetaan seuraavaksi pääministeriksi valemedian voimin.

   • Teemu

    Vastaa

    Se nyt on yksi ja sama kuka pelle siellä pääministeriä leikkii. Se on kuin pikkulasten puuhaa. Hei, mennääx pääministeriä? Joo, ja hallitusta! Joo! Me oltais oppositio! Joo, te oisitte niiku eri mieltä ihan kaikesta. Ja me ollaan eri mieltä ku te ihan kaikesta, hahaha! Hehe, joo ku vaalitki on tulossa ja kaikkee!

 • Jones

  Vastaa

  Noiden juttuja ei kannattaisi kuunnella lainkaan. Antaa vain mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Näin kannattaisi menetellä monien muidenkin tapauksissa. Ei vaan kiinnitä mitään huomiota heihin ja ei olla heidän kanssaan missään tekemisissä. Näin säästyy monelta harmilta ja elämä on huomattavasti helpompaa ja mukavampaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi