Juutalaisilla ei vieläkään asiaa Bosnia-Hertsegovinan johtoon

Bosnia-Hertsegovina lukeutuu harvoihin valtioihin, joissa juutalaisten pääsy politiikan valta-asemiin on torjuttu virallisesti.

Sionismi

Bosnia-Hertsegovina lukeutuu harvoihin valtioihin, joissa juutalaisten pääsy politiikan valta-asemiin on torjuttu virallisesti. Kansainvälisen juutalaisyhteisön pää-äänenkannattaja Jewish Telegraphic Agency (JTA) varoittaa, että valtio on laittamassa nyt lisää kapuloita juutalaislobbyn rattaisiin.

Maan politiikkaa ohjaava Korkean edustajan virasto aikoo uudistaa maan vaalijärjestelmää tavalla, jonka uskotaan hyödyttävän nationalisteja ja hankaloittavan vähemmistölobbaajien toimintaa. JTA:n mukaan uudistus on huolestuttanut erityisesti maan juutalaisyhteisöä.

Jugoslavian hajoamissotien jälkeen poliittinen päätöksenteko on jaettu maassa kolmen etnisen ryhmän – muslimibosniakkien, bosnialaisten serbien ja bosnialaisten kroaattien – välillä. Juutalaiset ovat olleet tyytymättömiä siihen, ettei heillä ole virallista edustusta hallinnossa. Myöskään mustalaisilla ei ole asiaa vallan kahvaan.

Bosnian juutalais- ja mustalaisjohtajat ovat jo pitkään vaatineet roduilleen edustusta maan hallinnossa. Tuore vaaliuudistus tulee kuitenkin estämään vaatimusten täyttämisen, sillä se antaa entistä vähemmän painoarvoa etnisille ryhmille, joiden prosentuaalinen osuus maan väestöstä on pieni.

Lähde: Jewish Telegraphic Agency

Bosnia-Hertsegovina Jugoslavia Juutalainen lobby Juutalaisjärjestöt Kroatia Mustalaiset Politiikka Rotu Serbia Sionismi Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Schlageter

    Vastaa

    Oikein. Ei aasialaisperäisillä kansoilla pidäkään olla asiaa eurooppalaisen maan johtoon.
    Muistakaamme, että Liberian perustuslaki kieltää kansalaisuuden myöntämisen valkoisille – meillä pitäisi olla vastaava kielto neekereille.

  • Salomon

    Vastaa

    Kyllä näitä sytskovitsejä riittää

  • Antisionisti

    Vastaa

    Hyvä lakiuudistus kelpaisi tännekin!

  • Lisää kieltoja

    Vastaa

    Myös puolijutalaiset tulisi kieltää.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi