Muistatko: Israel nöyryytti Shinzo Abea syöttämällä tätä miehen kengästä

Vaikka Abe tunsi vetoa Israelia kohtaan, juutalaiset eivät arvostaneet häntä vaan pitivät pääministeriä hyödyllisenä idioottinaan.

Sionismi

Shinzo Abe ja Benjamin Netanjahu vaimoineen.

Japanin entinen pääministeri Shinzo Abe murhattiin perjantaina poliittisessa kampanjatilaisuudessa. Poliittiselta kannaltaan Abe oli kovan linjan kapitalisti ja globalisti.

Juutalaisten pää-äänenkannattaja Jewish Telegraphic Agency (JTA) painottaa muistokirjoituksessaan, että Abe rakensi tiiviit siteet Israelin ja Japanin välille. JTA:n mukaan Abe muutti radikaalisti Japanin kurssia, sillä aiemmin maa oli erityisen hyvissä diplomaattisissa väleissä arabivaltioiden kanssa. Aben mukaan Japanin tulevaisuus oli kuitenkin yhteistyössä juutalaisvaltion kanssa.

Vaikka Abe tunsi vetoa Israelia kohtaan, juutalaiset eivät arvostaneet häntä vaan pitivät pääministeriä hyödyllisenä idioottinaan. Suurin nöyryytys tapahtui 2018, kun Abe matkusti Jerusalemiin tapaamaan Israelin pääministeri Benjamin Netanjahua.

”Kuin ruoan tarjoaminen juutalaiselle sianpäästä”

Japanilaisen etiketin mukaan kengät ovat tabu, minkä vuoksi japanilaiset jättävät kengät etuoven ulkopuolelle. Netanjahun seurue oli kuitenkin päättänyt testata Aben uskollisuutta, minkä vuoksi vieras joutui syömään kenkäastiasta.

”Japanilaisessa kulttuurissa mikään ei ole yhtä halveksuttua kuin kenkä. Japanilaiset eivät mene kotiin kengät jalassaan, eikä kenkiä ole näkyvillä virastoissa. Jopa pääministerit, ministerit ja kansanedustajat työskentelevät virastoissaan ilman kenkiä. Tämä on äärimmäisen epäkunnioittavaa. Sitä voisi verrata siihen, että juutalaiselle tarjottaisiin jälkiruoka sianpääastiasta,” tapahtumista hölmistynyt diplomaatti kommentoi medialle.

Menettelyllään Aben juutalaiset isännät tekivät selväksi, ettei heitä kiinnosta maiden välisessä yhteistyössä mikään muu kuin japanilaisten rahat ja sotilaallinen tuki. Koska japanilaiset eivät halua esittää negatiivisia tunteita julkisuudessa, Abe nieli nöyryytyksen hiljaisesti.

Lähteet: Jewish Telegraphic Agency, The Times of Israel

Benjamin Netanjahu Israel Japani Juutalainen etuoikeus Poliittinen väkivalta Politiikka Salamurha Shinzo Abe Sionismi Ulkomaat

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jupi

  Vastaa

  Mies rohkesi myös ääneen sanoa että koko Ukrainan konflikti olisi ja on edelleen ratkaistavissa palaamalla Minskin sopimukseen.

 • Hyväähän se on

  Vastaa

  Vastavuoroisesti ”naapuri” tekee syntymäpäiville lihakakun ja laittaa sinne sianlihaa. Lapset sanovat aina että ”ompa hyvää”.

 • Ylikessu

  Vastaa

  Jos fennomaanit olisivat yhtä tomeria isänmaan asialla kuin siionistit, niin Suomi olisi parempi maa suomensuomalaisten elää.

 • Tero

  Vastaa

  Japani ja Hollanti ovat valtavan velkaantuneita maita, joissa tämän takia myös isot taloudet. Hollannin isot kaupungit ovat jo yli 50 %:sesti täynnä muukalaisia. Japanin on annettu mennä omaa tietään maahantungettujen/islamisaation suhteen. Mielenkiintoinen kokeilu tai jokin sopimus II maailmansodan juttujen takia. Tai sitten Kiinaa pitää tiukasti Japanin suitsia käsissään. Joka tapauksessa joku on tajunnut että Japania ei kannata hukuttaa mädätykseen samalla tavalla kuin vaikka Suomea tai Ruotsia.

  • Bella

   Vastaa

   Usko tai ala, mutta Yakuza pitelee yha suitsia kasissaan ihan kaikessa, mita tulee Japanin virkamiestasolle ja paattajiin. Yakuza toimii maassa kuin nakymaton meduusa, joka ulottaa lonkeronsa ja kaskynsa ja toimijansa politiikkaan ja Japanin eliittiin. Veikkaisin, etta tama on iso syy, miksi Japania ei ole ”madatetty”.

 • kukkonen

  Vastaa

  tero: kiina on varmasti halukas suitsimaan japania. pajonko siihen on fiksua ryhtyä,on vaativampi kysymys. myös kiina pitää kurin esimerkiksi islamisteille,miksei muillekkin.
  se,tuleeko kiinasta vahva/vahvin on amerikan päänsärky. eurooppa on ryssitty ihan omin voimin. suursotakaan ei ole kaukana.

 • White Japan National Socialist

  Vastaa

  Sikaenergiaa ja röyhkeys palkitaan. Tää kuulostaa melkein jude-mielisen Johan Bäckmanin sekä natsinenä kommarihutsu Hietasen unelmalta. 

  Noin on vastaavasti tehty ja tapahtunut muillekin ”ystäville”. Kunnon aasialainen ei olisi antanut nöyryyttää itseään noin tekemättä saati sanomatta yhtään mitään! Ei ainakaan kansallissosialistinen prkl

 • Salomon

  Vastaa

  Abe ties jotain mitä ei saanut tietää… Tai jollakin oli tylsää

 • Tapiola

  Vastaa

  En muista tuollaista enkä tiedä asiasta, mutta näyttää tosi tärähtäneeltä hommalta. Miten oikeita nuo kengänläpyskät sitten ovatkaan. Tykkääkö Israelin kansa nuuhkia toisten kenkiä?
  Suomalaiset ovat tykänneet viedä lapinleukuja ja muita hienoja puukkoja lahjaksi ulkomaille. Eikös sitä niin ole kerrottu, että japanilaisille puukon antaminen on olevinaa kehoitus harakiriin, tai niin kuvitellaan heidän kokevan.

  • Reiska

   Vastaa

   Uutisen mukaan nuo eivät olleet oikeita kenkiä, vaan taiteilijan metallista tekemiä esineitä, joita käytetään ovikiiloina. Yhtä kaikki, todella typerää ja moukkamaista toimintaa.

 • Tapiola

  Vastaa

  Tuo Yakuza saattaa hyvinkin olla se selitys. Jos Suomessakin kalliiden hyvinvointialuejohtajien sijasta olisi vaikka jotkin heimopäälliköt oikeasti tuottamassa hyvinvointia. Onko exSTM Varhila myös Porista kuten KIuru. Sinne se kuitenkin meni hyvinvointipalkkaa nyt nauttimaan. Kiuru ja Varhila lienevät ne pahimmat syylliset koronahulluuden ylläpitoon ja nyt Varhila paennut vastuuta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi