Wall Streetin uuden juutalaisen ruhtinaan pelätään käynnistävän talousromahduksen

Uhkana on, että Daniel Sundheimin megarahasto kartuttaa julkisuudelta salassa miljardiluokan tappiot, joiden julkitulo kertarysäyksellä voi aiheuttaa markkinapaniikin.

Sionismi

päivitetty

Daniel Sundheim.

Helsingin Sanomien mukaan Wall Streetin ”uuden tähden”, juutalaisen Daniel Sundheimin pelätään käynnistävän ”vaarallisen ketjureaktion” finanssikeinottelullaan. Sundheim on American Friends of the Israel Museumin hallituksen jäsen, jonka liiketoimista kirjoitetaan israelilaisen Haaretz-lehden ”Juutalaiset sisäpiiriläiset” ‑nimisellä palstalla.

Juutalainen miljardööri Sundheim ansaitsi kannuksensa finanssikeinottelemalla Viking Global Investors ‑nimisessä hedgerahastossa. Neljä vuotta sitten hän päätti siirtyä omilleen ja perustaa uuden D1 Capital Partners ‑nimisen rahaston. Sundheim on ollut viime aikoina otsikoissa menetettyään huomattavia omaisuuksia epäonnisessa finanssisodassa Redditin meemiosakesijoittajia vastaan.

Helsingin Sanomien mukaan Sundheimin D1-rahastossa muhii valtavia riskejä, sillä se on tehnyt valtavia sijoituksia listaamattomiin yhtiöihin, joiden todellisen arvon määrittäminen on erittäin vaikeaa.

Siinä missä pörssisijoitusten arvon vaihtelu on julkista tietoa, pörssin ulkopuolisiin yhtiöihin tehtyjen sijoitusten todellinen arvo voi selvitä vasta pitkän viiveen jälkeen. Tällöin uhkana on, että Sundheimin megarahasto kartuttaa julkisuudelta salassa miljardiluokan tappiot, joiden julkitulo kertarysäyksellä voi aiheuttaa markkinapaniikin, koska D1 on kasvanut hetkessä jättiläismäiseksi finanssitaloksi.

Valehtelua sijoittajille

Huolia voimistaa Helsingin Sanomien mukaan se, että D1:n epäillään valehtelevan sijoittajilleen tappioistaan. Vaikka sen pörssisijoitusten arvo on pudonnut huimat 44 prosenttia, ”listaamattomien sijoitusten arvonalenemaksi rahasto ilmoitti vain 8 prosenttia”. 

Keskimäärin listaamattomien yhtiöiden arvot ovat tosiasiassa kuitenkin sukeltaneet vielä huomattavasti pörssiyhtiöiden arvoja rajummin tänä vuonna.

Vaikuttaakin siltä, että juutalaisrahasto pyrkii turvaamaan uuden pääoman saannin valehtelemalla sijoittajille kannattavuudestaan. Tappioita lakaistaan maton alle, kunnes niitä ei voikaan enää piilotella.

D1:n riskejä pahentaa entisestään se, että rahasto on ottanut roppakaupalla velkaa rahoittaakseen keinotteluaan. Voikin olla, että D1 on 2020-luvun vastine juutalaiselle Lehman Brothersille, jonka kaatuminen riuhtaisi koko maailmantalouden pinnan alle 2000-luvulla.

Lähteet: Helsingin Sanomat, Haaretz, American Friends of the Israel Museum

D1 Capital Partners Daniel Sundheim Finanssiala Finanssikeinottelu Hedgerahastot Juutalainen etuoikeus Juutalainen lobby Juutalaisomisteiset pankit Lehman Brothers Sijoittaminen Sionismi Talous Talousrikos Talousromahdus Ulkomaat Wall Street Yhdysvaltojen juutalaisyhteisö

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Hakaristiraha takaisin.

 • Observer

  Vastaa

  Kansanlähetysseuralle töitä; siirtäkää kaikki juutalaiset vaikkapa kuuhun.

 • Salomon

  Vastaa

  Mazeltov!!!

 • Työtä joka päivälle

  Vastaa

  Ei onneksi vaikuta minuun. Minä herään aamulla ja menen töihin niinkuin ennenkin. Se työ ei tekemällä lopu ja sille on aina tilaajia.

  Nytkin porukka hikoilee Bittirahojen alamäestä. Ei sekään hetkauta tipan tippaa. Ei ole bittirahoja eikä ole osakkeita. 

  Eletään siis niinkuin ennenkin.

 • Simo

  Vastaa

  Näinhän homma toimii: nenäporukka ottaa voitot, kansa maksaa veroilla eli työllään tappiot ja media ohjailee sitä kansaa siihen suuntaan, mihin milloinkin sitä tarvitsee ohjata, jotta nenäkansan voitot pysyvät jatkossakin yksityisinä & kansa jatkossakin maksajina orjatyöllään.

 • juha II

  Vastaa

  Totta kai siinä missä lokkit paskoo niskaan!!!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi