Juutalaiset huolissaan Elon Muskin Twitter-kaupoista – Sananvapaus johtaa antisemitismiin?

Sananvapaus on ollut juutalaisille perinteisesti punainen vaate, sillä vapaan puheen ja mielipiteenmuodostuksen nähdään johtavan väistämättä juutalaisvastaisuuden kasvuun yhteiskunnassa.

Sionismi

Juutalaiset eri maissa ovat ilmaisseet hätänsä siksi, että Tesla-miljardööri Elon Musk on päättänyt hankkia Twitterin itselleen. Juutalaisten mukaan on huolestuttavaa, että Musk on ilmoittanut tahtovansa lisätä sananvapautta sosiaalisessa mediassa. Tällä hetkellä Twitter sensuroi aggressiivisesti Israel-kriitikoita ja valkoisia nationalisteja.

Sananvapaus on ollut juutalaisille perinteisesti punainen vaate, sillä vapaan puheen ja mielipiteenmuodostuksen nähdään johtavan väistämättä juutalaisvastaisuuden kasvuun yhteiskunnassa. Sionistien mukaan juutalaiset itse eivät kuitenkaan ole syypäitä juutalaisvastaisuuteen, vaan vika on aina muissa – tällä kertaa Elon Muskissa.

Yhdysvalloissa toimiva juutalainen lobbausjärjestö Anti-Defamation League (ADL) varoittaa, että Muskin omistajuus voi ”tehdä Twitteristä antisemitistisemmän”. ADL kannattaa monikulttuurisuutta ja liberalismia länsimaissa mutta rotuerottelua ja juutalaista ylivaltaa Israelissa.

ADL-johtaja Jonathan Greenblattin mukaan Muskin sananvapausaatteen toteutuminen sosiaalisessa mediassa voi johtaa jopa juutalaisvastaisen väkivallan kasvuun. Greenblatt totesi olevansa iloinen Twitterin edellisten omistajien kaudella suoritetuista toimista sananvapauden rajoittamiseksi. Juutalaisjohtaja toivookin, että myös Musk taipuu lopulta sionistien sensuurivaatimuksiin.

Juutalaisten kyltymättömät sensuurivaatimukset

Musk itse on kommentoinut filosofiaansa seuraavasti: ”Sananvapaus on toimivan demokratian kivijalka. Twitter on digitaalinen keskustori, jossa ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta tärkeistä kysymyksistä voidaan keskustella.” Juutalaisten mukaan kommentti on uhkaava.

Kansainvälisen juutalaisyhteisön pää-äänenkannattaja Jewish Telegraphic Agency (JTA) kirjoittaa, että vaikutusvaltaiset juutalaiset ovat takavuosina kutsuneet Twitteriä esimerkiksi ”juutalaisvihaajien, homofoobikoiden ja rasistien likaviemäriksi”. Sionistien ahkeran kampanjoinnin vuoksi juutalaiskriittiset äänet on kyetty suureksi osaksi hiljentämään Twitterissä, mutta sensuuripolitiikan tulevaisuus on nyt epävarma.

JTA:n mukaan juutalaiset ovat manipuloineet Twitteriä pakottamalla yhtiön ottamaan ADL-konsultteja osaksi ”Luottamuksen ja turvallisuuden työryhmäänsä”. Juutalaiset eivät ole koskaan tyytyneet yhteenkään myönnytykseen, vaan he ovat vaatineet jatkuvasti uusia sensuurihankkeita taatakseen ylivaltansa sosiaalisessa mediassa. Vuonna 2020 Twitter esimerkiksi kielsi ”holokaustin” epäilemisen kokonaan.

JTA alleviivaa uutisessaan sitä, ettei Muskilla vaikuta olevan lainkaan juutalaisia juuria. Tämä on ilmeisesti lehden mukaan itsessään vaaranmerkki.

Lähteet: Jewish Telegraphic Agency, Haaretz

Anti-Defamation League Antisemitismi Elon Musk Israel Juutalainen etuoikeus Juutalainen lobby Juutalaiset viharyhmät Juutalaisjärjestöt Mielipidevaino Mielipiteenvapaus Sananvapaus Sensuuri Sionismi Sosiaalinen media Talous Twitter Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Kollektivistit vihaavat sananvapautta. Vasta-argumentointi edellyttäisi kykyä omaan ajatteluun ja tiedonhankintaan. Kaikkeen ei voi vastata toistamalla valtamedian toitottamia Virallisia Totuuksia. On helpompi sensuroida ja canseloida kyseenalaistajat hevon helvettiin.
  Elon Muskin suorittama Twitter-”kaappaus” ei välttämättä johda mihinkään. Ehkä kirein sensuuriruuvi hieman höltyy, mutta jo tämä on riittänyt ’low IQ’-kollektivistien ja NPC-hörhöjen panikointiin. On suuri vaara, että joku alkaa ajatteleman asioita ihan itse. Esimerkiksi pohtimaan valkoisen rodun tulevaisuutta jo aivan matemaattisten kaavojen pohjalta.

  • Jussiboy

   Vastaa

   Ei teidän peräänkuuluttama sananvapaus ole sananvapautta vaan valeuutisten levittämistä ja ihmisten julkista haukkumista ja herjaamista. Kuka teiltä on vienyt sananvapauden? Ei kukaan. Ajattelette te itse? Ei tuo viestisi ole mitään argumentointia asiaperustein. Tehän toistatte papukaijan lailla jo valmiiksi pureskeltuja sloganeita muka sananvapauden menettämisestä. Teitä vain ketuttaa, että ihmiset alkavat olla immuuneja ja valveutuneita teidän propagandalle.

   • Suomalainen mies

    Vastaa

    Jussiboy on ”yllättäen” jälleen yksi totuutta pelkäävä vassarivässykkä.

   • juha II

    Vastaa

    Ja WOKE vassarit ja LGBTQ-liike, BLM sekä Antifa muassaan YLE siis on irti niistä rasitteista, joita manaat tämän palstan kommentoijia vastaan!!!

    ”Papukaijana toisteleminen” kaataminen niiden niskaan, jotka todellakin kykenevät artiikuloimaan perustellen mielipiteensä ja maailman tapahtumat tekemällä niistä johtopäätöksiä. Vassarit nimenomaan ovat kyvyttömiä luomaan mitään itsestä lähtöisiä älyntuotetta vaan sloganit ovat valmiiksi painettuja ja osa iskulauseista ovat jo ”liitukaudelta”!!!
    Kommenttisi oli tekopyhää paskan jauhamista, jota maailma on täynnä perusteena murhata aito sananvapaus ja kansalaisoikeudet läntisissä yhteiskunnissa!!!
    EU:n ”pravda” ‑päätös somen kriminalisoimisesta muka ”demokratian suojelemiseksi” on härskiä orwellilaista sanankäyttöä, jossa ”sota on rauhaa” ja vankeus on vapautta”!!!
    Tämä varmistaa ainakin sen, että Venäjästä ja Valko-Venäjästä keuhkoaminen on kaikkinaisen irvokkaan tekopyhyyden huippua eikä mitään muuta!!!

 • Laivakissa

  Vastaa

  Yhdysvalloissa isot mediatalot ovat raivoissaan, heidän täytyy saada päättää mitä ihmiset ajattelevat, sanovat ja tekevät – ei Elon MUSK:in!

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Eurokommunismi ja Musk törmäyskurssilla. Muskin pitäisi työllistää kymmeniätuhansia turhia ”faktantarkastajia” ja sensuroijia.

 • HAH

  Vastaa

  Eipä ole tarvinnut paljoa painostaa edellistä Twitterin johtoa, koko johto lakimiesnaista myöten ovat täysin yhteiskunnan rappioittamisen kannalla, ”väärien” mielipiteiden hiljentämisen kannalla, valheellisen ja manipuloivan sisällön pönkittämisessä oman agendansa mukaan ja yleisesti valkoisuutta vastaan. Näiden marxilaisten omin sanoin, ovat helvetin kyllästyneitä sananvapauteen vetoamiseen. 😀

  Oltiinpa sitten mitä mieltä Muskista ylipäätään, niin onhan nämä parhaita uutisia pitkään aikaan ja onneksi maailman rikkain ihminen osaa meemeillä. Periaatteessa lupasi potkia ostoa edeltävän johdonkin pihalle. Aiemmin vassaripellet vetosivat siihen, että Twitter saa tehdä mitä haluaa, koska se on yritys, ei valtiohallinnon toimija. Nyt kun Musk osti sen kokonaan yksityisyrityksekseen, niin johan siitä tuli ongelma.

  ”Might say the N‑word soon, IDK.” T: Musk ostettuaan 9% osakkeista

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Elon Muskin Twitterkauppojen myötä juutalaisten yksinvalta mediassa alkaa murtua. Mikään ei ole ikuista, ei myöskään juutalainen valta. Ajat ovat muuttumassa.

 • Totuus ei tarvitse lakia turvakseen

  Vastaa

  Jos kasaarit menettävät hallintansa mediasta jäljelle jää vain holokaustin tutkimisen ja kieltämisen kriminalisointi kaikkialla. Tätä varmasti yritetäänkin ja kuinka naurettavaa se on. Jos oletus on se, että holokausti on totta, mitä väliä sillä on, jos joku päättää olla uskomatta siihen. Miksi tästä pitää rangaista niitä, jotka ovat toista mieltä.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Sanan ”antisemitismi” nykykäyttö on harhaanjohtavaa. Sanahan mielletään juutalaisvastaisuudeksi, vaikka se viittaa seemiläisiin yleensä. Termin nykykäyttö on epärehellistä. Parempi olisi, jos juutalaiset käyttäisivät jotain muuta termiä heidän vastustamisestaan.

 • Lohikiärme

  Vastaa

  Jos se on julkaistu internjetissä, se on totuus.

  Kyllä on ajat muuttuneet sitten Netscape:n ja Altavistan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi