Johtava juutalaisjärjestö veronkiertäjien tietokannassa – miksei valtamedia uutisoi?

Kansainvälinen valtamedia on vaiennut AJC:n veroparatiisiyhteyksistä todennäköisesti siksi, että järjestön korruption paljastamista voitaisiin pitää "juutalaisvastaisena toimintana".

Sionismi

AJC:n johtaja David Harris.

Maailman johtaviin juutalaisjärjestöihin lukeutuva American Jewish Committee (AJC) on listattuna kansainvälisessä veroparatiisitietokanta Offshore Leaksissa. Vaikka kyseessä on vaikutusvaltaisten poliitikkojen ja liikemiesten kanssa verkostoitunut globaali juutalaisjärjestö, ei yksikään media ole uutisoinut asiasta ennen Partisaania.

AJC päätyi tietokantaan jo muutama vuosi sitten niin sanotun Paratiisin paperit ‑tietovuodon myötä. ”Jostain syystä” kansainvälinen valtamedia ei tahtonut uutisoida asiasta, vaikka samaan aikaan huomattavasti vähäpätöisempien yksityisyrittäjienkin veroparatiisikohut ovat yltäneet lööppeihin asti.

Offshore Leaksista selviää, että AJC:llä on ollut American Jewish Committee Inc. ‑niminen yhtiö, joka on rekisteröity karibialaiseen Saint Kittsin ja Nevisin liittovaltioon. Maa tunnetaan veroparatiisina, joka houkuttelee rikollista rahaa salailevan lainsäädäntönsä avulla.

Rahavirtojen piilottelua

Saint Kitts ja Nevis on maailman kahdeksanneksi pienin valtio, eikä AJC:llä ole mitään liiketaloudellista syytä rekisteröidä sinne yhtiötä. Todennäköisesti kyse on siis joko veronkierrosta, rahanpesusta tai esimerkiksi lobbaamisen avoimuutta vaalivan lainsäädännön kiertämisestä. Amerikan juutalaisjärjestöt ovat vuosikymmenten ajan pyrkineet salaamaan sen, kuinka suurilla rahasummilla nämä lahjovat johtavia poliitikkoja.

AJC nousi puheenaiheeksi Suomessakin vajaa 10 vuotta sitten, kun syyttäjä hyödynsi järjestön ”antisemitismimääritelmää” oikeudenkäynnissä Magneettimediaa vastaan. AJC kannattaa palestiinalaisiin kohdistuvaa rasistista vainoa Israelissa, mutta samalla järjestö tahtoo suojella juutalaisia kritiikiltä länsimaissa. Syyttäjän ja tuomarin mukaan Magneettimedian olisi tullut noudattaa AJC:n käskyjä ja pidättäytyä arvostelemasta juutalaista rikollisuutta sekä korruptiota.

Kansainvälinen valtamedia on vaiennut AJC:n veroparatiisiyhteyksistä todennäköisesti juuri siksi, että järjestön korruption paljastamista voitaisiin pitää ”juutalaisvastaisena toimintana”.

Lähteet: Offshore Leaks (arkistoitu), The Guardian, Middle East Monitor

American Jewish Committee Israel Juutalainen etuoikeus Juutalainen lobby Juutalainen mafia Juutalainen rikollisuus Juutalaisjärjestöt Kotimaa Lobbaus Magneettimedia Poliittiset viholliset Politiikka Rahanpesu Rikos Saint Kitts ja Nevis Sionismi Talous Ulkomaat Veronkierto Veroparatiisit Yhteiskunta

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jones

  Vastaa

  Eipä taida olla sekään mikään salaisuus, ketkä varastivat Ukrainan kaasuista saadut rahat itselleen ja EU maksoi kaasulaskun Venäjälle, että varkaudet saisivat jatkua.

 • Salomon

  Vastaa

  oy wey oy wey, The bank is closed today…

 • juha II

  Vastaa

  Ehkäpä siksi kun aihe kuuluu sarjaan ”Seepran raidat”!
  Saatammeko nähdä vielä senkin ajan (ensi viikolla?), että ”seepran raidoista” puhuminen johtaa vihapuhekäräjille!

 • Kahlu

  Vastaa

  Sen vielä ymmärtää ettei meidänkään kyömynenä-media kirjoita, kuten vaikka MTV, Hesari ym., mutta se että muka asioita seuraava, muka älymystö ei tätä vedätystä huomaa, on minulle käsittämätöntä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi