Ukraina pyytää Israelia välittäjäksi rauhanneuvotteluihin

Ukrainan presidentin mukaan Israel on luonnollinen rauhanvälittäjä, koska sillä on hyvät suhteet sodan molempiin osapuoliin.

Sionismi

Volodymyr Zelenskiy Israelissa.

Ukrainan juutalainen presidentti Volodymyr Zelenskiy pyytää juutalaisvaltio Israelia toimimaan välittäjänä Ukrainan ja Venäjän tulevissa rauhanneuvotteluissa. Zelenskiyn kaudella Ukrainasta tuli Israelin ohella ainut valtio, jossa sekä presidentti että pääministeri olivat juutalaisia. Venäjällä Vladimir Putin on puolestaan riippuvainen juutalaisoligarkkien ja juutalaisen Chabad-Lubavitch-lahkon tuesta.

Zelenskiy osoitti pyyntönsä Israelin pääministeri Naftali Bennettille. Asian vahvisti valtamedialle Ukrainan Israelin suurlähettiläs Yevgen Korniychuk. Zelenskiy otti juutalaisvaltioon yhteyttä, kun Kiova piiritettiin.

Zelenskiyn mukaan Israel on luonnollinen rauhanvälittäjä, koska sillä on hyvät suhteet sodan molempiin osapuoliin. Voimakas juutalaislobby yhdistää Ukrainan ja Venäjän nykyhallituksia.

Ukraina tahtoo käynnistää rauhanneuvottelut Israelissa, kun taas Venäjä vaatii neuvotteluiden järjestämistä Valko-Venäjällä. Toistaiseksi paikasta ei olla päästy yksimielisyyteen.

Lähde: Jewish Telegraphic Agency

Chabad Lubavich Israel Juutalainen lobby Politiikka Rotu Sionismi Sota Ukraina Ukrainan juutalaisyhteisö Ulkomaat Venäjä Venäjän juutalaisyhteisö Vladimir Putin Volodymyr Zelenskiy

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Israel tasapuolisena ja maltillisena rauhanvälittäjänä. Voiko suurempaa vitsiä enää olla? Sanotaan Zelenskiystä mitä hyvänsä, mies on mestarikoomikko ja selkeä juutalainen ’chutzpah’- tapaus.

 • J.K.

  Vastaa
 • Tyrsky

  Vastaa

  Partisaanin lukijakunta tietää toisen maailmansodan, holodomorin ja gulagin koituneen kristittyjen pään menoksi, ja miten holokausti puolestaan ei ollut ainakaan mitkään kaasutustalkoot – fyysisiä todisteitahan ei ollut. Todellisia holokausteja, ja siis nimikkeen mukaisesti polttouhreja, vaativat puolestaan Dresdenin tulimyrsky, sekä Hiroshiman ja Nagasagin ydinpommitukset.

  Kaikista pahin holokausti olisi ydinsota. Jos sellainen tulisi, se osuisi kristilliseen väestöön pahiten. Siten en osaa olla hyvilläni siitä, että juutalainen koomikko, venäläinen diktaattori, jonka väitetään olevan juutalainen
  https://fitzinfo.net/2021/05/18/putin-is-a-jew-documents-from-the-presidents-biography-confirm-rumours/
  ja juutalaisvaltio Israel aloittaisivat minkään sortin neuvotteluja. Ei ole mitään syytä olettaa, että nuo neuvottelut johtaisivat rauhaan, vaan pikemminkin päinvastoin, ja siis sodan laajenemiseen ja pahenemiseen.

  Tätä samaa yritin kertoa Extrauutisissa, mutta Pekka Kemppainen näki asiaksensa poistaa viestistä valtaosan.

  • Tehdäänkehitysmaayhdessä

   Vastaa

   Etpä ole ainoa jota Kemppainen sensuroi.

  • Porro

   Vastaa

   Franz Ferdinandin murha 1914 ja 20 vuotta myöhemmin murhattiin Aleksanteri I… Jugoslavia tuntuu linkittyvän vahvasti isoihin sotiin. NATO:a on maa myös kiinnostanut paljonkin – silloin kuin se on heidän agendalleen soveliasta ja kannattavaa. Jugoslaviassahan porukkaa on listitty (etninen puhdistus) sotien aikaan, jos jossakin. Toki tietenkään mikään ei koskaan tule ohittamaan sitä tragediaa, kun Saksan alueiden neljästä miljoonasta juutalaisesta kuusi miljoona tapettiin…

 • Tyrsky

  Vastaa

  Korostan siis sitä, että jos historiallisesti on toistunut monta kertaa juutalaisten käyminen goyimeja vastaan, erityisesti kristittyjä vastaan, nyt sellaiseen tarjoutuu heille erinomainen mahdollisuus. 

  Silloin on kauniisti sanottuna valitettavaa, että uutissivustona esittäytyvä taho sabotoi sellaiset viestit, jotka yrittävät varoittaa.

 • extra paska uutiset

  Vastaa

  Extra uutiset on täys mätä paska! Todnäk rapparin tai jutkun pitämä tai sitten aivopestyn idiootin.

 • Kimmmo

  Vastaa

  Israel, rauha ja suvaitsevaisuus. Siinä kolme erottamatonta.

 • Pasi

  Vastaa

  Israelissa on maailman moraalisin armeija joten on erittäin hyvä että on pyytänyt apua. Juutalaisuudessa ei ole mitään pahaa. Terv kristitty ja etenkin messiaanisten juutalaisten arvostaja. Pääasia että ette tue venäjää.

 • Zardex

  Vastaa

  ”luonnollinen rauhanvälittäjä, koska sillä on hyvät suhteet sodan molempiin osapuoliin” Ihan samaa sanoi Turkki omasta roolistaan.
  Kummallakin maalla vahva ruokahuoltoriippuvuus Venäjällä viljellystä viljasta.
  Milloin kuulemme kaikkein Venäjä-riippuvaisimmasta Egyptistä?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi