Sinimusta Liike vaatii Israelin asettamista sanktioiden kohteeksi

Julkaisemme Sinimustan Liikkeen kannanoton.

Sionismi

11.2.2022. Julkaisuvapaa.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty kuvaili uusimmassa raportissaan (https://yle.fi/uutiset/3–12296293) juutalaisvaltio Israelin syyllistyneen alueen palestiinalaisen väestön räikeään rakenteelliseen syrjintään sekä näiden elintilan systemaattiseen pienentämiseen laittomien siirtokuntien muodossa. Israel on syyttänyt kyseistä raporttia antisemitistiseksi, ja korostanut juutalaisten oikeutta ylläpitää omaa kansallisvaltiotaan maailmassa, jonka tarkoitus on turvata juutalaisen kansan olemassaolo myös tulevaisuudessa. Juutalaisten oikeutta omaan kansallisvaltioon on korostanut myös kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman, joka on eduskuntamme kovaäänisin Israelin tukija. Östmanin ulostuloista poiketen Sinimusta Liike tuomitsee Israelin harjoittaman politiikan, ja vaatii maan asettamista kansainvälisten sanktioiden ja boikottien kohteeksi.

Sinimusta Liike pitää Israelin ja kyseistä maata tukevien vaikutusvaltaisten juutalaisjärjestöjen, kuten ADL:n, puolustuspuheita tekopyhinä, sillä niillä pyritään oikeuttamaan sen kaltaista politiikkaa, jota Israel ja muut juutalaisyhteisöt eivät ikinä hyväksyisi eurooppalaisille kansoille. Tästä räikeästä ristiriidasta saatiin hyvä osoitus viime keväänä, kun amerikkalainen konservatiivinen tv-juontaja Tucker Carlson esitti väitteen, jonka mukaan latinalaista maahanmuuttoa käytetään liberaalien toimesta tietoisena aseena halutun äänestystuloksen varmistamiseksi. Maan vaikutusvaltaisin ihmisoikeusjärjestö ADL, joka perustettiin 1900-luvun alussa juutalaisen murhamiehen Leo Frankin lynkkaamisen johdosta, vaati välittömästi Carlsonin erottamista tehtävistään. Se, mikä oli Tucker Carlsonin sanomana äärioikeistolaista ja valkonationalistista propagandaa, olikin ADL:n mielestä ihan vakavasti otettava huoli, kun kyseessä oli Yhdysvaltojen sijasta juutalaisten oma valtio Israel (https://www.haaretz.com/israel-news/citing-israel-tucker-carlson-defends-replacement-theory-and-attacks-the-adl‑1.9707522).

Sinimustan Liikkeen mielestä on koomista, että samaan aikaan kun Israel ylläpitää Länsirannalla laittomia juutalaissiirtokuntia ja uhkaa siten alueella asuvien palestiinalaisten elintasoa ja pääsyä makean veden äärelle, se toimii viime syksynä julkaistun EU:n antisemitismin vastaisen strategian (jota Sinimusta Liike vastustaa) mukaisesti ”avainliittolaisena” globaalissa taistelussa rasismia ja antisemitismiä vastaan. Saman strategian mukaisesti Israeliin myönteisesti suhtautuvat juutalaisjärjestöt saisivat itse monitoroida sitä, millä tavoin Israelin toimista saisi julkisissa yhteyksissä edes keskustella. Maa, joka aktiivisesti alistaa oman alueensa arabivähemmistöä, on siten sen kaltaisen erityissuojelun kohteena, jota ei ole ikinä myönnetty yhdellekään eurooppalaiselle kansalle.

Sinimustan Liikkeen näkökulmasta Israelin harjoittama voimapolitiikka lisää epävakautta Lähi-idän alueella, ja kasvattaa todennäköisyyttä uusiin Eurooppaan suuntautuviin pakolaisvirtoihin. Israel on pyrkinyt moneen otteeseen markkinoimaan itseään ”Lähi-idän ainoaksi demokratiaksi”, vaikkakaan sen harjoittama politiikka ei ole monissakaan tilanteissa hyödyttänyt länsimaita. Vuoden 2020 kristityn Armenian ja islamilaisen Azerbaidzhanin välisessä lyhyessä sodassa Israel oli Turkin ohella azerijoukkojen tärkein aseistaja ja tukija (https://atalayar.com/en/content/israels-game-azerbaijan-arms-sales-and-reports-iran). Viime joulukuussa Israelin puolustusministeri erikseen kielsi itäisen Euroopan valtioita toimittamasta israelilaisia aseita Ukrainaan, sillä maa pyrkii omien sanojensa mukaan parantamaan suhteitaan Putinin hallintoon (https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1609202/israel-would-block-baltics-weapon-transfers-to-ukraine-media). On myös hyvä muistaa, että Israel oli vuoteen 2008 asti Turkin islamistisen AKP-hallinnon läheisimpiä liittolaisia.

Kaikesta demokratia- ja ihmisoikeuspropagandastaan huolimatta Israel on häikäilemätön alueellinen vallankäyttäjänä, joka on tarvittaessa tukenut ja aseistanut lukuisia eri järjestöjä ja valtioita, jotka ovat edistäneet juutalaisten sen hetkisiä intressejä. Osaltaan tämän häikäilemättömän vallankäytön mahdollistaa Yhdysvaltojen Israelille myöntämä avokätinen taloudellinen ja aseellinen apu, jonka olemassaolo pohjautuu maan vaikutusvaltaisen juutalaisvähemmistön rahoittamaan Israel-lobbyyn. Israelia tulisi kohdella liittolaisvaltion sijasta alueellisen konfliktin lietsojana, joka miehittää laittomasti toiselle kansalle kuuluvaa maa-aluetta, ja jonka vaikutusvalta on juutalaisen diasporan ansiosta huomattavasti pinta-alaansa suurempi.

Sinimusta Liike tuomitsee Israelin toiminnan Lähi-idässä, ja peräänkuuluttaa Suomen ja muiden läntisten valtioiden vastuuta sen laajentumispyrkimysten tukahduttamisessa. Sinimusta Liike kannattaa Israelin asettamista kauppapakotteiden kohteeksi niin pitkäksi aikaa, kunnes maan juutalaisväestö lopettaa Palestiinan arabeille kuuluvan alueen laittoman miehityksen ja purkaa alueen kansainvälisen lain vastaiset siirtokunnat.

Kannattajakortin voit allekirjoittaa täällä.

Lähde

Aktivismi Anti-Defamation League Antisionismi Israel Kansallismieliset Kansallismielisyys Palestiina Peter Östman Politiikka Rotu Sinimusta Liike Sionismi Talous Ulkomaat Uutiset Vladimir Putin Yhdysvallat

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Juutalaisen tai kommunistin tunnistaa siitä, että se aina syyttää muita siitä, mitä se itse tekee. Juutalainen tai kommunisti ei pysty itsereflektioon/itsekritiikkiin. Ne eivät tiedä tai eivät välitä siitä, että muiden syyttäminen sellaisista teoista, joita itse tekee, on räikeää tekopyhyyttä. Juutalaisella tai kommunistilla ei ole häpeän tunnetta ja ne ovat kyvyttömiä elämään sivistyneessä yhteiskunnassa tai muodostamaan niitä. Sen sijaan halua hirviövaltioiden muodostamiseen on sitäkin enemmän ja kaikki halutaan pakottaa (tai aivopestä) elämään heidän laatimien sääntöjen mukaan. Tämä on nähty hyvin koronakommunismissa. Myös ilmastopetos lienee lähtöisin juutalaispankkiirien ajatuspajasta.

  Israel on perustettu kommunismin tai ainakin sosialismin ihanteille. Juutalaisnationalismi on vain kuorta, valta-asemaan päästessään juutalainen kernaasti sortaa myös omiaan sen jälkeen kun on kyllästynyt sortamaan ”pakanoita”. Nyttemmin juutalaiset ovat imeneet USA:n voimavarat tyhjin ja siirtävät taustalla maailmanherruutta Kiinalle, jota aikovat sitten kulissien takana johtaa.

  • Suomen soturi

   Vastaa

   Tuota, eikös Kiinassakin muuten ollut jokusen aikaa kanssa elänyt jo oma juutalaisyhteisönsä, satoja vaiko peräti jo tuhansia vuosiakin. Eivätkös senkin maan kommunistit ole juutalaisia? Kun mielestäni kommunismi=juutalaisuus aikalailla.

   • Plääh

    Vastaa

    Kyllä. Siksihän kaikki tehtaat meni Kiinaan ja siitä leivotaan uutta hallitsijaa USA:n sijaan. Juutalaiseliitti otti maan haltuun Britannian jälkeen ja tiivisti otettaan Maon diktatuurilla

    • Tunne vihollisesi

     Vastaa

     Magic, tästä en ole tiennytkään mitään. Nyt pitää ruveta katsomaan keitä nämä Kiinan-juutalaiset ovat. Jos on vinkkejä mistä aloittaa (muualta kuin Maosta) niin otetaan kiitoksella vastaan. Tietyt suvuthan sielä ovat varmasti vastuussa niinkuin se yksi suku joka kaivaa mineraaleja Suomessakin.

 • Puolueeton Suomi

  Vastaa

  Kun vielä tuomitsisi höpötykset NATO:on liittymisestä ja sitäkautta ajaisi puolueettomuuspolitiikkaa niin hyvä. Kyllä tämäkin asia on tärkeä, mutta puolueettomuus on vielä tärkeämpää pitkässä juoksussa.

 • Velkarahaa

  Vastaa

  Eikö islamin leviämisen estäminen länsimaissa ja pyrkimykset sen elintilan kaventamiseen muualla pitäisi olla etusijalla? Jostain syystä Palestiina on joillekin sokea piste tämän asian suhteen.

  • Estetään molemmat, kyllä

   Vastaa

   Sekä juutalaisuus että islam ovat samanlaista roskaa joka tuhoaa länsimaat. Syvimmiltä ja laajimmilta vaikutuksiltaan juutalaisuus on se pahin. Molemmat ulos ja pysykööt karsinoissaan.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Israelin valtion olemassaolo kuluttaa muslimien resursseja, jotka muuten käytettäisiin maailman islamille alistamisprosessiin. Israelin politiikka lähi-idässä lienee hyvin kansallismielistä. Ehkä suomalaisten ja ruotsalaisten tulisi olla yhtä tarmokkaita omien kansallisten etujensa ajamisessa. Voisimme todeta jonkun toimenpiteen jälkeen, että koska Israel tekee näin, ei tämä voi olla väärin Pohjoismaissakaan.

  Olen seurannut jonkin verran suomenkielistä sivustoa ”israelupdate.achlak.net”. Sen perusteella Israelissa on aina kuuma, kuivuus vallitsee ja juutalaiset riitelevät keskenään. Sikäläiset poliitikot lienevät hermoromahduksen partaalla. Maa ei vaikuta voimakkaalta. Sen olemassaolon merkittävä mahdollistaja lienee naapurimaiden vielä huonompi tilanne.

 • Anonymous

  Vastaa

  Hienoa Sinimustaliike! Israel on täysin terroristivaltio, joka harjoittaa kansanmurhaa ja totaalista Palestiinalaisten sortoa ja alistamista. Israel lietsoo sotia ja lobbaa vihamielisiä ideologioita ja pakkomonikulttuurisuutta Eurooppaan. Raha, valta ja muiden kansojen alistaminen on juutalaisten uskonto.

 • Nimetön

  Vastaa

  Koko juttu on täyttä antisemitistä roskaa. Mitään miehitettyä ja varastettua Palestiinan valtiota ei ole koskaan ollut. Toki alue nimeltä Palestiina on ollut, mutta se on aivan eri asia kuin kansa ja valtio. Ainoa itsenäinen valtio tuolla alueella koskaan on ollut Israel, joka nyt on jälleen herännyt henkiin viimeisen n. 150 vuoden aikana. Näiden arabien ja egyptiläisten, joita myös palestiinalaisiksi kutsutaan, kurjuus on vain heidän oman kultturinsa aikaansaannosta.

  • 2022 - 1948 = 74

   Vastaa

   Mitään omaa Israelin valtiota ei ole koskaan ollut. Kaikki Israelin ”edistys” on vain amerikkalaisten ja saksalaisten rahoilla loisimisen aikaansaannosta. Ainoa terroristivaltio tuolla alueella koskaan on ollut Israel.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi