ADL tuomitsee Donald Trumpin ”antisemitistiset vihjailut”

Aikaisemmin tässä kuussa uutisoitiin Trumpin pitävän Israelin entistä pääministeriä Benjamin Netanyahua petollisena henkilönä.

Sionismi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu Valkoisessa talossa 28. tammikuuta 2020 Washington DC:ssä.

Yhdysvaltain entinen presidentti syyllistyi vastikään rikoksista vakavimpaan eli mahdolliseen antisemitismiin. Trump kertoi haastattelussa juutalaisten omistavan New York Timesin sekä omanneen aikaisemmin valtaa maan kongressissa.

”Se oli ennen niin, että Israelilla oli totaalinen valta kongressissamme. Tänä päivänä uskon asian olevan päinvastoin. Ajattelen, että Obama ja Biden ovat siihen syyllisiä. Silti he saavat paljon ääniä juutalaisilta”, hän sanoi.

Hän myös totesi juutalaisten omistavan New York Times ‑lehden. Hän viittasi tällä juutalaiseen Sulzbergerin perheeseen, joka lehteä pyörittää.

Haastattelussa hän puhuu kuin olisi pahoillaan siitä, etteivät Amerikan juutalaiset ”enää” omaa niin paljon valtaa kongressissa kuin ennen. Häntä myös vaikuttaa harmittavan, etteivät Amerikan juutalaiset rakasta Israelia kuten pitäisi.

Tämä ei kuitenkaan ole tarpeeksi nöyrää ilmaisua, sillä pelkästään asiasta puhuminen itsessään on antisemitismiä. Tämän puolesta puhuvat vaikutusvaltaisten juutalaisten reaktiot asiaan.

Juutalaisen lobbausjärjestö Anti-Defamation Leaguen puheenjohtaja Jonathan Greenblatt kirjoittaa twitterissään:

”Jälleen kerran entinen presidentti Trump on liittänyt juutalaisilta saamansa vähäisen tuen heidän tunteisiinsa Israelista käyttäen klassisia stereotyyppejä Israelista ja juutalaisesta kontrollista kongressista ja mediasta argumenttinsa tueksi. […] Väitteet, että Israel tai juutalaiset kontrolloisivat kongressia tai mediaa ovat yksinkertaisesti antisemitismiä.”

The American Jewish Committee ‑lobbausjärjestö kommentoi:

”Miksi Trump jälleen kerran ruokkii vaarallisia stereotypioita juutalaisista? Hänen aiempi tuki Israelille ei anna hänelle lupaa levittää radioaktiivisia antisemitistisiä väitteitä.”

Trumpin välit Netanyahuun viilenneet?

Aikaisemmin tässä kuussa uutisoitiin Trumpin pitävän Israelin entistä pääministeriä Benjamin Netanyahua petollisena henkilönä. Kun Yhdysvaltain presidentinvaalien tulos julkistettiin ja Joe Biden virallisesti voitti vaalit, oli Netanyahu onnitellut Bideniä. Tämä oli saanut Trumpin toteamaan ”vitut hänestä (Netanyahusta).”

Korruptiosta epäilty Netanyahu oli Israelin pääministeri 15 vuoden ajan. Hänellä on läheiset suhteet valkoiseen taloon. Yhdysvallat mahdollistaa Israelin olemassaolon sotilaallisella ja rahallisella tuella, joten maa vaatii vahvaa asemaa myös Yhdysvaltain maaperällä.

Lähteet: Huffington Post, Yahoo

Anti-Defamation League Benjamin Netanjahu Donald Trump Israel Joe Biden Poliittiset viholliset Politiikka Rotu Sionismi The New York Times Ulkomaat Uutiset Yhdysvallat Yhdysvaltojen juutalaisyhteisö

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Ei riitä, että hyysää juutalaisia ja Israelia ja huoraa niille, vaan se pitää tehdä oikein. Jos osa juutalaisista ei näytä rakastavan Israelia tarpeeksi, asiasta ei kuitenkaan saa tökerösti huomauttaa. Valkoihoisella ei-juutalaisella ei ole siihen oikeutta.

 • GLGL

  Vastaa

  Itseäni ei juuri kiinnosta nämä semitismi ja antisemitismiasiat. Pyrkimys on pysyä neutraalina niiden suhteen. Mutta sellainen kysymys on kuitenkin herännyt, että onko (enää) mielekästä tarkastella juutalaisia yhtenä yhtenäisenä ryhmänä? Nimittäin on hyvän mahdollista, että tämä perinteinen monoblokki on itseasiassa jakautunut vahvasti alalahkoihin, jotka taistelevat verisesti toisiaan vastaan ”maailmanvallasta”. Moni viimeaikojen outo tapahtuma tai trendi selittyisi parhaiten juuri tällä.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Sionistit ovat jo niin ylimielisiä, että he eivät vaivaudu peittelemään valtaansa. USA:n presidentit (John F. Kennedyn jälkeen kaikki) ovat vain tolloja, dementoituneita tai muuten vain ostettuja tolloja, joita sionistit pitävät vallassaan. 

  Sionistinen Musta Demoni on levittänyt siipensä valkoisten kansojen ja maiden ylle. Tämä Saatana itse hukuttaa valkoiset maat tyhjästä luodulla rahalla velkoihin ja näin orjuuttaa kaikki kansat. Samalla Musta Demoni kerää nämä rahat itselleen pörssipeleissä ja velat muuttuvat heille saataviksi, jotka kansa on sitten heille velkaa. Sionismia par excellence. Klassista, tyylipuhdasta sionismia.

  Tottakai on pieniä vivahteita, pienenpieniä säröjä tarinassa, mutta heiltä, demoneilta, et saa myötätuntoa, ehei, he elävät omassa rinnakkaistodellisuudessaan, jossa he, verenimijät, ovat uhreja ja tyhjään imetty kansa on syyllinen kaikkeen.

  Näin se menee. Ei ole vasemmistoa, ei keskustaa, ei oikeistoa. On sionisti ja on oikea ihminen. Kumpi Sinä olet?

  Jos epäilet tätä, perehdy esim. tuoreeseen Counter Currents-sivuston artikkeliin, jossa australialainen John Lyons kertoo ”Lähi-Idän ainoan demokratian” brutalismista, säälimättömästä brutalismista. Tämä odottaa meitä kaikkia valkoisia, jos juutalaisen ylivallan annetaan kukkia – ja sen totta totisesti sallitaan nyt kukkia. Artikkelin nimi on ”An Aussie Journalist & The Palestinian Rabbit Hole”. Pane Palestinian sanan tilalle White People ja kuvaat lähitulevaisuutta. Ei pienintäkään epäilystä. Tämä Demoni ei tunne sääliä, se ei ole ihmisestä.

 • Plääh

  Vastaa

  Totaalinen valta on ja sen sanominen voidaan silti estää. Niin totaalinen valta on meihin kaikkiin.

 • juha II

  Vastaa

  Yhdysvaltain presidentit ovat pelkkää kulutustavaraa, joita ei ”kierrätetä” vaan paiskataan ”käyttöiän” päättyessä kaatopaikalle. Onpa yksi murhattukin kun pirkuleella oli periaatteita ja liikaa omia ajatuksia sekä näkemystä. Ja kaikki tämä lahjakkuus lääkepökkyrässä ja toissijaisena harrasuksena. Mutta tuo kaikki on turhaa höpinää, sillä pelkkiin lautoihin riitti jo se, että tuo onneton vieläpä omasi suoraa selkää ilman teräspilareitakin kehaista itse Adolf Hitleriä. Sillä kuten maailmassa pakkaa olemaan. Ei ihmistä tuomita tekojensa tähden vaan kaikkein tärkeintä on se, kuka sen teon tekee. Ja sen perusteella määräytyykin korvia huumaava tuomio tai pelkkä pitkä kuoleman hiljaisuus, jota ei ”kuule” kuin kuun kamaralla!

 • EV

  Vastaa

  Juutalaiset aina puolustautuvat tuolla tyhjällä antisemitismiargumentilla. Yrittäisivät edes esittää oikeita vasta-argumentteja todisteiden kera.. mutta eivät sitä tee, koska tietävät noiden argumenttien heidän vallastaan olevan totta. KAIKKI tuo tieto juutalaisten vallasta ja omistussuhteista löytyy sekuntien googlauksella (kyseistä firmaakin johtaa kukas muukaan kuin juutalainen), kaikille omistajille löydät helposti nimet ja tätä myöten selviää heidän etnisyytensä. Ehkä on jopa niin, että iso osa jenkkiläisistä vihdoinkin on oikeasti kyllästynyt juutalaismedioiden- ja julkimoiden ainaisiin valheisiin, manipulointii, pelotteluun sekä täysin pohjattomiin syytöksiin juutalaisvastaisuudesta. Se todellakin menee niin, että jos haluat tietää kuka sinua hallitsee, selvitä ketä et saa kritisoida. Ironista toki on se, että Israelin lehdistöltä ja tutkimuslaitoksilta (koskien esim. koronaa ja rokotuksia) aika ajoin saa luotettavampaa ja puolueettomampaa tietoa, mitä länsimaiselta lehdistöltä. + kaiken tämän lisäksi valtaväestöt länsimaissa pelkäävät puhua juutalaisten vallasta julkisesti, koska tietävät pienenkin poikittaisen sanan aiheuttavan tätä, jopa positiiviset näkemykset aiheuttavat antisemitismisyytöksiä.

  Voisiko Trumpin tapauksessa olla jopa niin, että hän käyttää käänteispsykologiaa puhuessaan juutalaisten vallasta ja sen ”hienoudesta”? Nämä juutalaisethan suuttuivat, että Trump nosti tätä asiaa jalustalle, tietäen miten laaja kannattaja- ja kuuntelijakunta hänellä on? Trumpin Israel-myönteinen politiikka ei tosin tue tätä teoriaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi