Reddit vs. Wall Street: Piensijoittajia syytetään ”juutalaisvihasta”!

Jewish Telegraphic Agencyn mukaan Gamestopin kurssinousun suurimpia uhreja ovat juutalaiset Steve Cohen ja Gabe Plotkin.

Sionismi

Juutalainen talousrikollinen Steve Cohen on tehnyt suuria tappioita taistelussa Redditiä vastaan.

Tällä viikolla maailmaa on kuohuttanut tapa, jolla piensijoittajat voivat yhteen liittoutuessaan luoda vastavoiman suurille riskirahastoille ja investointipankeille, jotka ovat kokonsa ansiosta manipuloineet maailmantaloutta jo vähintään vuosikymmenten ajan. Vanhaa valtaa edustavat finanssielitistit syyttävätkin nyt haastajiaan ”antisemitismistä” eli juutalaisvihasta.

Antisemitismiteeman nostivat esiin paitsi monet rahoitusalalla työskentelevät sosiaalisen median vaikuttajat myös maailman juutalaisyhteisön pää-äänenkannattaja Jewish Telegraphic Agency. Sanoma on lyhykäisyydessään se, että vanhan vallan haastajat ovat antisemitistejä (joko tiedostaen tai tiedostamattaan), koska vaikutusvaltaisimmat pankkiirit ja suursijoittajat ovat lähes järjestään juutalaisia.

Kiistan symboleiksi ovat nousseet Reddit-yhteisö Wallstreetbets, piensijoittajien suosima arvopaperivälittäjä Robinhood, juutalaisomisteinen riskirahasto Melvin sekä pelikauppayhtiö Gamestop, jonka osakkeista on käyty myrskyisää kauppaa viime aikoina.

Manipulaatiota ja korruptiota

Melvinin kaltaiset riskirahastot tekevät rahaa manipuloimalla osakkeiden kursseja. Liittoutumalla muiden rahastojen kanssa sekä käyttämällä hyväkseen kokoaan ja suhteitaan investointipankkeihin riskirahastot voivat pakottaa tahtomiensa osakkeiden kurssit alas.

Usein keinottelijat hyödyntävät manipulaatiossa shorttaamiseksi kutsuttua tekniikkaa: Tällöin riskirahasto lainaa esimerkiksi pankilta tai toiselta rahastolta uhrinsa osakkeita ja myy niitä suuren määrän markkinoilla. Myyntipaine laskee osakkeiden hintoja. Kun riskirahasto ostaa osakkeet takaisin matalampaan kurssiin palauttaakseen ne lainaajalle, tekevät ne voiton, joka on myynti- ja ostohinnan erotus vähennettynä lainauskuluilla. (Juutalaisen George Sorosin kaltaiset johtavat sijoittajat ovat shortanneet tuhoisin seurauksin jopa kokonaisia kansantalouksia lyödessään vetoa esimerkiksi puntaa vastaan.)

Riskirahastot edustavat usein puhdasta parasiittimaista keinottelua: Finanssielitistit eivät tuota uusia hyödykkeitä tai palveluita markkinoille vaan rikastuvat lyömällä vetoa arvopapereiden suunnasta ja tämän jälkeen manipuloimalla markkinoita niin, että vedonlyönti varmasti osuu oikeaan.

Voitot alalla ovat tähtitieteellisiä verrattuna aitoon talouteen, minkä vuoksi finanssieliitin poliittinen valta suhteessa aitoihin yrityksiin on kasvanut vuosi vuodelta. Finanssielitistit lahjovat poliitikkoja ja nämä puolestaan säätävät vastapalvelukseksi uusia lakeja ja veroporsaanreikiä, jotka entisestään kasvattavat keinottelijoiden voittoja. Kyseessä on siis poliittista korruptiota ruokkiva noidankehä, jossa voittajia ovat koronkiskojat ja häviäjiä koko muu yhteiskunta.

Piensijoittajien vastaisku

Redditissä kokoontuvat ja usein Robinhood-sovelluksella kauppaa käyvät piensijoittajat ovat kuitenkin päättänet lyödä takaisin ja haastaa suuret riskirahastot. Koska Wallstreetbets-yhteisö on kasvanut valtavaksi, kykenevät sen jäsenet yhteisvoimin ohjaamaan osakekursseja tavalla, joka voi aiheuttaa karvaita tappioita riskirahastoille.

Suurinta huomiota saaneen yhteenoton keskiössä on Gamestop-niminen yritys, jonka osakkeita juutalainen Melvin-rahasto on pyrkinyt painamaan pinnan alle. Osakekurssien painuminen alas vahingoittaa manipuloinnin kohteena olevia yrityksiä, koska se vaikeuttaa niiden rahoituksen saamista ja voi näin aiheuttaa lopulta jopa konkurssin.

Melvin päätti lyödä vetoa sen puolesta, että Gamestopin osakekurssi tulee romahtamaan. Melvin toisin sanoen lainasi suuren määrän Gamestopin osakkeita ja myi ne siinä toivossa, että se kykenee ostamaan ne myöhemmin matalampaan hintaan ja tekemään näin erotuksen verran voittoa.

Piensijoittajat kuitenkin aloittivat vastarinnan ja ryhtyivät ostamaan suuria määriä Gamestopin osakkeita, mikä ajoi kurssit ylös. Tämä puolestaan aiheutti tuskaisia tappioita Melvinille, joka oli lyönyt vetoa päinvastaisen kurssisuunnan puolesta.

Wall Streetin reaktio

Wall Street on alkanut nyt painostaa muun muassa Robinhoodia ja lainsäätäjiä vaatien, että piensijoittajien osallistuminen markkinoille estetään joko kokonaan tai osittain. Ainoastaan miljardöörieliitillä on oikeus manipuloida osakekursseja, kuuluu argumentti.

Robinhood päättikin jo osittain alistua vaatimuksiin sekä rajoittaa piensijoittajien oikeuksia ostaa osakkeita. Tilanne on kuitenkin elänyt viime päivät, eikä lopputulos ole vielä selvillä.

Mikäli Wall Street saa tahtonsa läpi, piensijoittajat eivät voisi enää ostaa osakkeita, joiden kurssilaskun puolesta riskirahastot ovat lyöneet vetoa. Näin vedonlyöntien onnistuminen olisi taattu jo etukäteen, eikä finanssielitistien tarvitsisi pelätä tappioita. Tämä on globaalien kapitalistien näkemys ”vapaista markkinoista”.

Janet Yellen.

Juutalaisvihaa?

Jewish Telegraphic Agencyn (JTA) mukaan Gamestopin kurssinousun suurimpia uhreja ovat juutalaiset Steve Cohen ja Gabe Plotkin. Cohenin Point72-rahasto on menettänyt 15 prosenttia varallisuudestaan ja Plotkinin Melvin on menettänyt 30 prosenttia. Plotkin on joutunut hankkimaan ystäviltään hätärahoitusta voidakseen jatkaa uraansa pörssiuhkapelurina.

Cohen on yksi lähihistorian tunnetuimmista talousrikollisista, joka sai jopa useiden vuosien liiketoimintakiellon sisäpiirikauppojen vuoksi. Liiketoimintakiellon jälkeen juutalainen pankkiiriyhteisö otti hänet kuitenkin lämpimästi takaisin riveihinsä, ja Cohen jatkaa taas pörssien manipulointia vanhaan tuttuun tapaan. Plotkin on puolestaan saanut kunnianosoituksen Chabad Lubavich ‑lahkolta, joka pitää ei-juutalaisia eläiminä.

JTA:n mukaan vyyhti on ruokkinut verkossa ”rumaa juutalaisvastaista vihaa”. Julkaisu toteaa, että riskirahastomanipulaatioon kohdistuva julkinen kritiikki on herättänyt henkiin ”vanhat antisemitistiset salaliittoteoriat juutalaisista, jotka salaa manipuloivat maailman rahoja”. JTA siteerasi antifasistijohtajaa, jonka mukaan ihmiset ovat ”vitun idiootteja”, jos nämä eivät huomaa ilmiön antisemitististä ulottuvuutta.

Viime aikoina Yhdysvalloissa ”juutalaisviha” ja valkoinen nationalismi on pyritty luokittelemaan terroristiuhiksi. Tulevaisuudessa näemme, odottaako sama tuomio myös piensijoittajia, jotka aiheuttavat toimeksiannoillaan tappioita suurille juutalaisille riskirahastoille. Jo nyt Yhdysvaltojen juutalainen rahaministeri Janet Yellen sekä New Yorkin Nasdaq-pörssin juutalainen johtaja Adena Friedman ovat uhanneet puuttua tilanteeseen.

Lähteet: Jewish Telegraphic Agency, The Jerusalem Post, Forward

Adena Friedman Antisemitismi Chabad Lubavich Finanssikeinottelu Gabe Plotkin Gamestop George Soros Investointipankit Janet Yellen Juutalainen rasismi Juutalaisjärjestöt Juutalaisomisteiset pankit Korko-orjuus Koronkiskonta Korruptio Melvin Capital Nasdaq Pankit Pankkiirit Point72 Poliisivaltio Poliittinen vaino Politiikka Pörssi Raha Reddit Riskirahastot Robinhood Rotu Sijoittaminen Sionismi Steve Cohen Talous Talousrikos Wall Street Yhdysvaltojen juutalaisyhteisö Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  ”vanhat antisemitistiset salaliittoteoriat juutalaisista, jotka salaa manipuloivat maailman rahoja”. – Niin mihin ihmeen väliin se salaliitto tai edes teoria saadaan mahtumaan kun ne tekevät sitä manipulointia ja ovat vallankahvassa ihan julkisesti?

 • Jones

  Vastaa

  Maailma juutalaistuu. Tämä tehdään mahdolliseksi maahanmuutolla. Ruotsissa on jo paikkoja, joissa puhutaan juutalaisten kieltä.
  http://www.jchelsinki.fi/sites/default/files/Hakehila_2_2015_web%20sivut%201%2C%203%2C%204.pdf
  Ja onkohan mossad maahanmuutonkin takana? Ainakin juutalaiset sanovat aivan suoraan että he auttavat siirtolaisia Eurooppaan. Tämä luultavasti tehdään vielpä eurooppalaisten rahoilla, jos valtiot antavat juutalaisten pakolaisjärjestölle HIAS:kselle verorahoja. Niinkuin luultavasti tekevätkin, johtuen holokaustista. Kielikin heillä on samankaltainen. Jeesuskin puhui arameaa, Persian(Iranin) kirjakieltä.
  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/12/21/jeesuksen-aidinkielta-puhutaan-sodertaljen-torilla
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Aramean_kieli
  –Eräät osat Vanhaa testamenttia on kirjoitettu alun perin arameaksi, samoin suurin osa juutalaista Talmudia.
  –Persian valtakunnan hallitsija Dareios I julisti aramean valtakunnan läntisen osan viralliseksi kieleksi n. 500 eaa. Ajanlaskun alun tienoilla aramea oli myös juutalaisten yleisimmin puhuma kieli.

 • Fakir Pineapple

  Vastaa

  On se ihme, gojim koirat osaavat sijoittaa

 • Nimetön

  Vastaa

  Antisemitismin käsite se vain laajenee jatkuvasti. Nyt miljardeilla keplottelevan kansainvälisen pankkiirin voittaminen tämän omassa pelissä on jo sitä. Retail-goyn kuuluu vain hävitä! Nyt valtiovalta apuun ja äkkiä…

 • joku

  Vastaa

  Tapahtumaa voi hyvin seurata Zerohedgestä. Jenkkien viranomaiset (SEC) ovat juuri asettuneet miljardöörien puolelle kansalaisia vastaan. Perusteluna on ”suojella (pien)sijoittajia kurssivaihteluilta”. Toki miljardöörit saavat manipuloida kursseja mielen mukaan, mutta piensijoittaja ei saa ostaa osakkeita vapaasti.

  Kuten internettiä lainaten, koko systeemi on rikki ja missään ei ole enää järkeä. Koska keskuluokka lakkaa osallistumasta systeemiin jossa liberaalieliitti kusettaa aina?

  - Fake media
  – Fake economy
  – Fake democracy
  – Fake elections
  – Fake pandemia

  https://www.zerohedge.com/markets/sec-publishes-statement-short-squeeze-insanity-will-protext-investors-manipulative-trading

 • Nimetön

  Vastaa

  ”dear Billionairies, you will own nothing and be happy” Hahhah. Tätä odotellessa.

  https://gab.com/Sargonofakkad100/posts/105638666246065455

 • jupi

  Vastaa

  se jutsku älähtää johon kolikko kolahtaa

 • Juha

  Vastaa

  Voit vaikuttaa .. esim

  -> littymällä taisteluun.. (GME tai AMC)
  #gmesqueeze
  https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/

  -> tai lähtemällä sotaan (SLV)
  #silversqueeze
  https://kingworldnews.com/no-silver-liquidity-in-london-this-could-destabilize-all-gold-silver-contracts/

  Voittajat palkitaan rikkauksilla.. HOLD the line.

 • juha.

  Vastaa

  Kuulemma ”Uusi Jerusalem” Taivaassa on tehty kokonaan kullasta. Eli tuo jo kertoo paljon siitä keitä varten ”Taivaan ilot” ovat suodut!

  Juutalaisuus on ainoa uskonto, jossa Jumala palvoo ja palvelee uskontokunnan seurakuntalaisia eli jäseniä!
  Juutalaisuus on ”hillotolppa”! Kristinusko on kärsimys ja tuska, joka kieltää oikeuden edes puolustaa itseään!

 • Harley Daavidinpoika

  Vastaa

  Ihmisen on nykyisessä ilmapiirissä helpompi olla pedofiili kuin antisemitisti.

  OT: Lukijan palstan sähköpostiosoite ei tunnu toimivan. Viestit eivät mene perille ja parin päivän päästä tulee Ilmo että ”viestiä ei ole toimitettu.”

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi