Video: Menestynyt rikollisjohtaja puhuu juutalaisen mafian historiasta

Juutalaiset ymmärsivät jo 1900-luvun alussa, että järjestäytynyttä rikollisuutta tulisi ohjata kuin yritystä.

Sionismi

Yhdysvaltojen historian menestyneimpiin italialaisiin mafiajohtajiin lukeutuva Michael Franzese kertoo tuoreessa videossaan Amerikan juutalaismafiasta. Franzesen mukaan länsimaissa elää edelleen vahvana myytti, että juutalaisten rooli La Cosa Nostrassa ja yleisemmin mafiassa olisi joko vähäinen tai jopa olematon.

Franzese itse loi vaurautensa monimutkaisilla veropetoksilla, laittomilla raaka-ainekaupoilla ja muilla talousrikoksilla. Sittemmin hän on irtautunut mafiasta ja luonut uraa puhujana sekä kirjoittajana.

Franzesen mukaan juutalaiset ymmärsivät jo 1900-luvun alussa, että järjestäytynyttä rikollisuutta tulisi ohjata kuin yritystä. Aikakauden tärkeimmät juutalaisrikolliset, kuten Arnold Rothstein ja Meyer Lansky opettivatkin Amerikan italialaisille katuhuligaaneille rahan, kirjanpidon ja petosten arvon.

Juutalaisten inspiroiman kehityksen myötä La Cosa Nostra ja muut italialaiset rikollisryhmät alkoivatkin nopeasti kasvaa ja muuttua vaarallisemmiksi. Juutalaisen vaikutuksen ansiosta mafian lonkerot ulottuivat pian lähiöistä suuryrityksiin ja politiikkaan – lopun ollessa historiaa.

Arnold RothsteinHistoriaItalialainen mafiaJärjestäytynyt rikollisuusJuutalainen mafiaJuutalaisjärjestötLa Cosa NostraMafiaMeyer LanskyMichael FranzeseRikosRotuSionismiUlkomaatYhdysvallatYhdysvaltojen juutalaisyhteisöYhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

  • Lord Mystery

    Vastaa

    OT Michael Franzesen isä, mafioso John Franzese, kuoli 103-vuotiaana helmikuussa 2020. Äijä oli gangsteri koko ikänsä.

  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

    Lue seuraavaksi