Edward Snowden on elänyt maanpaossa 10 vuotta

Tällä hetkellä Snowden asuu Venäjällä ja hän pitää vuoden 2013 joukkovalvontaa "lastenleikkinä". Paljastusten jälkeen muun muassa päästä päähän -salaus on yleistynyt, mitä Snowden pitää hyvänä asiana.

Ulkomaat

Entinen NSA:n työntekijä Edward Snowden luovutti kymmenen vuotta sitten kolmelle journalistille valtavan määrän NSA:n salaisia asiakirjoja. Materiaali todisti, että NSA keräsi laittomasti talteen sähköposteja, puheluita ja tietoja internetin käyttäjistä. Väärinkäytökset eivät rajoittuneet vain Yhdysvaltojen kansalaisiin.

Snowden pitää kuitenkin vuoden 2013 vakoilua ”lastenleikkinä”, koska teknologia on ottanut tässä ajassa suuria harppauksia. Snowden ei ole huolestunut ainoastaan hallitusten ja big techin vaaroista, vaan myös kaupallisista tekoälyistä ja kasvojentunnistusteknologioista. The Guardianin haastattelussa mainitaan myös erikseen israelilaisten kehittämä Pegasus, jonka avulla Israel vainoaa toisinajattelijoita ja journalisteja.

Yhdysvaltojen ja Britannian tiedustelupalvelut ovat käärmeissään Snowdenille erityisesti siksi, että hänen paljastuksensa eivät ottaneet kantaa Kiinan ja Venäjän vakoiluun. Täten ei liene sattumaa, että länsimaiden valtamediat otsikoivat jatkuvasti kiinalaisen teknologian vaaroista.

Snowdenin tapaus ravisteli myös Suomen poliittista keskustelua, kun sionistipresidentti Sauli Niinistö ampui välittömästi alas Heidi Hautalan väitteet, joiden mukaan Snowdenilla ”saattaisi hyvinkin olla edellytykset turvapaikkaan”.

Lähde: The Guardian

Edward Snowden Massavalvonta NSA Pegasus Politiikka Teknologia Tiedustelupalvelut Ulkomaat Yhdysvallat

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Snowden on todellinen sankari siksi, että hän kuten Assagne paljastivat USA:n hallinnon rikokset myös omaa kansaansa kohtaan puhumattakaan sotarikoksista!

 • TT

  Vastaa

  Suomesta saa turvapaikan vain, jos on oikean värinen kaaosagentti.

 • Minä

  Vastaa

  Ei Suomen olisi kannattanut antaa Snowdenille turvapaikkaa, koska siitä olisi tullut kasapäin poliittisia ongelmia. Ihan sama, että olisiko täyttänyt turvapaikan vaatimukset. Oli vaan liian iso riski haitoille. Maailmassa ei pärjää, jos on idealisti vailla realismia. Omat tunneseikat eivät ole hyvä opas.

  • Nimetön

   Vastaa

   Sithän me voidaan heti lopettaa kaikki kansallismielinen toiminta, koska tavoitteistamme tulisi ”kasapäin poliittisia ongelmia”. Liian iso riski haitoille. Maailmassa ei pärjää, jos on idealisti vailla realismia. Omat tunneseikat eivät ole hyvä opas.

  • Tulee tarpeeseen

   Vastaa

   Mutta tämä Niinistön valta-aseman väärinkäyttö todsti heti että emme elä demokraattisessa valtiossa, emme oikeusvaltiossa eikä Suomi ole puolueeton valtio.

   Siksi minä olen jo pidempään opiskellut venäjää.

 • Minä

  Vastaa

  Osasitpa sekoitella toisiinsa liitymättömiä asioita ikään kuin ne olisivat sama asia.

  • Nimetön

   Vastaa

   Miten? Perustele.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi