Israelin viholliselle Hizbollahille ennakoidaan murskavoittoa vaaleissa

Hizbollah oli osaltaan varmistamassa, etteivät Yhdysvaltojen ja Israelin tukemat ääri-islamistit onnistuneet kaatamaan Bašar al-Assadin nationalistihallintoa Syyriassa.

Ulkomaat

Libanonin itsenäisyyttä puolustavan Hizbollahin ennustetaan olevan maan tulevien parlamenttivaalien voittaja. Hizbollah tunnetaan erityisesti aseellisesta vastarinnastaan juutalaisia miehittäjiä vastaan.

Hizbollah sai Libanonin kansalta vahvan mandaatin vuonna 2000, kun se onnistui ajamaan juutalaiset miehittäjät ulos maasta. Järjestö puolusti Libanonia menestyksekkäästi jälleen 2006, kun Israel yritti hyökätä maahan. 2010-luvulla Hizbollah oli osaltaan varmistamassa, etteivät Yhdysvaltojen ja Israelin tukemat ääri-islamistit onnistuneet kaatamaan Bašar al-Assadin nationalistihallintoa Syyriassa.

Libanonin politiikassa Hizbollah on liittoutunut kristittyjen ja kansallismielisten kanssa. Sitä vastustavat Isis-terroristijärjestön ideologian jakavat sunni-islamistit ja Israelin rahoittamat globalistit. Israelin ystävät tahtoisivat riisua Hizbollahin aseista, jotta juutalaisvaltio kykenisi jälleen alistamaan Libanonin.

Asiantuntijoiden mukaan Hizbollah tulee kuitenkin ”dominoimaan” vaaleja, joten aseistariisunnan riski on olematon. Libanon on historiallisessa käännekohdassaan, sillä sionistipankki IMF pyrkii tällä hetkellä sanelemaan poliittiset päätökset hallituksen puolesta. Vaaleissa ääni Hizbollahille onkin ääni itsenäisyydelle.

Lähde: Financial Times

Antisionismi Bašar al-Assad Hizbollah Israel Kansallismielisyys Libanon Nationalismi Politiikka Sionismi Syyria Ulkomaat Uutiset Vastarinta Yhdysvallat

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Historiaa väärennetään

  Vastaa

  Jo tuohon otsikkoon olisi voinut laittaa sanan ”Syyria” niin tavallisen ihmisen olisi helpompi käsittää asia.

  Nykyään käytetään paljon sanoja ”kapinalinen”, ”proxy”, ”militantti”,”separatisti” jne… Eikä vähän ajan päästä ihmiset jotka eivät seuraa jatkuvasti maailman konflikteja, tiedä enää mistä ryhmästä tai mistä maasta puhutaan. 

  No, ISIS on kaikille tuttu. Mutta että kun puhutaan esim. Ukrainan konfliktista, puhutaan ”Venäjästä” eikä muisteta erotella Donbasilaisia, luhanskilaisia, tsetseenejä tai azerbaitsanilaisia. Samoin kun puhutaan ukrainalaisista niin ei muisteta erotella amerikkalaisten yritysten palkkasotureita, vapaaehtoisia palkkasotureita, ukrainan armeijan sotilaita tai ukrainassa toimivia CIA:n rahoittamia sotilaita. 

  Ja nuo lähi-idän hiekkakentät… ne on sitten ihan oma lukunsa. Ilman karttaa ei sieltä oikein saa mitään selville.

  Kaikki tämä yksilöimätön tieto johtaa suureen sekamelskaan eikä vähän ajan päästä kukaan tiedä kuka teki ja mitä missäkin. Näin päästään kirjoittamaan historia uusiksi tarvittaessa.

  Suosittelen että artikkeleita kirjoitettaessa pyritään maksimaaliseen tarkkuuteen. Silloin historian väärentäminen on vaikeampaa.

 • otto suni

  Vastaa

  Hizbollah on lähes ainoa vakautta ylläpitävä tekijä alueella ja siksi Israel on pyrkinyt kaikin mahdollisin keinoin tuhoamaan sen. Ukrainan konfliktin varjossa Israel jatkaa palestiinalaisten kansanmurhaa ja kukaan lännessä ei välitä asiasta lainkaan. Britanniassa Labour-puolueen entinen puheenjohtaja J. Corbyn joutui välittömästi puolustaessaan palestiinalaisten asemaa leimatuksi antisemitistiksi!

  Leimakirves heiluu aina kun erehtyy sanomaan mitään ”valitun kansan” kannalta totuuden!

  otto suni

 • Salomon

  Vastaa

  Mikähän satama, tehdas tai varasto räjähtää seuraavaksi

 • Schlageter

  Vastaa

  Eläköön Hizbollah! Se taistelee myös eurooppalaisten kansojen puolesta.

 • Jörgen Hainz

  Vastaa

  Onneksi globalistien valtaa uhmaavia voimakkaita järjestöjä on yhä olemassa. Hizbollah on näyttänyt maailmalle miten surkea Israel loppujen lopuksi on. Toivottavasti heidän valtansa sementoituu libanonissa.

 • Minä

  Vastaa

  Itse asiassa Hizbollah on miehittänyt Libanonin, raunioittanut maan ja sen talouden. Ennen Hizbollahin ja vastaavien aikaa Libanon oli kokolailla kristitty maa, sen talous oli hyvässä kunnossa ja se oli aika merkittävä kauppakeskus. Hizbollah vetäisi maton libanonilaisten jalkojen alta ja koko maa romahti köyhyyteen ja suuriin ongelmiin.

 • Salomon

  Vastaa

  On se vitun kumma kun noita USA:n Israelin kannattajia piisaa. Kaikki mitä tapahtui ennen 1945 on absoluuttinen totuus. Kaikki mitä tapahtui sen jälkeen on salaliittoteoria

 • Mr.AG

  Vastaa

  Hela Hela Hey! Eläköön Hezbollah ja Bashar Al Assad!

 • juha II

  Vastaa

  Tuskin ketään kiinnosttaa, mutta kuinkahan Libanonin kristittyjen asiat ovat?
  He eivät ole valkoisia, mutta jakaessaan paljolti samat arvot, jotka ovat olleet Euroopan kulmakivi sen historian eri vaiheissa pitipä niistä tai ei.
  Olen mieltä sitä, että Libanonin kristittyjen kanssa elämä on vähemmän ”stressaavaa” kuin tänne tunkeneiden muslimien kanssa,
  En malta olla muistuttamasta väistämättömästä sisällissodasta Euroopassa, jossa ratkaistaan ei sen vähemmästä kuin valkoisten olemassaolosta tällä maaiman tiheimmin asutulla mantereella!
  Tilanne katastrofaalinen: Iso-Britannia, Ranska, Belgia, Ruotsi ja Ranska!

 • Hutisalo

  Vastaa

  ”Hitsipollat” on vaan iranin mullahien juoksupoikia. Ne ei olisi yhtään mitään ilman iranin rahoitusta ja aseistusta.
  Sunnit sattuu nyt vaan olemaan niitä rauhallisempia ja nämä hitsipollat on taas niitä shiia-musulmaaneja kuten iranin ajatollat ja mullahit. Hyödyllisiä idiootteja.

 • Hylsy

  Vastaa

  Idiooteille tiedoksi, että Libanonissa on hyvin pitkän aikaa elänyt kristittyjä ja muslimeita ja druuseja ja nykyisen perustuslain mukaan Libanonin presidentin tulee olla maroniittikristitty. Hizbollah ei vainoa kristittyjä mitenkään, vaan tekee yhteistyötä nationalististen kristittyjen kanssa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi