Taliban valmis luomaan yhteydet kaikkiin maihin – paitsi Israeliin

Alueen antisionistinen klikki leviää.

Ulkomaat

Afganistanissa vallan saanut Taliban on valmis luomaan yhteydet kaikkiin maihin, jotta yhteistyö saadaan käyntiin ja maa normaaliin olotilaan. Israel ei tosin kuulu näiden maiden joukkoon.

Taliban on valmis tekemään yhteistyötä jopa maata 20 vuotta miehittäneen Yhdysvaltojen kanssa.

”Kyllä, tottakai, uudessa vaiheessa, mikäli Yhdysvallat haluaa saada yhteyden meihin, mikä olisi molempien maiden ja kansojen etu, ja mikäli he haluavat osallistua maamme uudelleenrakentamiseen, he ovat tervetulleita. Tietenkään emme tule rakentamaan mitään yhteyksiä Israeliin. Tahdomme saada yhteydet muihin valtioihin, mutta Israel ei kuulu tähän joukkoon”, kertoi Talibanin edustaja Sputnikin haastattelussa.

Alueellinen antisionistinen klikki leviää

Lähi-idässä rakentuva antisionistinen aate leviää koko ajan yhä useamman valtion ja voimakkaan järjestön politiikkaan. Yhdysvaltojen läsnäolo alueella on vain vahvistanut tätä, sillä maa on alueella puolustamassa miehittäjävaltio Israelia, mikä herättää vihaa paikallisissa.

Israelin vastaiset ryhmät ovat kasvaneet kokoa ja laatua koko 2000-luvun ajan ja ne muodostavat jo hyvin merkittävän sotilaallisen uhan maalle sekä sen liittolaisille. Erityisesti Iranin vallankumouskaartin tekemä työ niin Iranissa kuin muissa alueen maissa on vahvistanut vastarinta-akselia niin kulttuurin kuin sotilaallisen voiman aloilla.

Taliban ei varsinaisesti kuulu Iranin yhteistyökumppaneihin, sillä se on sunni-islamistinen järjestö Vallankumouskaartin nojatessa shia-islamiin. On kuitenkin mahdollista, että Israelin vastaisen taistelun nimissä uusi Afganistan ja Iran tulevat tekemään yhteistyötä jatkossa.

Lähde: The Times of Israel

Afganistan Antisionismi Geopolitiikka Historia Iran Israel Kulttuuri Lähi-itä Poliittiset viholliset Politiikka Rotu Sionismi Taliban Talous Ulkomaat Uutiset Vallankumouskaarti Yhdysvallat

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Lämmin kannatukseni Talibanille. Jotkut urputtavat Talibanin raakuuksista ja naisten huonosta kohtelusta. Talibanin kannattaminen ei tarkoita sitä, että Pohjolaan pyritään siirtämään lähi-itäläistä perhemallia. Suomessa ja Pohjolassa naisilla on ollut vanhastaan vahva asema eikä kukaan halua sitä heikentää. Tosin naistenkin pitää käyttäytyä kansakuntaa rakentavasti eikä riehua valtoimenaan uusmarxistien kehittämissä liikkeissä.

 • sirpa sirpale

  Vastaa

  voisiko toimitus selvittaa etta onko olemassa tilinumeroa johon iranille voisi laittaa rahaa taistelussa israelin kasaarimafiaa vastaan.
  israel on tuhottava maailmanrauhan saavuttamiseksi

  • Schlageter

   Vastaa

   Hienoa, jos toimitus voi asian selvittää, mutta olettaa voi, että USA:n kasaarimafia on saattanut voimaan kansainväliset sanktiot niille, jotka iranilaisia tukisivat. Terroria harrastava valtio estää näin yhteistoiminnan maan kanssa, jotka se pitää kasaareille vihamielisenä (koska maan keskuspankki ei ole kasaarien hallinnassa, koska maa uskaltaa kritisoida Israelin kasaarimafian sortotoimia maan alkuperäisväestöä kohtaan jne.).
   Ajatuksesi on kuitenkin kannatettava ja kaunis.

  • N. N.

   Vastaa

   Vai että oikein maailmanrauha.

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Hirveän Talibanin hallinnossa sikiöt täysin turvassa. Lännessä sikiöllä ei ole ihmisoikeuksia mutta äidillä on oikeus tappaa.…

 • Terhomatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  Saatana hullut musulifanaatikot niin A:ssa kuin täälläkin! Israel on toki sentään tuon puolen maailmaa ainoa demokratia. Koittakaa rauhoittua!

  • Nimetön

   Vastaa

   Chaimilla meni tunteisiin. Israel ei ole mitään muuta kuin terroristivaltio joka tulisi hävittää maailman kartalta. Kun rahanluontioikeus perutaan, juudean heimo muuttuu tuhkaksi ja kuihtuu pois.

 • Anonyymi

  Vastaa

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008290499.html

  Talibanilla kunnon rangaistukset ja oikeus toteutuu. Kun taas länsimaat kiireellä haluavat kaiken Afganistanin kuonan kuten rikolliset, ”tulkit”, kansanpetturit ja muun roskasakin Eurooppaan turvaan.

 • riku

  Vastaa

  Tuo afaganistnin talibanit ovat perkelleen lähettiläitä eikä mitää muuta mitä uskontoon tulee eoi Jumalan kanssa mitään tekemistä U.S.A. ol.is pitänyt ottaa johtoon maa joka riistää ihmis oikeudet ja rättipäitten vallan käytön näin lyhesti kansa pois ja muut joukko telotukseen.…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi