Zimbabwe maksaa maansa valkoisille maanviljelijöille 3,5 miljardia dollaria korvauksia menetetyistä maista

Näinä aikoina kun BLM-liike levittää narratiivia, että valkoisten pitäisi maksaa mustille korvauksia, toimii Zimbabwen hallitus toisin ja maksaakin valkoisille korvauksia.

Ulkomaat

Sambiasta Zimbabween palanneet valkoiset maanviljelijät saivat sankarin vastaanoton.

Zimbabwe päätti hiljattain maksavansa 3,5 miljardin edestä korvauksia maansa valkoisille maanviljelijöille, joiden tilat pakkolunastettiin aiemman presidentti Robert Mugaben johtaman hallituksen toimesta. Maalla ei ole riittäviä varoja korvauksiin ja aikoo turvautua pitkäaikaisiin velkakirjoihin sekä lähestyä kansainvälisiä lahjoittajia saadakseen rahat kasaan.

Kaksikymmentä vuotta sitten Mugaben hallitus aloitti Zimbabwessa 4500 valkoisen maanviljelijän maan takavarikoimisen ja jakoi ne noin 300 000 mustalle perheelle hyvitykseksi kolonialismin aikaisesta maiden epätasa-arvoisesta jakamisesta. Tämä johti maassa vuosi vuodelta pahenevaan nälänhätään ja Mugabe lopulta itsekin myönsi maansa tarvitsevan valkoisia.

Lähde: Al Jazeera

Robert Mugabe Rotu Talous Ulkomaat Väestönvaihto Yhteiskunta Zimbabwe

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Pirjo H

  Vastaa

  Reaalipolitiikkaa: Maksa tai kuole nälkään.

 • Lars

  Vastaa

  Ja jotkut vielä kehtaavat väittää, että mustaihoiset ovat aivan yhtä päteviä ja kykeneviä kuin valkoisetkin. Tässä on taas yksi lukemattomista esimerkeistä, että näin ei asia todellakaan ole.

  • Fatwantarkistaja

   Vastaa

   Kyllähän ne, mutta kun valkoiset eivät opettaneet heille taitojaan. Eikä vuosikymmeniin pälkähtänyt päähän palkata valkoisia opettamaan. Nälkä vei vissiin järjen. Mutta muuten kyllä.

 • l

  Vastaa

  Mahtaako nämä dollarit olla zimbabwen dollareita? Eli yksi valkoinen saa setelin jonka arvo euroissa on 0.000000000000004€

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi