Ota kantaa käteisen rahan puolesta valtiovarainministeriön kyselyssä!

Käteinen raha on yksi kansalaisten perustavista suojista poliittista valvontaa ja vainoa vastaan.

Yhteiskunta

Valtiovarainministeriö on luonut OtaKantaa.fi-sivustolle kansalaisille kyselyn, jossa käsitellään muun muassa käteisen rahan tulevaisuutta. Voit vastata anonyymisti kyselyyn osoitteessa: https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/892/osallistuminen/1634/kysely/

Käteinen raha on yksi kansalaisten perustavista suojista poliittista valvontaa ja vainoa vastaan. Mikäli kansalaiset pakotetaan alistumaan digitaaliselle maksuliikenteelle, voivat vihamieliset viranomaiset, poliitikot ja yritykset vakoilla heidän elämäänsä, poliittista toimintaansa sekä sosiaalisia verkostojaan reaaliajassa.

”Saatko pankiltasi riittävän hyvää sähköistä ja henkilökohtaista palvelua? Pitäisikö tietyt kaupat velvoittaa ottamaan vastaan käteistä? Tarjoaako pankki yrityksellesi tai yhdistyksellesi palveluita kohtuuhintaan? Kerro mielipiteesi muun muassa näistä aiheista otakantaa.fi-kyselyssämme,” valtiovarainministeriö taustoittaa kyselyään.

Kysely on auki 16. kesäkuuta asti. Kansalaiset voivat ottaa kantaa muun muassa siihen, tulisiko yritykset velvoittaa lain nojalla tarjoamaan myös tulevaisuudessa asiakkaille mahdollisuuden käteismaksuihin. Kyselyssä sivutaan myös muun muassa käteisautomaattien määrävaatimuksia ja pankkien konttoripalveluiden saatavuutta.

Lähde: Valtioneuvosto

Käteinen Kotimaa Pankit Politiikka Raha Talous Valtiovarainministeriö Valuutat Valvonta Valvontakapitalismi Valvontayhteiskunta Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kusetettu

  Vastaa

  Ei kannata yhdistyksien jäsenmaksuja makuuttaa pankeissa eikä muitakaan varantoja. Koskaan et voi tietää minkäläisia kommarilieroja on tulkitsemassa yhteisöjen sääntöjä ja tavoitteita.

  Varannot aina käteisenä, pakolliset maksut henkilökohtaiselta tililtä niin ei tule tappioita ko. asioissa.

  Pienyhteisöt oikeushenkilöt aina kannattaa edetä vain käteisellä, muuten luottotappion vaara erilaisten toimien yhteydessä.

  - Kusetettu -

 • Nationalisti

  Vastaa

  Vastattu, vastatkaa muutkin!
  Käteisen käyttöä pitää suosia aina, ihan aina.

  • Käteinen on rahaa

   Vastaa

   Olen saarnanut käteisen puolesta khta 15 vuotta. Ihmiset ei vaan hoksaa että jokainen maksu kortilla maksaa 12c/kpl. Ensin oma pankkisi ottaa 6c/kpl tililtä lähtevästä rahasta. Ja vastaanottava pankki 6c/kpl tilille tulevasta rahasta. Tämä rahastus tunnetaan nimellä ”Tilinhoitomaksu”.

 • ESG, Digi ID, 15 min kaupungit, ilmastokiristykset samaa tyranniaan.

  Vastaa

  Mikään ei voi korvata käteisrahaa.

  Vain käteinen antaa suojaa ja yksityisyyttä.

  Käteisrahan poistaminen on osa armotonta sotaa jota rikollinen eliitti käy kansoja ja ihmisiä vastaan. Tähän samaan tyranniaan kuuluu lukuisat muut toimenpiteet kuten digi id ym.

  Vain jos haluaa elää saappaan alla poliisivaltiossa suostuu tällaiseen.

 • Pokerman5000

  Vastaa

  Tulee pelailtua paljon pokeria ja reissaan eu maita läpi pelailemassa, en enää koskaan talleta senttiäkään käteistä koska kassalla kuulustellaan kuin rikollista ja vielä soittaa perään joku toinen virkailija joka kyselee rahojen alkuperää

  Lisäksi rahoja on todella hankala saada ulos pankista käteisenä jos haluat vaikkapa 10ke, ei kannata taistella, mielummin makuutan extra käteisen kukkarossa ja kotona, järjestelmä pakottaa siihen.

  Eikä tämä ole mitään muuta kuin pikkuhiljaa hivutusta digitaaliseen rahaan jota voidaan valvoa 100 % ja väärinajattelijoiden tai ’vihapuhujien’ tilit saadaan lukkoon jos et tottele

  Tuskin kukaan omilla aivoilla ajatteleva kuvittelee että rahanpesijä, rikollinen tai terroristi vie käteistä pankkiin talletettavaksi, ja näillä perustellaan tämä tiukka valvonta, joopa joo, uskoo ken tahtoo

  • Hartmann tresore

   Vastaa

   Minulla on rahaa varten kassakaappi. Sielä ne pysyy… myös poissa viranoamisten tiedoista. Vaikka ne ovat minun.

 • Jakel

  Vastaa

  alla on hyvä video joka kertoo minkälaista elämä on tulevaisuudessa jossa globalistit hallitsevat. Ja miksi globalistit haluavat käteisestä eroon. Korona ja ilmastonmuutos ja käteisen kieltäminen, vihapuhe.… ovat vain kaikki globalistien keinoja orjuuttaa kaikki ja hallita koko maailmaa.

  https://youtu.be/vWkepoLUZfs

  • Erityistason seksuaaliterapeutti

   Vastaa

   Kaikki on valetta. Mediaa seurattava sillä mielellä mikä höpötys on nyt trendikästä ja mistä ja miten meille valehdellaan ja mihin ne pyrkivät, kun pakottavat käyttäytymään niiden haluamalla tavalla. Ja ”kukaan” ei tietenkään kyseenalaista mitään, vaikka kaikki hömppä käy omalle lompakolle. Eli meiltä viedään ensin rahat ja sitten capaus omiin valintoihin. Ensin tietysti pitää saada lakkautettua omista lähtökohdista ajattelu ja toiminta. Hahaa eliitti, kaikkien kohdalla se ei tule onnistumaan.

 • Yrjö

  Vastaa

  Käteinen raha on konkreettista rahaa, sinun rahaa. Voit noutaa koko läjän vaikka patjan alle ja tehdä sillä mitä haluat.
  Diginumeroraha ei ole sinulla, vaan jonkun pankin tietokoneella oleva numerosarja.
  Vaarallista.

 • pöh

  Vastaa

  Nämä ”digilompakot” on wef ja eu:n suunnitelmia siihen great resettiin.
  Olet kotona 15 neliön yksiössä 247 etätöissä, tienaat tasan sen mitä kulutat, et käy missään etkä omista mitään. Ja jos asia alkaa kyrsimään ja alat ”ajattelemaan väärin” niin valtiot eli suuryritysten johto(maailman hallitus) voi sulkea sinut lopullisesti yhteiskunnan ulkopuolelle.
  Suomen mädät päättäjäthän on luvannut Suomen olevan ”digitalisaation kokeilumaa”.

 • TT

  Vastaa

  Ihme on tapahtunut ja näyttää siltä, että olen jonkun valtionvarainministeriön byrokraatin kanssa samaa mieltä jostain asiasta. Tällä kertaa siitä, että käteismaksut ja – palvelut tulee säilyttää. Go byrokraatti, go!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi