Aktivisti Tiina Wiikin analyysi ranskalaisopettajan teloituksesta

Tiina Wiik julkaisi 20.10.2020 Twitter-tilillään ketjun koko maailmaa järkyttäneestä Ranskan terrori-iskusta, jossa tšetšeeni katkaisi profeetta Muhammadin pilakuvia näyttäneen opettajan pään.

Väestönvaihto

Samuel Patyn ruumis.

Analyysi pureutuu etenkin teloituksen yksinkertaisuuteen. Teon taustalla ei ollut mikään organisoitu terrorijärjestö, eikä kohteena ollut muslimimaailman laajalti vihaama taho. Riitti, että tavallinen opettaja, Samuel Paty, vilauttaa sananvapautta käsittelevällä oppitunnillaan vuosia vanhaa pilapiirrosmateriaalia.

Ennen varsinaista tekoa paikallinen muslimiyhteisö agitoi yksissä tuumin iskun tekemiseen. ”Alueella asuvat muslimit laittoivat fatwan opettajalle ja maalittivat kunnes hänet tapettiin. Tappaja ei ole joku sekopää vaan yhteisö ympärilläsi”, Wiik kirjoittaa ketjussaan.

Tekijän jättämä viesti on selkeä: Meistä kukaan ei ole enää turvassa. Kuka tahansa Euroopan miljoonista muslimeista voi olla murhaan sisältyneen sanoman mukaan seuraava päänkatkoja.

Lue koko analyysi Twitterissä täältä.

Fatwa Islam Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Muhammed Murha Muslimit Politiikka Ranska Ranskan muslimiyhteisö Rikos Rotu Samuel Paty Teloitus Terrorismi Tiina Wiik Tšetšeenit Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

  • Fatwantarkistaja

    Vastaa

    Jos joku kävisi anonyymisti maalaamassa Muhamedin (rauha hänen muistolleen) kuvan tuohon laillisesti sotkettavaan konttiin, olisiko kaupunki syyllinen? Tekisivätkö pakolaiset kaupungintalolle iskun? Melkein voisi kokeilla.

  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

    Lue seuraavaksi