Romanialaispoliitikko ylisti Corneliu Codreanua – juutalaiset menettivät malttinsa

Georgescun ihailema Codreanu johti muun muassa Arkkienkeli Mikaelin legioonaa ja sen puolisotilaallista Rautakaarti-siipeä.

Politiikka

Corneliu Zelea Codreanu.

Suosittu romanialaispoliitikko Calin Georgescu sai juutalaisten vihat niskoilleen ylistettyään 1930-luvun legendaarista kansallisradikaalia johtajaa, Corneliu Zelea Codreanua, suorassa televisiolähetyksessä. Juutalaiset ovat vaatineet sananvapauden riistämistä Georgesculta.

Georgescun ihailema Codreanu johti muun muassa Arkkienkeli Mikaelin legioonaa ja sen puolisotilaallista Rautakaarti-siipeä. Legioonalaisina tunnettu liike kannatti voimakasta nationalismia, hengellisyyttä sekä kolmannen tien talouspoliittista vaihtoehtoa kapitalismille ja kommunismille.

Koska Euroopan johtavat globalistit, kapitalistit ja kommunistit olivat myös tuolloin usein juutalaisia, legioonalaiset omaksuivat juutalaisvastaisen maailmankuvan.

1930-luvulla legioonalaisista kasvoi yksi maan suosituimmista poliittisista liikkeistä. Codreanusta tuli marttyyri, kun Romanian kansanpetturihallitus murhautti hänet vuonna 1938.

Israelkin suuttui

Calin Georgescu julkaisi jo kaksi vuotta sitten Facebookissa videon, jossa Codreanua kutsuttiin yhdeksi Romanian kansallissankareista. Kun häneltä kysyttiin videosta viime viikolla suorassa tv-lähetyksessä, hän totesi Codreanun taistelleen ”moraalin ja ihmisyyden puolesta”.

Georgescu on mielenkiintoinen hahmo, sillä hän on aiemmin työskennellyt YK:ssa kestävyysasiantuntijana. Hänet on nimitetty myös suositun AUR-puolueen kunniapuheenjohtajaksi ja puolue harkitsee hänen tukemistaan seuraavissa presidentinvaaleissa.

Juutalaisjärjestöt ovat olleet raivoissaan tapauksesta, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta moneen vuoteen, kun Codreanua on ylistetty romanialaisessa mediassa. Juutalaislobbareiden mukaan romanialaisilla ei ole oikeutta ihailla kansallissankareitaan.

Israelin Likud-puolueen ulkopoliittinen osasto on ohjeistanut jäseniään välttämään yhteydenpitoa AUR-puolueen kanssa. Likudin mukaan AUR ei ole uhka ainoastaan Romanian juutalaisille vaan myös Israelin valtiolle.

Lähde: Jewish Telegraphic Agency

Antikapitalismi Antikommunismi Calin Georgescu Corneliu Zelea Codreanu Israel Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Politiikka Rautakaarti Romania Sionismi Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • no joo

  Vastaa

  Tais mennä esinahan alle.

  • jupi

   Vastaa

   tai peruna nenään

 • juha II

  Vastaa

  Juutalaiset ovat riesa.

  Kaikki ne valinkauhaan pääsevätkin!!!

 • Plääh

  Vastaa

  No kyllä nyt pitää antaa Putinin miehittää Ukrainan lisäksi myös Romania, jotta päästään taas nationalisteja tappamaan. Jollei sitten EU saa kammetuksi Romaniaan vastaavaa järjestystä!

 • TT

  Vastaa

  Selvähän se on, että jos joku jossain alkaa puolustamaan eurooppalaisten tai eurooppalaislähtöisten kansojen elintilaa, niin juutalaisjärjestöt raivostuvat. Juutalaisia ei vain pidä noteerata, mutta minkäs teet, kun 90% on aivopesty kannattamaan juutalaisten tai marxilaisten kehittelemiä näkemyksiä. Esim. se, että kaikki nationalismi on pahasta ja että valkoiset ovat pahoja ja heitä pitää kaikkialla väheksyä ja syrjiä. Ja että juutalaisten hullujen ajatusten torjuminen on ”vaarallista antisemitismiä” ja johtaa aina välttämättä ”holokaustiin”. Minkäänlaista kritiikkiä ei sallita. Ei pienintäkään. Sen sijaan meidän pitää palvoa tätä Jumalan muka valitsemaa kansaa. Tämä on valkoisten itsetuhoon johtavaa sairasta hulluutta ja saatu aikaan median pitkäkestoisen aivopesun avulla. Valkoisten kykyä itsekritiikkiin käytetään härskisti väärin.

  • Burro

   Vastaa

   Ei tietenkään saa kritisoida heidän pankkikusetustaan. Muutama suku on vallannut Euroopan ja Amerikan keskuspankkijärjestelmät ja tästä ei saa puhua, sillä nämä pankit pyörittävät ponzi-kusetuksellaan rahanluontimonopolia. Kommunistit syyttävät ”antisemiiteiksi”, ”rasisteiksi” tai ”natseiksi”. Kaikki nuo ovat tiedätte-kyllä-keiden keksimiä termejä. Ceaușesculle tuli lähtö ’89. Onko Euroopalla vielä mahdollisuus parempaan?

 • Plääh

  Vastaa

  Juutalaisjohtoisen rikollisvaltio Britannian kätyrit Romaniassa olivat vallassa ja hirttivät Codreanun talmudistisen tradition mukaan kuristamalla

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi