Englanti: jopa 14 vuotta vankilaa toimittajille, jotka ”nolaavat” vallanpitäjiä!

Laki koskee tapauksia, joissa toimittajalle on vuodettu salaista materiaalia ja tämä kirjoittaa aiheesta.

Politiikka

Englanti ottaa uuden askeleen kohti mallia, jossa on sananvapaus, mutta myös ennen kaikkea hyvin raskas ”sananvastuu”. Maahan ajetaan lakia, joka mahdollistaa jopa 14 vuoden vankeuden toimittajalle, joka journalismillaan ”nolaa” hallituksen edustajan. Tällaisia toimittajia kohdeltaisiin lain silmissä ulkomaisina vakoilijoina.

Laki koskee tapauksia, joissa toimittajalle on vuodettu salaista materiaalia ja tämä kirjoittaa aiheesta. Toisin sanoen hallitus pyrkii salaamaan entisestään poliisivaltiotoimiaan sekä korruptiotaan pelottelemalla toimittajat hiljaiseksi.

Kriitikoiden mukaan laki on avoin hyvin lavealle tulkinnalle, mikä lienee tarkoituskin. Vastikään maassa jäi eräs poliitikko kiinni koronarajoitusten rikkomisesta, mikä aiheutti kohun. Lähteenä asialle käytettiin vuodettua valvontakameran nauhaa. Tällainen uutisointi voi jatkossa viedä toimittajat vankilaan.

Lähde: Daily Mail

Britannia Korruptio Oikeuden korruptio Poliisivaltio Politiikka PolPo Sananvapaus Sensuuri Tutkiva journalismi Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Peekerin Naska

  Vastaa

  Anonyymi Journalismi on ratkaisu tähänkin. Päätoimittaja voipi vain joutua sijaiskärsijäksi jos lehdessä ”tuntemattoman” lähteen artikkeli.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Seuraavaksi poliitikot varmasti syyttävät ”hyökkäyksestä demokratiaa vastaan”, kun joku tuo julki heidän korruptioitaan ja valheitaan.
  Kokoajan he muutenkin puhuvat ”demokratian suojelemisesta”, mikä demokratia? Ei täällä sitä ainakaan ole.

  Euroopassa sananvapaus on jo aikamoinen vitsi. Kansalaisilla tuntuu olevan vain ”sananvastuu” jäljellä, kun kaikenlainen kritiikki pyritään poistamaan.

  • Anonyymi

   Vastaa

   Juuri näin. Aina kun eliitti jää kiinni valheistaan ja korruptiostaan, sama laulu alkaa ”tämä on hyökkäys demokratiaa vastaan” ja ”maalittamista”. ”sananvastuu”. Voi vittu mikä vitsi! 😂
   Niin mikä demokratia? Ei ole demokratiaa.

 • Koitto

  Vastaa

  Samanmoistahan yritetään koko ajan Suomessakin. Pääministerikin komentelee julkisuudessa, että politikkojen haukkumisen pitää loppua, kun Kirsi Piha luopui Helsingin pormestari ehdokkkuudestaan saamaansa arvostelua tekosyynä käyttäen. Tosiasiassa Pihalle taisi selvitä, ettei sillä ole mitään mahdollisuuksia yhtään mihinkään virkaan, kun ei osaa mitään, muttei voi sanoa sitä julkisesti ja sysäsi syyn syyttöminen niskaan. Jos kerran on ihan oma alotteisesti pyrkimällä pyrkinyt julkiseen virkaan, niin on kestettävä myös arvostelu. Sensuuri on paha kaksiteräinen miekka ja sensuuri kääntyy aina sensuurin käyttäjää vastaan. Sota-aikana sensuuri oli tietysti ymmärrettävää, mutta rikollisen eliitin puuhien peittelemiseksi sensuuri ei tule onnistumaan.

 • TT

  Vastaa

  Kommunistit pyrkivät luomaan maan päälle paratiisin ja aina valta-asemiin päästessään tekevät maastaan helvetin sen asukkaille. Ensin kielletään kritiikki ja sen jälkeen astuvat kuvaan mielivaltaiset rangaistukset sekä poliittiset tuomiot, joihin liittyvät usein myös väkivaltaiset kuulustelumenetelmät. Kommunistinen poliisi pamputtaa, kaasuttaa ja runtelee surutta. Ihmisiä voidaan sakottaa tai vangita ilman puolueetonta oikeudenkäyntiä mielivaltaisesti, jos he ovat näkyvästi uhmanneet kommunistien tahtoa tai agendaa. Kommunistin suuttumus määrää rangaistuksen kovuuden. Väärinajattelijoita pyritään kasvattamaan uudellen rajujen menetelmien avulla. Toivottomat tapaukset tapetaan tai näännytetään pakkotyöllä tai nälällä. 

  Kommunisti tietää, että vain yhtenäinen kansa pysty vastustamaan hänen tahtoaan. Siksi kansan yhtenäisyys on murrettava muukalaisväestöllä tai jakamalla kansaa lääkintäoperaatiolla, kuten koronassa on tehty. Poikkeustilapolitiikkaa kommunistit rakastavat ja julistavat poikkeustilan aina, kun se vain on mahdollista. Tämä on tavallaan luonollista, koska jos kommunisti on vallassa, kyseessä on aina vaarallinen poikkeustila.

  • Ken Erro

   Vastaa

   Tuossahan melko tarkasti kuvataan poliisin menetelmät USA:ssa. Ei siis liity kommunismiin vaan on yhteistä totalitarismille, muodossa tai toisessa.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Kansan vastaisku tulee ennemmin tai myöhemmin.

 • Minä

  Vastaa

  ”laki on avoin hyvin lavealle tulkinnalle”

  Tyypillistä globalisti/suvakki lainkirjoitusta. Tehdään laki poliittiseksi työkaluksi.

  Aiemmin laittomuuksien ja moraalittomuuksien vuotaminen oli hyve.

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Espanjassa ei saa poliisia kuvata työssään. Eli ei onnistu siellä poliisin rikoksien kuvaaminen.

 • Evplasse

  Vastaa

  Tulee mieleen Tanskalainen edesmennyt pilapiirtäjä

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi