Ano Turtiaisen kommentit Perussuomalaisista erottamiseen liittyen sekä puhe kansalaistottelemattomuudesta

Turtiainen ilmoitti aikaisemmin hakevansa puolueen puheenjohtajan paikkaa.

Politiikka

Ano Turtiainen.

Kansanedustaja Ano Turtiainen erotettiin hiljattain valeoppositiopuolue Perussuomalaisista, koska hän on ajanut tinkimätöntä globalisminvastaista linjaa. Julkaisemme alla kaksi hänen tekstiään.

Teksteistä ensimmäinen on hänen kommenttinsa erottamiseen. Jälkimmäinen on puolestaan hänen puheensa eduskunnassa, jossa hän kannusti suomalaisia kansalaistottelemattomuuteen hallituksen koronatyranniaa vastaan.

Kommentti puolueesta erottamiseen

Muutama sana lyhyehköstä polustani perussuomalaisissa.

2016 Timo Soinin aikaan minua tultiin kysymään Perussuomalaiset puolueen jäseneksi, kun mielipiteeni nousivat ensimmäisen kerran valtamediaan. Tuolloin kritisoin kovin sanoin perussuomalaisten linjaa hallituksessa ja ihmettelinkin silloin miksi kritisoinneistani huolimatta minua haluttiin puolueeseen.

2017 tulin valituksi kunnanvaltuustoon ja samoihin aikoihin yhdistin voimia muiden puolueen linjaan kyllästyneiden kanssa ja lähdettiin muuttamaan puolueen linjaa tukemalla Jussi Halla-ahoa puolueen puheenjohtajaksi.

2019 minut valittiin eduskuntaan ja koko vaalikampanjan ajan taistelin sananvapauden puolesta, olin jopa käräjillä mielipidekirjoitukseni vuoksi. Äänestäjilleni lupasin ainoastaan olla oma itseni ja ettei minua kukaan hiljennä, jos tulen valituksi eduskuntaan.

Ei ehtinyt eduskuntatyö kauaa kestää, kun muista vaalipiireistä eduskuntaan valitut kollegat ja puoluejohto alkoivat ulisemaan etten saisi olla julkisesti tuota ja tuota mieltä asioista.

Siinä hiljalleen alkoi paljastumaan, että puolue on Halla-ahon johdolla tekemässä Soini-kakkosta, eli pettämässä äänestäjänsä ja muokkaamassa eduskuntaryhmää muille eduskuntapuolueille mieleiseksi mahdollista tulevaa hallituspestiä ajatellen.

Välini puoluejohtoon kärjistyi kun vaadin, että puolueen ohjelmaa pitää rikastuttaa yritys- ja vero-ohjelmalla, joiden tekemisessä oltaisiin käytetty tiettyjen asiantuntijoiden ymmärrystä ja osaamista.

Viime kesänä, kun PS eduskuntaryhmä erotti minut ryhmästä, kerroin YLE:n haastattelussa, etten hae ryhmään takaisin ja että saavat tulla kyselemään lakki kädessä takaisin, ennen kuin palaisin ryhmään.

Toimittaja tivasi, että jos eivät kysele takaisin, loikkaatko toiseen puolueeseen? Vastasin – en varmasti loikkaa, auvon vaikka päätäni niin paljon, että erottavat minut puolueesta.

Heti PS ryhmästä erottamisen jälkeen perustin oman eduskuntaryhmän, jonka kesäkokouksen puheessani viime elokuussa Rantasalmella ilmoittauduin Perussuomalaisten seuraavaan puoluekokoukseen puheenjohtajistokisaan mukaan.

Laitoin kaikki peliin ja halusin lähteä muuttamaan PS puoluetta kansanliikkeeksi, joka olisi aidosti isänmaallinen ja aidosti EU-kriittinen ja aidosti vapautta ja itsenäisyyttämme puolustava oikea liike, joka ajaisi oikeasti myös yrittäjien ja duunareiden asiaa.

Ilmoittautumiseni puheenjohtajistokisaan synnytti erikoisia ilmiöitä puolueessa. Tätä ennen oli muunmuassa ryhmäpuheenjohtaja Ville Tavion kanssa hyvä puheyhteys, mutta puheenjohtajistokisaan ilmoittautumiseni jälkeen yhteys katkesi täysin.

Ville ei ole kyennyt edes tervehtimään minua eduskunnassa tuon jälkeen. Myös puoluetoimisto ja puolueen puheenjohtajisto alkoi käyttäytyä oudosti.

En välittänyt noista ilmiöistä ja uskoin ettei he voi minua erottaa ennen puoluekokousta, ja että jäsenet saisi äänestämällä päättää millä linjalla puolue jatkaa. Tein koko aika ulostuloillani selväksi linjani, joka oli luonnollisesti kampanjointia jo tulevaa puoluekokousta ja siellä käytävää puheenjohtajistokisaa varten.

Reilu viikko sitten sain puoluesihteeriltä kuitenkin tiedon, että puoluehallitus tulee käsittelemään puolueesta erottamistani. Heti tuosta ilmoituksesta tuli hyvä mieli. Kävi kummin tahansa, molemmat vaihtoehdot tuntuivat hyviltä.

Puoluejohdon reagointi paljastaa, että olen oikea uhka heidän linjalle, ja että pääsen muuttamaan puolueen takaisin rehelliselle tielle tai sitten erottamiseni kautta syntyy uusi alku jollekin muulle.

Eilen PS puoluehallitus kokoontui ja puoluesihteerin ilmoituksesta päätellen pitkän pohdinnan jälkeen he päätyivät erottamaan minut puolueesta.

Puoluehallitukseen kuuluu neljä puheenjohtajistoon kuuluvaa henkilöä, jotka luonnollisesti kokivat minut uhkaksi asemalleen + PS eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio, joka on ilmeisesti pyrkimässä myös puheenjohtajistoon.

Nyt olen puolueista vapaa ja eduskuntatyöni jatkuu normaalisti oman eduskuntaryhmäni kautta, niin kuin tähänkin saakka viimeisen vajaan vuoden aikana.

Kuntavaalien siirtymisestä on eduskunnassa puhuttu jo pitkään ja tässä tilanteessa todellakin toivon, että ne siirtyvät, jotta perussuomalaisten riveissä vaaleihin nyt lähtevät ehtisivät miettiä vielä useaan kertaan onko se PS sittenkään se oikea ja rehellinen puolue heille.

Kuulin puoluejohdon panikoivan vaalien siirtämistä senkin takia, että joutuvat keksimään jopa uusia kuntavaaliteemoja jos vaalit siirtyvät, koska koronan vuoksi maahanmuutto ei olekaan enää niin suuri ongelma ja sillä kampanjoimiselle nauraisi variksetkin.

Kaikesta huolimatta oikein hyvää kevättä ihan kaikille.

Puhe kansalaistottelemattomuudesta

”Valmiuslain ensimmäisen luvun 3 §:ssä kerrotaan poikkeusolojen määritelmä. Siinä poikkeusoloksi sanotaan, kohdassa viisi: ”vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaava hyvin laajalle levinnyt vaarallinen tartuntatauti”.

Semmoinenko meillä nyt on käsillä? Ei todellakaan ole. Tässä munataan nyt todella pahasti, kun näin heppoisin perustein turvaudutaan valmiuslakiin.

Kuolemantapauksia vuoden ajalta on kaikkiaan hieman yli 750, mutta kokonaisuuskuolleisuus verrattuna aikaisempiin vuosiin ei ole muuttunut juuri mihinkään, ja kuolemantapauksista ylivoimaisesti suurin osa on yli 80-vuotiaita vanhuksia, joista valtaosalla on ollut yksi tai useampi pitkäaikaissairaus.

Hallituksen esityksen kaavioissa esitetään selkeitä ikäkaavioita tartuntatapauksista, mutta siitä puuttuvat kuolemantapauksiin liittyvät kaaviot. Miksi ne puuttuvat?´Siksi, että ne paljastaisivat todellisuuden.

Kuolemantapaukset siis keskittyvät vanhusväestöön eli niihin, jotka kuolisivat muutenkin mihin tahansa muuhunkin influenssan tyyppiseen tautiin. Ikään kuin ennen koronaa ihmisillä olisi ollut iänkaikkinen elämä täällä maan päällä. Voin kertoa teille kaikille, että ei ole ollut.

Hysteriaa on lietsottu ja jatkuvasti lietsotaan ikään kuin kansan keskuudessa olisi joku rutto. Toisaalta näin onkin, ja sen nimi on uuskommunismi.

Mustaan surmaan kuoli aikoinaan noin puolet Euroopan väestöstä. Semmoisessa tilanteessa voitaisiin puhua vaikutuksiltaan erityisen vakavasta suuronnettomuutta vastaavasta ja hyvin laajalle levinneestä ja vaarallisesta tartuntataudista.

Nyt lietsotaan hirveää pakokauhua, kun muutama uusi tartunta ilmaantuu 10 000 asukasta kohden vuorokaudessa. Korona on kausiflunssaan verrattava sairaus. Se ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa, ja kuolleista melkein kaikilla on ollut yksi tai useampia pitkäaikaissairauksia.

Koronaan kuolevat lähinnä siis ne ihmiset, jotka muutenkin pian kuolisivat. Ennen ihmiset saivat nauttia normaalista elämästä elämänsä loppuun saakka, koska ei ollut kommunismi vielä myrkyttänyt yhteiskuntaa sille tasolle, että peloteltaisiin ihmisiä kuolemalla.

Koko eduskunta on nyt leikkimässä vakavasti yhteiskuntarauhalla. Kansalaisissa on noussut jo voimakasta vastustusta hallituksen esittämiä sulkutoimenpiteitä kohtaan, jopa tunnettua ekonomistia myöten on ehdotettu harjoittamaan laajaa kansalaistottelemattomuutta lainsäätäjien esittämiä toimenpiteitä kohtaan.

Jokainen tässä salissa joutuu kantamaan vastuun tulevasta — ihan jokainen. Siinä on turha piiloutua kasvomaskin taakse. Jos eduskunta ei torppaa tuota hallituksen esitystä, minä en voi mitään muuta kuin antaa täyden tuen kansalaistottelemattomuudelle tässä asiassa.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan ensi viikolla ja olemaan voimassa tämän kuun lopulle. Sinä aikana eivät poliisilaitokset ehdi tekemään yhtään mitään, jos yritykset yhdessä päättäisivätkin jatkaa toimintaansa normaalisti. Siinä voi poliiseilta hiukset harmaantua ennen kuin ehtivät tuhansia uhkasakkoja määräilemään. Saisivat siinä yritykset ainakin lisäaikaa.

Tässä tilanteessa vastuullinen lainsäätäjä huomioi yritykset, jotta ne eivät joutuisi yhä suurempiin vaikeuksiin ja ettei sitä kautta aiheutuisi yhteiskunnalle vielä suurempia ongelmia. Toivottavasti perustuslakivaliokunta tyrmää tämän lain.”

Ano Turtiainen Globalismi Hallitus Jussi Halla-aho Kansalaistottelemattomuus Kansallismieliset Koronavirus Korruptio Kotimaa Perussuomalaiset Politiikka Valeoppositio Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Ano Turtiainen näyttää olevan ainoa oppositio koko eduskunnassa.
  Perussuomalaiset piiloutuu maskin taakse ja vaatii entistä tiukempia rajoituksia.
  Turtiainen pitää hyviä puheita ja tosissaan yrittää saada kansaa heräämään tästä koronakiimasta ja loputtomasta kusetuksesta.
  Ovatko ihmiset oikeasti näin laiskoja vilkaisemaan edes tilastoja, jotka ovat kaikkien saatavilla?
  Kun ottaa huomioon miten heikkokuntoista, iäkästä ja paljon perussairauksista kärsiviä Suomessa asuu, niin yllättävän tyhjiä nuo sairaalat ovat, ottaen huomioon, että meneillään on ”hengenvaarallinen pandemia”.

 • Kerrankin puhetta

  Vastaa

  Ano ei ”persettään myy”. Muut persut ja politikkomme ovat sen jo rasvanneet.

 • H-a

  Vastaa

  Jos Halla-aholla olisi korona-valtuudet niin kuin oli Stalinilla, ei Ano olisi tässä päätään aukomassa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tuli samalla paljastaneeksi kuinka ps on todellisuudessa valeoppositio. Kiitos kuulemiin.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Juu, äänestäjiä yritettiin kusettaa vaihtamalla Soini Halla-ahoon, mutta ihan sama meininki jatkuu.
   Populistinen puolue, ei heitä kiinnosta Suomi tai suomalaiset etnisenä ryhmänä.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  On hyvä, että Ano erotettiin persuista, koska hänellä on selvästi aivan oma käsityksensä siitä, miten homma toimii. 

  Tottakai jokainen puolue pyrkii hallitukseen ja sitä kautta rakentamaan maata oman linjansa mukaisesti, sehän on itsestään selvä ja tarkeä asia jokaisen puolueen tavoitteissa ja sitä silmällä pitäen puoluetta kehitetään. Jokaista puoluetta.

  Mitä Soini taas teki, on aivan toinen juttu. Soini hylkäsi puolueen linjan päästäkseen hallitukseen ja petti puolueen, kansan ja kaikki – itsensä myös – niin toimien. Se on petturuutta, valhetta, petosta ja moraalittomuutta, eikä sillä ole mitään tekemistä normaalin puoluetoiminnan kanssa, jota Halla-aho on vaikeista lähtökohdista ja vihamielisestä mediakentästä huolimatta (ainakin toistaiseksi) ylläpitänyt erinomaisesti. 

  Pähkinänkuoressa:
  – puolueen päämäärä on päästä hallitukseen ajamaan omaa linjaansa; se on rehellistä.
  – puolueen linjan hylkääminen hallitukseen pääsemiseksi on epärehellistä. 

  Ano on varmasti hyvä kansanedustaja ja siksi onkin kaikkien kannalta hyvä ratkaisu, että hänellä ei enää ole puoluetta kahleenaan ja hän voi edustaa äänestäjiään vapaasti omalla tavallaan.

  • Haisevat kabanossit

   Vastaa

   Perussuomalaisten ”puoluelinja” onkin ollut puolimätää kautta kirjon. Vaarallista syötäväksi. Suosittelen jättämään sikseen. Ja parasta ennen päivä on muutenkin ohitettu monta vuotta sitten.
   Kaikki tuore ja päivän tavara on persupuljussa kielletty ja etenkin logistiikan muuttaminen. Viime todisteena Ano.

 • Juha6

  Vastaa

  Kyllä näin on. Persut on valeoppositio… kommunistipuolue… tekee mitä brysseli, washington, lontoo ja davos käskee. Rahaeliitin juoksupoikia ja – tyttöjä.

 • Jutku halla aho

  Vastaa

  Jutku halla Aho on paljastanut todellisen luonteensa jo kauan sitten niille jotka eivät ole lapsen uskosia lampaita!

 • tulitikkutyttö

  Vastaa

  Kyllähän Ano on kertonut totuuden, ja luulisi että riittää kun puhemies muistuttaa maskisuosituksesta pari kertaa ja luulisi hänen myös ymmärtävän mitä sana ”suositus” tarkoittaa. Nyt vaan taisi olla väärä ihminen asialla, mutta kellään muulla ei ollut rohkeutta.

  Eipä se totuuden kertominen kelpaa silloinkaan kun kyseessä on ihmiset jotka ovat tuottamuksellisesti ajaneet itsensä huonoon jamaan, esimerkiksi pikavippeihin langenneet, tupakalla/viinalla/huumeilla/epäterveellisillä elämäntavoilla terveytensä pilanneet tai pelaamalla velkaantuneet.

  Hoitokodissa asuva sukulaiseni ei edes muista että on saanut piikin, mutta muistaa kyllä mitä kaikkea nuorempana on pystynyt tekemään ja nyt hoitajat auttavat sängystä pyörätuoliin ja vaihtavat vaipan. Haluaisi kovasti jo pois tällaisesta ei-ihmisarvoisesta elämästä kun mitään toivoa paremmasta ei ole.

  Minua ei juuri vakuuta EU-komission pj:n pahoittelu vatuloimisesta rokotteiden hankkimisessa, mutta samanlaista vatulointiahan on ollut ”pakolais”kriisin ja finanssikriisin ratkaisemisessakin.

 • Äärinormaali

  Vastaa

  Se, mitä meidän pitäisi Anon kaltaisissa ihmisissä arvostaa, on juuri ja nimenomaan se heidän tavallisuutensa ja rahvaanomaisuutensa. Niin syvässä on ihmisessä herrainpelko, että nyt kun meillä on edustuksellinen demokratia, jossa rahvaan seasta nostetaan rahvaanomaisia ihmisiä rahvaan puolesta asioita päättämään, ei sen kanssa osata olla, vaan näistä rahvaan seasta arkadianvuorelle äänestetyistä oikein tekemällä tehdään jumalia ja eliittiä. Sitten rahvas kauhistelee, kun joku eliittiin nostettu ei käyttäydykään kuin elitisti, vaan kuin rahvas. 

  Haloo!? Tämänhän piti olla edustuksellista demokratiaa! Kansan piti johtaa itse itseään! Ei pitänyt enää olla kansan arjesta vieraantunutta eliittiä (syökööt leivoksia)! Eduskunnassa on Anoja ja Teuvoja ihan liian vähän.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi