Suurin osa amerikkalaisista ei usko demokratian toimivan

Vain 16 prosenttia amerikkalaisista uskoo demokratian toimivan "erittäin hyvin".

Politiikka

Vaikka suurin osa amerikkalaisista on sitä mieltä, että demokraattisesti valittu hallitus on välttämätön yhteiskunnalle, enemmistö nykymittausten mukaan ei usko demokratian toimivan.

Ainoastaan 16 prosenttia amerikkalaisista uskoo demokratian toimivan ”erittäin hyvin”. Kaksi kolmesta uskoi kansan jakaantumisen joko pysyvän samalla tasolla tai kasvavan seuraavan viiden vuoden aikana.

54 prosenttia kertoi olevansa varmoja, että Amerikan parhaat päivät ovat vielä näkemättä. Sen sijaan miltei puolet kertoivat maan olevan menossa väärään suuntaan.

Toimittajat jopa pahempia kuin kongressin jäsenet

Luottamus suurimpaan osaan instituutioista on tasaisesti laskenut Amerikassa ja muissa länsimaissa PR-yritys Edelmanin ”luottamusbarometrin” mukaan.

Barometrin mukaan 62 prosenttia amerikkalaisista suhtautuu negatiivisesti maansa kongressiin. Mittausten mukaan ainoat kongressin jäseniä epäluotettavampia ihmisiä ovat kansan mielestä toimittajat.

Lähde: RT

Demokratia Korruptio Politiikka Ulkomaat Valtamedia Yhdysvallat Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • juha.

  Vastaa

  Demokraatti-kommunistitb eivät edes välitä demokratiasta. Rebuplikaanit taas eivät sanan varsinaisessa merkityksessä usko demokratiaan enää Yhdysvalloissa!

 • Juvonenx

  Vastaa

  Lievästi sanottuna asenteellinen uutisointi kyselystä. Täältä voi käydä lukemassa kokonaisuuden: https://apnorc.org/projects/many-value-democratic-principles-but-few-think-democracy-is-working-well-these-days/

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi