Uusi kansallismielinen puolue nousi otsikoihin jo ennen virallista julkistamista

Puolueen perustajajäsenet ovat entisiä perussuomalaisia, Partisaani tavoitti yhden haastateltavaksi.

Politiikka

Tuukka Kuru, Terhi Kiemunki, Lauri Hokkanen ja Olavi Saarelainen esittelemässä uutta puolueprojektia.

Keskiviikkona lähes jokainen lehti kirjoitti uudesta kansallismielisestä puolueesta, vaikka sitä ei virallisesti ole edes julkistettu. Puolueen nimi on Sinimusta Liike.

Tuukka Kurun, Terhi Kiemungin ja Olavi Saarelaisen luotsaaman puolueen yhdistys Sinimusta Liike Ry on rekisteröity joulukuun lopulla. Siitä ei kuitenkaan vielä ole julkisuuteen annettu virallista tiedotetta.

Tämä ei estänyt valtamediaa mainostamasta projektia lähes jokaisessa isommassa ja pienemmässäkin lehdessä.

Yle kirjoitti aiheesta useita uutisia keskiviikon aikana kysyen mielipidettä Jussi Halla-aholta sekä irvaillen teennäisesti, kuinka puolueen verkkotunnus olisi rekisteröity puolueen nenän edestä toisen tahon toimesta torstaiaamuna. Ylen faktantarkastus jäi vähemmän yllättäen puolitiehen, sillä todellisuudessa verkkotunnus on rekisteröity jo syksyllä.

Partisaani tavoitti Terhi Kiemungin, joka kommentoi aihetta lyhyesti:

”Sinimustan Liikkeen suunniteltu julkaisuajankohta on tämän kuukauden lopussa. Silloin esittelemme huolellisesti hiotun ohjelmamme, josta esimakua annettiin jo lokakuussa Kansallismielisten Liittouman syysleirillä siellä läsnäolleille.

Lähdemme keräämään puoluetta varten kannattajakortteja radikaalikansallismielisellä linjalla, joka erottuu selkeästi nykyisestä poliittisesta kentästä muun muassa edistämällä ajatusta etnisesti suomalaisesta kansankokonaisuudesta. Olimme valmistautuneet laajamittaiseen tiedottamiseen julkaisun yhteydessä, mutta yllättäen valtamedia löysi meidät pyytämättä.

Kiitän valtamedian edustajia mielenkiinnosta ja palstatilasta. Pyydän malttamaan vielä hetken, ennen kuin he pääsevät syventymään ohjelmaamme.

Ylen toimittaja Elina Kaakinen ehti lällätellä tänään, että joku toinen olisi rekisteröinyt verkkotunnuksemme, mutta nyt on kyllä valitettavasti tuotettava pettymys. Kyllä me olemme rekisteröineet tunnuksemme jo ajat sitten.”

Partisaani tulee seuraamaan projektia ja tiedottamaan aiheesta sitä mukaa kun tiedotettavaa on.

Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kotimaa Olavi Saarelainen Perussuomalaiset Politiikka Sinimusta Liike Terhi Kiemunki Tuukka Kuru Valtamedia Yhteiskunta

Keskustelu

23 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Hakkaa päälle tunnelmissa odotellaan vaikka ei ollakaan 30-vuotisessa sodassa
  https://Tampereen-kuntavaaliehdokas.blogspot.com
  Seppo Lehto

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä kuulostaa erittäin hyvältä, mielenkiinnolla odotan puolueohjelmaa.
  Valtamedialle kiitos siitä, että ilmaista mainosta ja näkyvyyttä tuli heti alkuun todella paljon, mainostusta se tuokin on.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Täältä yksi varma nimi kannattajakorttiin!

 • Hyperborean

  Vastaa

  Hmm. Kokoonpano herättää monta kysymystä. Jousiampujat ja heidän maalinsa ei sinänsä ole koskaan haitanneet, mutta trollattìnko tässä. Ainakaan se ei helpottanut kansallismielisten elämää, puhumattakaan siitä että oliko keväisten vasarapeijaisten osallisissa uhrin lukemaa väitteistöä. Ottamatta kantaa jälkimmäiseen vasarakeissiin, ihan jo nuolen osumastakin voi päätellä että ”kansallinen” osallistuminen on ollutkin hyvin paikallista. Nimiä kyllä näkyy, mutta ilman toimintaa sekin vaan provoa. Ai mutta nää nuoremmat aattelee että promoa.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Hienoa! Kannatan oitis ja toivotan menestystä. Muuten olen sitä mieltä, että YLE olisi tuhottava.

 • Leino Kimmo

  Vastaa

  Täytyypä taas postittaa: tällekkin puoluelle sama nippu, jonka annoin Huittisissa Halla-Aholle … julkinen rikosilmoitus PL 118 §:n valtuopetoksesta ja lain 4442012 miljardivarkaudesta; sekä hallituksen 2005 tilaama ”Mediapolitiikan toimintasuunnitelma” … ( ratkaisevassa roolissa tässä on YLE ). Tuon tutkimuksen jälkeen näet YLEn haltuunotto hallituksen mediakanavaksi alkoi .

  Suomessa siis on julkinen ”perustuslain” pykälä jota yksikään puolue ei ole keskusteluun tuonut.

  PL 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset .… syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Tämä on selvästi PL 6 §:n vastainen pykälä; jonka rikollisuutta ei saa valtakunannoikeuteen tutkintaan PL 118 §:n takia ? 

  Voiko demokraattisessa valtiossa olla tällainen luuppilaki; joka poistaa satojentuhansien kansalaisten ihmisoikeudet ?

  Ja paljon muuta … archive.today/kimmoleak.fi

 • puolueeton

  Vastaa

  Sinimusta, punavihreä, kellanruskea nimiä riittää. Ilmastokohuaikaan infrapunainen olisi ääripuolieena paikallaan. Toiseksi ääripään nimeksi voisi valita ultravioletti.

 • Luusalmi

  Vastaa

  Kun laskee 1+1 niin voi kuvitella miksi valtamedia kirjoittaa tästä niin hanakasti.. Itse nään asian niin että tällä puolueella on mahdollisuus viedä ääniä pois persuilta ja mikäs sen toivotumpaa medialle varsinkin nyt kun persut on siirtynyt vahvaan johtoon kyselyissä.. Mutta joo, kyllä me uusia puolueita tarvitsemmekin..

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Toisaalta voi olla että tätä äänestävät olisivat jättäneet muuten kokonaan äänestämättä eli ei vahinkoa Perussuomalaisille ja plussana se että kansallismielisten, oikeammin Perustuslaillisten suhteellinen osuus poliittisessa kentässä kasvaa. Muutenkin koko ”oikeiston” eli kansallismielisen kentän kannattaisi ryhtyä nimittämään itseään kollektiivisesti Perustuslaillisiksi koska ovat sitä, suomen ollessa EU:ssa nyt laittomasti ja laittomassa tilassa, ja ilmentäen sitä että tässä ollaan ihan oikeasti laillisella asialla vastapuolen ollessa kansan- ja maanpetoksellisella asialla.

  • kontrolloitu

   Vastaa

   Tai pikemminkin saa julkisuutta siksi kun on taas joku Supon viritelmä. Kiemunki ja Kuru vaikuttavat kontrolloiduilta. Jos olisi aito niin siitä vaihettaisiin. PVL oli myös kontrollissa ja siksi sai näkyvyyttä kunnes kuoletettiin.

   • Nationalisti

    Vastaa

    ”PVL oli myös kontrollissa”
    Anteeksi, mutta mitä sinä selität?
    Tunsitko kovinkin monta PVL:n jäsentä?
    Olitko monessa tapahtumassa mukana ja siltä pohjalta voit tehdä näitä omia johtopäätöksiäsi?
    En tiedä miten kieroutunut ajatusmaailma pitää olla, että tuollaista tekstiä pystyy tuottamaan.

  • Plääh

   Vastaa

   Luuletko tosiaan, että eliitti otimisi rakasta valeoppositiotaan vastaan? Vaalituloksenhan vpi aina väärentää lappamalla esim. näiden äänet persuille

  • Tietäjä

   Vastaa

   Persut pettää aina. Persuissa on mm ”avointa suomalaisuutta” kannattava Halal-Aho, ”ei-valkoista Suomea” kannattava Sebastian ”matupatja” Tynkkynen, ”Rodunsulatusuuni Suomea” kannattava Veikko Vallin jne. Kukaan heistä ei ole valmis edes KESKUSTELEMAAN rodusta saati sitten laittamaan ohjelmia vireille millä erotetaan suomalaiset torakoista. Persut jos voittavat se on Soini 2.0. Persut juuri tuhosivat Suomen SUURIMMAN nuorisojärjestön koska ”väärin ajattelevat” voittivat. Nyt uusia persunuoria johtaa rodunkieltäjä joka seurustelee kuukerin kanssa joka twerkkaa netissä ventovieraille. Sanovat että etnonationalismi (lue: oikea nationalismi) johtaa välittömään irtisanomiseen.
   Persut oli hyödyllinen askelkivi mutta on aika heittää ne olan yli ja alkaa ajamaan oikeasti radikaalia kansallismielisyyttä. Tässä poliittiselle ratkaisulle on aikaa on sellainen 20 vuotta sitten alkaa olemaan jo liian myöhäistä jo pelkkien demografioiden puolesta ja alkaa sapelien kalistelu vastapuolelta (invaasiolaiset) kun kokevat olevansa nyt herrana talossa.

 • Ilmarinen

  Vastaa

  Tietää heti ketä äänestää, kun herättävät tuollaisen reaktion. Eikä mene ääni hukkaan, kun sen käyttäminen sionistipuolueiden agendan vahvistamiseen olisi ollut haitallista muutenkin – persut: minun ääneni ei olisi tullut teille.

 • Pequulijenkkatwist

  Vastaa

  Olisiko Sinivalkoinen liike ry ollut parempi nimi?
  Ainakin minun mielestä.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Ei tuokaan huono vaihtoehto olisi ollut, mutta nykyinen on mielestäni hyvä.
   Puolueen nimeä tärkeämpi seikka on kuitenkin se, että keitä puolueessa on.
   Uskon vahvasti, että nyt Suomen puoluekentälle saadaan aidosti kansallismielinen, radikaali ja tinkimätön vaihtoehto.

   • Fromhere

    Vastaa

    Ei tule saamaan ääniä tuhattakaan, ja sekin on liikaa. Ja toiseksi tämä puolueen nimi ei ainakaan täällä Lapualle tuo ääniä.. Lapualla on Lapuan laki, joka nitistää tuollaiset nillittäjän.

    • Nationalisti

     Vastaa

     Sinäkö sen päätät kuka Lapualla äänestää mitäkin?
     Kyllä minä veikkaan, että niitä ääniä tulee reippaasti yli tuhat.
     Sinua taitaa vaan pelottaa, kun nyt on tulossa aidosti kansallismielinen vaihtoehto puoluekentälle.

 • EV

  Vastaa

  Muistakaa että nyt on kovasti lässytetty sitä, kuinka ulkoparlaamentaaristen poliittisten toimijoiden tulisi aloittaa oikea parlamentaarinen toiminta (radikalisaation vähentämiseksi) ja nyt kun kansallismieliset sitä tekevät, niin alkaa pelottelukampanja tätä yhdistystä / puolueen alkua ja sen kannattajia vastaan. Tekopyhää lievästi sanottuna. Valtamedia on jo ihan solmussa siitä syystä, että perussuomalaiset tulevat haravoimaan vaikka kuinka helvetisti ääniä seuraavissa kuntavaaleissa ja se on jo itsessään iso keskisormi näille kitiseville vihervassareille ja sanan- sekä mielipiteen vapautta vastustaville journalisteille ja poliitikoille. Ollaan mitä mieltä Halla-Ahosta tahansa, niin tämä on pystynyt jauhottamaan kaikkien puolueiden edustajien tekopyhät ja tarkoituksenhakuiset hyökkäykset niin mediassa kuin suorissa tv-väittelyissä/-vaalitenteissä. Jokainen vähääkään järkeä omaava näkee tämän.

 • Mummi

  Vastaa

  Hienoa! Gabiin oli jo löytänyt 1 trolli nim. Sininen Liike. Seurasin ensin, sitten laitoin estoon, koska typerät tilit eivät tuo uutta elämääni. Sininen Liike Ry sen sijaan on virkistävä mahdollisuus, joten kannattajakortin saa multa. 👍

 • Plääh

  Vastaa

  Sininen ja valkoinen ovat vapaamuurarien värit. Toisaalta kaikki väittävät olevansa sinivalkoisia. Ovat nämäkin, sillä onhan ne oikeasti Suomen värit myös. Sinimusta on oiva nimi ja tapa erottua joukosta. Kaikki historiaa tuntevat osaavat yhdistää nimen oikeaan viiteryhmään

 • Plääh

  Vastaa

  Niin Lapuan körtit ovat siis nykyään kaikki sionisteja?

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Kalevassa kulttuuriantropologi kertoo Totuuden USAn tapahtumista:

  https://www.kaleva.fi/essee-olemme-siirtyneet-jarjenjalkeiseen-aikakaute/3263709

  Essee: Olemme siir­ty­neet jär­jen­jäl­kei­seen ai­ka­kau­teen – yk­sit­täi­nen kaheli pas­si­tet­tai­siin peh­mus­tet­tuun huo­nee­seen, mutta kun heitä on monta, pu­hu­taan po­liit­ti­ses­ta ideologiasta

  Donald Trumpin puhe ennen kongressitalon rynnäkköä viimeistään osoitti, että vallassa ei ole terve mies. Siitä huolimatta se johti mielipuolisuuden, röyhkeyden ja väkivallan keitokseen, jota maailma märehtii vielä pitkään, kirjoittaa Taina Kinnunen.
  – Yhdysvaltoja ovat hallinneet liian pitkään ihmiset, jotka tietävät asioista. Ihmiset, jotka katsovat uutisia televisiosta, lukevat kirjoja ja ovat yleensäkin tarkkaavaisia. Mutta eivät enää. Nyt on meidän vuoromme sanella Amerikan tulevaisuus. 

  Näin Al Bundy pohjusti perheelleen ryhtymistään presidenttiehdokkaaksi kolmekymmentä vuotta sitten televisiosarjassa Pulmuset. Hän oli kyllästynyt uusiin kuppiloihin, joissa tarjottiin viinejä, pitsaa ja savuttomia tiloja. Al Bundy halusi takaisin oluen ja perinteisen amerikkalaisen miehuuden.

  Eikä sitä tehtäisi äänestämällä vaan väkipakolla. Amerikkalaisia ei säästetty englantilaiselta teeltäkään äänestämällä. Se jätettiin satamiin, koska amerikkalaiset eivät pidä teestä. He pitävät kahvista. He eivät pidä viinistä, he pitävät oluesta, Al Bundy julisti. Ja tuntematon ”joku” oli nyt tuhonnut perinteisen amerikkalaisuuden.

  Kuulostaa tutulta. Pulmusten parodia oli kuin ennustus tulevasta. Siinä käytettiin niin ällistyttävän samanlaista retoriikkaa kuin trumpilaisuudessa, että herää epäilys, että jokin taho ei ymmärtänyt kyseessä olleen parodia. 

  Kuluneen viikon tapahtumat osoittivat, että satiirin lisäksi järki on yhä harvinaisempi luonnonvara. Se ei ole enää muotia, kuten Al Bundy valistuneesti toteaisi.

  On siirrytty järjen jälkeiseen aikakauteen, ja sen tosiasian pohjalta on nyt edettävä.

  Al Bundy ei vielä osannut nimetä, mikä oli se joku, joka aiheutti hänen pahan olonsa ja Yhdysvaltain rappion. Äärioikeistolaiset osaavat.

  Yhdysvalloissa se on kongressitalon vallanneiden kädellisten mukaan ”kommunismi”, jonka kynsiin kansakunta on vilpillisten vaalien tuloksena joutunut. 

  ”Suomessa kuviteltu vihollinen on ’punavihreys’, jonka nimissä valtamedian uskotellaan taluttavan kansaa kuin pässiä narusta.”

  a sitä vastaan salaliittoteorioita kehittelevät, orjuuden ja kolonialismin aikoja ihailevat sekä aseenkanto-oikeuksia ajavat ryhmittymät taistelevat. He trollaavat, häiriköivät, kiihottavat, painostavat ja uhkailevat ihmisiä, joiden he uskovat olevan kommunismin kätyreitä.

  Suomalaiset äärioikeistolaiset toistelevat papukaijamaisesti kommunismi-sanaa viitatessaan rapakon takaisiin demokraatteihin. He eivät tiedä, että meikäläinen kokoomus sopisi hyvin USA:n demokraattipuolueen siipien suojaan.

  Suomessa puolestaan kuviteltu vihollinen on ”punavihreys”, jonka nimissä valtamedian uskotellaan taluttavan kansaa kuin pässiä narusta. Punavihreä salaliitto vaientaa sen toisen, kansan syviä rivejä edustavan ”ei-punavihreyden”.

  Olen kysynyt ei-punavihreiltä, mikä se heidän poliittinen sanomansa on, joka ei pääse kuuluviin. Vastausta en ole saanut. Joko sitä ei ole tai sitä ei tohdita sanoa ääneen.

  Olen myös kysynyt, missä ääri-islamia ja lasten raiskaamista kannattavat punavihreät lymyävät. Ei vastausta. 

  Yksittäiset ihmiset sekoavat koko ajan. Evoluutiobiologi Richard Dawkins on todennut, että yliluonnollisiin olioihin uskova yksilö luokitellaan mielisairaaksi. Kun samoihin olioihin uskovia on useampia, sitä nimitetään uskonnoksi.
  Sama näyttää pätevän politiikkaan. Yksittäinen sarvipää, hampaisiin asti aseistautunut metsien mies tai raivoaan kommunisteja, susia, homoja ja mustaihoisia kohtaan suoltava tyyppi passitetaan pehmustettuun huoneeseen. Kun heitä on useampia, sitä nimitetään poliittiseksi ideologiaksi.

  Rinnastus on sikäli epäreilu, että uskonnollinen ihminen on harvoin vaarallinen. Mutta kun uskonto muuttuu poliittisesti ideologiaksi, asia kääntyy usein päinvastoin. Samoin siitä seuraa harvoin hyvää, kun poliittinen ideologia lipsahtaa uskonnon puolelle.

  Viimeistään Trumpin puhe ennen kongressitalon rynnäkköä osoitti, että vallassa ei ole terve mies. Siitä huolimatta se johti mielipuolisuuden, röyhkeyden ja väkivallan keitokseen, jota maailma märehtii vielä pitkään. Ja joukkopsykoosi sen kuin jatkuu.

  Suomalaisten äärioikeistolaisten piireissä hekumoidaan hetkestä, jolloin punavihreät karkotetaan maasta tai eliminoidaan. Tämän kirjoittamisen hetkellä Juha Sipilään kohdistunut hyökkäys kerää kauhistuksen ohessa ihailua niin oikealta kuin vasemmalta.

  Jälleen kerran todellisuus ylitti satiirin. 

  El Reino
  17.01.2021 10:45

  Ympäripyöreää analyysiä mm. Trumpin puheesta. Trump pyysi kannatajiaan siirtymään kongressitalolle rauhallisesti ja isänmaallisesti antaen äänteensä kuulua. Jokainen englannin kielen taitoinen voi käydä asian tarkastamassa youtubesta. Mellakat talolla alkoivat ennen kuin Trump ehti puheensa pitää. Ketkä mellakan aihettivat pitäisi tutkia huolellisesti. Miksi taloa ei oltu varauduttu suojelemaan kunnolla. Tutkitaan ennen kuin hutkitaan.
  |
  Että sillä lailla sitten…
  17.01.2021 10:44

  Sekopäinen ideologia syntyy yleensä vastustamaan jotain vastaideologiaa, usein yhtä sekopäistä. Vastapuolet tarvitsevat toisiaan, ideologinen huuma haihtuu jouduttuaan elämään ilman vastapuolta. Jokainen uskontokin tarvitsee perkeleensä.

  Ihminen on evoluutiossa kehittynyt laumaolioksi. Lauma on hierarkkinen ja se tarvitsee johtajan sekä laumaa koossa pitävän ”ideologian”. Sitä kaikki lauman jäsenet puolustaa, ja epäilijät karkotetaan laumasta – parhaassa tapauksessa.

  Länsimainen individualistinen, yksilönvapautta ja moniarvoisuutta puolustava kulttuuri poikkeaa ihmislajin biologisesta käyttäytymisnormista. Tällainen normeja rikkova järjestys säilyy ja sitä puolustetaan ainoastaan siksi, että se luo taloudellista menestystä ja hyvinvointia.

  Alkukantaisia vaistoja länsimaissa kiihottavat yritelmät: kommunismi, fasismi ynnä muut populistiset liikkeet ovat kaatuneet ihmisten hylättyä ne niiden aiheuttamien tuhojen vuoksi. Taloudellista turvallisuutta arvostetaan loppupeleissä kuitenkin eniten.

  Ei pidä luulla, että nykyinen äärioikeistolainen populismikaan olisi syntynyt ihan itsekseen. Pitää osata vilkaista myös sen vastapuolella olevaan populismiin. On helppo havaita se, mikä tämä populistinen vastapuoli on tarkastelemalla äärioikeiston iskulauseita.
  |
  SHo
  17.01.2021 10:29

  Ei jää epäselväksi mitä ideologiaa kirjoittaja kannattaa. Ponneton liibalaabajuttu. Parempiakin on häneltä luettu.
  |
  En tiiä
  17.01.2021 09:50

  Oli niin väsynyttä läppää kuin olla voi.

  Ei ihmiset välttämättä eka kerralla Trumppia presidentiksi äänestäneet hänen itsensä takia, vaan vastustaakseen vastaehdokasta.
  Ei persuja välttämättä kannateta heidän itsensä takia. Heitä voidaan kannattaa, koska toinen vaihtoehto on jo nähty, ja ainoa keino yrittää saada muutos yhteiskunnassa, on äänestää heitä.

  Samanlaista analyysia lähihistorian tapahtumista vaikka 2000-luvun alusta alkaen.
  Riittää muuten jutun aihetta, vai onko unohtunut jo?
  Ei ne kovin erilaisia ole tähän juttuun verrattuna, tai sitten on.
  |
  iikka-miikkali
  17.01.2021 09:26

  Otsikko sopii vallan mainiosti meidän koto-Suomen hallituksen toimiin 🙂
  |
  Joopati
  17.01.2021 10:46

  @iikka-miikkali Ainakin näiden heinänsyöjien suunnalla osuu erittäin hyvin maaliin

  ===========================================================

  Samassa numerossa on toinenkin kirjoitus:

  https://www.kaleva.fi/eras-muistokirjoitus/3262949

  Olemme seuraamassa vuosisadan jännitysnäytelmää siitä millainen on viimeinen näytös, kun eräs historiaan jäävä suuri mies, kansan valitsema, joutuu astumaan ulos luomastaan valtapiiristä ja palaamaan omaan kultaiseen torniinsa.

  Hän pääsi yllättäen livahtamaan Valkoiseen taloon kuin sivuovesta, vaikka juuri kukaan ei tuntunut sitä uskovan. Hänestä tuli eräänlainen pillipiipari tai Candy Man, joka ensin lumosi puheillaan ja lupauksillaan kaikki ne, joiden kohdalla amerikkalainen unelma oli jäänyt toteutumatta.

  Vähitellen kannattajat sokeutuivat ja kuuroutuivat ja uskoivat häneen kuin ihmeiden tekijään, joka hän mielestään varmaan olikin. Hän halusi esiintyä laumaansa rakastavana paimenena, joka suojelisi heitä kaikelta pahalta, vaikka olikin lopulta valepuvussa oleva susi – tai vertaansa vailla oleva klovni.

  Suomalaisen sananlaskun sanoin hän oli kukkona tunkiolla ja komeaääninen pullea kukko olikin. Hänen vaihtoehtoiset totuutensa, jotka olivat aseita hänen sodassaan median edustajia vastaan, olivat kuin arvoituksia. Ne huvittivat toisia, yllättivät ja ärsyttivät toisia ja aiheuttivat arvattavasti stressiä ja päänsärkyä myös lähipiirille, jotka joko uskoivat häneen tai olivat uskovinaan. 

  Hänellä tuntui olevan vähintäänkin kissan yhdeksän henkeä, hän päätyi aina jaloilleen ja luikahti kaikista viritetyistä verkoista ja pääsi sanomaan voitonriemuisena viimeisen sanan.
  ”Hän oli kala vedessä ja uinee vapaisiin vesiin vielä edessä olevan viimeisenkin verkon läpi.”

  Monien epäilyistä huolimatta hän ei suinkaan ollut tyhmä, vaikka ei tiettävästi jaksanutkaan lukea edes yhtä A‑nelosta avustajiensa monisivuisista raporteista puhumattakaan, eikä halunnut kuunnella lukuisten, alati vaihtuvien neuvonantajiensa varoituksia ja ohjeita. Hän oli kaikkitietävä omnipotentti, korkeimman lähettämä, juuri oikea valinta omalle valtaistuimelleen.

  Hänen esiintymisensä toi mieleen lahkosaarnaajan, joka saa kuulijansa puheillaan hurmokseen. Hänen mielipiteensä ja totuutensa olivat arvaamattomia, aina siirtymässä tuulten mukana uuteen muotoon ja suuntaan. Hän oli kala vedessä ja uinee vapaisiin vesiin vielä edessä olevan viimeisenkin verkon läpi.
  Häviäjänä tässä ei ole Donald Trump vaan amerikkalainen unelma demokratiasta ja sen mukanaan tuomasta vakaudesta, vapaudesta ja onnesta.

  Osanottoni amerikkalaisille, rehellisille ja hyvää tarkoittaville, osattomille ja köyhille, petetyille ja harhaanjohdetuille, vihaisille ja ahdistuneille – kaikille, joita tämä kohta päättyvä ajanjakso kohteli kaltoin ja joiden tulevaisuuteen sillä on pitkät jäljet. Ehkäpä paha saa palkkansa ilman, että edessä on vielä lisää ”villiä menoa, tulta ja tuhoa”.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi