Kielletyt Kirjat julkaisi suomennoksen Julius Evolan teoksesta Tiikerillä ratsastaminen!

Vaikka Evola onkin yksi nykyajan kansallissosialistien ja fasistien suosikkikirjailijoista, hänen tuotantoaan on suomennettu aiemmin hyvin vähän.

Filosofia

Kansallisradikaali kirjakauppa Kielletyt Kirjat ja suomentaja Ismo Meinander ovat suorittaneet merkittävän kulttuuriteon saattamalla Julius Evolan (1898−1974) pääteoksiin lukeutuvan Tiikerillä ratsastaminen ‑kirjan (Cavalcare la tigre, 1961) päivänvaloon. Vaikka Evola onkin yksi nykyajan kansallissosialistien, fasistien ja muiden kansallisradikaalien suosikkiajattelijoista, hänen tuotantoaan on suomennettu aiemmin hyvin vähän.

Evola yhdisteli teksteissään aikansa ongelmiin pureutuvaa poliittista analyysia ja indoarjalaiseen perintöön nojaavaa metafyysistä ajattelua. Evolan voidaan katsoa rakentaneen modernissa ajassa elävälle lukijalle helpommin lähestyttävää versiota kokonaisvaltaisesta traditionalistisesta filosofiasta, jossa ikuista universaalia järjestystä peilataan yhteiskuntaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Bhagavad Gitassa sekä Platonin ja Hegelin klassikoissa.

Evola verkostoitui jo ennen toista maailmansotaa nimekkäiden kansallisradikaalien toimijoiden kanssa paitsi kotimaassaan Italiassa myös eri puolilla maailmaa. Sotien jälkeen hän toimi innoittajana fasistisen liikkeen nuorille perillisille, joista monet suorittivat muun muassa sissi-iskuja hallitusta, kommunisteja ja muita kansanvihollisia vastaan.

Teoksen julkaissut Kielletyt Kirjat tunnetaan siitä, että kaupan voitot investoidaan lyhentämättömänä kansallisradikaalin toiminnan tukemiseen Suomessa. Voit hankkia Tiikerillä ratsastamisen ja lukemattomia muita mielenkiintoisia nimikkeitä verkkokaupasta: https://www.kielletytkirjat.com/product/tiikerilla-ratsastaminen/

Ote kauppiaan sivuilta

Tiikerillä ratsastaminen: Julius Evola, kääntänyt Ismo Meinander

Tiikerillä Ratsastaminen esittää nykyisen hajaannuksen ajan idolien, rakenteiden, teorioiden ja illuusioiden leppymättömän kritiikin Tradition sisäisten opetusten valossa. Evola tunnistaa ”tiikerillä ratsastamiseen” kykenevän ihmistyypin, joka kykenee muuntamaan aikakauden tuhoisat prosessit sisäiseksi vapautumiseksi.

Kyseessä on italialaisen kulttuurifilosofin, yhteiskuntakriitikon ja esoteristin Julius Evolan viimeiseksi jäänyt kokopitkä teos. Se on edelleen hyvin ajankohtainen ja voi tuoda merkittävää valoa ihmiselle, joka etsii sisäistä vapahtumista kahden aikakauden kaoottisella väliajalla. Teosta on myös kutsuttu selviytymisoppaaksi ”sielun aristokraatille”, joka kokee elävänsä maailmassa ja ajalla johon hän ei sisäisesti kuulu. Sitä on kutsuttu myös oikeistolaisen anarkistin opaskirjaksi.

Teos on käännetty Inner Traditions ‑kustantamon julkaisemasta englanninkielisestä versiosta ja se on varustettu kommentaarin kera.

KielletytKirjat.com

Aktivismi Fasismi Filosofia Ismo Meinander Julius Evola Kansallisradikalismi Kansallissosialismi Kielletyt kirjat Kotimaa Maailmankatsomus Metafysiikka Tiikerillä ratsastaminen

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Ranskalaiset ”rappio”filosofit kuten Jean Paul Sartre, Jacques Derrida tai Michel Foucault ovat viime vuosikymmeninä hallinneet akateemisen filosofian ja maailmanselityksen kenttää. Jopa klassikoita kuten artikkelissa mainitut Hegel tai Platon on väännetty pönkittämään uusmarxilaista maailmankuvaa. Hegelin oppien pohjalta kehiteltiin kommunismille tärkeä dialektinen materialismi. Platon on kärsinyt mainehaittaa eräänlaisena kommunistina (tai fasistina) kirjoittamansa ’Valtio’-dialogin vuoksi. Poliittista filosofiaa ja maailmankatsomusta olisi syytä puhdistaa joutavasta turhasta rappioaineksesta, saattaa se maan tasolle palvelemaan tervettä ja elinvoimaista yhteiskuntaelämää. Klassikot tulee palauttaa kunniaan ja selittää ne parhain päin ilman marxistien tai juutalaisten tulkintoja näistä.

  • Salomon

   Vastaa

   Heittäydyn nyt vähän pötkölleen mutta kaikki mikä on vähänkin järkevää tai kunniallista, on yhden sekopää porukan pilalle ronkkima

 • Ismo Meinander

  Vastaa

  Hyvää mainostusta! Hienoa, että teos on viimein pihalla ja kaikkien saatavilla. Lähes 15 vuotta kestänyt työ teoksen parissa on nyt päätöksessä omalta kohdalta. Kielletyt Kirjat löytyi viimein julkaisijaksi puoliksi sattumalta. Itse yritin saada teosta jo aiemmin kahdesti julki eikä kiinnostunutta kustantajaa löytynyt millään; jokin kohtalo määräsi, että julkaisu tapahtui nyt, sillä sain vielä viimeisteltyä ja korjattua teoksen täysin kuntoon.

  Huomautus julkaisun tekstiin sissi-iskuista ym., jotka ovat hieman kontekstista irrallaan tämän teoksen suhteen: Evola kutsui näitä toimia ”clandestine acts of foolish youth”, koska ymmärrettävästi hän ei halunnut olla inspiroija terroriteoille. Onhan se sinänsä kyllä ymmärrettävää, että ”nuoret vihaiset miehet” saattavat raivoissaan ryhtyä tuumasta toimeen silläkin tavoin, mikä ei miellytä mentoria; ei varsinaisesti kaukainen ajatus itsellekään vähän nuorempana. Pääasiassa Evola kuitenkin WWII:n jälkeen kannusti Traditiolle uskollisia tekemään ”hiljaisen vallankumouksen” ja pysyttelemään pystyssä seuraavalle aikakaudelle, vaikka sitten tiikerillä ratsastaen ja pyrkien hyödyntämään nykyisen kaoottisen välimenoajan mahdollisuuksia sisäisen vapahtumisen lähteeksi.

  • Tapiola

   Vastaa

   Tuli mieleen nuoruudesta ja typeryydestä, että sitähän Sinimustissa sikiää ikävä kyllä sen Venäjän vihan muodossa kun ajattelee miten vaarallisessa tilassa Suomi on näiden lisääntyvien ulkomaalaisten kanssa. Siinä kotimaan haasteessa olisi riittävästi.

   Sauli Niinistä juuri jossain Ylen a‑talk tms maalaili ikävästi jos sodankäynti on tulevaisuudessa terroritekoja. Kyllä se on sitä ollut kautta aikain. Rajan yli on tultu ja tehty hirmutekoja tai sitten vaikka siinä itsenäistymisen molemmin puolin Suomessa oli valkoista ja punaista terroria.
   Kuka aloitti hippaleikillä ei asiat parane.

  • A.a

   Vastaa

   Ismo, miten sinuun saisi yhteyden? olen vanha tuttusi ja tarvitsisi saada yhteys.

 • Ismo Meinander

  Vastaa

  Tähän heitän vielä käännöksen tekijänä ja kommentoijana sellaisen seikan, että uskon tämän teoksen olevan monelle tämän aikakauden ongelmia pohtivalle ja niitä päivittäin kohtaavalle yksilölle hyvin merkittävä teos. Itselläni se on ohjannut jopa kko sisäisen ja ulkoisen elämän suuntaa, ja on merkittävin teos käytännössä koko länsimaisen esoterian kaanonin joukossa sen vuoksi, että se käsittelee nimenomaan ajankohtaisia asioita sillä tavalla, että niitä voi peilata ikuisuutta vasten pyrkiessään matkaamaan toiselle rannalla riskialttiilla matkalla pelastukseen hämärien yötuntien korpimatkan, joka on nykyinen, koko huojuva ja kaatuva maailmamme, jossa tosi-ihmisyydestä ja tulevaisuudesta kiinnostunut henkilö ei voi tukeutua mihinkään rakenteisiin tai ideologioihin ympäröivässä maailmassa, ja on täydellisesti alastomana ylimaailmallisuuden edessä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi