Turussa sijaitsevaa kiinalaisravintolaa syytetään ihmiskaupasta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus aloitti ihmiskauppasyytteen käsittelyn torstaina. Toinen syytetty kiistää syytteet omassa vastauksessaan ja vastustaa myös liiketoimintakieltoon määräämistä.

Kotimaa

prison, prisoner, slavery

Syyttäjä vaatii liiketoimintakieltoa ja yhteisösakkoja kiinalaisravintolalle ihmiskaupasta. Syytteen mukaan Turun keskustassa sijaitsevan kiinalaisravintolan omistajat ovat käyttäneet hyväksi tai vähintään erehdyttäneet yhtä työntekijäänsä, joka on tullut Suomeen töiden takia vuonna 2010.

Työntekijän vanhemmat maksoivat ravintolan omistajille haastehakemuksen tietojen perusteella yli 20 000 euroa, jotta henkilö sai työpaikan Suomesta. Sen jälkeen työntekijä teki vuoden ilman palkkaa töitä ravintolassa kokkina.

Työntekijä oli töissä aina kun ravintola oli auki, eikä hänellä ollut lainkaan lomia. Käytännössä syyttäjän mukaan työntekijä työskenteli arkipäivisin 10 tuntia päivässä ja viikonloppuisin yhdeksän tuntia päivässä. Kerran viikossa työntekijä sai pitää puoli päivää vapaata.

Ensimmäisen kerran palkkaa työntekijä sai vuoden päästä saapumisestaan, noin 1 200 euroa käteisenä. Hänelle ei maksettu missään vaiheessa korvauksia ylitöistä, iltalisiä, sunnuntai- ja pyhätöiden lisiä, aattotyölisää, viikonlopputyölisiä eikä lisiä vapaapäivinä tehdyistä töistä.

Syyte ihmiskaupasta tai toissijainen syyte kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä koskee kiinalaisravintolan kahtaa omistajaa, jotka ovat ravintolan yhtiön hallituksen jäsen ja varajäsen. Syyttäjä vaatii ravintolalle liiketoimintakieltoa ja 30 000 euron yhteisösakkoa. Lisäksi kahdelle syytteessä olevalle ravintolan omistajalle syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta ja oheisseuraamuksena yhdyskuntapalvelua.

Lähde: Yle

Hyvinvointi Ihmiskauppa Kiinalaiset Kotimaa Kulttuuri Maahanmuuttajaravintolat Maahanmuutto Oikeudenkäynti Rikos Rotu Talous Turku Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ahkeria ovat nuo ulkomaalaiset

  Vastaa

  Ilmankos sekoomuslaiset haukkuvat suomalaisia laiskoiksi.He haaveilevat mulkku ojossa tämän kaltaisista työehdoista.Odotellaan parisen vuotta niin tämmöinen on jo ihan laillista.Vaikka kyllä tommonen tonni vuodessa palkkoihin on jo ihan ehdoton kipuraja…

 • Zikaako

  Vastaa

  Tälleen turkulaisena haluaisin tietää mikä ravintola kyseessä.

  • Nimetön

   Vastaa

   28.9.2021 Varsinais-Suomen käräjäoikeuden jatkokäsittelyssä on ollut:

   RAVINTOLA CHINA THAI OY

   THU VINH YING
   ZHANG LIUJUN

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  prison, prisoner, slavery