Black Lives Matter-mielenosoittajat spray-maalasivat Tuomiokirkon seinää

On kuvaavaa, että Kirkon antaessa tukensa tapahtumalle se vandalisoidaan.

Kotimaa

päivitetty

Helsingissä järjestettiin keskiviikkona kansainvälisen hysterian saattelemana Black Lives Matter-mielenosoitus, jonka tarkoituksena on uudelleentulkita syitä, miksi mustat eivät pärjää valkoisissa yhteiskunnissa. Tapahtumaan osallistui poliisin arvion mukaan noin 3000 henkeä, minkä vuoksi se ”keskeytettiin” liian suurena tapahtumana sen jälkeen, kun kaikki mielenosoituksen kannalta tarvittava ohjelma oli saatu suoritettua.

Helsingin tuomiorovasti ja Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Marja Heltelä lisäsi ylpeänä Twitter-tililleen kuvan tapahtumasta kertoen antaneensa kirkon portaat mielenosoittajien käyttöön kertoen näin Kirkon tukevan Yhdysvalloissa tapahtuvaa ryöstelyä ja paikkojen tuhoamista.

Vandalismilta ei vältytty Suomessakaan, sillä Tuomiokirkon seinään maalattiin mielenosoittajien toimesta iskulauseita. Iskulaiseissa kehotettiin ”murskaamaan” rasismi sekä taistelemaan ja tekemään vastarintaa.

Onkin kuvaavaa, että kirkon antaessa tukensa tapahtumalle, se vandalisoidaan kiitokseksi.

Marja Heltelä.
KotimaaVandalismiYhteiskunta

Keskustelu

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi