Valtioneuvoston kanslia ei suostu luovuttamaan Sanna Marinin lobbausasiakirjoja

Pääministeri vaatii, ettei kansalaisille näytetä, millaista vipuvartta lobbaajat käyttivät painostuksessa.

Poliittiset viholliset

Sanna Marin suorittamassa pääministerin tehtäviä.

Pääministeri Sanna Marinin itse johtama Valtioneuvoston kanslia (VNK) on kieltäytynyt luovuttamasta medialle suurta määrää asiakirjoja, jotka koskevat pääministeriin kohdistunutta lobbausta. Sensuuri kohdistuu tapaukseen, jossa joukko eturyhmiä painosti Marinia perumaan julkisia leikkauksia niin sanotun Veikkaus-kohun yhteydessä.

Marin toimi lopulta lobbaajien vaatimalla tavalla ja perui 77 miljoonan euron leikkaukset, joista hallitus oli jo päättänyt. Pääministeri alistui toisin sanoen eturyhmien painostukseen. Nyt pääministeri vaatii, ettei kansalaisille näytetä, millaista vipuvartta lobbaajat käyttivät painostuksessa. Pahimmassa tapauksessa kyse voi olla korruptiosta tai kiristämisestä.

Tapaukseen liittyy merkittävä eturistiriita, sillä Marin käyttää henkilökohtaisesti valtaa VNK:ssa, jonka tehtävä on tarjota kansalaisille läpinäkyvästi tietoa hallituksen toiminnasta. Marinin ohjauksessa VNK ei kykene ehkäisemään korruptiota riippumattomasti.

Lain ja oikeuskäytännön vastainen päätös

Yleisradio haastatteli julkisoikeuden professori Timo Voutilaista, joka oli hämmästynyt pääministerin toiminnasta. Voutilaisen mukaan sensuuripäätös rikkoo räikeästi julkisuuslakia ja korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätöstä, joiden mukaan esimerkiksi ministereille osoitetut kansalaiskirjeet ovat julkisia asiakirjoja. Samaa periaatetta tulisi soveltaa myös Sanna Marinin ja lobbaajien välisiin viesteihin.

”Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu on täysin yksiselitteinen, kun kansalaiskirje on toimitettu ministerille ministeriön päällikkönä,” Voutilainen painotti.

VNK on salannut julkisia asiakirjoja aiemminkin koronapoikkeustilan aikana. Hallitus on kieltäytynyt luovuttamasta medialle asiakirjoja, jotka ovat koskeneet esimerkiksi koronarajoitusten valmistelua, koronakoordinaatioryhmän toimintaa ja kansalaisten liikkumisvapautta loukkaavia poikkeuslakeja.

Lähde: Yle

Hallitus Julkisuuslaki Kiristäminen Kiristys Korkein hallinto-oikeus Koronarajoitukset Koronavirus Korruptio Kotimaa Lobbaus Poliittiset viholliset Politiikka Sanna Marin Sensuuri Valtioneuvoston kanslia Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Eli kyseessä on pääministeri Marinin mielivalta vastaan oikeusvaltio ja vaalitkin on tulossa.

  Huom! Kuvissa näkyy hyvin Marinin suipot korvat. Harvoin on näin hyviä kuvia Marinin epäsuomalaisista korvista.

  • pää määrää

   Vastaa

   Jos korvien perimän takana on mutaatio, niin todennäköisesti on olemassa myös aivomutaatioita.

 • Bella

  Vastaa

  Marinilla on ruma sielu (ja päälle vielä muutama persoonallisuushäiriö tulkiten jopa hänen omista sanomisistaan; ”en osaa tulkita muiden tunteita enkä omianikaan”), mutta en ole koskaan ymmärtänyt sitäkään, että miksi häntä pidetään kauniina: pyllytön ja rinnaton nainen ei ainakaan omaan makuuni ole kaunis.

 • Anki

  Vastaa

  Luinen selkä ei niitä kaikkein kauneimpia ole.

  • Ei simänruokaa

   Vastaa

   Siis tuo selkä on pistänyt silmääni joka kerta. Lihaksettomana löysää riippuvaa ihoa, se on ruma. Normaalipaksuinen iho peittäisi nuo kuhmurat, mutta jos on ohut iho eikä kollageeniä ole niin… Ja käsivarret… harvoin näkee tuollaisia pötkylöitä ilman lihaksia. Eivätkä kasvonpiirteetkään ole pohjoismaista- tai slaavilaista kauneutta.

 • Eikka

  Vastaa

  Pääministeri Marinilla on tarjota näytille kaikkea muuta, paitsi lain mukaisesti esille tuotavia dokumentteja. Salattavaa lienee syntynyt jo mappikaupalla.

 • Harri

  Vastaa

  Näyttää slaavilta

  • Tomppa

   Vastaa

   Minulle näistä kuvista tulee mieleen Elizabeth Holmes, joka teki miljardiluokan petoksen Theranos-yrityksellään. Marin puolestaan on tehnyt miljardiluokan petoksen politiikallaan. Minusta heissä on muitakin yhtäläisyyksiä kuin sunnilleen sama ikä. Kumpikin on ”hurmannut” vedätettävät nuoreudellaan, sukupuolellaan ja vakuuttavalla esiintymisellään valtamediassa. Moni kakku on kaunis päältä, mutta silkkaa silkkoa sisältä, vai miten se menikään?

 • Tomppa

  Vastaa

  Sanna Marin on pahimman laatuinen opportunisti. Minusta Marinia voi tässä suhteessa verrata Timo Soiniin, sillä Marin on tehnyt aivan vastaavanlaisen takin käännön. Hän on myös koko pääministeriytensä ajan ratsastanut erilaisilla omaan sukupuoleensa ja nuoruuteensa liittyvillä, täysin politiikan ulkopuolisilla asioilla ja ollut samalla täysin Maailman talousfoorumin ja Euroopan unionin talutusnuorassa. Tätä juuri maailman talouseliitti on halunnutkin: tyhjäpäisen, vallalle person ja kaikkeen suostuvaisen tytönhupakon, jonka julkisivun takana nämä valejuutalaiset ovat voineet toimia näkymättömissä.
  Nyt onneksi pikkuhiljaa Marinin kiiltokuvamaiseen imagoon on alkanut tulla säröjä, kun häntä aiemmin kritiikittä palvoneet toimittajat ovat alkaneet herätä ruususen unestaan ja nähdä Marinin kiiltokuvamaisen julkisivun läpi. Jopa Yle on alkanut tekemään Marinista kriittisiä uutisia, kuten yllä olevasta artikkelista voidaan nähdä. Luultavasti Marinin omat typerät tempaukset ovat edesauttaneet tätä muutosta.
  Valitettavasti Marin on kuitenkin edelleen sen vähemmän fiksun, mutta aina äänestämään sankoin joukoin menevän kansanosan suosikki, joten Marin tulee olemaan mukana päivänpolitiikassa Maailman talousfoorumin sätkynukkena vielä vuosia ja ehtii siinä ajassa tuhoamaan Suomea kaikin mahdollisin tavoin.

 • Irmgard

  Vastaa

  Punikkihuora ja isänmaanpetturi Marin on rikollinen joka kuuluu telkien taakse istumaan elinkautista ilman armahdus mahdollisuutta.

 • Salomon

  Vastaa

  Näyttää saavilta

 • juha II

  Vastaa

  Enimmäkseen kyse täytyy olla erilaisista ”hienokkeixsta” ja karkeasta väkijuomista, joita eivät ”buumereiden” päät kestä! Niin ja kaiketi vielä listat pahimmista murhamiehistä, joiden kanssa on kiva päästä samoihin kuviin. Suvusta löytyykin aivan ”oma” murhamies muutaman vuoden takaa. Mutta ei se haittaa. Murhahan ei wanhene koskaan niin kuin ei sulottaremmekaan, jolla on niin kallis maku, että se vie ihan hengen koko Suomen kansalta! No, ilman hikeä, krokotiilin kyyneileitä eikä tuoretta verta ole koskaan mitään merkittävää saavutettu. Siinäpä sitä nuorelle nousevalle johtajalle onkin CV:n sisällölksi. Kuten tunnettua, historia muistaa aina parhaiten lasketut ruumiit. Mitä enemmän niitä on. Sen parempi. Kunnes taas aika tuo uusia ”kykyjä”, jotka ”keksivät pyörän toisen kerran”!

 • Ari Illner

  Vastaa

  Kommentteja kommentteihin: 1) Liz Holmesin ero Mariniin on se, että Holmes on nero [Marin on C:n ylioppilas ja 10 vuoden maisteri] ja se, että toisin kuin Marin Holmes jopa vastasi minulle! 2) En ole korva-asiantuntija, mutta Marin on Marinien Koillis-Savolaista haaraa, joka pohjautuu 1600-luvulta ranskalaisesta Marinus ‑suvusta, jossa on ollut mm. pappeja [Marin on ateisti eikä isänsä hautajaisiinkaan mennyt]. Marineja on n. 700 -> on siis mahdollista ettei Sanna tunne Kuopion miekka-atakin tehnyttä Joelia. 3) Marinin eväät ovat stailattuna ok ulkonäkö ja ulkoa opetellun pelkistetyn viestin toistaminen. Tarkentavia kysymyksiä hänelle ei esitetä ja väittelytilanteet (tv, Suomi- Areena ym.) jättää väliin ja joku muu kuten varapuharit Malm, Mäkynen tai Skinnari sijaistavat.

 • Late

  Vastaa

  Voivoi. Jos kansa tajuisi sen että sanna marin on vaan tyhmä tyttö tampereelta joka tekee aivan mitä tahansa edistääkseen uraansa politiikassa. Sille on aivan yks vitun hailee kuinka tuhoisia noi ”sen tekemät” päätökset on. Muut tekee päätökset. Sanna on tyhmänä tyttönä, narsisti päällepäsmärinä vaan yks kumileimasin. Ei muuta. Mut on niitä hölmöjä vaan niin vitusti jotka luulee että toi pösilö osaa laskee edes kolmeen ja toimia vielä suomen maan ja kansan parhaaksi 😂 tota hölmömpää ihmistä on vaikea löytää. Tampereen kunnanvaltuustossa jo näki että tota ohjaa vaan ja ainoastaan kunnianhimo ja narsismi. Just passeli taka alalla hääräävien kumileimasimeks.

 • Late

  Vastaa

  Jatkoa edelliseen kirjoitukseen. Eihän toi marinin tyttö nyt tässä hallituksessa ole edes pahimmasta päästä. Ohisalo se pahin on jos ny haavoston sontakyrpää ei lasketa mukaan. Onhan maailma aika pahasti notkollaan kun valtion johtoon pääsee ne jotka siellä eniten tuhoo saa aikaiseksi.ja valtamedia hehkuttaa tätä vitun hulluutta päivästä toiseen

 • Jorkki

  Vastaa

  On todella kummallinen yhteensattuma, että Ruotsin tosi-tv-prinsessa Sofia ja Norjan samanlainen Mette-Marit ovat miehineen ulkonäöllisesti samanlaiset kuin Marin ja Ohisalo. Tällaiset tapaukset ovat keski-Euroopassa EUn epädemokraattisessa rämeikössä enemmän sääntö kuin poikkeus. Hassua!

 • erkki vaaranen

  Vastaa

  kyllähän tuota laittaisi

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi