Ohisalon erityisavustaja siirtyy öljy-yhtiön lobbariksi

Lain mukaan kyse ei ole korruptiosta; Sanna Marinin sanoin kehitystä voitaneen kuvata "vihreäksi siirtymäksi".

Poliittiset viholliset

Ville Hulkkonen.

”Vihreän” sisäministeri Maria Ohisalon erityisavustaja siirtyy polttoaineyhtiö St1:n lobbariksi. Ennestään St1:llä on palkkalistoillaan Ohisalon aviomies. Kyse on siis pääministeri Sanna Marinin sanoin ”vihreästä siirtymästä” suurten seteleiden maailmaan.

Vihreät tiedotti alkuviikosta, että Ohisalon erityisavustaja ja vihreiden ministeriryhmän sihteeri Ville Hulkkonen lopettaa tehtävissään. Tiedotteessa ei kerrottu, mihin uuteen tehtävään Hulkkonen siirtyy.

Iltalehden tietojen mukaan Hulkkonen on neljän kuukauden palkallisen karenssin jälkeen siirtymässä kotimaisen energiayhtiö St1:n yhteiskuntasuhdejohtajaksi eli lobbariksi. Tilanne on St1:lle kätevä, sillä Hulkkosella on suora yhteys sisäministeriin sekä ensikäden tietoa siitä, mitä hallituspuolueen johtoportaassa sekä sisäministeriössä mietitään.

Suomessa ei ole korruptiota

Hulkkosta on pidetty vihreiden ykkösneuvonantajana. Hän ei suostunut vastailemaan Iltalehden kyselyihin aiheesta.

Kyse ei virallisesti ole korruptiosta, vaikka sisäministerin erityisavustaja pääsee hyvään toimeen firmassa, jossa ministerin aviomies työskentelee. Hulkkonen lomailee (”karenssi”) neljän kuukauden ajan ennen kuin hän siirtyy uusiin töihin, jotta lakitekninen byrokratia ei tule uuden viran tielle.

Suojelupoliisin Keisari Aarnio –keskusteluohjelmassa kertoman mukaan suomalainen korruptio ei ole sitä, että käteissalkku vaihtaa omistajaa, vaan juurikin sitä, että luvataan parempia virkoja palveluksia vastaan.

Lähde: Iltalehti

Energia Fossiilinen energia Hallitus Korruptio Kotimaa Lobbaus Maria Ohisalo Öljy Poliittiset viholliset Politiikka Sanna Marin ST1 Talous Vihreä siirtymä Vihreät Ville Hulkkonen Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Artikkelissa on virhe, Ohisalon aviomies on Nesteen pomo, ei St1:en. Yhtäkaikki tämä tarkoittaa vain vielä pahempaa sillä skeletorin lonkerot ulottuvat nyt molempiin suuriin yhtiöihin jolloin ”vihreä siirtymä” eli korporaatiomarxismiin siirtyminen on helpompaa. Ei meillä suomessa mitään korruptiota ole, sisäministerikin on iiiihaaaan varmasti ollut totaalisen tietämätön Nesteen jalostamon ajamisesta Rotterdamiin, joopa joo…

  • Make

   Vastaa

   Miikka on töissä St1 tehtävänimike Business Unit Lead, Renewable Energy at St1 Nordic Oy

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Tämä erityisavustaja lienee saanut palkkaa ministeriöltä. Ministeriön tulisi nyt tiedottaa mitä ”karenssi” tarkoittaa tässä tapauksessa. Onko avustaja nyt poistunut palkkalistoilta ja karenssi tarkoittaa, ettei tee töitä valtiolle. Vai onko täydellä valtion palkalla vapaalla neljä kuukautta.

  Vaikeneminen ja epäselvä tiedottaminen, kiertely, selittely ja venkoilu herättää vain epäluuloja. Ne voivat johtaa vakaviin seurauksiin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi