Vasemmistopoliitikko Senni Almusa tuomittiin vihapuheesta

Senni Almusa ei ilmeisesti tiennyt, että sananvapauteen kuuluu myös sananvastuu.

Poliittiset viholliset

Senni Almusa.

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Senni Almusa tuomittiin kuluvalla viikolla vihapuheesta. Hän oli kutsunut maahanmuuttoa kritisoinutta ylilääkäriä fasistiksi.

Tuomio oli 40 päiväsakkoa sekä lääkärille maksettavat kärsimyskorvaukset ja tämän oikeudenkäyntikulut. Yhteensä maksettavaa tuli noin 5 000 euroa.

Toukokuussa 2019 Almusa kirjoitti Twitteriin: ”Hei lääkäri! Hae ylilääkärin paikkaa (kuntaan)! Hakua on vissiin mainostettu huonosti, ei oo vastassa kuin yks fasisti, joka ei paikkaa saa jos joku muu hakee.” Almusa pyrki siis potentiaalisesti vaarantamaan ihmisten terveyden lobbaamalla virkaan toisen, mahdollisesti epäpätevämmän lääkärin vain siksi, että hänen vihaamallaan ylilääkärillä oli hänen mielestään ”vääriä” poliittisia mielipiteitä.

Almusa ei aio valittaa hoviin

Almusan mukaan ylilääkärin kutsuminen fasistiksi halventavaan sävyyn oli oikeutettua, koska uhri ei ollut fanaattinen monikulttuurisuuden puolustaja. Ylilääkäri oli sosiaalisen median sivulleen linkannut uutisia ja kommentoinut niitä sarkastiseen sävyyn. Esimerkiksi erästä joukkoraiskausuutista hän oli kommentoinut kirjoittamalla: ”Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta.”

Oikeus katsoi, että sanoja fasisti ja natsi on pidettävä haukkumasanoina, joita tyypillisesti käytetään silloin, kun halutaan osoittaa toiselle epäkunnioitusta. Kyse on siis jo mahdollisesta oikeuskäytännöstä, sillä esimerkiksi Junes Lokan kutsuminen natsipelleksi todettiin aiemmin rikolliseksi kunnian loukkaamiseksi.

Senni Almusa on Twitterissä kertonut, ettei aio taloudellisten syiden takia mennä asiassa hovioikeuteen.

Lähde: Ilta-Sanomat

Junes Lokka Kotimaa Kunnianloukkaus Poliittinen rikollisuus Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Sananvapaus Sananvastuu Senni Almusa Vasemmisto Vasemmistoliitto Vihapuhe Yhteiskunta

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kivapuhe

  Vastaa

  Vihapuheestahan on muodostunut varsinainen golem vasemmistolle. On onni ja autuus lukea tämänkaltaisia uutisia.

 • Juuda

  Vastaa

  No eI varmaan TUOMITTU? Vihapuhe ei vieläkään ole lakien mukaan mikään rikos, PRKL!
  Kunnianloukkauksesta täytyy olla tuomittu tai sitten lakeja on muuteltu salaa agendan mukaisesti. Ihmettelen vain, miten tuomarit voisivat toimia lehdistön informaation mukaan, ei lakikirjan mukaan.Uskokaa jo älkääkä levittäkö lisää tuollaista globalismipropagandaa.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Ymmärsit varmasti pointin tässä jutussa, se nyt on kuitenkin tärkeintä.
   Ironista on se, mistä syystä vasemmistolaiselle tuli tuomio.

 • Periksi ei pidä antaa

  Vastaa

  Eikö punavihreät tahot voisi rahoittaa hovioikeuden keikkaa? Nyt pitäisi katsoa kaikki kortit loppuun saakka. Vehkollee löytyi myös rahoitusta ja tukea laajalla rintamalla. Ei pitäisi jättää henkilöitä koskaan yksin.

  Joka tapauksessa hieno referenssi työnhakuun. Vihapuheesta tuomittu vasemmistoliiton edustaja. Ehkä urapolku on jo valittu hyvinkin vasemmalta reunalta.

 • pelle

  Vastaa

  Vihapuhe on yksi tapa purkaa vihaansa. Paljon huonompi tapa on nyrkkien käyttö. Pahoinpitelyt voivat yleistyä, jos kiukustunut saa tuomion sanomisistaan, jotka eivät loukkaa ketään. Yleensä ihmisen ääni ei pilaa kuuloa. Loukkantuminen johtuu kuulijasta itsestään.

  Kuka tämänkin oikeusjutun pani alulle. Jos sen teki virallinen syyttäjä, virkaan tulisi valita joku toinen. Jos sen teki loukattu lääkäri, hänkin tarvitsisi lisäkoulutusta.

 • Matti L

  Vastaa

  Ministeriöiden pitäisi katkaista valtionapu kaikilta yhdistyksitä, johon Senni Almusa kuuluu.

 • Markku Oikarinen

  Vastaa

  Joko koittaa vielä kenties päivä armahin, jolloin Suomessakin oikeuslaitos ryhtyy tuomitsemaan jo oikeitakin rikollisia, eikä aina vain patriootteja, jotka tarkoittavat pelkästään Isänmaan parasta yleensä!

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Hieno homma, että oikeuslaitoksessa jaetaan oikeuttakin poliittisten päätösten lomassa. Toivottavasti viime vuosina nähty oikeuslaitoksen politisoituminen onkin vain näennäisilmiö yhteiskunnan voimakkaasti kasvavan polarisaation ja oikeuslaitoksen hitaan muutosvasteen yhteisvaikutuksesta. Toivoa todella sopii.

 • GLGL

  Vastaa

  Outu juttu, mutta tuntuu siltä, että valtaosa ns. suvakeista ovat samannäköisiä. Muokkaakohan tietynlainen ajattelutapa ulkonäköä, vai aiheuttaako ulkonäkö vinoutumaa ajattelukykyyn? Onkohan tätä asiaa tutkittu?

  • Seppo-Sisko

   Vastaa

   Pirun hyvä huomio!

   Toinen vastaava huomio koskee lesbopareja. Lähes aina toinen lesbopariskunnan osapuolista on suhteellisen naisellinen toisen ollessa ainakin ulkoiselta olemukseltaan varsin miehekäs. Tiedättehän nämä siilitukkaiset maihinnousukengissä kulkevat suloiset otukset…

   Miksi joku nainen kiinnostuu miehekkäästä naisesta, kun luulisi aidon miehen olevan kiinnostavampi kuin halpa kopio? Ymmärrän kyllä miksi naisellinen nainen (ei siis ylensyönyt ja muodoton) saattaa hyvinkin kiinnostaa toista naista…

   • Anu Palosaari

    Vastaa

    Aivojen rakennetta on tutkittu suhteessa liberalismi-konservatismi-akselilla. Liberalistin aivojen rakenne poikkeaa konservatiivin aivojen rakenteesta ja päinvastoin. Lisäksi omissa opinnoissani olen tutkinut historian biologista skaalautumista. Ihmisen aivojen rakenne saattaa olla suora representaatio ympäristöön ja esim kulttuuriseen arkkitehtuuriin. Esimerkiksi fyysikko Geoffrey West on tutkinut, että kaupunkien infrastruktuurin rakentuminen ja järjestäytyminen on seuraus sosiaalisten verkostojemme rakenteesta ja dynamiikasta, eli kaupunkien universaali fraktaalinomaisuus on sosiaalisten verkostojen universaalin fraktaalinomaisuuden heijastus, projektio, mikä taas on aivojemme valkoisen ja harmaan alueen geometrisyyden fraktaalimaisen, hierarkkisen verkoston heijastus. Tämä aivojen geometria muodostaa siis myös kognitiivisten toimintojemme hermotuksen. Periaatteessa voi siis ehkä olla niin ‚että aivot muokkaavat ympäristöään ja myös mukautuvat esim luonnonoloihin ja sitä kautta taas muokkaavat ympäristöä.

   • Penkokaa

    Vastaa

    Erään teorian mukaan silmäätekeviä pedofiilejä on kuitenkin vähän Suomessa. Joten kun näiden uhreja päätyy kiristyksen tai sutenööritoimintaa mahdollistavan urakehityksen myötä asemiin, heijastuu lapsiraiskaajan mieltymykset vasemmistopoliitikkonaisten ulkonäössä.

    On ovelaa jos pedofiili-poliitikko saa uhrinsa nuorisojärjestöön, etsimään raiskaajalleen uusia uhreja. Mahdollista?

 • Anu Palosaari

  Vastaa

  Hah hah. Kalahtiko omaan ilkkaan. No ‚sitä saa mitä tilaa, alkaa vassarien politiikka käymään niiden omaan hermoon. Typerykset. Terveisin 85 päiväsakkoa imaamin videon linkittämisestä ja raiskattujen puolustamisesta. Loukkasin suomalaisen alioikeuden mielestä kuulemma edesmenneen ajatollahin kunniaa, kun hänen kaverinsa väitti häntä linkittämälläni videolla pedofiiliksi.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Olen pannut merkille tuon suvakkipopulaation samannäköisyyden; se on ilmiselvä mikrokulttuurin, ajattelun rakenteiden sekä minä- ja maailmankuvan muokkaama fenotyyppi, joka on ilmentynyt vasta tällä vuosituhannella.

  Lisänä mainittakoon, että mitä ilmeisimmin asiaan liittyy myös yhä luonteenomaisempi ja tunnistettavampi puhetyyli, josta puheanalyysillä on erotettavissa tyypillistä suvakkiorientoitunutta tapaa käsitellä asioita suhteessa sisäiseen ja ulkoiseen maailmaan.

  Ehkä suvakit ovat erkanemassa ihmisestä omaksi lajikkeekseen 🙂

 • jokuvaa

  Vastaa

  Ja kaikkihan me tiedämme mistä ne ”taloudelliset syyt” johtuu..

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi