Uusi ennätys Yhdysvalloissa: yli 100 000 huumekuolemaa vuodessa

Yli 75 prosentissa tapauksia kyse oli opioideista, jotka aiheuttavat esimerkiksi hengityslamaa.

Rappiokulttuuri

Yhdysvalloissa on tehty uusi kyseenalainen ennätys: ensimmäistä kertaa 12 kuukauden ajanjaksolla yli 100 000 amerikkalaista kuoli huumeiden yliannostukseen. Kyse on pääasiassa laillisten lääkkeiden väärin- ja sekakäytöstä.

Nyt tutkittua ajanjaksoa (huhtikuu 2020 – huhtikuu 2021) edeltävänä ajanjaksona (huhtikuu 2019 – huhtikuu 2020) yliannostuskuolemia oli 78 000, mikä tarkoittaa merkittävää nousua kuolemissa. Yli 75 prosentissa tapauksia kyse oli opioideista, jotka aiheuttavat esimerkiksi hengityslamaa.

Yhdysvaltain opioidipandemia on paljon puhuttu aihe, johon ei kuitenkaan juurikaan puututa, sillä tuotteiden valmistajat tekevät laillista bisnestä ja laittomaksi se muuttuu vasta siinä vaiheessa, kun käyttäjien alaporras eli narkomaanit levittävät tuotteita toisilleen väärinkäyttötarkoituksessa.

Lähde: NBC News

Huumausainerikos Huumeet Huumekauppa Hyvinvointi Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri Rikos Sionismi Talous Tiede & luonto Uutiset Yhdysvallat Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Ei hätää. Pfizer lupaa poistaa ongelman. Bouria käskee joukkonsa kehittelemään uutta vieroitus-lääkettä eli otetaan vähän kaikkea mitä labran kaapeista löytyy. Lääke on sitten pakollinen, koska kaikista voi tulla narkkeja. Kaikille pakollinen lääke on aina paras, koska vertailukohtaa ei ole.

 • Hyvä alku

  Vastaa

  Se on kyllä niin pieni määrä tuolla mantereella että on pisara meressä. Toisaalta, se on ihan hyvä alku. Ihmiset tekevät omat valintansa päihdyttävien aineiden käytöstä. Se on osa elämänmittaista hyvän ja pahan taistelua yksilössä.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Huumeet on lääkkeitä ja päinvastoin. Drugs sana suomennettuna sekä lääke että huume.

 • Late

  Vastaa

  Joudun ite syömään selkäkipujen takia tramalia. Saa olla aika skarppina ettei jää koukkuun niihin ja alkoholia ei parane ottaa pisaraakaan samana päivänä kun on tramalin syöny. Mikään muu kun ei tehoa. Ja töitä tarvii kuitenkin kokoajan tehdä. ilman tramalia ei pystyis oleen mitenkään päin kipujen takia edes sohvalla. Se on sit omaa typeryyttä jos noihin kuolee. Siinä on sit heitetty isompi määrä naamaan ja viinaa päälle ja ties mitä muuta. Mut eipä narkit edes välitä siitä että kuoleeko, kunhan ei ainakaan selvinpäin sit vaihda hiippakuntaa

 • Kyynikko

  Vastaa

  Se mitä vasemmistolaishallitus jenkkilässä ei halua puheenaiheeksi ottaa, on yliannostuksissa esiintyvien ”huomattavien yliannostuksien” huomattava lisääntyminen. Huumeidenkäyttäjät yleensä tuntevat toleranssinsa sangen hyvin, joten ”huomattavat yliannostukset” ovat järjestäen itsemurhia. Se, että vasemmisto nostaa ihmisen V‑käyrää itsetuhoisuuteen asti ei liene yllätys, edes vasemmistolle itselleen.

 • Jupi

  Vastaa

  Voin avoimesti kertoa että käytin heroiinia 6 vuotta päivittäin, mutta jokaisen pennin ansaitsin itse oman yrityksen kautta. Kuivilla olen ollut jo pitkään eikä huvita enää käyttää. Ja mistä kaikki alkoi? Selkäkipuihin määrätyllä codeiinilla, kun ei enää toiminut niin aloin popsii tramalia. Siitä se sitten lähti.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi