Ruotsalaiskoulut pakottivat oppilaat osallistumaan homotapahtumaan ja ilmastolakkoon

Kaksi ruotsalaiskoulua joutui oikeusasiamiehen tutkinnan kohteeksi pakotettuaan lapset osallistumaan poliittisiin tapahtumiin.

Rappiokulttuuri

Eduskunnan oikeusasiamies otti kaksi ruotsalaiskoulua, Växjön Pilbäcksskolanin ja Uumajan Västangårdin koulun tutkinnan alle näiden pakotettua oppilaansa ottamaan osaa Pride ‑homotapahtumaan ja koulujen ilmastolakkoon.

Kuntien edustajat kertoivat, että he eivät nähneet ongelmaa koulujen toimissa. Vaxjön koululautakunta oli puolustanut homoparaatiin osallistumista sanoen sen olleen osa tasa-arvo ‑teemaviikkoa ja että osallistuminen siihen kuului ”perusarvojen” opetukseen.

Uumajan koululautakunta taas oli väittänyt, että ilmastolakko ei ole poliittinen tapahtuma ja että osallistuminen siihen olisi ollut vapaaehtoista, vaikka oppilaiden antamien lausuntojen mukaan heille oli sanottu osallistumisen lakkoon olevan pakollista.

Oikeusasiamies lopulta ilmoitti, että kumpikin koulu ansaitsee kritiikkiä toiminnastaan, mutta ei tehnyt muuten mitään rangaistuksellisia toimenpiteitä.

Lähde: https://sputniknews.com/europe/202106031083063066-swedish-schools-under-fire-for-forcing-pupils-to-participate-in-climate-strike-gay-pride/

Pohjoismaat Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri Ulkomaat Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Ne opettajat, jotka tuohon pakottivat, pitäisi erottaa välittömästi virastaan.

  Ihmettelen myös vanhempia, jotka antavat lapsensa osallistua pride-pervoilutapahtumiin, vaikkakin koulu olisi linjannut ”osallistumispakosta”.

 • Marko

  Vastaa

  Ilmasto muuttuu se on totta mutta sillä ei pidä tehdä politiikkaa eikä politiikkaan pidä sotkea lapsia

  • Nationalisti

   Vastaa

   Ilmasto on aina muuttunut, siinä ei ole mitään uutta.
   Ensin nämä ”viheraktivistit” puhuivat ilmaston lämpenemisestä, mutta tässä on nyt pari runsaslumista ja kylmää talvea ollut viime aikoina, niin se termi ei enää oikein uponnut kansaan, nykyään puhuvat vain ”ilmastonmuutoksesta”, joka ei itsessään edes tarkoita suoranaisesti yhtään mitään.

   • Tekijämies

    Vastaa

    Ilmastonmuutoksen mukana piti myös meren pinnan nousta, mutta mites kävi?

 • Imagon kiillotusta

  Vastaa

  Koskahan greta julistaa että se on lesbo ja sen jälkeen se on sateenkariliikkeen kansainvälinen kasvo. Ja sitten koitetaan Nobelia uudelleeen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi